Şimdi Ara

Stargate SG-1 (1997-2007)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dizinin Konusu

Stargate SG-1 dizisi, 1994 yılında çıkan Stargate filminin devamı niteliğindedir ve evet önce filmi izlemeniz gerekiyor.
    1928 yılında Eski Mısır Giza platosunda yapılan kazı çalışmalarında esrarengiz bir cihazın keşfi yapılır. Günümüze kadar bu cihazın ne olduğu ve nasıl çalıştırılacağı hakkındaki deneyler başarısızlık ile sonuçlanır.
    Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait yüksek güvenlikli bir üs olan olan Cheyenne Dağındaki tesislerde araştırmalar yapılan, adına Yıldız Geçidi(Stargate) denilen cihazın şifrelerini çözmesi için bir arkeolog ve dil bilimci olan Daniel Jackson’dan yardım istenir ve 1994 yapımı film de tam burada başlar. Dizi ise filmin bitişinden yaklaşık 1 yıl sonrası ile başlıyor ve diziye adını veren SG-1 takımı kuruluyor. SG-1 takımının harfleri Stargate kelimesinden gelmektedir ve SG-1 kurulan tek takım değildir ancak öncü takımdır ve dizide en çok izlediğimiz takımdır.
    Diziye ve özellikle filme fazla değinmeden bu Stargate nedir onu açıklayayım. Stargate teknik olarak bir Einstein–Rosen köprüsü portal cihazıdır. Einstein–Rosen köprüsü ne diyebilirsiniz kelime yabancı gelebilir ama diğer adını daha önce duyduğunuza eminim; solucan deliği. Solucan deliğini de özetle anlatmak gerekirse; uzak 2 nokta arasında kararlı bir bağlantı kurma yöntemidir diyebiliriz. Yani bu Stargate dediğimiz halkanın içinden geçildiğinde karakterlerimiz kendilerini binlerce ışık yılı mesafedeki başka bir Stargate'in çıkışında buluyorlar. Peki tam olarak oraya nasıl gittiler, orada Stargate'in ne işi vardı gibi soruların cevabını da diziye bırakıyorum.

Stargate SG-1 (1997-2007)
    Oyuncular

Richard Dean Anderson : Jack O'Neill
    Michael Shanks : Dr. Daniel Jackson
    Amanda Tapping : Samantha Carter
    Christopher Judge : Teal'c
    Don S. Davis : General George Hammond

Dizi hakkında ufak bir bilgi
    Stargate SG-1, Stargate evreninin/markasının 10 sene ve 214 bölüm süren en büyük ve en merkezi parçasıdır. Toplamda 17 sezonluk 3 diziden ve 3 filmden oluşan Stargate evreni bu uzun ömrünü de Stargate SG-1'a borçludur

Kendi Görüşüm
    Eğer kendinize bilim kurgu hayranıyım diyorsanız bu diziyi MUTLAKA izleyin. Dizinin 10 sezon sürmesi veya 97'de başlamış olmasından dolayı eski gözükmesi sizi korkutmasın. Filme spoiler olmasın diye fazla değinemiyorum ama Stargate, izlediğim bilim kurguların arasında hem en gerçekçi hem de en bilim kurgu kelimesinin hakkını veren yapımdır. Dizi ve filmde insanlık tarihinin en büyük gizemlerinden biri olan piramitlere dahi öyle bir zemin hazırlıyorlar ki bazen gerçekten de öyle olmuştur belki diye düşünmeden edemiyorum. Bu dizi iyi mi diye sorarsanız cevabını kişisel yorumsuz da verebilirim dizi 10 sezon yayınlandı üstüne 2 spin off ve 2 film daha çekildi ve hâlâ anlatılabilecek tonla malzeme var. Vaktiniz varsa kesinlikle kaçırmayın derim. Tabi önce 1994 yapımı filmi de izlemeniz gerekiyor

Fragman

Filmin fragmanı

Dizinin fanmade fragmanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charles Bartowski -- 21 Nisan 2018; 17:59:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Stargate SG-1: Uzay ve Zamanın Gizemlerini Keşfet

1997-2007 yılları arasında yayınlanan Stargate SG-1, bilim kurgu türünün en sevilen dizilerinden biri olarak yerini aldı. Dizi, Yıldız Geçidi adı verilen, farklı gezegenlere giden ışınlanma cihazını keşfeden bir grup askeri ekibin maceralarını konu alıyor.

SG-1 Ekibi Uzayın Sınırlarını Aşıyor

SG-1 ekibi, Albay Jack O'Neill liderliğinde, Dr. Daniel Jackson, Samantha Carter, Teal'c ve Jonas Quinn'den oluşuyor. Ekip, Yıldız Geçidi'nden geçerek farklı gezegenleri ziyaret ediyor, yeni uygarlıklarla tanışıyor ve tehlikeli tehditlerle karşılaşıyor.

Goa'uldların Ölümcül Tehlikesi

SG-1'in en büyük düşmanlarından biri, insanlara parazit olarak yerleşen ve onları kontrol eden Goa'uld'lardır. Goa'uld'lar, evreni fethetmeye çalışıyor ve SG-1 ekibi, onların planlarını bozmak için mücadele ediyor.

Antik Çağın Sırları

SG-1 ekibi maceraları sırasında, Antiklar olarak bilinen, çok gelişmiş bir uygarlığın kalıntılarını keşfediyor. Antiklar, Stargate'leri inşa edenlerdir ve ekip, onların teknolojisini ve gizemlerini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

İnsanlığın Kaderi Tehlikede

Stargate SG-1, sadece keşif ve macera değil, aynı zamanda insanlığın kaderi için verilen bir mücadeleyi de konu alıyor. SG-1 ekibi, Dünya'yı ve diğer gezegenleri Goa'uld'ların ve diğer tehditlerin saldırılarından korumak için savaşmalıdır.

Serinin Mirası

Stargate SG-1, on yıllardır hayranların ilgisini çeken ve çok sayıda ödül kazanan kült bir dizi haline geldi. Dizi, bilim kurgu türüne önemli katkılarda bulunmuş, uzayın ve zamanın gizemlerini heyecan verici bir şekilde ele almıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bunun dublajı var mıdır?Araştırdım bulamadım bir türlü ya:S:S Dublaj lazım.Annemle izleyeceğim.Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vygarp

Bunun dublajı var mıdır?Araştırdım bulamadım bir türlü ya:S:S Dublaj lazım.Annemle izleyeceğim.Şimdiden teşekkürler.

Dublaj olarak TRT bir dönem yayınlamıştı ama bulmak çok zordur.
  • Çok iyi bir dizi, daha önce neden izlememişim diyorum. Birkaç haftada 5. sezona geldim bile. Özellikle ilk iki sezon bayağı düşük bütçe ve kısıtlı imkanlarla çekilmiş ama o eskinin samimiyeti var ve ilginç konuları ile izlettiriyor.

Ben ilk sezonu bitirdiğimde, filmi olduğunu öğrendiğim için sonradan izledim sorun olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutzenzangen

Çok iyi bir dizi, daha önce neden izlememişim diyorum. Birkaç haftada 5. sezona geldim bile. Özellikle ilk iki sezon bayağı düşük bütçe ve kısıtlı imkanlarla çekilmiş ama o eskinin samimiyeti var ve ilginç konuları ile izlettiriyor.

Ben ilk sezonu bitirdiğimde, filmi olduğunu öğrendiğim için sonradan izledim sorun olmadı.

Filmdeki karakterler, dizidekilerin yanında çok sönük kalıyor ancak film evreni oluşturduğundan yine de seviyorum. Dizinin artık tempo tutturduğu, yükselmeye başladığı dönemlere gelmişsiniz bundan sonra daha da seveceğinizi düşünüyorum.
  • Arkadaşlar diziyi nereden indirebiliriz, ücretli site olması önemli değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koray5006 kullanıcısına yanıt

malum yolla indirebilirsin, altyazıları mevcut.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt

Dizideki karakterler harbiden bi daha cana yakın hissettiriyor. Bende 4.sezon ortalarındayım.

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

SG-1 bittikten sonra eğer izlemediyseniz Atlantis' i izlemenizi de tavsiye ederim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.