|
Starlink, Afrika’daki bazı internet sağlayıcılarından daha ucuz
-
-
60 Mbps ila 300+ Mbps arasında değişen hızları ile "Starlink, xxxxxxx’deki bazı internet sağlayıcılarından daha ucuz" diye okudum.
bugün de Şah Lan Dık
-
Turkcell ve Telekom varken gelmez bir de sansür istiyorlar gelirse en son bize gelir oda neredeyse tüm dünya da kullanıma açıldığından mecburiyetten dolayı son ana kadar diretecekler getirmemek için kısacası
-
Bize gelmesi 2028 yılını bulur gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Dünya liderinin ülkesinde 100mbps fiber kullanıyorum. Buna da şükür. 35mbps'e yoğun istek var deyip onu da verebilirlerdi.
-
Dünyanın en çok sansür uygulanan ülkelerinden biriyiz. O yüzden bu servis biraz zor gelir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakanErTr -- 13 Ocak 2025; 22:40:37 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nasıl gerideyiz ben ayda 300tl ödüyorum starlink aylık 100 dolar olacağı söyleniyordu o zaman starlinkin daha ucuz olması için en az 12 kat fazla para ödemem gerek. Kopyala yapıştır konuyla alakasız yorumlar atmayın.
-
starlink olsa sanki alabileceksiniz, aylık 5k. bu arada adamların cihazı 600 dolar, türkiyede bir modeme kim 22k öder la? 50 tl az ödemek için comnet gibi merdiven altı iss kovalayanların olduğu ülkede çok tutar starlink
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 13 Ocak 2025; 23:30:22 > -
Starlink daha çok internet erişiminin olmadığı belli başlı yerlerde işe yarayabilecek bir şey bence. Kaldı ki starlink’in Türkiye’de olmamasının en büyük sebeplerinden biri de sansür. Yoksa deprem gibi doğal afetlerde interneti nasıl kesecekler ki?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Birde oraya yüzyıl eklemenizi rica edicem :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
rekabet olmasını istemiyorlar ve sansür istiyorlar, bu yüzden starlink bunlar gitmeden gelmeyecektir.
-
Ben de fiyat konusunda öyle düşünüyordum ancak verilen tabloya ve haberde paylaşılan fiyatlara bakınca Elon Musk'ın fiyatları bölgesel olarak belirlediği görülüyor. Baksana fiyatlar 10 Dolar ile 50 Dolar arasında değişiyormuş. 10 Dolar'a internet verse -evet vermeyebilir- ceya 15 Dolar dese aylık peynir ekmek gibi gider. Cihazın fiyatı 178-381 Dolar arasında değişiyor uş ülkeden ülkeye göre. Herhalde ölçek ekonomisi vs ayağına donanım maliyetlerini de düşürmüşler galiba. Ama bu iş sadece Musk'ta bitmiyor tabii. Herif 300 mbiti bu fiyata veriyorum dese burada Türkcell, TT, BTK buna izin vermez. Malum kendi müşterileri kaçar gider filan. Hükümetimiz buna izin veremez. Musk ucuza yüksek internet hizmeti veriyorum dese burada ona izin vermezler internetin Uber'i gibi olur yani. Bu anca fiber altyapının olmadığı, internet altyapısının, hızlarının berbat olduğu kırsal kesimde taşrada iş yapar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 14 Ocak 2025; 3:13:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hiç güven vermiyor. Bu adamın tamamen masum uyduları bakalım ne zaman patlayacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkesde vpn var ...ulkede sansur gostermelik ...Turkiyenin bircok yerinde kablolu internet alt yapısı zaten var..starlink zaten fiyat/performansta yarısamaz..afrika starlinkin bazı operatorlerden ucuzu olması neyin aglayısı anlamak cok zor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 14 Ocak 2025; 09:08:16 >
-
Ben 50mbit için 67usd ödüyorum kurun oynakligina gore değişiyor. Ofisde statik ip ve 20mbit için ise 75usd. Starlink e geçmeyi genel merkez kabul etse dk durmam ama onlar da Elon musk a güvenmiyor agdan bilgi çalar diye...
-
Starlink diyelim geldi bina çatılarına çanak kuramassınız.Mesela benim oturduğum binada çanak yasak hadi kur kurabilirseniz.
-
Her duruma sadece kendi penceremizden bakmamak gerek.
Sanayi bölgesindeyiz. Altyapı yok. Metronet aldık aylık 500 dolar.
Ofiste interneti kullanan kişi sayısı evdeki gibi 3-5 cihazla sınırlı değil. Aynı anda en az 30 wifi 15 te kablolu bağlantı var. Ne standart modemler ne de routerlar düzgün çalışıyor. İki tane profesyonel router var toplam değerleri 40-50 bin tl arası.
Starlink gelse bu bölgede alacak en az 200 şirket var. Bu durumun bir çok sanayi bölgesi ve kırsal alanlar için geçerli olduğunu düşünürsek hatırı sayılır düzeyde potansiyeli var.
Air fiber diye aratın tonla şirket var. bu şirketler 5 gb altyapı alacak kendi cihazlarıyla dağıtacak. Bu bile bir seçenek.
Evet fiyatlar şehir içi hane halkı için uygun değil. Satış rakamları arttıkça cihazlar oturdukça bunlar da düşecektir. Yakında telefondan hizmet verilecek.
-
uydurucu familyasını tanımıon sen galiba. sürekli bu forumda uydurma haber ile her konuya yorum yapıyorlar. işin ilginci adminler müdahale bile etmiyor. tamamen yalan foruma döndü burası.
-
okuduğunu anlamadığındandır... bazı afrika ülkelerindeki isslerde diyor...
Turkcell ve Telekom varken gelmez bir de sansür istiyorlar gelirse en son bize gelir oda neredeyse tüm dünya da kullanıma açıldığından mecburiyetten dolayı son ana kadar diretecekler getirmemek için kısacası |
Starlink daha çok internet erişiminin olmadığı belli başlı yerlerde işe yarayabilecek bir şey bence. Kaldı ki starlink’in Türkiye’de olmamasının en büyük sebeplerinden biri de sansür. Yoksa deprem gibi doğal afetlerde interneti nasıl kesecekler ki?
|
Birde oraya yüzyıl eklemenizi rica edicem :)
|
Benzer içerikler
- hepsiburada premium ücreti
- whatsapp durum kaç saniye
- whatsapp web nedir
- deepfake yapma
- whatsapp durum beğenme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X