< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarlinkTurkiye -- 9 Mart 2025; 13:38:46 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Türkiye’de Starlink Lisans Görüşmeleri Sürüyor: Peki Ya Kullanıcıların Beklentileri?

-
-
Size bir durumdan bahsedeyim. Kırsal bölgeler gidip internet alt yapısı talebinde bulunuyor. Devletin kontrolündeki Türk Telekom ben yatırım yapmam diyor. Sonra starlink ortaya çıkıyor. Ama devlet buna lisans vermiyor. Hasbelkader köyde telefon çekiyorsa bu çoğunlukla Türkcell oluyor. Onun superbox fiyatı da hem yüksek hem de her sene yüzde yüz zam yapıyorlar. Starlink gibi sınırsız da değil.
Bugün devlet dese ki ben bu insanları hizmetsiz bırakmayacağım, bir starlink alıcısı ile 3-5 köy evine internet vereceğim. Ha starlink e gerek yok benim Türksat’ım var. Alın milletim internet dese ne olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drak44 -- 9 Mart 2025; 14:38:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Starlink ile turksat bambaşka birşey. Turksat uydularu çok uzakta. Ping kesinti fazla. Devlet alsın tüm köylere starlink kursun diyeceğim ama köy altı yerleşimler nasıl olacak? Daha doğuda şebeke problemi yaşayan yerler bolca var.
-
Hocam ben sorunların ve çözümlerin farkındayım. Burda söylemek istediğim tek şey zihniyet meselesi. O zihniyet kırsal alanda internet olmasını istemiyor belli ki. Yoksa çözümler ortada.
Devletin kurmasına gerek yok. Devlet starlink e lisansı versin bütçesi olan halleder. Ha devlet bizi düşünüyorsa da özel anlaşmalar yapar. Kırsal için fiyatı düşürür.
Türksat için durumun farkındayım ama bir ara Türksat’ın sitesinde kırsaldaki okullara internet veriyoruz diye propaganda vardı. Ben de bunlara Btk üzerinden soru sordum. Dedim mi vatandaş bu hizmetten yararlanabiliyor mu? Cevap olarak da hayır geldi. Burada okulda okuyan çocuk eve gitti mi internete ulaşmasın istiyorlar. Ama şehirdeki ulaşabilir. Köydekinin ne hali varsa görsün.
3 tane tekel arpalık şirket bu hizmete asla izin verdirmez, rekabet edemezler. Altyapıları 10 sene öncesinde kalmış, gelişim sıfır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 13 Mart 2025; 15:44:8 > -
Öncelikle devlet eliyle Türk Telekom’un içini nasıl boşalttılar kimlere peşkeş çektiler hepsi ortada ama velakin kontrol edemeyecekleri hiçbir şeyi ülkede istemiyorlar buna paralel olarak üç tane tekelleşmiş gsm şirketi rekabet edemeyeceklerini bildikleri için zaten getirmiyorlar yoksa bugün roller değişecek internetle ilgili ama velakin reisin onayından geçmediği için askıda kaldı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X