Şimdi Ara

Statik İP yi Dinamik İP ye nasıl Çeviririm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar fiber internet kullanıyorum ve intim satatik ip yanı hıcc bir zaman ip im değişmiyor hotfile filseonic.. vb. upload sitelerine girdiğimde captcha gözükmüyor bu yüzdende hiç bir şeyi indiremiyorm ultra surfu kullandıgımda ip im depiştiği için captcha gözüküyor ama bu seferde ultra surf o sıteyı desteklemediği için downloada bastığımda ultra surf indirmiyor lütfen yardım edin

• Yapay Zekanın Yanıtı

Statik IP'yi Dinamik IP'ye Çevirme

Statik bir IP adresi, İnternet'te sabit bir adres sağlar ve genellikle sunucular, işletmeler ve uzaktan masaüstü erişimi için kullanılır. Dinamik bir IP adresi ise, internet servis sağlayıcınız (ISS) tarafından otomatik olarak atanan ve zaman zaman değişen bir IP adresidir. Ev kullanıcıları için dinamik IP adresleri daha yaygındır.

Bir statik IP adresini dinamik bir IP adresine çevirmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• ISS'nize Başvurun: Statik IP'nizi dinamik bir IP'ye çevirmek için ISS'nize başvurmanız gerekir. Bu hizmet için bir ücret talep edebilirler.
    • Yönlendirici Ayarlarını Güncelleyin: ISS'niz dinamik bir IP ataması yaptıktan sonra, yönlendiricinizin ayarlarını güncellemeniz gerekir. Dinamik IP ayarlama seçeneğini etkinleştirin.
    • Bilgisayar Ayarlarını Güncelleyin: Bazı durumlarda, bilgisayarınızın IP ayarlarını da güncellemeniz gerekebilir. Ağ ayarlarınızı kontrol edin ve dinamik IP ayarlarını seçin.

Lütfen ISS'nizin politikalarının ve ücret yapısının değişebileceğini unutmayın. Dinamik bir IP'ye geçmeden önce ISS'nize danışmanız önerilir.

Ayrıca, statik IP adreslerini dinamik IP adreslerine dönüştürmek için tasarlanmış çevrimiçi araçlar veya yazılımlar da mevcuttur. Bu araçları kullanırken dikkatli olun ve yalnızca güvenilir kaynaklardan indirin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fiber nettede aynımı bilmem ama ADSL (ISS:TTNet)'de Statik IP Aylık 2,70civarıydı.Özel istekle alınıyordu.Fibernette de öyle olabilir.Yanlışlıkla istemiş olabilirsiniz.Eğer öyle değilse de modemin arayüz ayarlarından bu işi halledersiniz.Modeminizin Markasını ve modelini yazıp yollar mısınız?

Arayüz ayarlarından bir görüntü:
     Statik İP yi Dinamik İP ye nasıl Çeviririm
  • cok saol teşekkür ederim
    modemın markası current
    arkasında APA-2000-DF/E-B-2G-EU-A1
    part no : 210-2030-0002
    belkı lazım olur onundede APA-2000-DF
    yazıyor şimdiden teşekkür ederim çok saol
  • Modemin yönetim paneli girişi için adres çubuğuna herhangi bir internet sitesine giriyormuş gibi aşağıdakilerden birini yazıyoruz.Hangisi olursa:

192.168.1.1
    192.168.1.2
    192.168.2.1
    192.168.2.2
    Bunlar çalışmassa 1 ve 2 yazan yerler üç getirip deneyin.

Ardından varsa yönetim paneli şifresini girin.Ayarları kurcalayın bulacaksınız.Yönetim paneli ingilizceyse
    ¤Dynamic IP
    ¤Static IP diye seçenekler olacaktır.Seçim sizin.Kolay gelsin.
  • hiçbiri çalışmadı artık sınırden modemı kırasım gelıo ama yınede saol tesekkur ederım
  • Modeminiz normal modem mi?Yoksa BPL mi ?(BPL modemlerde internet elektrik hattı üzerinden gelir.) BPL Modemse arayüz bulunmaz.Galiba servis sağlayıcınız Metronet.

Neyse konuya dönelim.Sizin konunuzla tam olarak ilgili olmasada bir kaç konu buldum:

Modemin yönetim paneline(kullanıcı arayüzüne)erişim:

http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/888574/g/METRONET+Modemimde+Port+Acamiyorum!

Modeminizle ilgili bilgiler içeriyor.Özellikle son tarafta.Burda anlatan adama göre modeminizi değişmeniz gerekiyor:

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=19&t=190812

• quote:

Orijinalden alıntı: metin1090

merhaba arkadaşlar fiber internet kullanıyorum ve intim satatik ip yanı hıcc bir zaman ip im değişmiyor hotfile filseonic.. vb. upload sitelerine girdiğimde captcha gözükmüyor bu yüzdende hiç bir şeyi indiremiyorm ultra surfu kullandıgımda ip im depiştiği için captcha gözüküyor ama bu seferde ultra surf o sıteyı desteklemediği için downloada bastığımda ultra surf indirmiyor lütfen yardım edin

Selam
    Jdownloader programını bir deneyin. Normalde her durumda indirmesi lâzım..
    Kolay gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yardımlarınız ıcın saolun arkadaslar .... fibere gidip değiştirmekten basla care yok yınede saolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.