Arkadaşlar merhaba, aranızda yeniyim. Bir sorum olacaktı. Olur mu bilmiyorum ama. Şimdi eczanede kullanılan bir yazılım var. Bu yazılımın çalışması için SGK statik ip istiyor. Statik ip hizmeti satın aldık turktelekomdan sabit internet şuan sistem çalışıyor. Şimdi ben evden de laptopumla aynı yazilima giriş yapmak istiyorum.Ama haliyle evdeki internet ya da mobil telefonum aynı ip olmadığı için giremiyorum. Bir şekilde bu statik ip ile evden bu yazılıma girmenin bir yolu var mıdır? VPN proxy falan çok fazla bilgi sahibi değilim. Yardımcı olursanız sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Statik ip yi dükkan dışında da kullanma ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba,
Vpn sistemi olmadan giriş yapamazsınız. Şu şekilde olur eczanedeki pc ye uzak bağlantı kurup o şekilde işlem yapabilirsin.
-
Çok teşekkür ederim Hocam. Bu VPN sistemini nasıl kurabilecegimi anlatan bir kaynak var mıdır?
-
Arkadaşlar sizlere çok teşekkür ederim, bu yöntemler de güzel tabii. Geçen zaman içinde biraz araştırma şansı buldum ve vpn ozelligi olan bir modeme open VPN gibi bir vpn hizmeti kurulabileceğini, modemin sunucu olarak kullanilabileceğini öğrendim. Anladığım kadarıyla statik ip li modemi bir vpn sunucusu haline cevirebiliyoruz. Dışarda başka bir cihazdan bu sunucu modeme baglanabiliyoruz. Ancak şimdilik bunun nasıl bir prosedurle yapılabileceğini bilmiyorum. İhtiyacım içinde sistem işletim sistemi vs kurulan bir sunucu makine değil. İhtiyacım olan şey aslında statik ip li modemin bir köprü gibi davranması ve beni kendi ip si üzerinden internete bağlaması. Yani dışardan bağlandığım makineyi kendi ağından bir makine olarak kabul edip bana da kendi ip sini vermesi. Tekrar teşekkür ederim sizlere. Eğer bunun yapılma prosedürünü bulabilirsem burayla da paylaşırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar tekrar merhaba. Sorunu çözdüm. Bu iş wpn router özelliği olan bir modem sayesinde yapılabiliyor. Keenetic marka yeni bir modem satın aldım. Bu modemin wpn router özelliği var. Mevcut modem yerine bunu kurdum. İp ayarlamalari, router ayarlamaları profesyonel bir arkadaş yaptı. Bu sayede dükkan dışından başka bir ağdan da bu modem uzerinden ip alip internete çıkabiliyorum. Yani dünyanın öbür ucundan da girsem bu modem beni kendi ağının bir parçası olarak görerek ip atıyor bana. Belki benzer ihtiyacı olanlar olur diye linki bırakıyorum aşağıya. Hepinize teşekkür ederim.
https://app.hb.biz/0njQCJ1WLGXs
(bir üst mesajı görmemiştim :D )
En basit ve ucuz yöntemi anlatıyorum, Keenetic Router alacaksınız ve dükkana kuracaksınız, keenetic routerın içinde VPN sunucusu kurulabiliyor, bu sayede dükkana vpn sunucusu kurmuş olacaksınız, uzaktan bu sunucuya direkt bağlanacaksınız ve dükkanın interneti ile internete erişmiş olacaksınız.
Ben bu sayede dünyanın neresinde olursam olayım evimdeki interneti kullanabiliyorum. Modemdeki ve android telefonumdaki ayarları şöyle göstereyim.
Modemde şu özelliği aktif edip ayarlarını yapıyoruz, çok karışık değil, eğer çözemezseniz anlatırım.
Sonra telefonda VPN kısmına girip sunucu adresimizi kullanıcı adı ve şifremizi yazıyoruz, herhangi bir uygulamaya bile ihtiyaç yok, android veya iphone'un VPN kısmında ekle diyerek ekliyoruz.
Sonra VPN'yi açtığımızda evin interneti ile dünyaya erişmiş oluyoruz, bakın 4G kullanıyor olmama rağmen Speedtest'te firma Türknet gözüküyor, çünkü eve bağlıyım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 25 Ocak 2025; 11:55:51 >
-
Selamlar hocam, kurulumu anlatabilir misiniz? Teşekkürler
İlk önce internetinizde Statik ip alıyorsunuz. Sonra keenetic üzerinde Domanin Adı almanız gerekiyor, kendinize has bir domain adı seçip bunu da alıp doğrudan erişim moduna geçiyorsunuz, internet üzerinden erişime izin veri de işaretlerseniz iyi olur.
Sonra Ikev2/ıpsec bileşenini kurup ilk 3 ayarı ellemenize gerek yok, DNS sunucu ayarı ise sanırım bizim domain adımızın ip adresi oluyor, bende sanırım kendisi belirlemişti, internet ip adresinizden farklı bir ip oluyor orada, onu da ellemeyin, istemciler için NAT'ı açın ve en alttan admin'e erişim izni verip tamamlayın
Sonra telefonda VPN menusunden +yaz basıp aldığımız blabla.keenetic.pro domain adı, ipsec kimliğine admin ve kullanıcı adı kısmına admin, şifreye de modemin admin şifresini girip VPNye bağlanabilirsiniz.
-
Teşekkür ederim, çok sağolun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X