Şimdi Ara

StationWagonlar: VW Passat Variant 1.6 FSI - Volvo V50 1.6D

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
17.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kullanan veya bilenlere soruyorum.kullanmayan veya bilmeyen yorum yapmazsa sevinirim.

fiyatlar eşitlendiği için sedan passat ile station-wagon passatların fiyatları aynı.1.6 motorun vergi avantajını ve passatın hacim olarak genişliğini ve konforunu düşününce bana station-wagon olarak 1.6 FSI passat variant cazip bir araba olarak geldi.

bu arabayı bilmediğim için öğrenmek amacı ile soruyorum.

performans sorularına bu arabanın station-wagon olduğunu ve spor araba performansı aranmadığını düşünerek cevaplayın.performans en önemli kriter değil ama sonuçta hiç gözardı edilen birşeyde değil.öyle düşünün.

--- VW passat variant ın comfortline donanıma sahip 1.6 FSI motorlu ve düz vitesli olanı için ne dersiniz? gerçek ortamda boşken ve yüklüyken performans ve yakıt tüketimi ne seviyede?

--- birde 1.6 FSI motor ve otomatik vitesli olanın performansı nasıldır? gerçek ortamda boşken ve yüklüyken performans ve yakıt tüketimi ne seviyede?

birde sizin aklınıza gelen veya tecrübelerinize göre VW passat 1.6 FSI düz veya otomatik vitesli olanlar için başka neler söylersiniz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 16 Aralık 2007; 15:51:48 >

• Bunların 2.0 TDİ leri ne kadar acaba? Bizim şirkette müdürlerin var. 2.0 TDİ Station Wagon. Genel olarak memnunlar. Ben kullanmadım ama kullananlardan kötü yorum duymadım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: plantamax

dostum 1.6 fsı hakkında çok araştırma yapmış biri olarak hiç tavsiye etmiyorum....sebebi ise 945 kg kasaya sahip 80 hp lık şahinler yanından vızır vızır geçerken arkasından bakarsın onların ben söyleyim sana şahinler 0-100 ü 10- 11 sn aralığında görüyor ......yaris hepten yer bu arabayı zaten..... yani çok iç mekan arıyorsan ticari araç bak derim D segmentine binecem diyede trafikte B segmenti yarislere ve faça şahinlere rezil olmakta baya baya bir mantık ister yani......

hocam bunu bana yapma bari ayıp

ben performansı süpermi değilmi demiyorum.arabayı rahat olarak götürüyorsa yeter.station-wagon arabada insan spor kullanım aramaz.
    sadece merak ettiğim şu ki 1.6 FSI motor passat variant a yetiyormu.yani 4 kişi ve bagajda biraz yük olduğunda bir seyahati bu arabada aklımda canlandırmak istiyorum.konfor olarak süper olduğuna eminim.içerde kesinlikle kimsenin rahatsız olmayacağınada eminim.ama dediğim gibi performanstan çok rahatlık ve konfor arayan bir adam bu arabanın performansından memnun kalırmı?
    mesela 4 kişi ve bavullar var diyelim.yokuş yukarı araba ciddi olarak bayılırmı?yoksa çok performans olmasada araba yokuşu gayet rahat çıkarmı?
    olay budur
    şimdi jetta 170hb ile tabiiki bunu performans olarak karşılaştırmıyoruz

diğer arkadaşlar içinde tekrarlayayım.station-wagon alan biri rahatlık-konfor ve geniş iç hacim arar öncelikle.performans daha sonradır.ama 4 kişi ve onların bavulları ile bu araba bayılıyormu bayılmıyormu bütün mesele bu.yani çok iyi bir performansı olmayabilir ama rahatta gider.olay bumudur? öğrenmek istiyorum

• 0 2.0 tdi ların şimdi birde 170 hpleri geldiki tadından yenmez. ama arkadaşın sorusuna gelince. derdin güzel bi arabam olsun yeterse 1.6 fsi yeter. 80hp şahine geçilmek sorun olmasa gerek bırak onlarda mutlu olsunlar nasıl geçtim diye. uzun yolda bastın mı şahin mahin kalmaz. tabiki yüksek hacimler daha iyidir ama bunlar bütçe meselesi.
  • yannız station wagon alan biri kısmına katılmıyorum. onu sports wagon olarak düşünüp bi vectra caravan opc bi audi rs4-6 bi mercedes amg estata bi m5 wagon olarak düşünp artık sw modellerin performanssız olması işine gülüp geçerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

0 2.0 tdi ların şimdi birde 170 hpleri geldiki tadından yenmez. ama arkadaşın sorusuna gelince. derdin güzel bi arabam olsun yeterse 1.6 fsi yeter. 80hp şahine geçilmek sorun olmasa gerek bırak onlarda mutlu olsunlar nasıl geçtim diye. uzun yolda bastın mı şahin mahin kalmaz. tabiki yüksek hacimler daha iyidir ama bunlar bütçe meselesi.

hocam passat varianta binen adam herhalde şahindeki adama nazaran kendini saray içinde sanacaktır.yanından vızır vızır geçen şahinlerde ulam bizimkide köpek klubesi gibi diyeceklerdir.bilmem anlabiliyormuyum

yani passat varian gibi arabaya binen ama asıl derdi performans olmayan öncelikli olarak rahatlık-konfor ve geniş iç hacim isteyen biri için 1.6FSI motorun performansı bütün bu güzellikleri unuttururmu? benim anlamak istediğim bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 6 Aralık 2007; 1:01:52 >

• quote:

yannız station wagon alan biri kısmına katılmıyorum. onu sports wagon olarak düşünüp bi vectra caravan opc bi audi rs4-6 bi mercedes amg estata bi m5 wagon olarak düşünp artık sw modellerin performanssız olması işine gülüp geçerim.

asıl derdi performans olmayan öncelikli olarak kalite-rahatlık-konfor ve geniş iç hacim isteyen biri için vw passat variant taki 1.6 FSI motorun performansı bütün bu güzellikleri unuttururmu? benim anlamak istediğim bu
  • quote:

hocam sedanda aynı iç hacim olarak olay şurda....... o da bagaj......bunun muadili %100 aynı tepkileri veren araç 102 hp jetta yada 115 hp otomatik passat.....ikiside aynı perfomans resmen.....passat variantta aynı olacaktır buna gayet rahat emin olarak söylüyorum....(zaten %100 emin olmasam exclusive passatı seçerdim jetta yerine sana yemin ederim) yani eğer performas olarak şahinden alt seviye araba kabul edersen neden passat variant olmasın

sende iyi abartıyorsun haa şahinin performansı daha iyiymiş filan.bilmesek yiyeceksin haaa

• quote:

walla bilmesek diyorsun ama harbiden bilmiyorsun daha yeni şahin sattık biz vw için bunu biliyormusun peki şuna inan o şahin denilen komedi 1.6 fsı passatların tümünü yokuşlarda telef ediyor sana yemin ederim....düzlükte son hızda passat şahini yeniyor ok ama kalkışta ve 0-100 de felan şahin passatan üstün....bizzat bize ait olan testler bunlar.....bu arada bizim şahin 98 model ve daha 26 bindeydi belki motoru yeni sayılabileceği için yokuşta 1.6 fsı passatları yiyordu....(nede olsa hafta sonu arabamızdı o)

şahinle passatı kıyasladın ya helal olsun

• Arabayı kullanmadığım için yorum yapmayacaktım ama konu içindeki bir söz yorum yapmama neden oldu.
    1 - Passat Variant gerçekten şahane ve mükemmel bir araba. Görünüm olarak bir tablo gibi.
    2 - Şahin arabanın "köpek klübesi" benzetmesi olayına gelirsek. Bu arabayı bu kadar küçümsemeyelim derim. Unutmayın, bir zamanlar Murat 124, 131, Renault 12 gibi arabalar parmak ile gösterilirdi. Yaşım 32 ve doğduğum günden beri arabalarımız hep Tofaş olmuştur. 1981 yılına kadar 124 ve sonrası hep 90 yılına kadar sürekli değişen beyaz Murat 131 Şahin oldu ve 1990 - 2004 arası 1990 model siyah bir Şahin araba kullandık. Arabayı 170527 km. de "artık zamanı geldi" diyerek değiştirdim. Ama çok şükür bir gün bile hararet yapıp yolda bırakmadı, boyası bile orjinal fabrikasyon boyasıydı ve kırmızı ibre 180'e dayanıyordu.
    Yani diyeceğim şudur, araba isterse en mükemmel, en hızlı araba olsun, sürücüsü gidemiyorsa en güçsüz araba bile geçer onu.
    Passat ve ŞAhin tabiki kıyaslanamaz ama Şahin köpek klübesi değildir.

• quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

quote:

yannız station wagon alan biri kısmına katılmıyorum. onu sports wagon olarak düşünüp bi vectra caravan opc bi audi rs4-6 bi mercedes amg estata bi m5 wagon olarak düşünp artık sw modellerin performanssız olması işine gülüp geçerim.

asıl derdi performans olmayan öncelikli olarak kalite-rahatlık-konfor ve geniş iç hacim isteyen biri için vw passat variant taki 1.6 FSI motorun performansı bütün bu güzellikleri unuttururmu? benim anlamak istediğim bu

bu arabayı kullanmadım ama;

1. konfor - donanım - hacim - lüks konusunda tatmin olursun.
    2. performans konusunda ilk anda olmasa bile kısa süre sonra sıkılırsın ve daha büyük motorlara bakmaya başlarsın.

bu yorum için illa bu arabayı kullanmak şart değil bence. performans yada donanım kaygısı ile alınan başka bir araçta da insanın aklına bu tür düşünceler zamanla gelebilir.

ilk gün aracınız yeniyken "geçen geçsin ben en kral arabayı aldım motoru hırpalamayacağım sakin gideceğim" diye düşünen birisi 1 sene sonra "o kadar para verdik bas bas gitmiyor" diye feryat edebilir.

trafikte acil durumların çoğunda fren kullanılır, insanlar tüm güçleriyle frene basar, ama öyle durumlar da olur ki tek yol gazı köklemektir. o durumdan durarak değil kaçarak uzaklaşmak gerekir. zayıf bir motor sizi kaçırmaya yetmeyebilir.

otoyolda en sol şeride çıkar çıkmaz selektör yemek, kırmızıda kalkamayıp arkadan korna yemek, yandaki şahinden bakanın ara sıra da olsa ağzının payını verememek kötü olur diye düşünüyorum.

benim fikirlerim böyle.

• Passat variant'lara geri görüş kamerası ekleniyormuş bilginize
  • Hocam zaten 1.6fsı'de kalktı 1.4 122hp'lik motora sahip birazcık beklenirse ondan alınır fsı almaya gerek yok artık bide touran'da olan otomatik park sistemi passatlarada geçti bide variantlara geri görüş kamerası eklendi
  • 2.0 tdı full 90 bosu 75 diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

Arabayı kullanmadığım için yorum yapmayacaktım ama konu içindeki bir söz yorum yapmama neden oldu.
    1 - Passat Variant gerçekten şahane ve mükemmel bir araba. Görünüm olarak bir tablo gibi.
    2 - Şahin arabanın "köpek klübesi" benzetmesi olayına gelirsek. Bu arabayı bu kadar küçümsemeyelim derim. Unutmayın, bir zamanlar Murat 124, 131, Renault 12 gibi arabalar parmak ile gösterilirdi. Yaşım 32 ve doğduğum günden beri arabalarımız hep Tofaş olmuştur. 1981 yılına kadar 124 ve sonrası hep 90 yılına kadar sürekli değişen beyaz Murat 131 Şahin oldu ve 1990 - 2004 arası 1990 model siyah bir Şahin araba kullandık. Arabayı 170527 km. de "artık zamanı geldi" diyerek değiştirdim. Ama çok şükür bir gün bile hararet yapıp yolda bırakmadı, boyası bile orjinal fabrikasyon boyasıydı ve kırmızı ibre 180'e dayanıyordu.
    Yani diyeceğim şudur, araba isterse en mükemmel, en hızlı araba olsun, sürücüsü gidemiyorsa en güçsüz araba bile geçer onu.
    Passat ve ŞAhin tabiki kıyaslanamaz ama Şahin köpek klübesi değildir.

arkadaşım zaten o yazımda abartarak ve esprili bir şey yazdım.elbette passat nasıl saray değilse şahinde köpek klubesi değil.
    demekki yazım maksadını aşmış.özür dilerim

• O fiyatlar eskidendi hocam şimdi sedan ile aynı fiyata düştü,bu arada bana vw'den meşaj geldi

Sayın,,,,,,,

Göndermiş olduğunuz e-mail için teşekkür ederiz.

VW Golf 122 hp TSI motorlu manuel modeli araçlarımızın satışına başlanmıştır. Araç satışlarımız yetkili bayiler tarafından gerçekleştiğinden, bize iletmiş olduğunuz konuyla ilgili olarak detaylı bilgi için herhangi bir yetkili bayimizle görüşebilirsiniz. Size en yakın yetkili bayimizin iletişim bilgilerine ekteki dosyadan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla

VW DİYALOG

(0212) 335 04 44
  • vw passat exclusıve tsı dsg-bi-xexon far-sunroof-tv-navigasyon(bu arada tv-navigasyon ne kadardır)
  • hocam bu konuda başka arkadaşlar neler söyleyecek?
  • Evet arkadaşlar siz neler söliyorsunuz
  • Olay budur

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.