Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
312
Favori
129.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim kafaya takilan baska bir husus var kurbanda kesim yapilirken bu eti nasil cikarabiliriz

    Galiba bizde kesim yapilirken bu et parcalara ayriliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antrikotu tuzlamak yerine yarım portakal suyu ile marine ederseniz et hem yumuşacık olur, hem de hafif tatlımsı, portakal aromalı bir lezzet elde edersiniz. Portakal suyu karemelize olacağı için et'e hoş bir görünüm de verecektir. Benim tavsiyem tuzun son aşamada atılması. Sıradan deniz tuzları da iş görür, ama biraz pahalı da olsa maldon kullanırsanız lezzet artar.
  • hocam,
    bende mehtap döküm tava almıştım migros'dan sırasıyla biftek, tavuk but, çipura ve kemikli pirzola pişirmiştim, muhteşem oluyor, sizin kadar bilgili değilim maalesef, konu çok hoşuma gitti, ağız sulandırıyor :) emeğinize teşekkürler
  • konuyu zevkle inceledim bende sağlam et sevenlerdenim . Özellikle steak konusu ilgilimi çekiyor evimde tefal'in döküm tavası var ancak yüzeyi tırtıklı değil. tava oldukça ağır alırken hatırı sayılır bir para ödemiştim. Eksikliğim sanırım bambu tahta ve pişirmeyi denememiş olmak. Nusreti instagramda takip ediyorum adam manyak bu konuda. belki bi nusret değiliz ama deneyeceğim en kısa zamanda. konuyu açan arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum. bu lava tavadan alınmalı mı onada karar veremedim doğrusu
  • hocam eyvallah değerli bilgiler...
  • Migrosta antrikot 55TL T-BONE de 70TL. Kuşbaşı ete bile 40 TL verdiğimizi düşünürsek o kadar da pahalı sayılmaz aslında. En kısa zamanda deneyeceğim.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Real'de T-Bone 51 TL.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etleri pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesini beklemek lazım. Buzdolabından alıp oda sıcaklığına ulaşmadan direkt tavaya atarsanız eti mundar edersiniz.
  • Konuya bak helal olsun emek var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuya gastronomik olarak bakıldığında;et ve et yeme kültürümüzün değişmeye başladığını görebiliriz.
    Toplumda özellikle yağsız etin en iyi et olduğu kanısı,her evde ve bireyde görülebilir.
    Kurban bayramında kesildikten 2 saat sonra saatlerce kavurulan etler nerede bu etler nerede,en çokta etin iyi pişmemiş olmasındna şüphelenen kişilerin önyargılarını tamamen kıracak bir konu.
    Unutmayın ete lezzetini veren yağıdır,sadece protein liflerinden oluşmuş yağ oranı çok düşük etler tamamen kağıt gibi lezzetsiz ve yavan olmaktadır isteyen deneyebilir.
    Doğuda urfa ve adana kebablarının içine 3 te 1 oranında kuyruk yağı ilave edilir.
    Teknoloji geliştikçe ve bilgi yayıldıkça bu tarz konular ortaya çıkacak ve et üzerindeki önyargılar kalkacaktır.
    Dolayısı ile kültür ve alışkanlıklarımız değiştikçe,talep oluşacak ve daha iyi etler bulmamız kolaylaşacaktır.Et konusunda biraz araştırma yaparsanız Kobe danalarının nasıl beslendiğini görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikeon -- 11 Ocak 2016; 15:36:18 >




  • Konya girip bu kadar emeği görmezden gelmek nankörlük olur
    İhtiyaç yok emek için tekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisi bi tane küçük piknik tüplerinden alıp balkonda yapmak. Böylece duman sıkıntısıda ortadan kalkmış olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PunkBunny

    Benim kafaya takilan baska bir husus var kurbanda kesim yapilirken bu eti nasil cikarabiliriz

    Galiba bizde kesim yapilirken bu et parcalara ayriliyor

    Rahmetli babam kurban kestiğinde diğer ortaklara el sürdürmeden, eti 4 kısma ayırırdı. Sinirli, yumuşak, kaba et ve kaliteli et. Eğer bu konuda bilginiz yoksa ya öğrenin, ya da ortak işe girmeyin. Çünkü bizim millet bişey bilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mecnunumm


    quote:

    Orijinalden alıntı: PunkBunny

    Benim kafaya takilan baska bir husus var kurbanda kesim yapilirken bu eti nasil cikarabiliriz

    Galiba bizde kesim yapilirken bu et parcalara ayriliyor

    Rahmetli babam kurban kestiğinde diğer ortaklara el sürdürmeden, eti 4 kısma ayırırdı. Sinirli, yumuşak, kaba et ve kaliteli et. Eğer bu konuda bilginiz yoksa ya öğrenin, ya da ortak işe girmeyin. Çünkü bizim millet bişey bilmiyor.

    hocam biz sevdiğimiz akrabalarla girdiğimiz için, yıllardır hep aynı kişiler ona girmeme olayı olmazda.

    Kesen kişi eniştem iyi keser herkes bi' işin ucundan tutar ama böyle detaylı yapılıyor mu bilgim yok. Et güzel oluyor bi kötülüğünü görmedim ama arkadaşın ilk mesajda paylaştığı gibi et çıkartıldığını da görmedim.

    Muhtemelen o eti çıkartıyorlar ancak paylaştırıyorlar yani parçalıyorlar.




  • PunkBunny kullanıcısına yanıt
    Bonfile, antrikot, kontrafile gibi yerleri çıkartmak özen isteyen işler, işi çok iyi bilen bir kasap olması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman kesim sırasında bi' kasap çağırır hallederiz
  • Tavadan bir tanede ben aldım metrodan 39.9tl tırtıklı model. 26x26 tahta stantlı olan gözüme çok küçük göründü tavsiyem 32x26 olandan alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Muhteşem bir konu olmuş, teşekkürler.
    Sormak istediğim tek şey döküm tavayı yağlıyor musunuz?
    Eğer yağlamazsak tavanın yüksek kısımlarına et yapışabiliyor.
    Teşekkürler
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Detaylı güzel bilgiler vermişsiniz. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.