Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
310
Favori
130.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Escaper kullanıcısına yanıt
    Yaklasik 6 aydir era jet kullaniyoruz. Cocuk nerdeyse sadece bunda pismis eti seviyor. Bence oldukca basarili bir urun. Temizlemesi oldukca kolay ve izgarasi makinede yikaniyor. Tavsiye ederim. Daha once arcelik marka elektrikli izgaramiz vardi. Bu cok daha basarili.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • deepbreathe_ D kullanıcısına yanıt
    Harika görünüyor ikinci fotoğraftaki pembemsi kısmına deniz tuzu ve kekik serpebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkramdan para aldıkları doğru fakat ülkemizdeki Steak olayını en üst çıtaya taşıyan, geliştiren isimdir kendisi; ayrıca çok da komik birisidir instagram hesabına bakabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Konuyu tekrar okuyun, 90 saniye yazmadım :) orta az pişmiş için 75x4 dedim. 300 saniye yapıyor toplamda

    içi nasıl oluyor bu şekilde? pembemsi sevmiyorum da ?
  • pardon ilk mesaja eklemişsiniz gördüm.
    Bide böyle deneyelim bakalım nasıl olacak
    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escaper

    Hocam ben de biraz araştırdım ve sizin linkini verdiğiniz SM-2 modeliyle aşağıdaki linkteki SM-5 Jett modeli arasında kararsız kaldım:

    http://www.hepsiburada.com/era-sm-5-jett-cift-tarafli-otomatik-pisirici-p-MTERASM5-K

    Bunda altlı üstlü çift rezistans var ama sizin verdiğiniz linktekinde şiş yapma imkanı var. O yüzden kararsız kaldım biraz.

    Altlı üstlü modelinde alt rezistanslara yağ damlayıp duman ve koku yapma ihtimali var gibi görünüyor. Üstten tek olanda böyle bir sorun yok.




  • konu güzel karnımız acıktı :) bu tavaları alabileceğimiz bir link varmı int üzerinden hangisi daha iyi tavası olmayanlar için
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    ızgaranın şeklini çapraz çıkarmak için 90 derece döndürmeyi yapmaya gerek yok ki. eti tutup kaldırırken sıkıyorsunuz suyu çıkıyor.

    spatulayla çeviririm derseniz bir şey demem :)

    ben de kalın et için ilk yüz 4dk(-10 saniye olabilir) ikinci yüz 3 dk(+20 saniye olabilir) olarak pişiriyorum. parantez içiyle biraz daha pembe kalıyor.

    eti tuzla marine etmek de suyunu salmasına yol açıyor. kesinlikle tuz değdirmemek gerektiğini savunanlardanım. eti koyacağınız tabağa tuz öğütün, piştikten sonra dinlenince de üzerine atarsınız.

    pişmeden, pişerken vs karabiber koyarsanız et kararır. piştikten sonra 3-4 dk dinlenince konması makbuldür.


    eyyorlamam bu kadar :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkan4226 kullanıcısına yanıt
    Lavanın kendi sitesinde satılıyor link var konuda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu görünce ben de daha önce yaptığım eti eklemek istedim. Arkadaşın anlatımı gayet güzel. Bu eti yaklaşık 5-6 dk pişirdim. İçi kırmızı değil ama suyunu hiç kaybetmemiş durumda. Bunu öğrenip yapmaya başladığımdan beri bu zamana kadar et yemediğimi anladım. Eskiden Eti saatlerce pişirir ama sonucunda yine çiğne çiğne yutamazdık sertlikten. Önemli olan gerçek Antrikot yada Bonfile olması. Ben köfteci yusuf' tan alıyorum Antrikotun fiyatı 45tl civarı, gayet uygun.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    bu arada tava Lava marka Metrodan 59 tl'ye almıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 11 Ocak 2016; 23:55:51 >




  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Izgaranın şeklini çıkarmak için değil döküm tavanın grill pan'inin eti yakmaması-daha çok mühürlemesi için etin yönü değiştirilir

    Eti tuzla marine etmezseniz su salar esas, aroma için de deniz tuzu yapmadan biftek tavaya atılmamalı. Bütün üst Düzey Steakhouse'larda da bu şekilde pişirilir. Hatta rastgele YouTube'a yazdığınızda görürsünüz. Günaydın Steak'in kurucusu Cüneyt Asan da bu şekilde pişirmektedir. 7:58'den itibaren görülmekte. Pişmeden ete karabiber atıldığında da et kararmaz, havadan "serpme" şeklinde dökerseniz belli bir bölgede karabiber birikmez.

    Normalde piştikten sonra et 5 dakika bekletilir fakat tabakta değil ızgaranın harlı yanmayan kısmında, buradaki insanlar direk tabağa alacakları için sıcak tabakta 1 dakika bekletilmesi kâfi olur çünkü et hızlı soğur.

    Sevgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yav nusret dediginiz adam gunaydin da calisan siradan bir insan degil mi sonra o mekan acilinca popi oldu hayir 10 kati fiyattan et satiyor adam bide kalkip bunu ovenler var

    bura sicak firsatlar 1 lira icin adam kesiyorlar milletin cebinde para mi var da gidip antrikot alsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malaustası -- 12 Ocak 2016; 0:05:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Şunu çevirmekle çevirmemek ne farkeder hocam mühür mühür müdür :)

    Bizim kültürümüzde et ateşe değmeden tuz görmez. Kurban etiyle t bone aynı mideye iniyor 👅 Her türlüsünü denedim, mehmet yaşin iştahıyla vedat milorun askeriyim. Et pişmeden tuz biber süren bizden değildir. Gerçi geçen gün tuzladım da pişirdim ama neyse 😐 Karabiber kesinlikle atılmaz zaten okside olur. Kekik ile farkı yok.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Bu arada ortasıyla kenarları farklı püşmesinin sebebi tavanın asıl tavam olmaması. Çok iyi değil. Ateşi yukarı aktarıyor.

    Yine bu arada tavsiyem bu şekil tavalarından ziyade düz tava kullanmanızdır. Bütün yüzeyi mühürlüyor. Ateşi çok harlayıp daha agresif pişirmek lazım. Yanmak ya da yanmamak arasını iyi takip edecek şekilde. Yağların nar gibi kızarıp çıtır olmasını sevenler için daha iyi oluyor düz tava.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 12 Ocak 2016; 0:38:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Etin çok ince olmaması çok önemli. Helede dövülmemesi gerektiğine kesinlikle katılıyorum. Harika bilgiler teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malaustası

    Yav nusret dediginiz adam gunaydin da calisan siradan bir insan degil mi sonra o mekan acilinca popi oldu hayir 10 kati fiyattan et satiyor adam bide kalkip bunu ovenler var

    bura sicak firsatlar 1 lira icin adam kesiyorlar milletin cebinde para mi var da gidip antrikot alsin


    Sıradan değildi.
    Sıradan olsa bugün Ferit Şahenk'le ortak olup Ferrari'ye binecek parası olamazdı.
    Fiyatlarını beğenin yada beğenmeyin adamı taktir etmek lazım.
    Şimdi üst sınıfta yemek deyince nerede bir iddialaşma geçse hemen Nusret'in ismi geçiyor.
    Bu bile başarıdır.


    Para konusu ayrı bir durum kimi insan bir ürünü 2 lira ucuza aldım demek için araştırır sadece. Onun da ayrı bir keyfi var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktaysar

    Konuyu görünce ben de daha önce yaptığım eti eklemek istedim. Arkadaşın anlatımı gayet güzel. Bu eti yaklaşık 5-6 dk pişirdim. İçi kırmızı değil ama suyunu hiç kaybetmemiş durumda. Bunu öğrenip yapmaya başladığımdan beri bu zamana kadar et yemediğimi anladım. Eskiden Eti saatlerce pişirir ama sonucunda yine çiğne çiğne yutamazdık sertlikten. Önemli olan gerçek Antrikot yada Bonfile olması. Ben köfteci yusuf' tan alıyorum Antrikotun fiyatı 45tl civarı, gayet uygun.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    bu arada tava Lava marka Metrodan 59 tl'ye almıştım.






    Çok güzel görünüyor. Afiyet olsun.

    İyi pişmiş sevenler mühürleme yaptıktan sonra eti tavadan alıp tahtada jülyen keserek tekrar tavada pişirebilirler. O şekilde iyi pişmiş et elde edebilirsiniz.
    Ancak önermiyorum.

    Bence en iyi sonuç kesinlikle orta pişmişte alınıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bugün Real'e gittim Antrikot-Bonfile fln baktım, Antrikot yani bu tam yağ damarları bol olan et 60TL'ydi, diğerleri kıpkırmızı yavan et 40TL kilosu ama yaramaz. Almadım bir şey.

    T-Bone'a benzer bir et vardı, 35TL'ydi ama kemiği daha büyüktü, et de lezzetliye benzemiyordu.

    Ankara'da bile iyi et bulmak zor iş.

    Kasaplara bakın, bu fiyatlar çok manasız. Kırşehir'de Migros'u vs gezdim aynı fiyatlar burada da var sonra kasaba gittim, en pahalı et 40 tl. Güzel bir antrikot kestirdim 4 dilim, 30 tl tuttu. kilosu 35 tl olan kontrifile'den de 2 dilim aldım. Ayrıca migros falan eti komple tartıp üzerinde çıkarlıacak kısım varsa sonra çıkarırken kasaplarda -benim gördüğüm kadarıyla- bu işlemleri yaptıktan sorna tartıyorlar.




  • Lezzet olarak döküm tavanın, normal tava ile ne gibi bir farkı oluyor? Örnek olarak mangal pişmiş tadı mı var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xdian

    Lezzet olarak döküm tavanın, normal tava ile ne gibi bir farkı oluyor? Örnek olarak mangal pişmiş tadı mı var?

    Etin iyi pisebilmesi ve suyunun icinde kalabilmesi icin yuksek ateste muhurlenerek pismesi daha makbul.

    Bu muhurlemeyi teflon tavada vs yaparsaniz 2. Yapista tava yamulur çöp olur.

    Ben 2 3 yildir muhurleyerek kendim yapiyorum.

    Yagli antrikot alirim zeytinyag sut salca soya sosu kekik vs birsuru seyle marine ederim 24 saat buzdolabinda. 1 saat oda sicakliginda bekleterek yuksek ateste 8 10 dk beklemis dokum tavaya eti zeytinyag deniz tuzu vererek atarim 100 sn 1 taraf 100 sn 2. Taraf muhurleyerek daha sonra da 100er sn daha pisirerek orta cok pismis et elde ederim. Ben kendime yapacaksam muhurleme ve pisirme suresini 75 e indiririm.

    Eger sulu ve tadinda et yemek isterseniz döküm tava ve dovulmemis et yeterli marine etmek ise tercih meselesidir.

    Konuyu acan arkadas bu sreak olayini restaurant vs de denemis gormus. Ancak ben hic steak yemedim disarida. Hep kendim yaptim.

    Guzel bir kültür. Arkadasa tesekkur ediyorum bicok insani bilinclendirmis oldu bu konu ile.

    Bizim ulkemizde hayvani kesme işi egitimsizlik abidesi oldugundan duzgun eti bulmaniz imkansiza yakin :)

    Birde steak restaruantlardada 200 den asagi cikilacagini sanmiyorum. Benim evde yaptigim antrikot bile 2 kisiye 4 parca yani 1 kilo aliyorum 60 a falan malolur yanindakileride sayarsak 80tl evdeki maliyet diye dusunuyorum. Ama o tadı mükemmel:)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu cok guzel. Bastan sona zevkle okuyorum diyebilirim. Konuyu acan arkadasa ve paylasimda bulunan herkese tesekkurler. Son zamanlarda cok bos paylasim oluyor forumda. Bunlarin yaninda daha degerli bir konu. Umarim bu tarz kaliteli paylasimlarin miktari artar.

    Yalniz sunu soylemeden edemeyecegim, bazi arkadaslar evde iki kere et pisirmekle kendilerini bu isin duayeni sanip burada kesin ifadeler kullanarak yorum yapiyor bu boyledir tarzinda. Hos bu biraz turk milletinin genel hastaligi. Lutfen bu aliskanligimizdan vazgecelim. Tek dogru senin bildigin degildir, boyle bir konuda sonucu etkileyen onlarca degisken vs vardir. Biraz karsi fikre saygi, pozitif dusunce diyor lafi uzatmadan hepinize iyi mutlu ve bol et yenebilecek en buyuk derdinin etin nasi pisirilecegi olan huzurlu bir ulke diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 12 Ocak 2016; 8:02:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.