Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
310
Favori
130.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de 40TL ye almıştım metrodan tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün yarın yapacam ama inşaallah duman altı olup hanım dırdırı çekmeyiz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xdian

    Lezzet olarak döküm tavanın, normal tava ile ne gibi bir farkı oluyor? Örnek olarak mangal pişmiş tadı mı var?

    Ona yakın oluyor. Izgara lezzeti veriyor diyebiliriz.
  • harunresitz kullanıcısına yanıt
    O zaman sağlam "dırdır"a hazır olun

    Ama bu lezzet için çekilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunresitz

    Bugün yarın yapacam ama inşaallah duman altı olup hanım dırdırı çekmeyiz :)

    İçeride sakın girişme bu işe yoksa ilk ve son deneyiminiz olur. Al bir küçük piknik tüp koy balkona ağız tadı ile içine sine sine pişir.
  • Arkadaşlar ankarada nereden et alıyorsunuz, et ve balık kurumunun antrikotları nasıl?
  • Muhteşem bilgiler konu açan arkadaşa teşekkürler .Bilgiyi bilmek önemli değil mühim olan paylaşmaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanst -- 12 Ocak 2016; 11:33:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deepbreathe_

    Arkadaşlar ankarada nereden et alıyorsunuz, et ve balık kurumunun antrikotları nasıl?

    aynen ben de merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla elinize sağlık tarifler ve fotoğraflar acıktırdı bu saatte :)
    Et işin içine girince hakkını vermek lazım; çünkü yanlış yapımlarda kuru-yavan tada dönüşüyor.

    Merak ettiğim konulardan biri şu;

    döküm tavalarda aynı usulde ama daha fazla sürelerde (tavuk geç piştiğinden) tavuk eti yapılırsa; tavuk etinde de lezzet artışı yakalanır mı? En azından mangal tadına yaklaşılabilir mi? Deneyenler varsa nasıl sonuç aldılar merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proteo

    quote:

    Orijinalden alıntı: harunresitz

    Bugün yarın yapacam ama inşaallah duman altı olup hanım dırdırı çekmeyiz :)

    İçeride sakın girişme bu işe yoksa ilk ve son deneyiminiz olur. Al bir küçük piknik tüp koy balkona ağız tadı ile içine sine sine pişir.

    Hocam balkonda bir şeyler yapmaya kesinlikle karşıyım. Millete kokusu gidecek yazık günah milletin canı çekecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunresitz

    quote:

    Orijinalden alıntı: proteo

    quote:

    Orijinalden alıntı: harunresitz

    Bugün yarın yapacam ama inşaallah duman altı olup hanım dırdırı çekmeyiz :)

    İçeride sakın girişme bu işe yoksa ilk ve son deneyiminiz olur. Al bir küçük piknik tüp koy balkona ağız tadı ile içine sine sine pişir.

    Hocam balkonda bir şeyler yapmaya kesinlikle karşıyım. Millete kokusu gidecek yazık günah milletin canı çekecek.

    Balkonda piştikten 5 dk sonra koku tamamen dağılır gider ama evin içerisinde bu kokuyu günlerce hissedeceksin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bugün Real'e gittim Antrikot-Bonfile fln baktım, Antrikot yani bu tam yağ damarları bol olan et 60TL'ydi, diğerleri kıpkırmızı yavan et 40TL kilosu ama yaramaz. Almadım bir şey.

    T-Bone'a benzer bir et vardı, 35TL'ydi ama kemiği daha büyüktü, et de lezzetliye benzemiyordu.

    Ankara'da bile iyi et bulmak zor iş.

    Kasaplara bakın, bu fiyatlar çok manasız. Kırşehir'de Migros'u vs gezdim aynı fiyatlar burada da var sonra kasaba gittim, en pahalı et 40 tl. Güzel bir antrikot kestirdim 4 dilim, 30 tl tuttu. kilosu 35 tl olan kontrifile'den de 2 dilim aldım. Ayrıca migros falan eti komple tartıp üzerinde çıkarlıacak kısım varsa sonra çıkarırken kasaplarda -benim gördüğüm kadarıyla- bu işlemleri yaptıktan sorna tartıyorlar.

    www.sanalmarket.com.tr
    Uzman Kasap Olgunlaştırılmış Dana T-bone Steak Kg - Migros
    http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/27951313-30031-dry-aged-dana-dinlendirilmis-t-bone-steak-uzman-kasap


    Nusret veya Günaydın'a pahalı demeyeceğim bir daha.

    Migros'a bak kilosu 120TL'ye et satıyor.

    Şu etin hazır pişirilmiş, yanında garnitür ile servis edilen şeklini zaten 70-80TL'ye yiyorsun.

    İstikrar dediler dediler, ülkeyi bitirdiler, 1 kilo kırmızı et yesen her gün 5 kişi ailecek, aylık Almanya'da orta segment bir araba parası yapıyor, ülkenin ekonomisi çok iyi gerçekten.



    avrupa'da etin en pahalı olduğu memleket, ingiltere'deki fiyatlar böyle. kıymanın kilosu 4 sterlin, 28 gün kurutulmuş steaklar 30-40 sterlin arası, normal steakler 15 sterlin civarı... bu fiyatları kurla çevirsek bile bizden ucuza geliyor. kaldı ki almanya'da falan daha da ucuz etler. biz de 783500 kilometre kare ülkemizde klıymanın kilosunu 40 liraya yiyebiliyoruz. söylenecek fazla bir şey yok, bize müstehak ne diyelim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    İkramdan para aldıkları doğru fakat ülkemizdeki Steak olayını en üst çıtaya taşıyan, geliştiren isimdir kendisi; ayrıca çok da komik birisidir instagram hesabına bakabilirsiniz

    Güzel saplıyorsun dediler , etin senden güzel dediler :D
  • canımız çekti yav, konudaki et resimlerine bak hele
  • şu nasıl peki?



    bunun tabanı düz, ızgara gibi değil. düz ya da ızgara olması neyi farkettirir acaba bilgisi olan var mı?
  • Peki arkadaşlar 26*26 olanı mı daha mantıklı yoksa 26*32 olanı mı? Genelde tek kişi için ama misafir gelirse de 2 kişi... İkisine de birer porsiyon et sığar mı aynı anda?
    Ve ayrıca daha küçük olanın ısı dağılımı daha homojen olabilir mi?
  • bu tavalarda ekmek kızartma da iyi oluyor (kızartırken ekmeği tavaya bastırarak), ama ekmekler tavaya yapışabiliyor, tavay zararı oluyor mu bilmiyorum, ama değiyor :)

    piştikten sonra sıcak tabağa alıp bir süre beklettikten sonra üstüne bir miktar tereyağı da gezdirebilirsiniz.

    tavuk bonfile de aynı yöntemle fena olmuyor.

    biber - soğan vs güzel olmuyor bence, tatlarının mangalla alakası yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birbayt

    Et için mutlaka lava alınmalı en kötü ihtimal dambıl olarak kullanılıp vücut yapılır

    Koptum buna.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Hocam link verdik zaten döküm tava diye geçiyor, kalkıp da aluminyum döküm tava alan olmaz herhalde :)

    Belki verdiğin linkteki ürünü almaz, başka zaman tava alacak olur. Demir döküm olduğu bilinsin diye yazdım hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit+

    Şunu çevirmekle çevirmemek ne farkeder hocam mühür mühür müdür :)

    Bizim kültürümüzde et ateşe değmeden tuz görmez. Kurban etiyle t bone aynı mideye iniyor 👅 Her türlüsünü denedim, mehmet yaşin iştahıyla vedat milorun askeriyim. Et pişmeden tuz biber süren bizden değildir. Gerçi geçen gün tuzladım da pişirdim ama neyse 😐 Karabiber kesinlikle atılmaz zaten okside olur. Kekik ile farkı yok.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Bu arada ortasıyla kenarları farklı püşmesinin sebebi tavanın asıl tavam olmaması. Çok iyi değil. Ateşi yukarı aktarıyor.

    Yine bu arada tavsiyem bu şekil tavalarından ziyade düz tava kullanmanızdır. Bütün yüzeyi mühürlüyor. Ateşi çok harlayıp daha agresif pişirmek lazım. Yanmak ya da yanmamak arasını iyi takip edecek şekilde. Yağların nar gibi kızarıp çıtır olmasını sevenler için daha iyi oluyor düz tava.

    İyi olmamış seninki kardeş kusura bakma

    bir de şuna bak ;

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.