Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
310
Favori
130.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Banvitburada avantajix %4 unutmayin. Etlerin sipsrisini verdik tavayi da aldik mi tamamdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Diyorum ya, çizgiler pazarlama stratejisidir. Mangal/barbekü gibi olduğunu hissettirsinndiye üretilen bir ürün. Düz döküm tavayla bütün yüzü mühürleyin, farkı göreceksiniz.

    O tava 1.5 kg falan zaten tam döküm değil yazmıştım.


    Çizgiler görsellikten başka bir şey değil tekrar ediyorum. Düz lava tavam var, yağlar gofret givbi oluyor. Tavsiye ederim.

    Önemli olan içinin pişirilebilmesi ve suyun tutulması. Eti tuzlamamak yumuşaklığı çok etkiler.

    Bir de yukarıda real'den alınan antrikot aşırı kaliteliymiş. Alanı tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mükemmelden daha iyi bir anlatım olmuş. Çok teşekkürler.

    Ben de eti terbiye yapıp dolapta 30dk terbiye içerisinde bekletiyorum. Muhteşem bir lezzet katıyor.
    Terbiye içeriği için 2-4 parça et için;
    (3 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1-2 adet soğan en ince rendeden geçirerek, 1 tatlı kaşığı kekik, 2 çay kaşığı tuz)
    Bir kap içerisnde 30dk dolapta bekletiyorum. Çok güzel bir lezzet katıyor.
  • Arkadaşlar,

    Bu döküm tava'nın her yeri demir mi? (cam mı?) nedir olayı?

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU


    ayrıca istanbul da en ucuz antrikot'u nereden alıyorsunuz? ya da t-bone?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dravdan -- 12 Ocak 2016; 14:50:22 >
  • portakal kullanıcısına yanıt
    Bence 30 cm caplı tavadan daha yüksek verim elde edersiniz,ısıyı eşit dağıtır.Dikdörtgen için ocağınızın çok büyük olması gerekir yada fırında da kullanırım diyorsanız dikdörtgen tercih edilebilir.
    Ben 30 cm çaplı tavayı aldım bugün elime ulaştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dravdan

    Arkadaşlar,

    Bu döküm tava'nın her yeri demir mi? (cam mı?) nedir olayı?

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU


    ayrıca istanbul da en ucuz antrikot'u nereden alıyorsunuz? ya da t-bone?

    üstü camın bir çeşidi diyebileceğimiz emaye ile kaplı içi dökme demir.

    ucuz etin yahnisi yenmez :) şaka bir yana migros'un fiyatları bana çok pahalı gelmedi. hiç yoktan kasaba gittiğimizde kandırılma ihtimalimiz az.




  • kagan06 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için. İzmit metroda fazlaca indirimli döküm tava var, almak isteyenlere duyurulur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • leventsr L kullanıcısına yanıt
    lava'nın ham döküm tavası mevcut mu?
  • Döküm tavada şiş de yapabilirsiniz arkadaşlar. Benzer mantıkla, yüksek dereceye ulaşınca şişleri koyuyorsunuz mangaldan farksız oluyor. Kuzu şiş harika olur, ben sebzeli tavuk yapmıştım.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 12 Ocak 2016; 15:52:07 >




  • Ince etleri antrikot ve pirzola var elimde nasıl pişirmemi önerirsiniz? T bone veya biftek kalınlığında değiller ortalama 1cm kalınlığındalar. kuruyup gitmemesi için pişirme Süresi ne olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omertr33

    Bence 30 cm caplı tavadan daha yüksek verim elde edersiniz,ısıyı eşit dağıtır.Dikdörtgen için ocağınızın çok büyük olması gerekir yada fırında da kullanırım diyorsanız dikdörtgen tercih edilebilir.
    Ben 30 cm çaplı tavayı aldım bugün elime ulaştı.

    Ben de 26*32 almıştım dün akşam İzmir Çiğli Metro'dan 39,90'a... Ama diğer 26*26 yı göremedim o fiyata...Ne yapayım iade edip diğerini mi alayım?
  • marcelor kullanıcısına yanıt
    Ham dökümden kastınız ne anlamadım,bu tavalarda gayet ham döküm,kullandığım iki tavada ham döküm,neden derseniz,aldığım ilk yıllarda fazla özen göstermeden etleri yapıp sonrasında yıkayıp kurulamadan koyuyordum bir köşeye,her iki döküm tavamda 1 2 cm lik paslar oluştu ozamnan,pasları temizleyip kulanmaya devam etyim daha bilinçli şekilde,sonrasında ne bulaşık deterjanı deydirdim temizlerken nede ıslak bıraktım,yıkadıktan sonra hemen kuruladım,hamlıkdan kastınız bu ise bendekiler gayet ham döküm tava.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • portakal kullanıcısına yanıt
    Hiç gerek yok,ocağınız yeteri kadar büyükse aldığınız tavada gayet kullanışlıdır.
    Fikir olarak bilmeniz açısından resimde boyunu görebilirsiniz.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
  • 30-60 TL arasına Afyonumuzda çok güzel ET yapan Steakhouse tarzında yerler var :D Valla uygunda bence Değişik marinasyonlarda falan leziz :D

    ET-RAF Steakhause diye aratırsanız menüleri fiyat listeleri falan var :D

    Evde yapmayı da denemek lazım ama..

    Konu güzel elinize sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leventsr

    Ham dökümden kastınız ne anlamadım,bu tavalarda gayet ham döküm,kullandığım iki tavada ham döküm,neden derseniz,aldığım ilk yıllarda fazla özen göstermeden etleri yapıp sonrasında yıkayıp kurulamadan koyuyordum bir köşeye,her iki döküm tavamda 1 2 cm lik paslar oluştu ozamnan,pasları temizleyip kulanmaya devam etyim daha bilinçli şekilde,sonrasında ne bulaşık deterjanı deydirdim temizlerken nede ıslak bıraktım,yıkadıktan sonra hemen kuruladım,hamlıkdan kastınız bu ise bendekiler gayet ham döküm tava.

    hocam şuan forumda tartışılan tavaların tamamı emaye kaplı o yüzden sordum. Şuan kaplamasız döküm tava bulmak zor. o yüzden sordum.
    çünkü siz paylaştığınız yazıda da belirtmişsiniz yağ ile kaplama olayını o yüzden dedim. çünkü yağ ile kaplama emayelerde pek esprisi yok. çünkü zaten emaye sağlıklı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quattro

    quote:

    Orijinalden alıntı: oktaysar

    Konuyu görünce ben de daha önce yaptığım eti eklemek istedim. Arkadaşın anlatımı gayet güzel. Bu eti yaklaşık 5-6 dk pişirdim. İçi kırmızı değil ama suyunu hiç kaybetmemiş durumda. Bunu öğrenip yapmaya başladığımdan beri bu zamana kadar et yemediğimi anladım. Eskiden Eti saatlerce pişirir ama sonucunda yine çiğne çiğne yutamazdık sertlikten. Önemli olan gerçek Antrikot yada Bonfile olması. Ben köfteci yusuf' tan alıyorum Antrikotun fiyatı 45tl civarı, gayet uygun.



    bu arada tava Lava marka Metrodan 59 tl'ye almıştım.






    Çok güzel görünüyor. Afiyet olsun.

    İyi pişmiş sevenler mühürleme yaptıktan sonra eti tavadan alıp tahtada jülyen keserek tekrar tavada pişirebilirler. O şekilde iyi pişmiş et elde edebilirsiniz.
    Ancak önermiyorum.

    Bence en iyi sonuç kesinlikle orta pişmişte alınıyor.

    Alıntıları Göster
    sağ olun dediğiniz gibi pişirdikten sonra kesip tekrar pişirmek mümkün ama amaç suyunu kaybetmemesi olduğu için pişirdikçe özelliği kayboluyor.




  • Tariflere uygun yaptim inanilmaz lezzetli bir et oldu :) Eti tavayla birlikte metrodan almistim 90 saniye ile suyu icinde harika tadi olan bir et yedim :) denemek icin yapmistim asil ziyafet aksama.

    Tesekkurler konu sahibine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banvitburadadan et alan var mı nasıl acaba yakın zamanda almayı düşünüyorum.
  • leventsr L kullanıcısına yanıt
    Yok hocam benimki hybrid modeli değil normal tırtıklı 26*32 olan...İade edip 26*26 mı alsam ama onun fiyatı indirimde değildi İzmir Çiğli Metro'da...Bu aldığım 39,90 öbürü ise 49,90


     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portakal -- 12 Ocak 2016; 17:43:46 >




  • Çok eksik bilgiler var
    İşin en önemli kısmı marinesinde
    Pişirmeyle yumuşaklıgın alakası yok
    Sadece mühürlemeyi göstermişsin ki bu da bi değil tarzdır
    Esas olay etme baharat zamanlaması ve tahta tabak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.