Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
310
Favori
130.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler asil kilit soru bu dediginiz et her yerde bulunurmu malum herkes buyuk sehirlerde yasamiyor normal kasaplarda bulunurmu bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

Beyler asil kilit soru bu dediginiz et her yerde bulunurmu malum herkes buyuk sehirlerde yasamiyor normal kasaplarda bulunurmu bu

antrikot, bonfile her kasapta olur, ama bazıları şekilsiz kesiyor. yağlı olmasına dikkat edin ve sakın dövdürmeyin. dövmezsem pişmez diyorlar genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 12 Ocak 2016; 23:35:38 >
  • oktaysar O kullanıcısına yanıt
    Valla oyleyse yarin alayim hocam bizim memlekette ne metro var ne real ne birsey

• quote:

Orijinalden alıntı: oktaysar

çok iyi görünüyor gerçekten
    Gece gece biraz hareket getireyim konuya :) Öncelikle bir antrikot ve mühürleme tutturulmuş gidiyor konuda ve bolca tava reklamı izlenimi alıyorum döküm her tava bu işi görür.Antrikot yağlı olmasından dolayı bifteğin bir tık üstü olup bonfilenin altında yer alır.Bonfile hem pişirmesi kolay hemde oldukça yumuşak bir et olduğu için lokum gibi ağızda dağılır konuyu açan arkadaş tavada antrikotun daha güzel olduğunu belirtmiş kesinlikle yanlış tavada da antrikottan daha lezetlidir.Bakıyorum konuya fazlasıyla nusr-et den bahsedilmiş ama dry aged(bekletilmiş et) değinilmemiş.Nusr-et,Günaydın vb steak houseların en büyük avantajı bekletilmiş etlerin ellerinin altında olması.Tabi bellirli büyük marketlerin et reyonunda var örneğin bazı carrefourlarda dry aged mevcut dolaptan çıkartıp kendiniz kestirebiliyorsunuz kesinlikle deneyin fiyatı biraz pahalı.T-bone değinirsek kalın yapısından dolayı biraz tecrübe istiyor ama mükemmel bir görselliği var :) ama deneyin denedikçe alışacaksınız youtube da bir çok video mevcut okuyarak değilde izleyerek öğrenmek daha sağlıklı.

Şöyle bir fotograf daha ekliyim alkolün sağlığa zararlı olduğuna değinerek kırmızı şarapla eti daha da kıvamlı hissedebilirsinız yalnız ben şarap sevmiyorum.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

• quote:

Teşekkürler =) her hafta Kırmızı et yapmamız bu fiyatlarda zor olunca Bu mühürleme olayı kanatlı hayvanlardada oldunu test ettim. İlk lokmamda böyle birşey yok Tavuk yememişim bugune kadar. dedim

Kaşarlı köfteyi yaptıkdan sonra aklıma geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 12 Ocak 2016; 23:52:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escaper

quote:

Orijinalden alıntı: CnnRose

Bu işten anlamadığınız o kadar açık ki, mühürleme mi tarz? pişirmeyle yumuşaklığın alakası yok demek zaten işten anlamadığınızı ortaya koyuyor. Cevap yazmazdım ama insanları yanlış bilgilendirmeyin.

Evet hocam pişirmeyle yumuşaklık tabiki alakalı ama bir arkadaşın yorumunda belirttiği gibi aslında tırtıklı tavalarda mühürleme olayı tamamen pazarlama ve görsellikle alakalı. Yani bence de mantık yürütürsek düz demir döküm tavada etin tüm yüzeyi tamamen mühürlenir gibi geliyor. Ki hem tırtıklı hem de düz tava var bende lavanın ve ikisinde de denedim. düz tavada daha iyi sonuç aldım. Ama tabi görsellik olarak mangalda pişmiş gibi gözükmesi açısından tırtıklı daha iyi.

Tırtıklı olmasının bir nedeni de dediğiniz gibi pazarlama olabilir çünkü tavada yapılmadan önce bu işlem ızgarada yapıldığından mecburen iz almaktaydı,doğal olarak o şekil alışılagelmiş olabilir lâkin düz yüzeyinde dezavantajı olabilir çünkü doğru yapılmadığında et tavaya yapışıp kalabilir yada iç kısımlara ısı
    gitmeden etin dışı yanabilir.Her iki tava yuzeyinden de zamanla daha yüksek verim alınabilir. Tava ve pişirme yöntemi işin yarısını oluşturmakta, önemli olan et ve et yeme kültürümüzün artık değişmesi gerektiğidir.

• Buda benim yaptığım cafe de paris soslu bonfile Schafer granit çift taraflı tavada yaptım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxjamesbond -- 13 Ocak 2016; 0:05:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

quote:

Teşekkürler =) her hafta Kırmızı et yapmamız bu fiyatlarda zor olunca Bu mühürleme olayı kanatlı hayvanlardada oldunu test ettim. İlk lokmamda böyle birşey yok Tavuk yememişim bugune kadar. dedim

Kaşarlı köfteyi yaptıkdan sonra aklıma geldi
    gerçek döküm olan her tava bu işi görür doğru bonfile konusunda da haklısınız ama normal kasaplarda bol yağlı bonfile bulmak zor.
    "mühürleme tutturulmuş gidiyor" ne demek açabilir misiniz? Döküm tavada bonfileyi mühürleme yapmadan nasıl pişiriyorsunuz gerçekten ben farklı bir yöntem bilmediğim için merak ediyorum. Ayrıca sizce evde et yapacaklar için "dry aged" tan bahsetmenin kime ne faydası var? bu konuda da aydınlanmak isterim tabi günaydından özel bekletilmiş et alma fikri olan varsa o ayrı.

edit: dry aged ile ilgili satılan yerler olduğunu söylemişsiniz sonradan gördüm ama o fiyatlara çıktıktan sonra restoranda yemek daha mantıklı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 13 Ocak 2016; 0:10:34 >

• Acaba bizim dükkanda kullandığımız ne marka yarın bi bakıp yazayım. Konuyu üstün körü inceledim dikkatimi çeken bazı hususlar oldu,paylaşımda bulunmak istedim.
    Öncelikle mühürleme işleminin püf noktası temas eden yüzeyin şeklidir. Üçgen şeklinde olması gerekir. Örneğin bonfileden bahsedelim. Öncelikle bonfile temizlendikten sonra 2-4 derece sıcaklıkta en azından 1-2 gün dinlendirilmelidir. Hiçbir şekilde sos,marine vs işlemi uygulamayın. Bir tabağa biraz sıvı yağ döküp etleri yağlayın ve tavaya atın. 5-10 saniye içerisinde etleri dikey olarak çevirin. ( kare şeklini almasından bahsediyorum,etin suyunu bırakmaması gerekiyor. ) daha sonra tersini çevirip 10-15 sn sonra servise hazır hale getirmiş olursunuz. Tabi biz mühürleme işlemini ızgarada yapıyoruz ve hem eti hemde ızgarayı yağlıyoruz. Antrikotuda aynı şekilde yapıyoruz.
    Kuzu ile ilgilide şunu paylaşayım. Bence kuzunun en iyi yeri karski(fileto)dir. Şöyle yapmanızı tavsiye ederim. Yine aynı şekilde hem tavayı (çok az mümkünse tüy bırakmayacak bir şeyle yağ ile silin tavayı) hemde eti yağlayın. İlk kısmı 1 dk tutun,diğer tarafı 2-3 dk pişirin. Daha sonra tavayı temizleyip yeniden ateşe alın. İyice kızdıktan sonra tereyağı-zeytin yağı-limon suyuyla elde edilen bir karışım hazırlayıp ( yarın tam tarifini yazarım ) tavaya yarım çay bardağı civarı döküyoruz. Bu sırada filetoyu dilimleyip , tekrardan 10 sn civarı mühürleme işlemini uyguluyoruz. Bence bir steakhouse kuzu etinden elde edilebilecek en lezzetli et budur.

Bir steakhouse da çalışıyorum,sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım. Beylikdüzü civarında oturanlarıda beklerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

Acaba bizim dükkanda kullandığımız ne marka yarın bi bakıp yazayım. Konuyu üstün körü inceledim dikkatimi çeken bazı hususlar oldu,paylaşımda bulunmak istedim.
    Öncelikle mühürleme işleminin püf noktası temas eden yüzeyin şeklidir. Üçgen şeklinde olması gerekir. Örneğin bonfileden bahsedelim. Öncelikle bonfile temizlendikten sonra 2-4 derece sıcaklıkta en azından 1-2 gün dinlendirilmelidir. Hiçbir şekilde sos,marine vs işlemi uygulamayın. Bir tabağa biraz sıvı yağ döküp etleri yağlayın ve tavaya atın. 5-10 saniye içerisinde etleri dikey olarak çevirin. ( kare şeklini almasından bahsediyorum,etin suyunu bırakmaması gerekiyor. ) daha sonra tersini çevirip 10-15 sn sonra servise hazır hale getirmiş olursunuz. Tabi biz mühürleme işlemini ızgarada yapıyoruz ve hem eti hemde ızgarayı yağlıyoruz. Antrikotuda aynı şekilde yapıyoruz.
    Kuzu ile ilgilide şunu paylaşayım. Bence kuzunun en iyi yeri karski(fileto)dir. Şöyle yapmanızı tavsiye ederim. Yine aynı şekilde hem tavayı (çok az mümkünse tüy bırakmayacak bir şeyle yağ ile silin tavayı) hemde eti yağlayın. İlk kısmı 1 dk tutun,diğer tarafı 2-3 dk pişirin. Daha sonra tavayı temizleyip yeniden ateşe alın. İyice kızdıktan sonra tereyağı-zeytin yağı-limon suyuyla elde edilen bir karışım hazırlayıp ( yarın tam tarifini yazarım ) tavaya yarım çay bardağı civarı döküyoruz. Bu sırada filetoyu dilimleyip , tekrardan 10 sn civarı mühürleme işlemini uyguluyoruz. Bence bir steakhouse kuzu etinden elde edilebilecek en lezzetli et budur.

Bir steakhouse da çalışıyorum,sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım. Beylikdüzü civarında oturanlarıda beklerim.

anladığım kadarıyla bu konuda üstad sizsiniz hocam. Açıkcası benim ilgim kadar bilgim var, merak ettiğim bahsedilen antrikot, bonfile, t-bone tarzı etler mühürsüz pişirilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 13 Ocak 2016; 0:14:35 >

• MuzminRahTs?z! kullanıcısına yanıt
    Fikirlerinize SAYGI duyuyorum fakat bir kısmına SAYGI duyamayacağım kusura bakmayın. Keşke yazının tamamını okusanız da öyle yorumda bulunsaydınız. "Bolca reklam" kokusu alıyorum demenizi bir hukukcu olarak "samimiyetinize" bağlıyorum ve görmezden geliyorum. Konuya kocaman yazdık, "LAVA MARKA OLMASI ŞART DEĞIL DÖKÜM TAVA OLSA YETER" diye. Önce konuyu OKUYALIM sonra insanlara atıfta bulunalım. Ayrıca 39.90'dan daha ucuza döküm tava varsa linkini atın ekleyelim konuya.

Sevgili Vedat Milor'un da dediği gibi, "bi bonfiledir gidiyor" akımına değinmişsiniz. Bonfile en yumuşak ettir fakat en lezzetli et demek değildir. Tavada bonfile de antrikot da olur, bonfile Antrikottan çok daha pahalıdır. Antrikot ise yağlı bir et olduğu için bonfileden daha lezzetlidir, usta şeflerden Cüneyt Asan'ın da beni doğrular minvaldeki cümleleri konudaki videodan izleyebilirsiniz.

Konuda dry-aged'ten de bahsedildi oysa ki, siz okumamışsınız dediğim gibi. Konuya gelen mesajlar antrikotun ve diğer etlerin pahalılığı yönünde, şimdi bu insanlar antrikot alamazken kilosu en aşağı 70-100₺ bandında olan dry-aged bifteği mi önerelim? Ana başlıkta dediğim gibi, paranız çok değilse dry-aged almanıza gerek yok.

Baştaki viral yakışıksızlığını yapmasaydınız bu kadar agresif bir mesajla karşılaşmazdınız bu arada. Size tavsiyem emin olmadığınız konular hakkındaki fikirlerinizin size kalması yönünde, yoksa başınız ağrıyabilir. Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CnnRose -- 13 Ocak 2016; 0:53:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: errorman_cem

@CnnRose
    Ben 2 kilo et yiyen adamım sporcuyum

Ben milleti bilgi vermek için yazdım
    Konusmalarına dikkat et asıl senin hiç bir Bilgin yok

Ben sadece uyardım google bile yazdalar bulurlar
    Özelden yazan arkadaşlar

Et sinirleri Nasıl alınır
    Yaşlı hayvan Nasıl anlaşılır
    3 dk pişir 10 dk fırınla
    Gibi bir sürü method var

3 ayda bir çıkan et dergisi var
    Çok enteresan tek mühürlemeyi göstermiş diye Ada'm guru olmuş 2video izlemekle bu işler olmaz

Ayrıca viral gibi reklam yapıyosun marka niye veriosun
    Bimde 9 liraya satan döküm tavayla harikalar yaratmak mümkün
    Olayın &90ı ette

istediğin kadar viral reklam'de Lava hakkında çok olumlu yorumlar & müşteri desteği duyduğum için şahsen lava alır aldırırım sen bimde 9 TL ye satılan Dökümü gösterde neyi dökmüşler bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: CnnRose

Lavanın kendi sitesinde satılıyor link var konuda
    Konuyu açan arkadaşın eline sağlık. Bende alacagım bu tavadan ama aklıma takılan kısmı etin içi kırmızı kalmaz demi iyi pişirince. Çünkü kırmızı olunca ben yiyemem. İlla pişecek yani. Kızarmış şeyden daha fazla tad alıyorum. Şuan hangi tavayı almak mantıklı 26*32 olan tavadan mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

quote:

Orijinalden alıntı: errorman_cem

@CnnRose
    Ben 2 kilo et yiyen adamım sporcuyum

Ben milleti bilgi vermek için yazdım
    Konusmalarına dikkat et asıl senin hiç bir Bilgin yok

Ben sadece uyardım google bile yazdalar bulurlar
    Özelden yazan arkadaşlar

Et sinirleri Nasıl alınır
    Yaşlı hayvan Nasıl anlaşılır
    3 dk pişir 10 dk fırınla
    Gibi bir sürü method var

3 ayda bir çıkan et dergisi var
    Çok enteresan tek mühürlemeyi göstermiş diye Ada'm guru olmuş 2video izlemekle bu işler olmaz

Ayrıca viral gibi reklam yapıyosun marka niye veriosun
    Bimde 9 liraya satan döküm tavayla harikalar yaratmak mümkün
    Olayın &90ı ette

istediğin kadar viral reklam'de Lava hakkında çok olumlu yorumlar & müşteri desteği duyduğum için şahsen lava alır aldırırım sen bimde 9 TL ye satılan Dökümü gösterde neyi dökmüşler bakalım

Alıntıları Göster
    bari bu konuyu tartışma konusuna çevirmeyin arkadaşlar, şöyle güzel ve lezzetli bi konuda da bile tartışma çıkacaksa nerelere gidelim biz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

Et ucuzladığında alınacak bir tava... Et dünyanın en pahalısı olma yılunda hızla ilerlerken böyle tavalar mutfak raflarını süsler ancak... Fakirler ülkesi Rusya'da bile etin kilosu 20 tl....Mangalda bizim millet tavuk eti yiye yie tavuk giibi olmuş artık la

Alıntıları Göster
    Daha güzel anlatılamazdı herhalde. Baya bilgilendim, teşekkürler:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

Şunu çevirmekle çevirmemek ne farkeder hocam mühür mühür müdür :)

Bizim kültürümüzde et ateşe değmeden tuz görmez. Kurban etiyle t bone aynı mideye iniyor 👅 Her türlüsünü denedim, mehmet yaşin iştahıyla vedat milorun askeriyim. Et pişmeden tuz biber süren bizden değildir. Gerçi geçen gün tuzladım da pişirdim ama neyse 😐 Karabiber kesinlikle atılmaz zaten okside olur. Kekik ile farkı yok.

Bu arada ortasıyla kenarları farklı püşmesinin sebebi tavanın asıl tavam olmaması. Çok iyi değil. Ateşi yukarı aktarıyor.

Yine bu arada tavsiyem bu şekil tavalarından ziyade düz tava kullanmanızdır. Bütün yüzeyi mühürlüyor. Ateşi çok harlayıp daha agresif pişirmek lazım. Yanmak ya da yanmamak arasını iyi takip edecek şekilde. Yağların nar gibi kızarıp çıtır olmasını sevenler için daha iyi oluyor düz tava.

dostum vedat milor "et piştikten sonra tuzu atanlar genelde amatör aşçılardır" diyor haberin olsun.

• Estag. ben gördüklerimi yazdım sadece. Hocam şimdi mühürleme olayının numarası etin suyunu salmayarak değişik bir lezzet ortaya çıkarmasıdır. Bonfile ve antrikotu biz millet olarak mangal yaparken hep pişirdik yedik millet olarak ancak t-bone u pişirmek biraz zor olabilir. Çok kalın bir et ve suyunu salarsa sertleşecektir.

• Eyvallah kullanıcısına yanıt
    Et yemeğine demiştir o ızgaraya dememiştir. Hangi program/yazı?

Daha detaylı belirteyim: ızgara olacaksa da etin üzerine tuz serpen kimse olmaz. Sulu şeylerle marinasyon/terbiye yapılıyorsa ve ya en azından tereyağıyla tarlandırılıyorsa pişmeden tuz verilir. Löp çiğ ete tuzu vurun yiyin bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 13 Ocak 2016; 11:12:26 >
  • quote:

Daha detaylı belirteyim: ızgara olacaksa da etin üzerine tuz serpen kimse olmaz. Sulu şeylerle marinasyon/terbiye yapılıyorsa ve ya en azından tereyağıyla tarlandırılıyorsa pişmeden tuz verilir. Löp çiğ ete tuzu vurun yiyin bakalım :)
    Dün ankara MetroGross markete şöyle bir uğradım çünkü sitesinden baktığımda, Lava dikdörtgen tavanın 39.99 tl olduğunu gördüm. aynı tavayı lava nın kendi shopping sayfasında 59.99 a görünce hemen gittim . tava gerçekten ağır mı ağır bi tava . reyona göz atarken reyon görevli bayan geldi bende lavanın 32 cm çapında yuvarlak tavasını inceliyordum o esnada . bana baktığınız tavada indirime giriyor dedi. ne zaman dedim . diğeri bittikten sonra dedi. yani anladığım Lava nın hem dikdörtgen hemde yuvarlak tavası 2 şer hafta aralıklarla 39.99 dan satılıyor bilginiz olsun. İhtiyacı olanlar alabilirler kendi sitesinde ise aynı tavaların indirimli halleri 59.99 tl.
    Geleyim et konusuna hazır metroya gitmişim birde etlere bakayim dedim T-Bone dry aged değildi paket halinde satılıyor bahsedilen gibi et pembemsi ve yağlı vakumlanmış paketlenmiş çok kalın değildi. 59.99 du . bunuda bilginize sunmak isterim.
    Son olara bambu ürünlere de baktım bambum marka ürünleri kendi orjinal sitesinden fiyat karşılaştırması yaptım hemen hemen aynı 8-10 tl metro daha ucuz du sadece aman aman fırsat değil bence yada en azından bi LAVA kadar frsat değil. Herkese mis gibi lezzet dolu yemekler diliyorum. Saygılar.

• quote:

Şu tahta da et yeme olayı da amma moda oldu 2 cafe de bişey görüyorsunuz hemen arak :D
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.