Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
310
Favori
130.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit+

    Et yemeğine demiştir o ızgaraya dememiştir. Hangi program/yazı?


    Daha detaylı belirteyim: ızgara olacaksa da etin üzerine tuz serpen kimse olmaz. Sulu şeylerle marinasyon/terbiye yapılıyorsa ve ya en azından tereyağıyla tarlandırılıyorsa pişmeden tuz verilir. Löp çiğ ete tuzu vurun yiyin bakalım :)

    https://www.youtube.com/watch?v=4S67zmkNHYg

    geçenlerde izledim daha, biraz baktım ama bulamadım tam yeri. yemek değil, kobe bifteği falan pişiriyorlardı, pişirirken de tuz atıyorlardı. bu arada da vedat milor tuz üzerine bir şeyler derken yazdığımı söylemişti.




  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Hocam ızgara olacaksa da etin üzerine pişmeden önce "deniz tuzu" atılır. Link atmıştım size, Cüneyt Asan'dan daha iyi bilmiyoruz herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mussti19 kullanıcısına yanıt
    Içinin kırmızı olması az pişirmekle ilgili, çok pişirirseniz kırmızı kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    👎🏿


    Atmam atılanı da yemem :) tuzu çay tabağına döker, şişten kuzu etlerini tahtaya indirir, elimle tuza banar yerim.

    👽

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bugün Real'e gittim Antrikot-Bonfile fln baktım, Antrikot yani bu tam yağ damarları bol olan et 60TL'ydi, diğerleri kıpkırmızı yavan et 40TL kilosu ama yaramaz. Almadım bir şey.

    T-Bone'a benzer bir et vardı, 35TL'ydi ama kemiği daha büyüktü, et de lezzetliye benzemiyordu.

    Ankara'da bile iyi et bulmak zor iş.

    Kasaplara bakın, bu fiyatlar çok manasız. Kırşehir'de Migros'u vs gezdim aynı fiyatlar burada da var sonra kasaba gittim, en pahalı et 40 tl. Güzel bir antrikot kestirdim 4 dilim, 30 tl tuttu. kilosu 35 tl olan kontrifile'den de 2 dilim aldım. Ayrıca migros falan eti komple tartıp üzerinde çıkarlıacak kısım varsa sonra çıkarırken kasaplarda -benim gördüğüm kadarıyla- bu işlemleri yaptıktan sorna tartıyorlar.

    http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/27951313-30031-dry-aged-dana-dinlendirilmis-t-bone-steak-uzman-kasap

    Nusret veya Günaydın'a pahalı demeyeceğim bir daha.

    Migros'a bak kilosu 120TL'ye et satıyor.

    Şu etin hazır pişirilmiş, yanında garnitür ile servis edilen şeklini zaten 70-80TL'ye yiyorsun.

    İstikrar dediler dediler, ülkeyi bitirdiler, 1 kilo kırmızı et yesen her gün 5 kişi ailecek, aylık Almanya'da orta segment bir araba parası yapıyor, ülkenin ekonomisi çok iyi gerçekten.

    Kardeşim yanlışın var, 120 lira 1 kg et alacaksın istediğin gibi yapacaksın, diger dediğin lokantalarda sana 250-300 gr et satarlar 70-80 liraya (bu gr olayını salladım tam bilmiyorum) yani sen aldığında daha ucuza yiyorsun aslında. sadece uğraşma pişirme vs dersen dışarıda yemek avantajlı olur ama kendin pişirdinmi daha keyifli olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: snatch1903

    Şu tahta da et yeme olayı da amma moda oldu 2 cafe de bişey görüyorsunuz hemen arak :D

    hocam etin tahtada yenmesinin sebebi tahtanın ısı iletim katsayısının düşük olması. böylece et soğumuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: sertay_a


    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bugün Real'e gittim Antrikot-Bonfile fln baktım, Antrikot yani bu tam yağ damarları bol olan et 60TL'ydi, diğerleri kıpkırmızı yavan et 40TL kilosu ama yaramaz. Almadım bir şey.

    T-Bone'a benzer bir et vardı, 35TL'ydi ama kemiği daha büyüktü, et de lezzetliye benzemiyordu.

    Ankara'da bile iyi et bulmak zor iş.

    Kasaplara bakın, bu fiyatlar çok manasız. Kırşehir'de Migros'u vs gezdim aynı fiyatlar burada da var sonra kasaba gittim, en pahalı et 40 tl. Güzel bir antrikot kestirdim 4 dilim, 30 tl tuttu. kilosu 35 tl olan kontrifile'den de 2 dilim aldım. Ayrıca migros falan eti komple tartıp üzerinde çıkarlıacak kısım varsa sonra çıkarırken kasaplarda -benim gördüğüm kadarıyla- bu işlemleri yaptıktan sorna tartıyorlar.

    http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/27951313-30031-dry-aged-dana-dinlendirilmis-t-bone-steak-uzman-kasap

    Nusret veya Günaydın'a pahalı demeyeceğim bir daha.

    Migros'a bak kilosu 120TL'ye et satıyor.

    Şu etin hazır pişirilmiş, yanında garnitür ile servis edilen şeklini zaten 70-80TL'ye yiyorsun.

    İstikrar dediler dediler, ülkeyi bitirdiler, 1 kilo kırmızı et yesen her gün 5 kişi ailecek, aylık Almanya'da orta segment bir araba parası yapıyor, ülkenin ekonomisi çok iyi gerçekten.

    Kardeşim yanlışın var, 120 lira 1 kg et alacaksın istediğin gibi yapacaksın, diger dediğin lokantalarda sana 250-300 gr et satarlar 70-80 liraya (bu gr olayını salladım tam bilmiyorum) yani sen aldığında daha ucuza yiyorsun aslında. sadece uğraşma pişirme vs dersen dışarıda yemek avantajlı olur ama kendin pişirdinmi daha keyifli olur.

    70-80TL'ye 450-500gr. et yiyorsun, evde aynı lezzete ulaşman mümkün değil.

    Kardeşim şimdi sana 500 gr eti 80 liraya verse mantıken para kazanmaz (1 kilo 160 liraya satmış olur)
    E kira pişirme eleman ücretleri ssk primi vs var,bence gramaj daha azdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: sertay_a


    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: sertay_a


    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bugün Real'e gittim Antrikot-Bonfile fln baktım, Antrikot yani bu tam yağ damarları bol olan et 60TL'ydi, diğerleri kıpkırmızı yavan et 40TL kilosu ama yaramaz. Almadım bir şey.

    T-Bone'a benzer bir et vardı, 35TL'ydi ama kemiği daha büyüktü, et de lezzetliye benzemiyordu.

    Ankara'da bile iyi et bulmak zor iş.

    Kasaplara bakın, bu fiyatlar çok manasız. Kırşehir'de Migros'u vs gezdim aynı fiyatlar burada da var sonra kasaba gittim, en pahalı et 40 tl. Güzel bir antrikot kestirdim 4 dilim, 30 tl tuttu. kilosu 35 tl olan kontrifile'den de 2 dilim aldım. Ayrıca migros falan eti komple tartıp üzerinde çıkarlıacak kısım varsa sonra çıkarırken kasaplarda -benim gördüğüm kadarıyla- bu işlemleri yaptıktan sorna tartıyorlar.

    http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/27951313-30031-dry-aged-dana-dinlendirilmis-t-bone-steak-uzman-kasap

    Nusret veya Günaydın'a pahalı demeyeceğim bir daha.

    Migros'a bak kilosu 120TL'ye et satıyor.

    Şu etin hazır pişirilmiş, yanında garnitür ile servis edilen şeklini zaten 70-80TL'ye yiyorsun.

    İstikrar dediler dediler, ülkeyi bitirdiler, 1 kilo kırmızı et yesen her gün 5 kişi ailecek, aylık Almanya'da orta segment bir araba parası yapıyor, ülkenin ekonomisi çok iyi gerçekten.

    Kardeşim yanlışın var, 120 lira 1 kg et alacaksın istediğin gibi yapacaksın, diger dediğin lokantalarda sana 250-300 gr et satarlar 70-80 liraya (bu gr olayını salladım tam bilmiyorum) yani sen aldığında daha ucuza yiyorsun aslında. sadece uğraşma pişirme vs dersen dışarıda yemek avantajlı olur ama kendin pişirdinmi daha keyifli olur.

    70-80TL'ye 450-500gr. et yiyorsun, evde aynı lezzete ulaşman mümkün değil.

    Kardeşim şimdi sana 500 gr eti 80 liraya verse mantıken para kazanmaz (1 kilo 160 liraya satmış olur)
    E kira pişirme eleman ücretleri ssk primi vs var,bence gramaj daha azdır.

    Nasıl kazanamaz?

    Adam Türkiye'de banka sahibi iş adamıyla ortak oldu.

    Kardeşim anlatamadım adam istediği ile ortaklık yapabilir problem yok ama kazanmayan müessese kapatılır sonucta amaç para kazanmak.

    Şimdi dışarıda 120 liraya satilan eti sana 160 liraya satsa o adam kazanmaz, ha eti 80 liraya alır sana 160 a satar o zaman kazanır derim, zatwn bu kadar çok kar etmesi lazim ki para dönsün, bankacıyla ortak olsun.

    Yoksa %3-5 kazansa kimse yanına yanaşmaz emin ol.

    Birde oraya giden zengin kesimden kimse 500 gr et yemez bir seferde :) sen ben yeriz ayrı konu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertay_a -- 13 Ocak 2016; 13:45:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: sertay_a


    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bugün Real'e gittim Antrikot-Bonfile fln baktım, Antrikot yani bu tam yağ damarları bol olan et 60TL'ydi, diğerleri kıpkırmızı yavan et 40TL kilosu ama yaramaz. Almadım bir şey.

    T-Bone'a benzer bir et vardı, 35TL'ydi ama kemiği daha büyüktü, et de lezzetliye benzemiyordu.

    Ankara'da bile iyi et bulmak zor iş.

    Kasaplara bakın, bu fiyatlar çok manasız. Kırşehir'de Migros'u vs gezdim aynı fiyatlar burada da var sonra kasaba gittim, en pahalı et 40 tl. Güzel bir antrikot kestirdim 4 dilim, 30 tl tuttu. kilosu 35 tl olan kontrifile'den de 2 dilim aldım. Ayrıca migros falan eti komple tartıp üzerinde çıkarlıacak kısım varsa sonra çıkarırken kasaplarda -benim gördüğüm kadarıyla- bu işlemleri yaptıktan sorna tartıyorlar.

    http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/27951313-30031-dry-aged-dana-dinlendirilmis-t-bone-steak-uzman-kasap

    Nusret veya Günaydın'a pahalı demeyeceğim bir daha.

    Migros'a bak kilosu 120TL'ye et satıyor.

    Şu etin hazır pişirilmiş, yanında garnitür ile servis edilen şeklini zaten 70-80TL'ye yiyorsun.

    İstikrar dediler dediler, ülkeyi bitirdiler, 1 kilo kırmızı et yesen her gün 5 kişi ailecek, aylık Almanya'da orta segment bir araba parası yapıyor, ülkenin ekonomisi çok iyi gerçekten.

    Kardeşim yanlışın var, 120 lira 1 kg et alacaksın istediğin gibi yapacaksın, diger dediğin lokantalarda sana 250-300 gr et satarlar 70-80 liraya (bu gr olayını salladım tam bilmiyorum) yani sen aldığında daha ucuza yiyorsun aslında. sadece uğraşma pişirme vs dersen dışarıda yemek avantajlı olur ama kendin pişirdinmi daha keyifli olur.

    70-80TL'ye 450-500gr. et yiyorsun, evde aynı lezzete ulaşman mümkün değil.

    Hocam 70-80 tlye 500 gr et nerede acaba çıktık mı uğrarız bana uygun geldi kendin pişirde alan köfte anca yiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • deniz tuzu dediğiniz iri taneli tuz mu oluyor. migrosta yoktu.himalaya tuzu vardı 15 lira yarım kilosu.almadım tabi.normal billur tuz aldım deniz tuzundan üretilmiştir yazıyo üstünde.
    neyse geçen akşam yaptım bende ama tuzu fazla kaçırmışım.pek keyif alamadım o yüzden.burada anlatılanlar gibi yaptım,görünümde iyiydi ama et çok yumuşak değildi,ağızda dağılmıyordu sert geldi biraz.az pişmiş etler böylemi oluyor normalmi.içi suluydu ama.
  • ilk sayfaları okudum ama göremedim, döküm tavalar için önemli nokta atlanmış. Döküm tavanızı kullanmadan önce bir ön hazırlık (seasoning) yapılması gerekiyor.

    Varsa kanola yağı yoksa riviera zeytin yağıyla tenceremizi yağlıyoruz. Kağıt havluyla iyice her noktasına yedirebilirsiniz. 120-130 derecedeki fırına tavamızı 1 saat kadar ters şekilde ısıtıyoruz. Sonrasında üzerinde yağ kalıntısı kaldıysa kağıt havluyla silip, doğal yolla soğutuyoruz. Böylece tava üzerinde yağdan ince bir zırh kaplamış oluyorsunuz. Bu da hem sağlık açısından hem de tavanın temizliği açısından önemli oluyor.

    Pişirme sonrası temizlik için 100-200 gr kadar tuz koyuyorum tavaya, 1 saat kadar bekliyorum. Sonrasında kağıt havluyla tuzu bastırarak tavayı siliyorum. Kesinlikle yıkamıyorum. Zaten her pişirme sonrası tavanızın üzerinde belli bir yağ katmanı kalmalı, sonrasında pişireceğiniz ete de lezzet katacaktır.

    Bilgi için : www.yeraltimutfagi.com/mutfak-icin-faideli-bilgiler/dokme-demir-cast-iron-izgara-tava-ve-tencere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Deneyimli olanlara sorum grill ve düz yüzey arasında pişirme kalitesi arasında fark var mı? Hangisini önerirsiniz?
  • ERPmühendisi kullanıcısına yanıt
    Okursaniz konu icinde bu bilgi ve bolca tartisma mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eti pişirmeden tuzlarsanız etin içindeki su---> tuza doğru emileceği için et suyu bırakır, sonradan tuzlamanızı öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Günaydın'da 750gram Dallas Steak 120 TL, Dallas Steak dediğimiz dana pirzola bildiğimiz. Real'de Dana pirzola 47.5 liraydı 2 hafta önce aldım. Marble şeklinde yağ damarları olan şahane bir et. Günaydın'dan dry-aged, harika bir Dallas Steak'i (750g-850gram) 120₺'ye yemek mi (bu hesabın saf 120₺ gelmeyeceğini siz de biliyorsunuz), yoksa 2.5 kilodan daha fazla dry-aged olmayan şahane bir eti 120 liraya yemek mi daha avantajlı? Bir tarafta tek kişi yiyor, aynı paraya evde 650gramlık Dallas Steak'ten 4 Tane alırsın 4 kişi yersin.

    Nusr-et'in de Günaydın'ın da ortağı Ferit Şahenk. Yani Nusr'etteki son fiyatların 70 TL olduğunu düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ProfesörTeknoloji kullanıcısına yanıt
    Bırakmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, ben antrikotu tanıdık kasaptan aldıktan sonra bir gün süt-yağ-soğan-karabiber karışımında (buzdolabında) bekletiyorum. Sonrasında döküm tavada dediğiniz gibi yapıyorum. Tuz olarak deniz tuzu kullanıyorum ve et oda sıcaklığına gelene kadar 1 saate yakın bekliyor.

    Tadı güzel oluyor ama, karışımda bekleterek yanlış mı yapıyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eti orta-iyi pişmiş olarak yapmak istersek ( içi pembe kalmayacak şekilde ) . Herhangibir ip ucu var mı
    sanki iyi pişirelim derken dışı yanacak gibi geliyor
  • Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Hocam ete soğan süt falan marine edince et köfte gibi oluyor, süt ve soğan yumuşatır eti ama aroması kalmaz. Siz aldığınız etin fotoğrafını atın eğer et iyiyse aromasını bozmayın kesinlikle sadece deniz tuzu yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Hocam ete soğan süt falan marine edince et köfte gibi oluyor, süt ve soğan yumuşatır eti ama aroması kalmaz. Siz aldığınız etin fotoğrafını atın eğer et iyiyse aromasını bozmayın kesinlikle sadece deniz tuzu yeter.

    Yedim gitti hocam bir dahakine atarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.