Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
310
Favori
130.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt
    Aynen sert bir malzeme bulup ezmeye calisacagim veya sarimsakta kullanilan malzemeyle bir sekilde ezecegim onu yoksa diger turlu kullanacaktim sagolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam yarin et iyi piserse sizin sayenizde bakalim hayatimda ilk defa yapacagim tavukta yapiliyorsa bekar hayatimda en guzel yardimcim olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harikasın. Gerçekten harikasın. Döküm tava vardı evde tefal. Ama nasıl yapacağımı bilmiyordum yarın ilk işi denemek olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavaya iyi bakmışsınız gerçekten, sıfır gibi duruyor. ben normal deterjanla yıkıyorum, biliyorum doğru değil ama tuzla uğraşmak zor geliyor. bu yüzden galiba biraz karardı. etler de harika
  • Gercekten nefis gorunuyorlar elinize saglik..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşim icin tesekkurler. Enfes gorunuyorlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun.
  • O döküm tavalar kesinlikle bir ızgara kalitesinde et pişirme imkanı sunmuyor. Hatta kaliteli standart bir tavada çok daha iyi bir şekilde pişirebilirsiniz etinizi. Tavayı eti atmadan çok iyi ısttığınız sürece ve içini tıklım tıklım doldurmadıktan sonra, mühürleme konusunda sıkıntı çekmezsiniz.

    Arkadaş çok pişmiş için 150 saniyeye kadar çıkmış çevirme süreleri için. Bu yanlış bir teknik, ilk çevirme işlemini, nasıl pişmiş severseniz sevin (çok pişmiş seviosanız yemeyin bu etleri zaten, yazık ziyan) illa çok pişmiş yapacam diyorsanız bile ilk çevirme işlemini 60 saniye sonra yapmanızda fayda var. zira çok beklerseniz ısınan etin içindeki su sıcaklık ile yükselerek yukardan dışarı çıkar, zaten mühürlemenin amacı bunu içerde tutmaktır, o yüzden ilk çevirmeyi 60 saniyede nasıl pişmiş severseniz sevin yapmanız gerekir.

    Bu etler satılmaya başladı bir çok yerde ancak evde bunları yapmak çok zor, özellikle iki kişiden fazlası için yapıyorsanız, tamamen ziyan. ilk olarak bu etler dry age olmadığı zaman arada daglar kadar aroma farkı oluyor, 2. si ise, ızgara ile pişirmek ile, evde ocakta döküm, teflon farketmez, tavada pişirmek aynı olmuyor.

    Bu lüks restorantlardaki lezetti almak istiyorsanız size tavsiye kuzu kafese yönelmeniz. Zira bunu jelatinleyip, bildiğiniz ev fırınında uzunca pişirirseniz, güzelce kesip tuzunu, kekiğini ve biberini attığınızda malum restorantlardaki lezetti aratmayacak bir tadı yakalıyorsunuz. Yarım kuzu kafes 150 liradan aşağı değil, tam kafes 300 lira yapar. zaten 600 liraya tam kuzu alırsınız :) ve bu lezetti cidden evde yakalamak mümkün oluyor. yok böyle bir şey. yok böyle bir tat. ama diyosanız arkadaş ben t bone yicem, dana pirzola yicem, hiç evde denemeye kalkmayın, gidin günaydında yiyin gelin üstadım, aynı tadı yakalıyamazsınız tecrübe konuşuyor.

    Ayrıca arkadaşım yanlış anlama ama o Antrikotlar hiç doğru bir seçim olmamış. Yağ damarı çok olan eti tercih edeceğiz doğru ama bu kadar yak parçacıklı olan bir et sadece can sıkar. mühim olan yağ damarlı olması, yağlı olması değil. Bi antrikotta yüzde 8-10 arası yağ idealdir iyi şekilde dağıldıktan sonra. Sizinkiler neredeyse yüzde 50 yağ.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Günaydın'da 750gram Dallas Steak 120 TL, Dallas Steak dediğimiz dana pirzola bildiğimiz. Real'de Dana pirzola 47.5 liraydı 2 hafta önce aldım. Marble şeklinde yağ damarları olan şahane bir et. Günaydın'dan dry-aged, harika bir Dallas Steak'i (750g-850gram) 120₺'ye yemek mi (bu hesabın saf 120₺ gelmeyeceğini siz de biliyorsunuz), yoksa 2.5 kilodan daha fazla dry-aged olmayan şahane bir eti 120 liraya yemek mi daha avantajlı? Bir tarafta tek kişi yiyor, aynı paraya evde 650gramlık Dallas Steak'ten 4 Tane alırsın 4 kişi yersin.

    Nusr-et'in de Günaydın'ın da ortağı Ferit Şahenk. Yani Nusr'etteki son fiyatların 70 TL olduğunu düşünmüyorum.

    Günaydın pahalı bir yer Nusret'e göre.

    Hayır her zaman yediğim şey Dallas, o yüzden fiyatta inatlaşırım yani seninle. Günaydın'da Dallas adı altında başka bir ürün de satıyor olabilirler, 50TL fark olacağını sanmıyorum aynı ürünler arasında.

    T-Bone'lar da 10-15TL farkla satılıyor iki rakip firma arasında.

    Kardeşim bu nusret çırakmış galiba tamam yetenekli onu anladım da o sermayeyi bulupta nasıl açtı o semte o dükkanı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: promise899

    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Günaydın'da 750gram Dallas Steak 120 TL, Dallas Steak dediğimiz dana pirzola bildiğimiz. Real'de Dana pirzola 47.5 liraydı 2 hafta önce aldım. Marble şeklinde yağ damarları olan şahane bir et. Günaydın'dan dry-aged, harika bir Dallas Steak'i (750g-850gram) 120₺'ye yemek mi (bu hesabın saf 120₺ gelmeyeceğini siz de biliyorsunuz), yoksa 2.5 kilodan daha fazla dry-aged olmayan şahane bir eti 120 liraya yemek mi daha avantajlı? Bir tarafta tek kişi yiyor, aynı paraya evde 650gramlık Dallas Steak'ten 4 Tane alırsın 4 kişi yersin.

    Nusr-et'in de Günaydın'ın da ortağı Ferit Şahenk. Yani Nusr'etteki son fiyatların 70 TL olduğunu düşünmüyorum.

    Günaydın pahalı bir yer Nusret'e göre.

    Hayır her zaman yediğim şey Dallas, o yüzden fiyatta inatlaşırım yani seninle. Günaydın'da Dallas adı altında başka bir ürün de satıyor olabilirler, 50TL fark olacağını sanmıyorum aynı ürünler arasında.

    T-Bone'lar da 10-15TL farkla satılıyor iki rakip firma arasında.

    Kardeşim bu nusret çırakmış galiba tamam yetenekli onu anladım da o sermayeyi bulupta nasıl açtı o semte o dükkanı.

    Bunu bilsek, bizler de açarız.

    Her neyse konu Nusret oldu taştı, konuyu sabote etmeyelim.

    *******


    Et-Balık kurumunun etleri nasıl?

    franchise verdikleri bayilerde kalite farkı var mı? Fiyatlar marketlere göre biraz daha ucuz.

    Yaw salla et Balık Koyun Kurumunu Biz ne diyoz sen diyon




  • quote:

    Orijinalden alıntı: promise899

    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: promise899

    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Günaydın'da 750gram Dallas Steak 120 TL, Dallas Steak dediğimiz dana pirzola bildiğimiz. Real'de Dana pirzola 47.5 liraydı 2 hafta önce aldım. Marble şeklinde yağ damarları olan şahane bir et. Günaydın'dan dry-aged, harika bir Dallas Steak'i (750g-850gram) 120₺'ye yemek mi (bu hesabın saf 120₺ gelmeyeceğini siz de biliyorsunuz), yoksa 2.5 kilodan daha fazla dry-aged olmayan şahane bir eti 120 liraya yemek mi daha avantajlı? Bir tarafta tek kişi yiyor, aynı paraya evde 650gramlık Dallas Steak'ten 4 Tane alırsın 4 kişi yersin.

    Nusr-et'in de Günaydın'ın da ortağı Ferit Şahenk. Yani Nusr'etteki son fiyatların 70 TL olduğunu düşünmüyorum.

    Günaydın pahalı bir yer Nusret'e göre.

    Hayır her zaman yediğim şey Dallas, o yüzden fiyatta inatlaşırım yani seninle. Günaydın'da Dallas adı altında başka bir ürün de satıyor olabilirler, 50TL fark olacağını sanmıyorum aynı ürünler arasında.

    T-Bone'lar da 10-15TL farkla satılıyor iki rakip firma arasında.

    Kardeşim bu nusret çırakmış galiba tamam yetenekli onu anladım da o sermayeyi bulupta nasıl açtı o semte o dükkanı.

    Bunu bilsek, bizler de açarız.

    Her neyse konu Nusret oldu taştı, konuyu sabote etmeyelim.

    *******


    Et-Balık kurumunun etleri nasıl?

    franchise verdikleri bayilerde kalite farkı var mı? Fiyatlar marketlere göre biraz daha ucuz.

    Yaw salla et Balık Koyun Kurumunu Biz ne diyoz sen diyon

    Olur mu hocam et balik kurumunda cok güzel antrikotlar oluyor kimi zaman. Et konusunda standart kasaplara göre daha bilincliler. Ama her et balik kurumu yazana inanmayin istanbul haric her ilkde bir iki subeleri kaldi neredeyse, sitelerindeki magazalar güncel oradan bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • besttrr kullanıcısına yanıt
    Boyle konulara atilan su tarz yorumlara sinir oluyorum.
    Hee tamam sen gurusun en iyisini biliyorsun burada yapilan hersey yalan dolan yanlis.
    Sanki herkes Vedat Milor da kuru yaslandirma ile normal etin lezzetini 100 mtre oteden ayirt edecek.
    Insanlar ne guzel bilgi ve deneyim paylasmis. Yapanlar memnun kalmis tesekkur etmis. Sen niye illa muhabbete limon sikiyorsun.
    Sana kafesin ile mutluluklar o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aldim bu tavadan bakalim.insallah memnun kaliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca bizi yemişler, et iyi pişmeli v.s diye. Emeğine sağlık muhteşem anlatmışsın
  • dün kontrfile (newyork steak dediklerinden) ve antrikot aldım. favorim kesinlikle antrikot.


  • burda lava 49,99 TL yazıyor metro da. bu steak için iş görür mü ? fiyatı nasıl bunun ?

    bir de bu var.insert de en altta,, yarı tırtıklı yarı düz.. Hangisi alayım ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailkaya27 -- 14 Ocak 2016; 9:28:08 >




  • 2 adet dikdörtgenden aldım metrodan, haber veren arkadaşa teşekkürler, 40 lira kardayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipo_aga

    2 adet dikdörtgenden aldım metrodan, haber veren arkadaşa teşekkürler, 40 lira kardayım.

    ne zaman aldınız usta.. fiyat iyiymiş gideyim alayım eger varsa :)
  • Bende Metrodan aldım ve tavuk pirzola denedim fakat beceremedim tavuğu ve tavayı güzelce yağlamama rağmen tavuklar tavaya yapıştı.
    Birde tavuklar iyice kızarmadı nerde hata yaptım acaba?
  • Et yerine birbirinizi yiyin, başka şey olmazdı zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.