Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.907
Cevap
310
Favori
130.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok hayir ilk mesajdaki kirmizi olan kare seklinde olani almistim ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canim cekti yapayim dedim bu aksam. Kasabiniza gidip yarim yada tam kafes isteyin ama buta dogru giden kismi ketirtmeyin, uzayan et parcasiyla beraber kestirtin, aleminyum folyo ile pisirdikten sonra bi 15 er dakika folyosus citirlastirin yaglari keserek servis edin, kekik pul biber ve tuz serpmeyi unutmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben pişirmesini etin lezzetini gayet beğendim, teşekkürler emeği geçen sorularıma cevap veren herkese, ancak ben terbiye kısmını unuttum o yüzden dışı çok güzel olsa da içleri pek iyi olmadı, yapacaklara tavsiyem terbiye kısmını biraz uzun tutmaları.







  • Arkadaşlar et,ızgara düşkünlüğümüz malum bende c.tesi pazar günlerini iple çekiyorum bazen mutfağa girmek için,fakat et fiyatları malum tabii o yüzden et süt kurumuna yöneldim bir süredir fiyatlar kasaplara göre daha uygun,fakat herzaman özelliklede c.tesi günleri dana pirzola,biftek,antrikot gibi revaçtaki etler bulunmuyor bir iki kere gittim elim boş döndüm sonra sordum etler p.tesi,çarşamba,cuma geliyormuş,ogünler öğleden sonra oluyor tabii çok taze olduğundan dolapta bir süre bekletmek gerekiyor kalite kasaptaki dinlenmiş et kadar değil belki ama daha ekonomik en azından
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malaustası

    quote:

    Orijinalden alıntı: promise899

    quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Günaydın'da 750gram Dallas Steak 120 TL, Dallas Steak dediğimiz dana pirzola bildiğimiz. Real'de Dana pirzola 47.5 liraydı 2 hafta önce aldım. Marble şeklinde yağ damarları olan şahane bir et. Günaydın'dan dry-aged, harika bir Dallas Steak'i (750g-850gram) 120₺'ye yemek mi (bu hesabın saf 120₺ gelmeyeceğini siz de biliyorsunuz), yoksa 2.5 kilodan daha fazla dry-aged olmayan şahane bir eti 120 liraya yemek mi daha avantajlı? Bir tarafta tek kişi yiyor, aynı paraya evde 650gramlık Dallas Steak'ten 4 Tane alırsın 4 kişi yersin.

    Nusr-et'in de Günaydın'ın da ortağı Ferit Şahenk. Yani Nusr'etteki son fiyatların 70 TL olduğunu düşünmüyorum.

    Günaydın pahalı bir yer Nusret'e göre.

    Hayır her zaman yediğim şey Dallas, o yüzden fiyatta inatlaşırım yani seninle. Günaydın'da Dallas adı altında başka bir ürün de satıyor olabilirler, 50TL fark olacağını sanmıyorum aynı ürünler arasında.

    T-Bone'lar da 10-15TL farkla satılıyor iki rakip firma arasında.

    Kardeşim bu nusret çırakmış galiba tamam yetenekli onu anladım da o sermayeyi bulupta nasıl açtı o semte o dükkanı.

    o mekanı nusret açmadı zaten mithat erdem açtı ona da teklif etti

    Bunun değil ozmn mekan, belli bir maaş alıyor Mithat'ttan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: besttrr

    Canim cekti yapayim dedim bu aksam. Kasabiniza gidip yarim yada tam kafes isteyin ama buta dogru giden kismi ketirtmeyin, uzayan et parcasiyla beraber kestirtin, aleminyum folyo ile pisirdikten sonra bi 15 er dakika folyosus citirlastirin yaglari keserek servis edin, kekik pul biber ve tuz serpmeyi unutmayin.


    Harika olmuş anlattiginizdan beri düşünüyordum nasil olur fırında diye, yeterince sulu oldu mu peki??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 15 Ocak 2016; 0:11:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

    Ben pişirmesini etin lezzetini gayet beğendim, teşekkürler emeği geçen sorularıma cevap veren herkese, ancak ben terbiye kısmını unuttum o yüzden dışı çok güzel olsa da içleri pek iyi olmadı, yapacaklara tavsiyem terbiye kısmını biraz uzun tutmaları.






    Elinize sağlık ama hocam biraz kurumuş gibiler, but eti gibi duruyorlar sanki. Eğer öyle ise ne kadar terbiye etseniz sonuç elde edemezsiniz. Yanılıyor da olabilirim, but degilse.

    Antrikot, bonfile gibi etlerin terbiyeye ihtiyacı yok, cok kolay pisiyor ve sulu oluyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 15 Ocak 2016; 0:10:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktaysar

    quote:

    Orijinalden alıntı: besttrr

    Canim cekti yapayim dedim bu aksam. Kasabiniza gidip yarim yada tam kafes isteyin ama buta dogru giden kismi ketirtmeyin, uzayan et parcasiyla beraber kestirtin, aleminyum folyo ile pisirdikten sonra bi 15 er dakika folyosus citirlastirin yaglari keserek servis edin, kekik pul biber ve tuz serpmeyi unutmayin.


    Harika olmuş anlattiginizdan beri düşünüyordum nasil olur fırında diye, yeterince sulu oldu mu peki??

    Yuksek isida pisirirseniz hapsoluyo hocam suyun cogu, ama azda olsa biraz su birakicaktir tepsiye, ve kivamli bir su oluyor bu bi nevi sos gibi, euzerine dokuyorum kasikla enfes bisi oluyo, cok su birakirsa hemen alip kaynatin yuksek ateste sos olarak kullanin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En kisa zamanda deneyeceğim, zaten kafes elastiki bir yapıda olduğu için kolay kolay kurumaz heralde. Kuzunun her yeri lezzetli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktaysar O kullanıcısına yanıt
    Evet but sanirim zaten ilk kez yaptim dolapta ne varsa bundan sonra dikkat edecegim ona ama ben hakikaten begendim sizde emeginiz icin sagolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

    Evet but sanirim zaten ilk kez yaptim dolapta ne varsa bundan sonra dikkat edecegim ona ama ben hakikaten begendim sizde emeginiz icin sagolun

    Dolapta baya et varmış bir de antrikot deneyin iki et arasinda bu kadar fark nasil olur diye şaşıyor insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok boş konuşan olmuş konuda Konu sahibinin bilgisi yerinde, bunu sorgulamanıza gerek yok.
  • werrol kullanıcısına yanıt
    Hocam tava suan en indirimli nereden alınır?
  • Bak şimdi bende merak saldım :)
    Fakat bunun için yeni bir tava alamayacağım evdekiler is görür sanırım
    Ne tür et önerirsiniz ? Kolay pişen lezzetli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CnnRose kullanıcısına yanıt
    Mangalda anlattığınız yöntem ile lezzetli etler yapılabilir mi yoksa tava daha mı avantajlı ?
    Ayrıca döküm olmayan teflon tava var evimizde bu iş görür mü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavayı aldım. İyi bir et bulup deneme yapıcam.Konu sahibine bilgilendirme için tşkler
  • Etleri temizmasa.Com dan tedarik edin ilk üyeliğe 30 tl indirim var alt Limit 50 60 tl filan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir resimde benden. antrikot aldım ben ödemeyi yaparken adam eti döğdü malesef. bir dahakine ilk önce onu belirticem.





  • esevetnov kullanıcısına yanıt
    Öncelikle afiyet olsun ama yanlış bir şekilde mühürlemişsiniz. Düz bir şekilde yaptıktan sonra yanda çevircektiniz.
    Konuda ki arkadaş anlatmıştı detaylıca
  • :) hocam Allah iyiliğini versin çok güldürdün beni :)) o önemli değilki. yani önemli olan ete + şeklinde iz vermek. yani illaki önce dikey sonra yatay diye birşey yok :)
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.