Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
310
Favori
130.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @marcelor Ya ben emaye kaplama olayına takıldım. Üstü demişsiniz, Dışının emaye kaplama olduğuna emin misiniz?

Dışının kaplı olmasının ne faydası var ki. Şimdi bu dikdörtgen tava 1 kat emaye kaplıymış. Seasoning yapılacak mı, yapılmayacak mı?

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 12 Ocak 2016; 18:56:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: portakal

Peki arkadaşlar 26*26 olanı mı daha mantıklı yoksa 26*32 olanı mı? Genelde tek kişi için ama misafir gelirse de 2 kişi... İkisine de birer porsiyon et sığar mı aynı anda?
    Ve ayrıca daha küçük olanın ısı dağılımı daha homojen olabilir mi?

Döküm tavanın özelliği eşit ısı dağılımı ve stabilitesi zaten.
    Metaller ısıyı hemen hemen eşit dağıtır.
    Tek eksisi belki daha büyük olduğu için ısınması daha geç olacaktır ama o da ısı kapasitesi fazla olacağı için daha stabil bir ısı sağlamasına yarar.
    Bence 26x32 daha kullanışlı ama 26x26 da olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: errorman_cem

Çok eksik bilgiler var
    İşin en önemli kısmı marinesinde
    Pişirmeyle yumuşaklıgın alakası yok
    Sadece mühürlemeyi göstermişsin ki bu da bi değil tarzdır
    Esas olay etme baharat zamanlaması ve tahta tabak

Hocam anlat da tecrubenden istifade edelim

• et mühürleyip pişirmek zaten 4-5 dakika alıyor 1. ile 2. arasında 5-10 dakika oynayacak en çok. benim evidea dan aldığım 26*26 ahşap altlıklı ızgara tavam geldi (56 TL kargo dahil) tam bahsedildiği gibi orjinal ve çok güzel görünümde satılıyor ise hala tavsiye derim. şimdi ilk iş maaşı alınca et almak olacak 5 kişilik bir aileyiz 1 kilo alsam ve 5 e bölsem 200 er gr tanesi 3 defa da rahat pişer her pişirim de 2 tane rahat sığar 26*26 ya. o zamanda yorum yaparım inş.
  • Güzel rehber, teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • errorman_cem kullanıcısına yanıt
    Bu işten anlamadığınız o kadar açık ki, mühürleme mi tarz? pişirmeyle yumuşaklığın alakası yok demek zaten işten anlamadığınızı ortaya koyuyor. Cevap yazmazdım ama insanları yanlış bilgilendirmeyin.

• İzmir metroda stok varmi? (Grill model)

• En guzeli eti evde yapmak lokantalarin cogunda lezzet diye bir sey yok fiyatlari da yuksek o yuzden herkez az cok evde et yapmayi bilmeli

• quote:

Orijinalden alıntı: CnnRose
    https://www.youtube.com/watch?v=pEKx9sRuqPs&feature=youtu.be

Bu videoyuda ilk mesaja ekler msiin
  • Escaper kullanıcısına yanıt
    Ben zaten daha önce sorulan sorularda düz tavanın da grill tavanın da aynı işi göreceğini, önemli olan noktanın demir döküm tava olduğunu söylemiştim.

Kötü eti marine ederek belli bi seviyeye getirebilirsin sadece, eğer belirttiğim kriterlere uyan eti aldığınızda marinasyona gerek kalmaz, marinasyona eti yumuşatır fakat aromasını bozar. Kebap kültürünün yoğun olduğu coğrafyamızda insanlar kekikle sarımsakla eti marine edince lezzeti arttırdığını zannediyor. Eti köfteleştiriyorlar sadece başka bi şey yok.

Arkadaş yazdığı mesajda;

Çok eksik bilgiler var
    İşin en önemli kısmı marinesinde
    Pişirmeyle yumuşaklıgın alakası yok
    Sadece mühürlemeyi göstermişsin ki bu da bi değil tarzdır
    Esas olay etme baharat zamanlaması ve tahta tabak

gibi şeyler yazmış, ben ona istinaden o mesajı yazdım, maalesef insanlar bilgi sahibi olmadığı halde kendi bildiğini doğru kabul edip böyle sakil yorumlarda bulunabiliyorlar.

• biuu kullanıcısına yanıt
    yapılmayacak hocam. bunun bütün yüzeyi kaplı. bulaşık makinasında bile yıkanır ama solma yapabilir.

edit: eğer her tarafı emaye olmazsa hemen paslanır. zaten zamanla emaye tavadan atabilir. eğer atarsa ya kullanmayacaksın yada deterjanla yıkamayacaksın. pas tutan yeri emaye yerine yağ tabakası kaplayacak. deterjan kullanmadığın sürecede o yağ tabakası orada kalacak. ayrıca yine zaman bağlı olarak bu tavaların yüzeyi kahverengileşir. buna küf diyorlar ama temizlemeyi önermiyorlar. sıcaklığı daha ilettiği için daha eşit bir ısı dağılımı sağlıyormuş muş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcelor -- 12 Ocak 2016; 22:36:40 >
  • FerrOfficial kullanıcısına yanıt
    Ciğlidekinden bahsediyorsan bugün öğlen 4 5 tane vardı

• http://m.hizlial.com/esse-bombé-induksiyonlu-dokum-demir-grill-tava-30cm-kirmizi/10993911

bu tava alınır mı ne dersiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • errorman_cem kullanıcısına yanıt
    1)Istiyorsan 10 kilo ye, benim yazdığım bilgiler Istanbul'un önde gelen steak restaurantlarının kullandığı metodlar.
    2)Üslubun zaten "2 video izlemekle bu işler olmaz" ayarında olduğu için seni ciddiye almam imkansız, fakat diğer insanlar yanlış bilgilenmesin diye cevap yazdım.
    3)Et sinirlerinin nasıl alınacağıyla ilgili bi yazımı mı gördün? Ya da et sinirlerini aldırın/aldırmayın mı demişim? Zaten dediğim yerlerdeki etler danadan direk kesildiği gibi reyona koyulmuyor, sinirle falan uğraşmazsın. Yazdığım Steakler tavada ya da ızgarada olur, fırınlamak farklı tarifler için geçerlidir fakat anlamayacağın şeyler olduğu için uzatmayayım.
    4)Yaşlı hayvan nasıl anlaşılır adlı konuyu kurban bayramında aç da millete faydan dokunsun.
    5)Sadece mühürlemeyi göstermişim bak, tüh :( bir dahaki sefere danadan t-bone nasıl çıkarılır onu anlatacağım, hay Allah'ım ya.

6) İşte en yaratıcısı bu. Şu an en ucuz döküm tava bu markada olduğu için paylaştım, altına da kocaman yazdım ki "LAVA MARKA OLMASINA LÜZUM YOK, DÖKÜM TAVANIZ OLSUN YETER". Fakat sen gibi arkadaşların onu okumadan böyle fantastik bir yorum yapmasına karşın yapabileceğim bir şey yok. Keşke viral falan alsam da borçlarımı ödesem :(
    7)Bim'de 9 liraya satılan döküm tava mı varmış? At linkini ya da insert'ini bana, konuya ekleyeyim. Hatta eğer bana linkini atarsan sana o tavadan alacağım söz.

Gerçekten fantastik bir arkadaşsın, bundan sonra sana cevap yok bu sondu. Bim'deki tavayı atarsan editlerim konuyu, LAVA ile viral anlaşmamız bozulacak ama napalım :(

• quote:

Orijinalden alıntı: errorman_cem

@CnnRose
    Ben 2 kilo et yiyen adamım sporcuyum

Ben milleti bilgi vermek için yazdım
    Konusmalarına dikkat et asıl senin hiç bir Bilgin yok

Ben sadece uyardım google bile yazdalar bulurlar
    Özelden yazan arkadaşlar

Et sinirleri Nasıl alınır
    Yaşlı hayvan Nasıl anlaşılır
    3 dk pişir 10 dk fırınla
    Gibi bir sürü method var

3 ayda bir çıkan et dergisi var
    Çok enteresan tek mühürlemeyi göstermiş diye Ada'm guru olmuş 2video izlemekle bu işler olmaz

Ayrıca viral gibi reklam yapıyosun marka niye veriosun
    Bimde 9 liraya satan döküm tavayla harikalar yaratmak mümkün
    Olayın &90ı ette

hocam kusura bakmayın sizde sıkıntı var, ilk mesajınızdaki yaklaşım biçiminiz dahil. Bilgi verdim demişsiniz, verdiğiniz bilgi yok. Google bakmayı herkes akıl edebilir

Sadece mühür evet, çünkü burada bahsedilen Döküm tava ve döküm tavanın en önemli özelliği mühürlemesidir, ayrıca antrikot, bonfile, t-bone hepsinin "fırında dahi yapsanız" öncelikle mühürlenmesi gerek. Mühürsüz et suyunu ve tadını yitirir.

Ülkemizde et kültürü sizin bahsettiğiniz gibi "sinirlerin temizlenip" kavurma yapmakla sınırlı malesef ama zamanla öğreniyor insanlar, özellikle "yaşlı hayvan nasıl anlaşılır" kısmının döküm tava ile hiç ilgisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktaysar -- 12 Ocak 2016; 23:28:05 >

• yorumları videoları bilgileri dikkatlice okudum, yalnız sadece büyük baş hayvanlar ile ilgili bilgi verilmiş, küçükbaş hayvanlarda bu yöntemler geçerlimidir? Hangi kısımları yenebilir bunlarla ilgili bilgileriniz de varsa merak içindeyim.
  • Bizde yaptık bugun soya sosuna bulanmış tavuk but ve köfte çok yüksek ısıda mühürlendi, çok iyi sulu ve yumuşaktı.
    Köfte çok az daha pişirilebilirdi
    Deniz tuzu kullanılmıştır.

@ernaltnts
    EDİT: kırmızı et dışında kemiksiz tavuk but'unu soya sosu deniz tuzu karabiber ile marine edip. dumanı tüten lavaya atın efsane oluyor ağzıda dağılıyor bildiğin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriticalWave -- 13 Ocak 2016; 21:54:20 >

• MagicSword kullanıcısına yanıt
    Aynı yöntem diğerleri için de geçerli, şiş yapan bile var. Kuzunun en iyi pirzolası olur tavada, dövülmemiş süt kuzu. Külbastı falan da olur fakat ben onu yapmadım hiç.

• CriticalWave kullanıcısına yanıt
    Kaşarlı köfte de harika olur

• quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

Bizde yaptık bugun soya sosuna bulanmış tavuk but ve köfte çok yüksek ısıda mühürlendi, çok iyi sulu ve yumuşaktı.
    Köfte çok az daha pişirilebilirdi
    Deniz tuzu kullanılmıştır.

@ernaltnts
    EDİT: kırmızı et dışında kemiksiz tavuk but'unu soya sosu deniz tuzu karabiber ile marine edip. dumanı tüten lavaya atın efsane oluyor ağzıda dağılıyor bildiğin...
    çok iyi görünüyor gerçekten

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.