Şimdi Ara

Steam Aile Paylaşımı Sorunsalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
38.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Esasen konuyu bir soruya yanıt almak için açmıştım fakat konuya daha hakim olduğu için bana sorular geliyor. Elimden geldiğince bunları yanıtlamaya çalışacağım.

Asıl konu şuydu... Birden fazla kişiden paylaşım alınca her iki kütüphanede de bulunan oyunlardan hangisini oynayacağımızı seçememizle ilgili;

Bilen bilir steam yeni sistem geliştirdi ve kütüphanedeki oyunlarınızı 10 farklı kişiyle paylaşmaya olanak sağladı. Fakat sizinle oyunlarını paylaşan kişilerin kütüphanesinde ortak oyunlar olduğunda sorun oluyor. Mesela 2 arkadaşımın kütüphanesinde Black Ops II bulunuyor birinde Season Pass var yani bütün dlc içeriklerini barındırıyor, diğerinde ise standart sürüm yani ana oyunu barındırıyor. Kendi oyun kütüphanenizde ise bu paylaşılan oyunları aynı anda göremiyorsunuz sadece birini görebiliyorsunuz.

Şimdi sorunun detayıysa şöyle; ben DLC'li olan oyunu kütüphanemde görmek istiyorum ama kütüphanemde standart sürüme sahip arkadaşın oyunu görünüyor. Ne yaptıysam istediğim kişinin oyununa öncelik tanıyamadım. Adam paylaşımı kapatınca diğer arkadaşın oyunu görünmeye başlıyor. fakat adamların farklı oyunları da var, arada diğer oyunları kullanıyorum. zırt pırt herifin hesabına girip aç kapat yapmak istemiyorum, bunu nasıl halledebilirim? Koca firma her şeyi düşünmüş seçimi niye bize bırakmamış anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 12 Eylül 2016; 13:16:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Steam Aile Paylaşımı Sorunları

Steam Aile Paylaşımı, oyunlarını aile üyeleri ve arkadaşlarınla paylaşmana olanak tanıyan bir özelliktir. Ancak, bazen Aile Paylaşımı kullanırken sorunlar yaşanabilir.

Yaygın bir sorun, "Steam oyun ödünç alma istek başarısız" hatasıdır. Bu hata, isteği gönderen hesabın aile paylaşımına uygun olmaması veya oyunun aile paylaşımı için uygun olmaması nedeniyle oluşabilir.

Başka bir sorun ise "Steam kütüphane şu anda aile paylaşımı için uygun değil" hatasıdır. Bu hata, kütüphanenin aile paylaşımı için gerekli izinlerin ayarlanmamış olması nedeniyle verilir.

Diğer bir sorun ise "Steam ödünç al istek başarısız" hatasıdır. Bu hata, isteği alan hesabın zaten çok fazla oyun ödünç almış olması veya isteği gönderen hesabın oyunları paylaşma izni vermemiş olması nedeniyle oluşabilir.

Aile Paylaşımı sorunlarını gidermek için aşağıdaki adımları deneyebilirsin:

• Aile paylaşımına dahil tüm hesapların iyi durumda olduğundan emin ol.
    • Aile paylaşımı ayarlarını kontrol et ve gerekirse izinleri güncelle.
    • Oyunun aile paylaşımı için uygun olduğundan emin ol.
    • Steam'i yeniden başlat ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol et.

Bu adımlar sorunu çözmezse Steam Destek ile iletişime geçmen gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Paylaşım deyince korktunuz herhalde, korkmayın sizin oyunlarınıza çökmeyecem bilen birileri yardım etsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarapathiaN

Paylaşım deyince korktunuz herhalde, korkmayın sizin oyunlarınıza çökmeyecem bilen birileri yardım etsin...
    Sorunun cevabı olmayacak ama şu paylaşım nasıl oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Börcır

Sorunun cevabı olmayacak ama şu paylaşım nasıl oluyor?

Alıntıları Göster
    Şimdilik beta sürecinde sistem. Aynı anda en fazla 10 oyuncuya kendi kütüphanende bulunan oyunları kendi hesapları üzerinden oynatabiliyorsun. Kendin oynamak istediğinde ise yapman gereken arkadaşının hesabına girip yapıp kendi bilgisayarına yetki vermek. Ondan sonra kendi hesabınla onun oyunlarını oynayabiliyorsunuz. Şimdilik herkes bu imkandan faydalanamıyor tam sürüme geçilmedi beta sürecine katılan kişiler hesabındaki oyunlara yetki verip başkalarına oynatabiliyor. Steam family sharing adı altında araştırırsan daha detaylı bilgilere ulaşırsın.

• quote:

Şimdilik beta sürecinde sistem. Aynı anda en fazla 10 oyuncuya kendi kütüphanende bulunan oyunları kendi hesapları üzerinden oynatabiliyorsun. Kendin oynamak istediğinde ise yapman gereken arkadaşının hesabına girip yapıp kendi bilgisayarına yetki vermek. Ondan sonra kendi hesabınla onun oyunlarını oynayabiliyorsunuz. Şimdilik herkes bu imkandan faydalanamıyor tam sürüme geçilmedi beta sürecine katılan kişiler hesabındaki oyunlara yetki verip başkalarına oynatabiliyor. Steam family sharing adı altında araştırırsan daha detaylı bilgilere ulaşırsın.

Alıntıları Göster
    ben bu sistemi sadece oyun kütüphanemi kitlemek için kullanıyorum bence bu paylasım aileniz dısındaki insanlar için yapmayın ben sadece ebeveyn ve cocuklar için steam kilit fonksiynunu kullanıyorum her türlü çalıntı için 1.si e-mail onayı 2.ise family guard yani belirtmiş oldugum şifreyi girmeleri gerek bu sayede hiç bir bilgimi değiştiremiyorlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ekotti

ben bu sistemi sadece oyun kütüphanemi kitlemek için kullanıyorum bence bu paylasım aileniz dısındaki insanlar için yapmayın ben sadece ebeveyn ve cocuklar için steam kilit fonksiynunu kullanıyorum her türlü çalıntı için 1.si e-mail onayı 2.ise family guard yani belirtmiş oldugum şifreyi girmeleri gerek bu sayede hiç bir bilgimi değiştiremiyorlar :)

Hayat paylaşınca güzel arkadaşım. Hesapta boş boş duracağına birileri eğlensin. Sonuçta altın değil can da değil... İtle kopukla da paylaşmayın tabi...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ekotti

Hayat paylaşınca güzel arkadaşım. Hesapta boş boş duracağına birileri eğlensin. Sonuçta altın değil can da değil... İtle kopukla da paylaşmayın tabi...

Alıntıları Göster
    Sorunla alakasız olacak ama, Steam aile paylaşımı betasına seçilmişim, mail geldi ama kullanmasını bilmiyorum Ben şimdi oyunlarımı nasıl paylaşabilirim/arkadaşımın oyunlarını oynayabilirim zahmet olmazsa anlatabilir misin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord of Light

Sorunla alakasız olacak ama, Steam aile paylaşımı betasına seçilmişim, mail geldi ama kullanmasını bilmiyorum Ben şimdi oyunlarımı nasıl paylaşabilirim/arkadaşımın oyunlarını oynayabilirim zahmet olmazsa anlatabilir misin?

Alıntıları Göster
    Eğer birinin oyunlarını kullanmak istiyorsan öncelikle onunda betaya katılmış olması lazım. onun hesabına kendi bilgisayarında giriş yapıyorsun ve sol üsteki steam sekmesindeki ayarlar kısmında aile paylaşımı ve cihazları yönet seçeneğine giriyorsun ve bilgisayarına yetki verip iligli hesaptan çıkış yapıyorsun, bu kadar. senin oyunları almak isteyende senin hesabı kendi bilgisayarında açıp aynı şeyi yapacak. yetkiyi kaldırmak istediğinde aynı menüye girip izin verdiğin kişinin yetkisini kaldırıyorsun. Yani hesabınla ilgili yetkiyi oynayan kişi alıyor, fakat yetkiyi hesap sahibi kaldırıyor.

• Kısaca anlatmaya çalışıcam. Şimdi oyunun normal sürümüne sahip olan arkadaşının yapması gereken steam'de hesap detaylarını açıcak. Orda Aile seçeneklerini yönet var. Orayı açtığında karşısına gelen ekranda
    Only games I choose (Sadece şeçtiğim oyunlar)
    All games (bütün oyunlar)
    Böyle iki tane şık geliyor üstekini seçip devam ete tıkladığında karşısına oyun listesi gelecek. Orda Black ops 2 nin tikini kaldırsın. Sadece paylaşacağı oyunları işaretlesin. Bu sayede normal sürümü olan arkadaşın değil dlc si olan arkadaşının oyununu görürsün. Yöntemi denemedim ama çalışacağını tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un4Given-

Kısaca anlatmaya çalışıcam. Şimdi oyunun normal sürümüne sahip olan arkadaşının yapması gereken steam'de hesap detaylarını açıcak. Orda Aile seçeneklerini yönet var. Orayı açtığında karşısına gelen ekranda
    Böyle iki tane şık geliyor üstekini seçip devam ete tıkladığında karşısına oyun listesi gelecek. Orda Black ops 2 nin tikini kaldırsın. Sadece paylaşacağı oyunları işaretlesin. Bu sayede normal sürümü olan arkadaşın değil dlc si olan arkadaşının oyununu görürsün. Yöntemi denemedim ama çalışacağını tahmin ediyorum.

Adam bu şekilde yapılandırmış zaten ama aile seçeneklerini devre dışı bırakmış yani hiç şifre sorgulaması yapmadan hesabındaki bütün oyunlarını görüntüleyebiliyor. belkide bu yüzden yetki verdiği oyunlarda o filtreden geçmiyor, adamın bütün oyunlarını görüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Un4Given-

Kısaca anlatmaya çalışıcam. Şimdi oyunun normal sürümüne sahip olan arkadaşının yapması gereken steam'de hesap detaylarını açıcak. Orda Aile seçeneklerini yönet var. Orayı açtığında karşısına gelen ekranda

Adam bu şekilde yapılandırmış zaten ama aile seçeneklerini devre dışı bırakmış yani hiç şifre sorgulaması yapmadan hesabındaki bütün oyunlarını görüntüleyebiliyor. belkide bu yüzden yetki verdiği oyunlarda o filtreden geçmiyor, adamın bütün oyunlarını görüyorum.

Alıntıları Göster
    Selam arkadaşlar,

Evde tek pc var yakın zamanda evden ayrılacağımdan kardeşim de kendine bir steam hesabı açtı ve oradan bir oyun aldı. Şimdi şu anda aynı pc yi kullanıyoruz. Family Sharing özelliğini kullanmak istiyoruz açıkçası aynı pc yi kullanıyoruz karşılıklı hesaplarımızdaki belli oyunlara giriş izni veriyoruz ayarlar bölümünden. Karşılıklı hesaplarımızdaki oyunları görebiliyoruz ama kendi hesabmdan kardeşimin oyunlarını ve aynı şekilde de benim oyunlarımı oynayamıyor satın al seçeneği çıkıyor sadece.

Bu şekilde kullanan veya yardımcı olabilecek biri var mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yexer

Selam arkadaşlar,

Evde tek pc var yakın zamanda evden ayrılacağımdan kardeşim de kendine bir steam hesabı açtı ve oradan bir oyun aldı. Şimdi şu anda aynı pc yi kullanıyoruz. Family Sharing özelliğini kullanmak istiyoruz açıkçası aynı pc yi kullanıyoruz karşılıklı hesaplarımızdaki belli oyunlara giriş izni veriyoruz ayarlar bölümünden. Karşılıklı hesaplarımızdaki oyunları görebiliyoruz ama kendi hesabmdan kardeşimin oyunlarını ve aynı şekilde de benim oyunlarımı oynayamıyor satın al seçeneği çıkıyor sadece.

Bu şekilde kullanan veya yardımcı olabilecek biri var mı acaba ?

Alıntıları Göster
    Dün gelen update ile beraber family sharing özelliği sunuldu update açıklamalarında gördüğüm kadarıyla. Ama şu anda hala aynı pc de farklı hesaplarda ki oyunları paylaşamadım yinede.

• quote:

Orijinalden alıntı: yexer

Dün gelen update ile beraber family sharing özelliği sunuldu update açıklamalarında gördüğüm kadarıyla. Ama şu anda hala aynı pc de farklı hesaplarda ki oyunları paylaşamadım yinede.

Alıntıları Göster
    şu an aynı sorun bende de var, kullanmakta olduğum hesabımdan bir kaç hesaba sorunsuz şekilde paylaşımda bulunabiliyorum, fakat diğer bir hesabımda olan oyunları, şu an kullanmakta olduğum hesabımla bir türlü ilişkilendiremedim.

daha doğrusu, sistemde bir sorun var, defalarca kez onay verdim, defalarca kez denedim, fakat yinede sonuç aynı, aynı pencere küt diye çıkıveriyor karşıma (erişim talebi penceresi)

• quote:

Orijinalden alıntı: virtuered

şu an aynı sorun bende de var, kullanmakta olduğum hesabımdan bir kaç hesaba sorunsuz şekilde paylaşımda bulunabiliyorum, fakat diğer bir hesabımda olan oyunları, şu an kullanmakta olduğum hesabımla bir türlü ilişkilendiremedim.

daha doğrusu, sistemde bir sorun var, defalarca kez onay verdim, defalarca kez denedim, fakat yinede sonuç aynı, aynı pencere küt diye çıkıveriyor karşıma (erişim talebi penceresi)

Alıntıları Göster
    Bilgisayara yetki vermeden oyun paylaşamazsınız. bu yetkiyi verebilmek için family sharing uygulamasının betasına katılmanız gerekir, o beta grubunun ismini ve linkini şimdi hatırlayamadım araştırırsanız bulacaksınız. yani ilgili menüde aile ayarlarının yanı sıra aile paylaşım cihazları menüsü de bulunması gerekiyor.

işin özünde herhangi bir hesaba yetki vermek yok. bilgisayara yetki vermek var. oyunlarını istediğiniz kişinin hesabını o bilgisayarda açıyorsunuz ve cihaza yetki veriyorsunuz. sonrasında hangi farklı hesapla girerseniz girin oyunlarını paylaşıma açtığınız kişinin oyunlarını bütün değişik hesapla oynatabiliyorsunuz. burada önemli olan kütüphanesini paylaşıma açan kişinin bu beta sürecine katılım gösterip onay alması gerekiyor.

örnek verecek olursak; A isimli bir bilgisayarda ali adlı kişinin hesabına giriş yaparsınız. bu ali adlı kişinin family sharing betasından onaylı bir hesabı bulunuyor. alinin hesabı üzerinden bütün oyunları paylaşıma açar paylaşılan cihazlar menüsünden cihaza yetki verirsiniz ve hesaptan çıkarsınız. sonra o A isimli bilgisayarda Ahmet Mehmet hasan hüseyin kendi hesabına giriş yaptığında alinin bütün oyunlarını görür ve oynayabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: slayer983

Bilgisayara yetki vermeden oyun paylaşamazsınız. bu yetkiyi verebilmek için family sharing uygulamasının betasına katılmanız gerekir, o beta grubunun ismini ve linkini şimdi hatırlayamadım araştırırsanız bulacaksınız. yani ilgili menüde aile ayarlarının yanı sıra aile paylaşım cihazları menüsü de bulunması gerekiyor.

işin özünde herhangi bir hesaba yetki vermek yok. bilgisayara yetki vermek var. oyunlarını istediğiniz kişinin hesabını o bilgisayarda açıyorsunuz ve cihaza yetki veriyorsunuz. sonrasında hangi farklı hesapla girerseniz girin oyunlarını paylaşıma açtığınız kişinin oyunlarını bütün değişik hesapla oynatabiliyorsunuz. burada önemli olan kütüphanesini paylaşıma açan kişinin bu beta sürecine katılım gösterip onay alması gerekiyor.

örnek verecek olursak; A isimli bir bilgisayarda ali adlı kişinin hesabına giriş yaparsınız. bu ali adlı kişinin family sharing betasından onaylı bir hesabı bulunuyor. alinin hesabı üzerinden bütün oyunları paylaşıma açar paylaşılan cihazlar menüsünden cihaza yetki verirsiniz ve hesaptan çıkarsınız. sonra o A isimli bilgisayarda Ahmet Mehmet hasan hüseyin kendi hesabına giriş yaptığında alinin bütün oyunlarını görür ve oynayabilir

steam masaüstünde kurulu, oyunlarda masaüstünde...
    bu oyunları notebookta oynamak istersem notebook ta kendi steam hesabımı mı açacam yoksa yeni bir steam üyeliği alıp o üyeliğe yetki mi verecem

• quote:

Orijinalden alıntı: Ölü ozan

bu oyunları notebookta oynamak istersem notebook ta kendi steam hesabımı mı açacam yoksa yeni bir steam üyeliği alıp o üyeliğe yetki mi verecem

Notebookda mevcut steam hesabına giriş yaparsan oynayabilirsin paylaşım filan yapmana gerek yok. bizim konu farklı bir olay. notebookda oyunlarının kayıtlı olduğu steam hesabını açıp yetki verirsen daha sonra o notebookda istediğin başka bir hesapla giriş yapsanda o paylaşıma açtığın oyunları görüyor ve oynuyorsun ama gereksiz bir şey zaten hesap senin aç oyna direk.

Bir bilgisayarda kimin hesabını açarsanız açın o hesapta bu bilgisayara yetki ver diyorsun. daha sonra o bilgisayarda kim kendi hesabına yani farklı bir hesaplardan hangisine giriş yaparsa yapsın o yetki verilen hesaptaki oyunları oynayabiliyor. işin özü bu. oyunları bilgisayarla paylaşıyorsun ve diğer bütün adamlar o pcde hesabını açtığında paylaşıma açılmış oyunları oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 15 Mart 2014; 13:36:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: slayer983

quote:

Notebookda mevcut steam hesabına giriş yaparsan oynayabilirsin paylaşım filan yapmana gerek yok. bizim konu farklı bir olay. notebookda oyunlarının kayıtlı olduğu steam hesabını açıp yetki verirsen daha sonra o notebookda istediğin başka bir hesapla giriş yapsanda o paylaşıma açtığın oyunları görüyor ve oynuyorsun ama gereksiz bir şey zaten hesap senin aç oyna direk.

Bir bilgisayarda kimin hesabını açarsanız açın o hesapta bu bilgisayara yetki ver diyorsun. daha sonra o bilgisayarda kim kendi hesabına yani farklı bir hesaplardan hangisine giriş yaparsa yapsın o yetki verilen hesaptaki oyunları oynayabiliyor. işin özü bu. oyunları bilgisayarla paylaşıyorsun ve diğer bütün adamlar o pcde hesabını açtığında paylaşıma açılmış oyunları oynuyor.

aslında free online oyunları oynadığım başka bir bilgisayarım var
    buradaki steam hesabına diğer steam hesabındaki cod mw3'ü eklemek istiyorum
    o zaman önce mw3 ün olduğu steam hesabına girip bu bilgisayara yetki verecem
    hesaptan çıkış yapıp
    free online oyunları oynadığım hesaba giriş yapacam ve mw3 buraya gelecek
    doğru mu anlamışım

• quote:

hesaptan çıkış yapıp
    doğru mu anlamışım

Aynen anlattığın gibi... 3. bir başka hesapla bile girsen oynayabiliyorsun. önemli olan o bilgisayarın malum hesaptan yetki alması.
  • quote:

quote:

hesaptan çıkış yapıp
    doğru mu anlamışım

Aynen anlattığın gibi... 3. bir başka hesapla bile girsen oynayabiliyorsun. önemli olan o bilgisayarın malum hesaptan yetki alması.

Alıntıları Göster
    slayer arkadaşım güzel bir konu açmışsın bende company of heores 2 vardı yenı ek paketı cıktı oyunun özellıklerınden yararlanabilmek ıcın 2 hesabım vardı yanlış hesaptan oyunu satın aldım
    bu yüzden ıkı hesabtada ayrı ayrı coh 2 var özelliklerden yararlanmak ıcın steam aile paylaşımını kullanmak ıstedım aynen senın başta deıdigin gıbı sorun çıkardı butun oyunları görüyorum ama dlc lerı felan goremıorum
    çözümünü bulan varsa yardım etsin teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: papandreutomato

slayer arkadaşım güzel bir konu açmışsın bende company of heores 2 vardı yenı ek paketı cıktı oyunun özellıklerınden yararlanabilmek ıcın 2 hesabım vardı yanlış hesaptan oyunu satın aldım
    bu yüzden ıkı hesabtada ayrı ayrı coh 2 var özelliklerden yararlanmak ıcın steam aile paylaşımını kullanmak ıstedım aynen senın başta deıdigin gıbı sorun çıkardı butun oyunları görüyorum ama dlc lerı felan goremıorum
    çözümünü bulan varsa yardım etsin teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    paylaşım aldığınız 2 arkadaşın kütüphanesinde ortak bir oyun varsa paylaşım önceliği sadece ana oyunu barındırana veriyor DLC'li olana değil. DLC'li içeriği kullanabilmek için diğer arkadaşının paylaşımını iptal etmen gerekiyor. Fakat senin durumun biraz daha farklı duruyor. oyun ve DLC'yi birleştirir mi bilmiyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.