|
Steam Deck [ANA KONU] (404. sayfa)
-
-
Arkadaşlar steam deck aldım sarı siteden. Cihaz oldukça temiz ve sıkıntısız duruyor. Satın alırken adam cihaza format attığını belirtti ancak ben kendimde bir format atmak istedim açıkçası ve cihazda format atma ekranı bulamadım. İnternetten araştırdığıma göre ise biraz uğraştırıcıymış. Sizce uğraşmaya gerek var mı? Ayrıca ilk kullanıcılar için önerdiğiniz ayarlar, ayarlamalar, emülatörler, cihazlar(dock vs.) var mı? Ürün 1 TB ancak belki ileride hafıza kartı alabilirim çeşitli kullanımlar için. Bunun içinde tavsiyeniz var mıdır?
-
Arkadaşlar aklıma geldi sormak istedim, bu Deck ile oyun oynadıktan sonra kaldığımız yerden pc ile devam edebiliyormuyuz.
Yani anlaşılacak dil ile şöyle anlatayım evde masaüstü PC'de oyunu oynadık daha sonra evde olmadığımız zamanlarda Deck'den devam etmek istedik sonuçta Cloud sistemi varya hani save dosylarına bir şey olmuyor, o şekilde senkron şekilde kullanabilirmiyiz. -
destekleyen oyunlarda cevap evet diye biliyorum, ama hem deck hem bilgisayar çevrim içi olmalı. yani dışarda oynadıktan sonra save dosyasının senkronu için internete bağlamazsan işe yaramayacaktır.
-
Anladım ama net bir bilgi yok bunun ile alakalı galiba. Hesap tek bir cihazdan çalışmaya yönelik ise muhtemelen Deck'e hesabı girince masaüstü pasif olur gibi her ikisinin aynı anda çevrimiçi olması mümkünmü acaba.quote:
Orijinalden alıntı: ielasimovdestekleyen oyunlarda cevap evet diye biliyorum, ama hem deck hem bilgisayar çevrim içi olmalı. yani dışarda oynadıktan sonra save dosyasının senkronu için internete bağlamazsan işe yaramayacaktır.
Yani şunu biliyorum ama, steam hesabını aktif ettiğin her cihazda kütüphanede ekli oyunlardan varsa kendi hesabından oynayabiliyorsun yine, diyelim İnternet Cafe'ye gittin X bir oyunu oynuycan hesabına giriş yaptığın zaman oynuyorsun oyun yüklü ise, değilse indirmen gerekiyor tabi. Deck ile bu şekil çalışıyormu acaba. Ona göre Sipariş verip denemek istiyorum bu el konsolunu öyle birşey varsa süper olur çünkü atıyorum tatile gidildiği zaman ya da evde olunmadığı zamanlarda malum masaüstü pc taşınacak hali yok Deck'den devam etmek muhteşem olur. Ama bunlar belirli oyunlar ile kısıtlı ise onunda bilgisini veren bir site olursa çok daha iyi olur, en azından hangi oyunlar o şekil oynanıyor biliriz.
-
O kuruluma sahip arkadaşlar daha isabetli cevap verecektir ama Cloud’la senkronladığın an save’i istediğin donanımdan devam ettirebilirsin. Ev dışı deck genelde ofline oynadığından, save devam ettirmek için senkronlamak gerekiyor. Hatta ev içinde sanırsam pc’nden deck’e stream etmek de mümkün. Deck’te çalıştırmadan kanepede pc’den çalıştırmanın da vanatajları olur. Ben de ps5, series x ve deck sahibi olarak net en favori donanımım deck oldu. Bir üst jenerasyona deck pc kombini yapmayı düşünüyorum. -
Oyun alırken bulut kayıt özeliği olmasına dikkat etmeniz yeterli.
Steam deck aynı anda açık olmasına gerek yok.
Mesela benim gibi evde witcher 3 oynuyorsunuz. Akşam saat 20:00 oldu. İş saati geldi ve evden çıkacaksınız. Aldınız Steam deck'i servise bindiniz. Açtınız telefondan internet paylaşımı, bağlandınız. Oyuna oyna dediğiniz anda ilk önce son kaydedilen bulut save dosyasını tarayıp / indirip oyunu açar. Kaldığınız yerden devam edersiniz.
Baldurs gate 3, wticher, gta serisi, bioshock, god of war, gibi bir çok oyunu işe gidip gelirken bitirdim.
Bulut kayıt sistemi böyle...
Bulut özelliği olmayanlar ise onedrive, google drive gibi çözümler mevcut. Ben risen serisinin bulut özelliği olmadığı için onedrive ile eşitlemiştim. Deck ile oyuna girmeden dosyası elle manuel indirip oyuna giriyordum..
-
Tamda tahmin ettiğim gibi işte, cloud desteği olmayan oyun oynamıyorum zaten dikkat etmedim pek ama, genelde Gow Rdr tarzı oynuyorum. Evde olmadığımız zaman zaten mobilin internete bağlarız cihazı devam ederiz servis olsun uzun yolculuk olsun. Bilgilendirme için teşekkürler.quote:
Orijinalden alıntı: sanjiiOyun alırken bulut kayıt özeliği olmasına dikkat etmeniz yeterli.
Steam deck aynı anda açık olmasına gerek yok.
Mesela benim gibi evde witcher 3 oynuyorsunuz. Akşam saat 20:00 oldu. İş saati geldi ve evden çıkacaksınız. Aldınız Steam deck'i servise bindiniz. Açtınız telefondan internet paylaşımı, bağlandınız. Oyuna oyna dediğiniz anda ilk önce son kaydedilen bulut save dosyasını tarayıp / indirip oyunu açar. Kaldığınız yerden devam edersiniz.
Baldurs gate 3, wticher, gta serisi, bioshock, god of war, gibi bir çok oyunu işe gidip gelirken bitirdim.
Bulut kayıt sistemi böyle...
Bulut özelliği olmayanlar ise onedrive, google drive gibi çözümler mevcut. Ben risen serisinin bulut özelliği olmadığı için onedrive ile eşitlemiştim. Deck ile oyuna girmeden dosyası elle manuel indirip oyuna giriyordum..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X