Şimdi Ara

Steam Donanım Anketi açıklandı: AMD ve W11 rekor kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Steam Donanım Anketi açıklandı: AMD ve W11 rekor kırdı
    PC oyunculuğunun en büyük kalesi SteamSteam Donanım Anketi'nin Ocak ayı verileri paylaşıldı. Steam kullanıcılarını temel alan liste, işletim sistemi, ekran kartı ve işlemciler arasında yaşanan rekabetin son durumunu gösteriyor. Peki 2024 yılının başında kullanıcı sistemlerinde neler değişti? Gelin hep birlikte göz atalım.

AMD ve Windows 11 en yüksek payına ulaştı

Kaçıranlar için Aralık ayında kullanıcıların en çok kullandığı ekran kartı RTX 3060 olmuştu. Ocak ayında ise zirvedeki yerini korumayı başardı.  Ancak sıralamadaki ilk 10 GPU'nun hepsinde düşüş görüldü. Bunların çoğunlukla GTX 10, RTX 20 ve RTX 30 serilerine ait olduğunu belirtelim. Dolayısıyla kullanıcıların yavaş yavaş yeni donanımlara geçiş yaptığını söyleyebiliriz. 

RTX 40 serisinin en iyi performans gösteren ekran kartı ise RTX 4060 oldu. Öyle ki RTX 4070 dışında tüm GPU'lar Ocak ayında payını artırmayı başardı. En büyük artış ise, yüzde 0,58 ile RTX 4060 mobilden geldi.

İşlemci grafiğine gelirsek Intel, kullanıcı payının çoğunu Ocak ayında AMD'ye kaptırdı. Öyle ki kırmızı ekip, yüzde 34,25'lik bir oranla bugüne kadarki en yüksek payını elde etti. Intel ise, Ocak ayını yüzde 0,59 kayıpla kapattı. Ancak Steam kullanıcılarının halen yüzde 65,70'lik bir bölümünü temsil ediyor.

Ayrıca Bkz.Hiçbir şey yapmama oyunu Steam'de yüksek puan aldı

Anketin işletim sistemi bölümünde ise Windows 10 ve 11'in rekabeti devam ediyor. Bir önceki ankete kıyasla Ocak ayını yüzde 44,2'lik bir oranla kapatan Windows 11, tıpkı AMD gibi şimdiye kadarki en yüksek kullanım payına ulaştı. Bunu ise yüzde 2'lik bir düşüşle Windows 10 (yüzde 51,4) takip ediyor. Öte yandan küresel pazarda Windows 11'in yüzde 26,5, Windows 10'un ise yüzde 67,4'lük bir paya sahip olduğnu belirtelim.  

Kaynak:https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/

• puhahaha bu ne la ilk 25 GPU arasında sadece 1 tane radeon var o da iGPU zaten puhahaha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win 11 hala win 10 un gerisinde. Bende hala win 10 kullanıyorum 11e geçmedim henüz tereddütlerim var. Bakalım 12 çıkarsa belki 12 ye geçeriz direk.

• GryAsl G kullanıcısına yanıt
    Dlss yüzünden ve bazı oyunlar nvdia kartlara özel optimizasyonlar barındırıyor, driver alanında da bir tık daha öndeler. Piyasanın Apple’ı gibi biraz. Hani aslında donanım açısından amd, rakibi olarak çıkarttığı kartlarda daha kapsamlı oluyor ama maalesef saydığım nedenlerden ötürü tam olarak o seviyeyi yakalayamıyor. Şuan Samsung’un yeni telefonlarıyla Apple’a karşı yavaş yavaş eksiklerini kapatarak daha üstün performans göstermeye başlaması gibi umarım amd de aynı derecede bir skala yakalar. Çünkü piyasa tek yönlü dönmemeli yoksa fiyatlar çok yüksek oluyor.. Ortada birbirine denk ürünler olunca daha çok fiyat performans giriyor işin içine ve bu da biz son kullanıcılar için olumlu bir şey. Amd bu performansını işlemcilerinde göstermiş durumda. Umarım ekran kartında da gerekli düzeye ulaşır.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Aynı endişeleri defalarca yaşayıp w11'i genede kurup hüsrana uğradım çoğu kez. Kasıntı geçmedi ve bir yıl aradan sonra iki gün önce W11'e yükselttim gene sistemi. Bütün güncellemeleri de yapan taraftayım genelde. W10'dan daha akıcı çalıştı oyunların hepsi ilk defa. Hıçkırma oranları yok gibiydi neredeyse.
    Dota 2 amd için en sorunlu oyunlardan kanımca oda rahattı.

Arayüzünü zaten seviyorum w11'in. Birazda Mac arayuzuju sevmemden ötürü keyifli geliyor aslında.

2-3 gündür mutlu oldum. Bakalım Pevent Pekcan abimizin dediği gibi dünyada iyi şeyler olmaz, bu mutluluk ve stabilite ne kadar sürer göreceğiz 😄

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zGenTech Z kullanıcısına yanıt

dediğin şeyleri biliyor ve hak veriyorum zaten ama neredeyse 5 senedir steam donanım anketini takip ediyorum. Eskiden Radeon oranı daha fazlaydı özellik 480/580 ve 470/570 sayesinde. O dönem de eksikler kapanacak ryzenda olduğu gibi pazar payı artacak deniyordu hep, Nvidia belki o döneme göre şuan 2 kat daha pahalıya GPU satıyor ve VRAM'ler neredeyse hep yetersiz ona rağmen radeon daha da güçsüzleşiyor. bu durum koca bir şaka gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dlss teknolojisi yüzünden ve bazı oyunlar nvdia kartlara özel optimizasyonlar barındırıyor ek olarak driver alanında da bir tık daha öndeler. Piyasanın Apple’ı gibi biraz. Donanım açısından amd daha kapsamlı oluyor rakibi olarak çıkarttığı kartlarda ama maalesef saydığım nedenlerden ötürü tam olarak yakalayamıyor. Şuan Samsung’un yeni telefonlarıyla Apple’a karşı yavaş yavaş eksiklerini kapatarak daha üstün performans göstermeye başlaması gibi umarım amd de aynı derecede bir skala yakalar. Çünkü piyasa tek yönlü dönmemeli yoksa fiyatlar çok yüksek oluyor.. Ortada birbirine denk ürünler olunca daha çok fiyat performans giriyor işin içine ve bu da biz son kullanıcılar için olumlu bir şey. Amd bu performansını işlemcilerinde göstermiş durumda. Umarım ekran kartında da gerekli düzeye ulaşır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Intel'in hala CPU oranı olarak AMD'den yüksek olmasının nedeni bence kesinlikle laptoplardaki üstünlüğü. Zaten ekran kartı sırasına bakarsanız Laptop GPU'lar %15'lik bir oranı oluşturuyor. Anket sadece masaüstü kullanıcıları arasında yapılsa %55 gibi bir oran çıkar AMD.

• AMD yıllar geçti hala yazılımsal sorunları var kimse güvenimde amd gpuya geçmiyor kumar gibi resmen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.