Steam'de Hearts of İron 4 güncellemesi yaparken hasarlı disk hatası aldım kaç kere denedim indirmeye devam edip yine hata verdi çözümler denedim internetten bakıp fakat fayda etmedi oyunu sildim yükledim HD Tune testi yaptım hiçbir sıkıntı çıkmadı en son HDD'yi söküp geri taktım fakat hala çözüm bulamadım konu hakkında bilgisi olan var mı ? |
Steam Hasarlı Disk Sorunu ve Çözümü
Steam kullanıcılarının karşılaşabileceği sorunlardan biri de "hasarlı disk" hatasıdır. Bu hata, oyunların indirilmesi veya güncellenmesi sırasında ortaya çıkabilir.
Steam Hasarlı Disk Sorununun Nedenleri
Hasarlı disk hatası, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:
- Bozuk sabit sürücü sektörleri
- Kötü internet bağlantısı
- Virüs veya kötü amaçlı yazılımlar
- Uygunsuz sistem ayarları
Steam Hasarlı Disk Sorununun Çözümü
Hasarlı disk hatasını çözmek için şu adımları izleyebilirsin:
- Oyun Dosyalarını Doğrula: Steam kütüphanende hasarlı oyunu bul, sağ tıkla ve "Özellikler"i seç. "Yerel Dosyalar" sekmesine git ve "Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula" düğmesine tıkla.
- Steam'i Yeniden Kur: Bazen Steam uygulamasını yeniden yüklemek sorunu çözebilir. Steam'i bilgisayarından kaldır ve ardından resmi web sitesinden yeniden yükle.
- Sabit Sürücünü Kontrol Et: Sabit sürücünde hatalar olup olmadığını kontrol etmek için Windows Disk Denetleyicisi'ni çalıştır. Dosya Gezgini'ni aç, sağ üst köşedeki arama çubuğuna "cmd" yaz ve yönetici olarak çalıştır. "chkdsk /f" komutunu gir ve Enter'a bas.
- İnternet Bağlantını Kontrol Et: İnternet bağlantının sabit ve hızlı olduğundan emin ol. Gerekirse modemi veya yönlendiriciyi yeniden başlat.
- Virüs Taraması Yap: Bilgisayarı virüslere veya kötü amaçlı yazılımlara karşı tarayarak hasarlı dosyaların bulunup kaldırılmasını sağla.
Ek İpuçları
- Steam sunucularında bakım çalışmaları olup olmadığını kontrol et.
- Steam desteği ile iletişime geçerek daha fazla yardım alabilirsin.
- Sorunu çözmek için en son Steam güncellemelerini yükle.
Yukarıdaki adımları izleyerek Steam hasarlı disk sorununu çözebilir ve oyunlarını kesintisiz bir şekilde oynamaya devam edebilirsin.