Şimdi Ara

Steam Donanım Anketi açıklandı: Windows 11 ve AMD çöküşte (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ekran kartı tarafında Nvidia zaten çok önde. Ama işlemci tarafında AMD'nin yeni AM5 platformunda ddr5'i zorunlu tutması gerilemesine yol açtı diye düşünüyorum. Çünkü AM4 platformunda kullanıcıların büyük çoğunluğu istedikleri güce zaten sahip. Bir süre daha DDR4 bellekleri de desteklemeleri gerekiyordu. O zaman daha düşük maliyetle sistemlerini güncelleyebilirlerdi. Ayrıca 7000 serisi işlemcilerin entegre grafik birimi içermesi de maliyeti yükseltti. Ryzen 7500f gibi uygun fiyatlı işlemciler olmalı. Entegre grafik birimi içeren APU işlemciler zaten var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende senelerce amd ekran kartları kullandım. Sadece son yaklaşık 2 senedir nvidia'ya iş için döndüm. Bazı nvndia destekli yazılımları kullanmam gerekiyordu.

Ama senelerce ne kendimde ne bir ton amd aldırdığım çevremde hiç bir soruna denk gelmedim. Ne zaman ki nvidia'ya geçtim, bir driver güncellemesi oldu misal After Effects'te yeşil ekran hatası almaya başladım. Üstüne benim oğlumun uzun süredir problemsiz oynadığı Forza Horizon 4, 5-10 dk da bir oyundan atmaya başladı, Başka bir oyun vardı adını unuttum 100 fps yerine 15-20 fps lere düştü.

Steam store dan yorumlara bir baktım, anında forza horizon'u falan olumsuza düşecek kadar eksi yağmuruna tutmaya başlamışlar. Halbuki araştırıp bir gördüm bu problemlerin nvidia kendi driver'ından kaynaklandığını kabul etmiş ve çözüm arıyormuş. Gerçi 4-5 aya yakın bir ton driver boyunca çözemediler de sonra ancak çözdüler.

Ama işte nvidia'nın şu avantajı var. Muhtemelen bu forumda da yüzlerce kişi bahsettiğim problemlere denk gelmiştir. Ama hem nvidia çok güzel bunun yayılmasını önlüyor bu şekilde, hem de nvidia kullanıcıları genelde çok bilinçsiz oluyor. Eminim bu forumdan da ciddi bir oranda o problemleri yaşayanlar bunun nvidia driverinden kaynaklandığını tahmin bile etmeyip, kalkıp store'da forza yapımcılarına sayıp sövmüşlerdir :D  

Yani bir ton nvidia driver problemi de olsa ki oluyor ama nvidia kullanıcılarının %90'ı fark etmiyor bile. Windows'tandır derler, işlemciden derler, oyundan derler, powerdan derler ama nvida'dan olduğunu nedense akıllarının ucuna bile getiremiyorlar.

Ayrıca bence bu kısa süren starfield fiyaskosundan çok daha büyük bir fiyaskoydu. 6 ay boyunca da onca drivera rağmen çözülemedi. Forza Horizon yapımcıları dava açsa yeridir. Resmen çok olumludan olumsuza düşürüldü kullanıcıların bilinçsizliği yüzünden. Diğer bir çok oyunda da fps drop vs bir çok problem vardı. Ben reddit'ten nvidia ya ulaştığımda dalga geçer gibi bana 3 ay öncenin driver'ı ile devam etmemi söylediler çözülene kadar.

Bir kere olsun da ne donanımhaber de ne merlinin kazanında ne de diğer yerlerde büyük Nvidia fiyaskosu, bir çok oyun aylardır oyundan atıyor diye haber falan görmedim :) Bunun muhtemelen Nvidia'nın önemli basın organlarına düzenli reklam falan kaynak falan sağlamasına bağlı bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Böylece amd den kat kat büyük, uzun süreli bile bir fiyaskodan az buçuk araştırmayı bilen dışında koca yığının haberi bile olmuyor. :)

Yoksa bu algı bir yayılmaya başlasa, hem de onca süre çözülmese, bir çok kullanıcının tercihini rahatça değiştirebilirdi.

• amd en çok satan degil mi suanda

• abayismail A kullanıcısına yanıt
    Rog 6800 kullanıyorum. Sıfır sıkıntı. İlk aldığım zamanlar restart atıp ekran kartı sürücüsü sıfırlanıyordu. Sonra bu sıkıntının ramlerden kaynaklı olduğunu buldum. Kullanıcıların çoğunda da sorunların bu şekilde yaşandığını düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lterlemez L kullanıcısına yanıt

Bitirmeselerdi 7nin sağlam kitlesi vardı. Görsel olarak ben de çok beğeniyordum.

• 1060 sen nasıl bir efsanesin

• MSI Gaming Plus 1060 6GB modelim bu post'u sevdi.

• Slim Charles kullanıcısına yanıt

AMD Ryzen sistemlerimde W 7'de kalabilmek için çok uğraştım ya ama ana/ekran kart üreticisinin desteğine rağmen sıkıntı çıktı. Yazık oldu ya; sırf reklam ve kullanıcı bilgisi geliri uğruna ağzına s....... güzelim işletim sisteminin. İşin kötüsü, şimdi de doğrultamıyorlar.

• Steamin anketinin çok önemi yok. Çok kolay bir şekilde manipüle edilebiliyor. Hem nvidia hem de Intel'in çok da parlak olmayan pazarlama geçmişlerine baktığımız zaman manipüle etmeleri veya direk Steam/valve ile işbirliği yapıyorlar olmaları beni şaşırtmaz. "Koskoca" microsoft Win11 çıkardığı zaman AMD işlemcilerini resmen "uyumsuz" ilan etmişti, sonra o uyumsuzluk nedense biosta bir ayarla haloluyordu.

• AMD CPU ve GPU kullanıyorum ama steam anketini yapmadım, durumdan anlaşıldığı kadarıyla çoğu Amd kullanıcısının da yapmadığını düşünüyorum. :)

Bu verileri Steam otomatik toplayamıyor, sizin izin vermeniz gerekir, daha doğrusu sistem bilgilerinizi bir test işlemiyle surveye katılarak vermeniz gerekiyor, şahsen vermek istemedim.

• listede 8.1 kullanan bir ben varım heralde. win 10 light sürüm yükleyesim var ama sistem öyle akıyorki elim gitmiyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.