Şimdi Ara

Steam Oyunları hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aklıma bir konu takıldı yardımlarınızı bekliyorum.
    Ben orjinal bir oyun almayı düşünüyorum, herhangi bir şekilde ama orjinal.
    D&R gibi bir yerden kutulu almayı dusunuyorum ama fiyatlar gerçekten ağız ucuklatıyor. Ben leveltr.com veya GG üzerinden oyunun keyini satın almayı dusunuyorum. Araştırdım ve %30 luk bir fiyat farkı var. Ama işte burda kafama bir soru takılıyor. Bu satın aldıgım adam bana söyle birsey dedi biz kutulu oyun cd keyi satmıyoruz steam üzerinden direk kullanımlık key veriyoruz dedi. Böyle birşey cidden var mı ? yani kutusundaki cd keyi değilde ayrıyetten bir key varmıs oyunların steam üzerinden etkınlestırmek için, bu keylerede Direkt Key deniliyormuş bu doğru mu? teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekotti -- 20 Kasım 2013; 14:39:33 >

• Evet doğru şimdi sana alınca key vericekler o keyi steam hesabına kaydetiricen şöyle yapıcaksın onuda steamı aç aşağıda "+oyun ekle" yazar oraya tıklayıcaksın yeni bir ürün etkinleştir diyip ileri ileri diyiceksin keyi yazıcaksın biticek (ama oyunun kutusu sana gelmiyo senin steam hesabında duruyor)
  • Cevabın için teşekkür ederim bende böyle düşünüyorum, tek tedirginliğim adam mesela toptan orjinal cd kutularını alıp firmasından bizlere o kutunun içindeki keyleri sattığını düşünmem, ama dediğiniz gibi sanırım steam oyun kutuphanesine eklenmeleri için bu kutuların içindeki keylerin dışında hazırlanan keyler var(Kutuların içerisinde ki keyler de steam üzerinde kullanılıyor, bununda farkındayım) bu tur sitelerde de o keyler satılıyor diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekotti -- 20 Kasım 2013; 20:22:32 >
  • o cdnin hiç bir değeri yok.önemli olan key.keyi sana veriyor sende oyunu orjinal halde internetten indiriyorsun steamde.hem legal oluyor hemde cd için fazladan para harcamıyorsun.
  • İşte merak ettiğim olay tam burda gerçekleşiyor. Tamam legal bir olay oluyor ama kutusu veya faturası denen birşey elimde yok yarın öbürgün aldıgım keyin kutusu baska birisinin eline geçerse ben bu keyin bana ait olduğunu nasıl savunacağım bundan bahsediyorum
  • steam de kullanılan bir key bir daha baska bir steam hesabında kullanılamaz. yani senin key in başkasının eline geçse bile o kişinin bir işine yaramaz.
  • Tabiki kulllanılan bir key bir kez daha kullanılamaz,

Sanırım olayı ben izah edemedim. bakın ben internetten bir oyunun keyini aldım tamam mı. girdim keyi 1yıl oynadım steamdan.
    Sonra benim bir site üzerinden aldıgım keyin kutusu dogal olarak bana yollamıyorlar. sadece key satışı yapıyorlar.
    Sonra bana o kutunun içerisindeki keyi satan adam bu sefer başka birisine oyunu kutusuyla sattı diyelim.

Bu durumda kutudaki key kullanılmıs olacak ve adam steam supporta ''abi bakın benim key kullanılmıs benim kutum burda yani oyunum orjinal ben bu oyun için para verdim'' dediği anda steam support ondan tarayıcıdan geçen oyunun kutusunun resmini isteyecek adamda verecek yeni keyi alacak, eski keyi deaktive edecekler. Bu durumda benim key duman olacak ve ben hiç bir hakka itiraz edemeyeceğim.

Yani adam sadece key sattı bana sonra başkasınada aynı keye sahip olan oyunun orjinal kutusunu baska birisine sattı, ben mi izah edemiyorum ya :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekotti -- 23 Kasım 2013; 14:48:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.