< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProfXavier -- 2 Mayıs 2020; 12:30:38 > |
SteelSeries Apex Pro TKL - İnceleme ve Karşılaştırma (Razer Huntsman TE , Wooting One)
-
-
Bence klavyeler tr mi uk mi bilgilendirmende fayda var. Ben geçen ay msi gk70 aldım.
Razerlerin aydınlatması bence daha hoş switchlerin altı ışık vermediğinden sadece harfler aydınlatılıyor.
Uygun switch veya dil bulamadığımdan vazgeçtim.
HyperX alloy fps de çok rahat listeye girer.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Klavye UK layout. Cherry mx lere uyan keycap ler bu kavyeye de uyuyor. İlla türkçe isteyen varsa çevrim mümkün.quote:
Orijinalden alıntı: ilhan_fcb
Bence klavyeler tr mi uk mi bilgilendirmende fayda var. Ben geçen ay msi gk70 aldım.
Razerlerin aydınlatması bence daha hoş switchlerin altı ışık vermediğinden sadece harfler aydınlatılıyor.
Uygun switch veya dil bulamadığımdan vazgeçtim.
HyperX alloy fps de çok rahat listeye girer.
Switchlerin saydam yapısı nedeniyle aydınlatma bu şekilde. Bence gayet hoş. Tabi ışıklandırmayı beğenip beğenmeme biraz zevk meselesi ve kişiden kişiye değişen bir olgu.
Hyperx Alloy Elite - Red switch kullandım fakat tuşlar arası mesafe biraz fazla geldi. Yazma konusunda beni tatmin etmedi. Malzeme kalitesini çok beğenmiştim. Parmakları daha büyük biri Hyperx den çok memnun kalabilir. Fakat hiçbir şekilde bu 3 klavyenin rakibi olamaz. Bugün her klavye cherry mx switch kullanıyor. Haricen sattığı PBT tuşarlı stok olarak koysa daha ciddiye alırdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProfXavier -- 6 Şubat 2020; 22:20:37 >
-
Böyle güzel bir inceleme konusuna bu kadar az yorum yapılması üzücü olmuş. Şu anda yeni klavye arayışı içerisinde olduğumdan incelemenizi oldukça değerli buldum. Yaklaşık 7 senedir Cherry MX Blue switch'li Corsair klavye kullanmaktayım. Hatta daha geçenlerde PBT double shot keycap'leriyle yazma deneyimim gerçekten çok güzelleşti. Açıkçası klavyeden aldığım tactile feedback ve sesi tatmin edici buluyorum. Aklımda Razer'in Huntsman Elite klavyesi var, switch'lerin çıkardığı ses hoşuma gidiyor fakat tek sıkıntı klavyenin footprint'inin oldukça büyük olması. Apex Pro klavyesi de değerlendirmek istediğim bir klavye ancak anladığım kadarıyla tactile feedback oldukça az klavyede. Fakat dizayn olarak çok hoş duran bir klavye. Türkiye'de mavi switch'li Apex 7 bulmak da imkansız olduğundan seçeneklerim gerçekten azalıyor. Apex Pro için aktivasyon mesafesini arttırdığınızda örneğin 2mm'in üzerine çıktığınız zaman tactile feedback alabiliyor musunuz? Razer'la karşılaştırırsanız çok az bir feedback mi var?
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
-
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.quote:
Orijinalden alıntı: bataktakm
Böyle güzel bir inceleme konusuna bu kadar az yorum yapılması üzücü olmuş. Şu anda yeni klavye arayışı içerisinde olduğumdan incelemenizi oldukça değerli buldum. Yaklaşık 7 senedir Cherry MX Blue switch'li Corsair klavye kullanmaktayım. Hatta daha geçenlerde PBT double shot keycap'leriyle yazma deneyimim gerçekten çok güzelleşti. Açıkçası klavyeden aldığım tactile feedback ve sesi tatmin edici buluyorum. Aklımda Razer'in Huntsman Elite klavyesi var, switch'lerin çıkardığı ses hoşuma gidiyor fakat tek sıkıntı klavyenin footprint'inin oldukça büyük olması. Apex Pro klavyesi de değerlendirmek istediğim bir klavye ancak anladığım kadarıyla tactile feedback oldukça az klavyede. Fakat dizayn olarak çok hoş duran bir klavye. Türkiye'de mavi switch'li Apex 7 bulmak da imkansız olduğundan seçeneklerim gerçekten azalıyor. Apex Pro için aktivasyon mesafesini arttırdığınızda örneğin 2mm'in üzerine çıktığınız zaman tactile feedback alabiliyor musunuz? Razer'la karşılaştırırsanız çok az bir feedback mi var?
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Açıkçası bluswitch de olduğu kadar bir tactile feedback hissetmiyorsunuz. Nasıl ifade etsem, tuş vuruşlarınız soft ve yağ gibi akıyor. Chyrosran22 'ın da dediği gibi very smooth bir tuş vuruşu var. Bastığımı tam manada hissedeyim diyorsanız clicky switchlere bakmanız gerekecek. IBM Blue alps bulamayabilirsiniz belki ama matias clicky ya da fukka white fazlasıyla iş görecektir.
kullandığınız klavyeyi beğendiğinizi de düşünür isek bu klavyenin oldukça soft kalacağını söyleyebilirim. blueswitch de aldığınız tactile feedback'i bunda bulamayabilirsiniz. tabi şu an varsayımları konuşuyoruz, kesinlikle test etmenizi tavsiye ederim.
razer hunstman ile apex pro karşılaştırması
https://www.youtube.com/watch?v=yKSvFXErTyg
Beğendiğiniz klavyeyi baz alarak vortex poker 3 'ü beğeneceğinizi düşünüyorum. dokunuşlarınızı gerçek mana da hissetmek istiyorsanız
https://www.youtube.com/watch?v=ksMYG9NsNMY cherry green
vortex poker 3 için
https://www.youtube.com/watch?v=i_kVAxA7-SU
bu arada şunu da hiçbirşeye değişmem :)
https://www.youtube.com/watch?v=Tso1F8cOY6o
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProfXavier -- 23 Haziran 2020; 9:58:18 >
-
Merhabalar,
Yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Apex Pro'yu deneme şansım oldu. Denediğimde switch'lerin aşırı smooth olduğunu ve gerçekten de basarken yağ gibi aktığını farkettim. Hatta başlarda kullanırken tuşlara basıp basmadığımdan emin bile değildim.
Yazması gerçekten çok keyifli bir klavye ve uzun süreli de kullanmak isterdim ancak tek problem oyun oynarken klavyenin bilek desteğinin avcumda ağrı yapması oldu. İki saatlik oyun sonrası destek kısa geldiğinden avcumla bileğimin birleştiği yerde keskin bir ağrı oluştu. Ayrıca aldığım US düzende satılıyor olmasına rağmen UK düzeninde gelince klavyeyi iade etmeye karar verdim, görünüşe göre aramaya devam edeceğim.
Paylaştığınız klavyeler gerçekten de çok güzel ancak Türkiye'de bulunması maalesef ki zor olan klavyeler. Ayrıca özellikle Ducky'nin One 2 modeli de hoşuma gidiyor fakat kargo, gümrük olaylarına girince çok hoş sonuçlar çıkmıyor maalesef ki.
-
hocam denemeniz harika oldu. gerçekten klavyenin deneyimlenerek alınması gerekir. bu arada razer'in hunstman te'yi de denediniz mi?quote:
Orijinalden alıntı: bataktakm
Merhabalar,
Yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Apex Pro'yu deneme şansım oldu. Denediğimde switch'lerin aşırı smooth olduğunu ve gerçekten de basarken yağ gibi aktığını farkettim. Hatta başlarda kullanırken tuşlara basıp basmadığımdan emin bile değildim.
Yazması gerçekten çok keyifli bir klavye ve uzun süreli de kullanmak isterdim ancak tek problem oyun oynarken klavyenin bilek desteğinin avcumda ağrı yapması oldu. İki saatlik oyun sonrası destek kısa geldiğinden avcumla bileğimin birleştiği yerde keskin bir ağrı oluştu. Ayrıca aldığım US düzende satılıyor olmasına rağmen UK düzeninde gelince klavyeyi iade etmeye karar verdim, görünüşe göre aramaya devam edeceğim.
Paylaştığınız klavyeler gerçekten de çok güzel ancak Türkiye'de bulunması maalesef ki zor olan klavyeler. Ayrıca özellikle Ducky'nin One 2 modeli de hoşuma gidiyor fakat kargo, gümrük olaylarına girince çok hoş sonuçlar çıkmıyor maalesef ki.
-
merhabalar, klavyeyi kullanan arkadaslara kucuk bir sorum olacak.
klavyenin ingilizce versiyonuna sahibim ancak uzerindeki tuslarin ayarini yapamadim. soylemek istedigim windowsta ingilizce dil sectim ancak klavye uzerinde 2 tusunun altinda cift tirnak varken shift + 2 ye bastigimda " yerine @ tusu cikiyor bunu nasil duzeltebilirim?
-
Apex Pro TKL ile TKL (2023) modeli arasında ne fark vardır?
-
Bu cihaz ile ilgili sorun yaşıyorum, https://forum.donanimhaber.com/steelseries-apex-pro-tkl--158901661 konu açtım.. 2.4GHZ görmüyor artık. İnternette herhangi bir çözümü bulamıyorum alacaksanız bu sorunu da göz önünde bulundurun derim, klavye çok ergonomik ve çok hafif ayarlamalarıın tam yaptığınızda bi daha başka kullanamazsını öyle diyim. Ama işte 2.4ghz de ayar yapılıyor bluetooth ayarları kabul etmiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X