Şimdi Ara

Step Motor Sorusu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi çalışmam için step motor kullanmak istiyorum. Daha önce step motorla çalışmadım hiç bilgim yok.. Hp 610C yazımı söktüm içinden minebea electronics in motoru çıktı.. Linki burda.. http://www.eminebea.com/content/html/en/motor_list/pm_motor/pm35l048.shtml

Bu step motoru seri porttan kontrol etmeyi düşünüyorum. Üstüne webcam takıp motoru sağa sola hassas hareket için kullanıcam.. Şimdi merak ettiğim bu motor hakkında biraz bilgi verirmisiniz? kendi pdf inde bilgiler var fakat fazlamı güçlü bu motor? Unipolar sanırım, öylemi? Kaç kutuplu bilemedim.. Fazlamı kaçar bu motor çalışmam için.. 24V çalışma gerilimi diyor.. Acaba elimde eski disket sürücüsü, cd rom var onları söksem daha uygun bişeyler bulabilirmiyim içlerinden projem için. Kusura bakmayın bilgisizliğimden biraz uzun oldu msjım, yarımlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paveway -- 5 Aralık 2008; 16:04:55 >

• Yokmu bilgisi olan
  • Dostum öncelikle motorun bipolar mı unipolar mı olduğunu öğrenmen lazım.Çoğunlukla 6 kablolu ise unipolar, 5 kablolu ise bipolar oluyor. 4 tanesi input diğerleri şase olur.
    Motora pulslar yollaman gerekiyor her adım için, biraz araştırırsan bulursun. mesela 1010-1100-1001-1011 gibi. Bunun tersini yollarsan ters yöne döner motor.
    Sonra ona göre step motor sürücüsü yapman lazım. Bipolar için yanlış hatırlamıyorsam L293D, unipolar içinse ULN2003 entegresini kullanman gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: paveway

Bi çalışmam için step motor kullanmak istiyorum. Daha önce step motorla çalışmadım hiç bilgim yok.. Hp 610C yazımı söktüm içinden minebea electronics in motoru çıktı.. Linki burda.. http://www.eminebea.com/content/html/en/motor_list/pm_motor/pm35l048.shtml

Bu step motoru seri porttan kontrol etmeyi düşünüyorum. Üstüne webcam takıp motoru sağa sola hassas hareket için kullanıcam.. Şimdi merak ettiğim bu motor hakkında biraz bilgi verirmisiniz? kendi pdf inde bilgiler var fakat fazlamı güçlü bu motor? Unipolar sanırım, öylemi? Kaç kutuplu bilemedim.. Fazlamı kaçar bu motor çalışmam için.. 24V çalışma gerilimi diyor.. Acaba elimde eski disket sürücüsü, cd rom var onları söksem daha uygun bişeyler bulabilirmiyim içlerinden projem için. Kusura bakmayın bilgisizliğimden biraz uzun oldu msjım, yarımlarınız için teşekkürler

step motor kullanmak yerine dc motor kullan

• http://rapid share.com/files/174020750/STEP_KONTROL.rar.html

Burada IRF ile sürülüyor. Kullandığın Motor çok güçlü değil. Onun yerine ULN2003 kullanman senin için daha kolay olur. 2 devreyide ekledim. ASM ve Devre yukarıdaki linkten indir ve güle güle kullan. Kolay gelsin...

Step Motor Sorusu?

• quote:

Orjinalden alıntı: paveway

Bi çalışmam için step motor kullanmak istiyorum. Daha önce step motorla çalışmadım hiç bilgim yok.. Hp 610C yazımı söktüm içinden minebea electronics in motoru çıktı.. Linki burda.. http://www.eminebea.com/content/html/en/motor_list/pm_motor/pm35l048.shtml

Elinizdeki motordan bende de var.Motor unipolar yapıdadır.Multimetre kullanarak (direnç kademesinde) tüm uçlarla aynı direnci veren ortak ucu kolaylıkla bulabilirsiniz.Bu uca + yada - gerilim verebilirsiniz.Diğer uçlara verdiğiniz sıralı ve zıt gerilime göre motor adım atacaktır.4 adet transistörle kaliteli bir sürücü devre tasarlayabilirsiniz.Fakat adım değeri olan 7.5 derece sizin için yeterli mi?Öncelikle buna karar vermelisiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.