Şimdi Ara

Stephen King || Okuyanlar Kulübü (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.002
Cevap
48
Favori
147.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, birkaç yıldır bu başlığı takip eder, 2-3 ayda bir yeni gönderileri okurum. Şunu fark ettim, aramızda çok iyi SK fanatikleri olmasına rağmen müstakbel Sk okuyucularının merakına yanıt olacak kapsamlı bir yazı yok. Naçizane ben sırf bunun için üye oldum ve kendimce okuduğum Sk kitapları hakkında yeni meraklı okuyucuların merakını biraz olsun giderecek bir yazı yazacağım, okuduğum Sk kitaplarını bir iki cümle ile ele alacağım.

GÖZ(CARRİE): bu kitabın adını bu şekilde çevirenlere selam gönderdikten sonra SK’nın ilk kitabı olan Göz’e pek ısınamadığımı, King’e yeni başlayacaklara ise hiç tavsiye etmediğimi belirteyim.

KORKU AĞI (SALEMS LOT): Klasik vampir teması. King’in en iyi korku romanlarından biri. Yeni basımı olursa kesinlikle kaçırmayın.

ÇAĞRI: (Çevirmene tekrar selam). Çağrının sevmeyeni de çoktur ama benim en sevdiğim kitaplardan. Yanılmıyorsam SK’da bu kitabını çok sever

TEPKİ: King’in ilk okuduğum kitaplarındandı. Başrolde küçük bir kız çocuğu var. King’in ortalama kitaplarından. Yeni başlayanlar için ideal.

KUJO: King’in olağanüstü/fantastik ögesi olmayan gerilim kitaplarından. Kısıtlı bir çevrede Kısıtlı bir kadro ile geçiyor ama iyi kitaplarından. Yeni başlayacaklar için iyi bir tercih olabilir.

CHRİSTİNE: King’in otomobil temalı iki kitabından biri, severim. Yeni basımı da yapıldı, yeni başlayanlar için en ideallerden biri oldu.

BUİCK 8: King’in araba üzerine yazdıklarından ikincisi. Birincisine göre çok zayıf. Genel itibarıyla de en zayıf kitaplarından. Tavsiye etmem

CESET: Eski basımı Hiddet adında orijinali Bachman mahlası ile çıkmışi bir öykü ile beraber basılmış. Ceset On numara bir öykü. Zaten filmi de sevilir. Hiddet ise vasat, kafayı kırmış bir öğrenciyle alakalı. Fakat Ceset için kesinlikle alınır. Yeni basımı yapılırsa kaçırmayın. Korku hiç, gerilim hemen hemen hiç yok ama Kesinlikle alın.

ÇILGINLIĞIN ÖTESİNDE: Bu kitabı King bile sevmiyor, YAZMA SANATI’nda böyle der (yanılmıyorsam) Biz niye sevelim? Anlamsız, saçma vs… Uzak durun.

FALCI: Bachman mahlası ile yazılmış kitaplardan. Bir Çingene kadını tarafından belalanmış şişman bir adamın öyküsü. Severim.

HAYVAN MEZARLIĞI: SK’nın en iyi kitaplarından. Yeni başlayacaklar için ideal kitaplardan biri. Kimi kısımlarda ciddi gerildiğimi hatırlarım

MEDYUM: En iyilerden.

MAHŞER (STAND): Post-Apokaliptik metinlerden pek hoşlanmam. Ama bu türü içinde en iyilerinden. Alacaksanız pek tabi ki tam metnini alın. Benim okuduğum . Kırpılmış olandı.

OYUN: Fazla söze gerek yok, sıkıcı, zorlama. Uzak durun.

SADİST: Olağanüstü ögeler içermeyen bir diğer kitabı. Ortalama King okuyucusu Sadist’e biter ama ben katılmıyorum. Çok tekdüze bir kitap.

TOM GORDON’A AŞIK OLAN KIZ: Tom Gordon bir beyzbolcu ve kaybolan küçük kız radyodan bu adamın maçını dinleyerek motive oluyor. Genel King okuyucusunun sevmediği bir kitap ama ben severim. Fakat ilk okuyucuların uzak durulması lazım.

RÜYA AVCISI: Bu kitabın sıkıcı olduğu bir gerçek. Fakat iyi okuyucu bu kitabın King’in en edebi –ki bu konuda zayıftır kanımca- kitaplarından biri olduğunu fark eder. Özellikle doğa tasvirlerini çok severim. Konusu da uzaylılar.

ŞEFFAF: Sanırım en abuk subuk isim çevirisi bu kitaba ait. Bunun dışında pek bir özelliği yok. Konusunun uzaylılar olduğunu hatırlıyorum, zaten yeni basımı da yok.

O: King’in en sevdiğim kitabı. Bunun da tabi ki tam metnini alın. Kanımca tam bir başyapıt.

SİS: 8 öykülük antoloji. Kabil Canlandı adındaki öykü hariç hepsi de çok güzel. Hele hele Raft, yıllar geçse de unutamam.

KARANLIK ÖYKÜLER: King’in en iyi antolojisi. Hemen hemen her öyküden aslında bir roman çıkar.

RÜYALAR VE KARABASANLAR: orijinalinde yaklaşık 1000 sayfa olan bu eser, Türkçeye üçe bölünerek çevrildi. İlk kitabını beğenmediğim için diğerlerini de okumadım. King’in en kötü kitaplarından.

KUŞKU MEVSİMİ: 3 öykü, ikisi harika biri fena değil. CESET öyküsü de orijinalinde bu kitapta fakat zamanında onu buradan çıkartıp ayrı öykü kitabı olarak HİDDET ile birlikte basmışlar. Kuşku Mevsimi’nin yeni basımı çıktı, en iyi kitaplarındandır.

YÜZYILIN FIRTINASI: Senaryo şeklinde bir yazımı var, bu senaryodan birebir uyarlanmış dizisi de var yanılmıyorsam 4 bölümdü. Ben severim ama farklı anlatılara açık değilseniz tercih etmeyin derim.

KEMİK TORBASI: Rüya Avcısı için en edebi eserlerinden demiştim. Kemik torbası da onlardan biri. Fakat konusu ve anlatısı Rüya Avcısı’ndan çok önde. Bu nitelikler kitabı King’in en iyilerinden yapıyor.

KARA KULE: İlk kitabını yarım yamalak okudum, seriye hiç başlamadım. Bu tür post-apokaliptik metinlerden hoşlanmayanlar bulaşmasın.

YARATIK: Söylenecek söz yok, King’in en iyilerinden.

YAZMA SANATI: King bu kitapta biraz özel hayatını biraz da yazım hayatını anlatıyor. 15 King okuduysanız öyle listeye alın.

YEŞİL YOL: Filmini çoğu kişi bilir, kitabı filminden de iyi. King’in kesinlikle en iyilerinden

ZİFİRİ KARANLIK YILDIZSIZ GECE: 4 öykü, 4ü de iyi. Tavsiye edilir.

DİRİLİŞ: İlk bölümleri nedendir bilmem bana Çağrı’yı anımsattı ve bu kısımları sevdim. Fakat geneli için aynı şeyi söyleyemem. Arka kapağında anlattığının aksine sonu ne ürkütücü ne de güzeldi

• daha önce hiç kitabını okumadım ne önerirsiniz?
  • Kim Bulduysa Onundur bariz şekilde üçüncü kitabın konusunu belli ediyor ve bu beni acayip heyecanlandırıyor. Üçüncü kitap tam bomba olacak.
  • 22/11/63 sonrası bayağı bir boşlamıştım kendilerini..Hiç takip etmiyordum..

Üçleme mi çıkmış şimdi ? Mercedes den haberim var.Kitap serinin başlangıcı mıymış yani ?

"O" kitabının da tam metini çıkmış ! Bunu da bilmiyordum..Eskiden bizde çıkanı okumuştum pek sıradan buldum.Alsam tekrar okusam mı ?
  • @GregStillson Güzel bilgileri için teşekkür ederim :)

@Adventure. Kesinlikle en iyisi 3. kitap olacak gibi.

@eyoruk Kısa versiyonunu beğenmediysen uzundan daha çabuk sıkılırsın.
  • The Bazaar Of Bad Dreams 23 Şubat'ta çıkacak. Yakında kapağı paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çeviri gecikmiş The Bazaar Of Bad Dreams çıkış tarihi ertelenmiş.

• xasiefe kullanıcısına yanıt
    kapak belli mi hocam?
  • Kara Kule 5.kitaptayım. İlk kitaptan itibaren artan bir ivmeyle sevmeye başladım seriyi
  • Arkadaşlar King'den;

O
    Hayvan Mezarlığı
    Cep

kitaplarını okudum.Kara Kule serisine başlamayı düşünüyorum.Ama ondan önce Sadist romanını okumayı düşünüyorum.Sadist'i sonra mı önce mi okusam bilemedim.Size danışayım dedim.
  • Khán kullanıcısına yanıt
    Hocam şu konuyu incelemenizi öneririm arkadaş seri ile ilgili kitapları da eklemiş ilk mesajahttp://forum.donanimhaber.com/m_24795655/tm.htm
    Bende 3 kitabını okudum stephen kingden bağlantılı kitaplarını okuyup öyle başlamayı düşünüyorum illa gerekli midir emin değilim ama.
  • Khán kullanıcısına yanıt
    Önce seriyi bitirin. Sonra bağlantılı kitapları daha iyi anlar ve daha çok zevk alırsınız(bence). Öbür türlü seri çok uzun olduğu için toparlamak zor olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @DündenBugüne 1984 çok övülüyor, bir türlü cesaret edip başlayamadım sence kesinlikle okumalı mıyım ?
  • Stephen King'in birsürü kitabını okudum ben de, burdaki hastası olanlardan olmasam da. Doktor Uyku'dan beri takip etmiyorum ama, Doktor Uyku beklentileri karşılayamadı dedikleri için alıp okumamıştım onu da. neyse okuduklarımı anlatıyım kendimce, tavsiyeniz varsa alırım.

Medyum : Bir solukta okuncak bir kitap, filmi de var Jack Nicholson muazzam bir iş çıkartıyor.

Tepki : Çoğu kişi pek beğenmese de ben çok severek okudum Tepki'yi, biraz yoruyor okurken ama konusu oldukça güzel.

Yüzyılın Suçlusu Blaze : Bunu okuyan çok kişi yoktur, ben denemek istemiştim. Pişman değilim güzel bir kitap ama büyük beklentilerle okumayın.

O : En sevdiğim 2. Stephen King kitabı, kitabın derinliklerine kadar girip ruhunda hissediyorsun kitabı. Okuduktan sonra etkisi uzun süre sürmüştü. Tam basımı çıkmış sanırım, onu okumadım maalesef.

Rüya Avcısı : Genel olarak baktığında konusu ve yazım dili harika bir kitap ama gereğinden fazla uzamış, bir raddeden sonra okuyamamıştım.

Rüyalar ve Karabasanlar :
    Beğenmedim, okuyamayıp yarıda bıraktım.

11/22/63 : Şu sıralar dizisi çıktı, onu da tavsiye ederim. Benim en çok sevdiğim Stephen King kitabı bu kitap. Ciddi anlamda içinde her şeyi barındırıyor, o kadar yılın verdiği birikim tecrübe muazzam bir şekilde yansıtılmış kitaba SK tarafından. Aşığım ben bu kitaba.

Maça Kızı : Okuyucusu pek yok, diğer kitaplara göre daha değişik bir kurgusu var ama ben severek okudum King'in en sevdiğim kitaplarından birisi.

Göz :
    King'in ilk kitabı çok kısa olduğu için kısa sürede bitirdim, öyle büyük bir olayı yok ama okunabilecek bir kitap.

Bunun dışında Doctor Sleep'den bu yana çıkan SK kitapları hakkında bilgi verebilir misiniz, baya geride kaldım gündemden.

• Arkadaşlar Clive Barker'in Cehennemin Kızıl Hakikati kitabını şiddetle öneririm. Pinhead'in olmasıda kitaba ayrı keyif atmış.
  • BÜYÜK HABER. Kara Kule nihayet film oluyor. Mevcut durumda 17 Şubat 2017 çıkış tarihi olarak belirlenmiş. Oyuncu kadrosu: Matthew McConaughey, Idris Elba, Abbey Lee.

Buyrun IMDb linki:

http://m.imdb.com/title/tt1648190/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xasiefe -- 23 Mart 2016; 18:00:44 >
  • The Bazaar Of Bad Dreams kapağı ABD basımıyla aynı olursa önceden paylaştım Türkiye'de farklı bir kapak olursa kitabın çıkış tarihinden birkaç hafta önce paylaşırım ama şu anda hala çeviri aşamasında.

• King okumayı özledim ya ne çok ara verdiler yeni kitaba...
  • durmak yok King okumaya devam...

Stephen King || Okuyanlar Kulübü

arkadaşlar bende olmayan sizin de satmak istediğiniz Stephen King kitapları varsa satın alabilirim.

Kitapların temiz olması tercihimdir. Özellikle ön kapağı kırık olmazsa çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarıKırmızı -- 31 Mart 2016; 11:30:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarı&kırmızı

durmak yok King okumaya devam...

Stephen King || Okuyanlar Kulübü

arkadaşlar bende olmayan sizin de satmak istediğiniz Stephen King kitapları varsa satın alabilirim.

Kitapların temiz olması tercihimdir. Özellikle ön kapağı kırık olmazsa çok iyi olur.

Uykusuzluk satayım sana :)

• 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.