Şimdi Ara

stereo 3d niye oyunlarda kullanılmıyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün beowulf filmine gittim. Film olarak pek beğenmesem de 3d olarak ağızım açık kaldı resmen, adam gözüme mızrak sokuyordu daha ne olsun

Üstelik bilinen çok basit bir tekniği kullanıyordu film. Bildiimiz kağıt gözlükle 3d olayı. Şimdi anlamadığım mesele şu. Bu teknik, 3d konusunda insan gözünü bukadar güzel aldatabiliyorken oyunlarda niye kullanılmıyor ?
    Satılan bazı stereo gözlük donanımlar var, fakat söylemek istediğim direkt oyunların bu formda yapılması. Sonuçta ekrana iki kat render yapıp renkleri karıştıracak performanstan biraz ödün versekte bildiğimiz kıytırık karton gözlükle bakıp 3d oynayacaz.

Siz crysis görünümünde 2 boyutta bir fps yerine Half Life 2 görüntüsüne sahip ekrandan fırlamış düşmanların olduğu bir FPS tercih etmez miydiniz ?

Konu hakkında fikri veya bilgisi olanlar veya bu tarz oyunların olup olmadığı hakkında bilgisi olan arkadaşlar buyursun yazsın bişeyler.

• Yukarı, merak ettim ben de.
  • up man.Bende merak eettim
  • pc de bu olay biraz zor olur ama nintendo gibi bi firma bunu yapabilir. bu tarz farklı şeyleri sever nintendo.

ama pc de yapılırmı ve yapılan oyun var mı bilemeyeceğim.
  • ZAten böyle cihazlar var.Ben eGlass kullandım Nvidia nın stereo driverlarını kurman yeterli oluyor.Driverlar nvidianın sitesinde mevcut vede tüm oyunlarda işe yarıyor.
  • Tabii stereo grafikleri seç ,gözlügü tak tamamdır
  • normal karton gözlük işe yarıyor mu peki... kırmızı-mavi gözlükler. Yoksa illa özel bir donanım mı alacaz.

şu sebepten soruyorum. Sinemaya girince kıytırık plastik gözlük takıyon. Aynı kıytırık gözlükle bilgisayarda da verir bu adamlar istese bu grafiği

sero34 araştırdım nintendo zaten yapmış böyle bişey 1995 te. Asıl merak ettiğim nokta bu teknoloji ilginç ve hoş ve bir okadarda kolay uygulanabilecek bir teknoloji ama niye rağbet görmemiş. Gözü çok yoruyor da sağlık için mi bir tehlike oluşturuyor. yada başka bir sebebi var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takeru -- 11 Aralık 2007; 21:57:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.