Şimdi Ara

Stereo Amfiler hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Müzik dinlemek için bir set yapmak istiyorum. Konu ile alakadar çok bilgim yok. Ama aklıma takılan bazı sorular var;

1-) Pre amfi, Power amfi, Entegre Amfi, Reciever amfi nedir ?
    2-) Lamba çıkış, transistör çıkış nedir ?
    3-) A-B kanal tam olarak ne işe yarar ?
    4-) Woofer Pre Out çıkışı olmayan amfilere subwoofer bağlanabilir mi ?

Ayardığım bitçe 300 TL amfi - 250 TL Hoparlör şeklinde. İkinci el yada sıfır olabilir. Önerilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

• Önce bir araştırın. Sorularınızı sonra bulamazsanız sorun. İyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Merhaba, araştırdım fakat tatmin edici cevaplar ile karşılaşamadım. Sadece dün stereo amfilere aktif sub bağlama konusunda bir konuya denk geldim. Fakat geri kalan sorularım hala muallakta
  • turkeroztrk kullanıcısına yanıt
    Pre amfi düşük giriş sinyallerini alarak hem cihazlar arasındaki geçişi sağlayan kontrolör olarak kullanılabildiği gibi ses seviyesini de ayarlar...Power amfi ise adı üstünde Pre amfiden gelen düşük sinyali güçlendirerek hoparlörleri hoplatacak ses seviyeline getirir. Pre amfinin power amfiye veya tam tersi Van Persie ye ihtiyacı vardır. Entegre amfi ise bu iki katmanı tek bir kuyuya sığdırmış olandır. Biraz daha az profesyonel diyebiliriz daha kolay bağlantılar sağlar ...reciever ise içinde radyo da barındıran entegre amfiye denir ...günümüzde AVR yani audio video reciever denilen cihazlarda böyledir ama genellikle video bağlantı özellikleriyle ve çok kanallı olmalarıyla sinema sistemleri için kullanılırlar.
    A +B selektörü bir stereo yani iki kanallı amfiye 4 hoparlör bağlanması durumunda hangi çift hoparlörün çalacağını belirler. A çifti B çifti veya A artı B her iki çift.
    Yani kısaca siz bir entegre amfi alın bir çift te hoparlör.....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çözüm bulamadığınız soruları tekrardan yazarsanız cevap vermeye çalışalım. Aralarında öğrendikleriniz vardır diye diyorum

• Hocam cevaplar için çok teşekkürler. Kafamdaki bir çok soruyu çözdü. Şu konuyu da size danışayım. Genel olarak dinlediğim müzikler türk halk müziği, türk sanat müziği ve yalın kemençe ile karadeniz müzikleri. Bu tür müzikler için nasıl bir amfi - hoparlör seçimi yapmam gerekir?
    Öncelikle bu hobiye gireceksen bütçeni minimum 2.000 TL seviyelerine getirmen gerekir...Yoksa al bir hazır sistem bak keyfine ....http://www.hepsiburada.com/pioneer-x-hm11k-mikro-sistem-p-EVPIOXHM11K
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    Mono Amfi Hakkında..
    14 yıl önce açıldı
    Amfi konusunda yardım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Bir anda o kadar bir bütçe ayırmam mümkün değil. Sahibinden.com da uygun fiyatlı bazı ürünler var. İkinci el birşeyler almak istiyorum. Hazır sistemler beni çok cezbetmiyor.

İkinci el bölümünde Pioneer A-209R gördüm 260 TL gibi bir fiyatı var. Yada bu Technics amfi aklıma ilk gelenler arasında.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-technics-su-v620-amfi-new-class-a-serisi-original-japan-350-tl-253930574/detay

Hoparlör olarak ta bunlar;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-tannoy-mercury-mx-1-258309387/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-yamaha-ns-p8900-kutulu-sifir-ayarinda-sorunsuz-ciziksiz-253677390/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-technics-sb-hd-310-ahsap-hoparlorler-259936530/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-pioneer-120-watt-3-yollu-stereo-kolon-257999311/detay

Aklımda böyle bir şeyler var. Fakat ileriye doğru daha iyileri ile değiştirme durumum doğabilir.

Technics su-V620 amfi eğer çalışıyorsa bu fiyata kaçırmayın alın derim. Kanal başına 70 watt 8 ohm güç üretiyor.

Mm phono kartı mevcut ve performansı hiç fena değildir.

Olumsuz yanlarına gelirsek 1990'lı yıllarda üretilmiştir, muhtemelen tamir görmüş olabilir.

Speaker bağlantı noktaları, banana ve spade bağlantıları için uygun değildir.
    TANNOY ve Pioneer iyi olur..İdare eder....Benim önerdiğimden daha iyi...
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Üstadım bilgilendirme için teşekkür ederim. Satıcı ile irtibata geçmedim tamir konusunda bir fikrim yok. Tamir durumunu sorarım. Bir de bahsettiğiniz bağlantı türlerini daha önce duymadım. Elzem bir durum mudur?

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. O iki seçenek arasında karar verelim o vakit.

Sizin bütçenizde elzem değil. Kaliteli 2x2,5LUk bakır kablo yeterli.
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    Satıcı ile irtibata geçeceğim inşallah olumlu sonuçlanır :) Güzel bir de hoparlör bularak bitirelim :)

• Su V620 tamirsiz ise alın düşünmeden. Ama sanırım volüm potu değişmiş veya başka bir şey. Bir sorun satıcıya.
    Hoparlör olarak da oda boyu ortalama ise düşünmeden tannoy mx1 alın. Efsane bir üründür

• Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizi dikkate alacağım. İki ürünü de almak niyetindeyim.

• beyler acilş yardım please
    elimde 2+1 hoparlör den çıkma amfi var ben bunu nasıl değerlendırıcem yanı
    hoparlöre bağlıyacağım +,- kutupunun kabloları yok nasıl bağlayabılırım
    Bu mesaja eklenen görseller:

Stereo Amfiler hakkında  yardım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.