Notebookun sol hoparlöründen gelen aşırı cızırtı sebebiyle sol hoparlörü devre dışı bıraktım. tek hoparlörden gayet güzel müzik dinliyorum fakat sorun stereo müzik ve video dosyalarında karşıma çıktı. normalde konuşma ve altında müzik çalan bir videoyu şimdi izlerken sadece müzik sesini duyabiliyorum, konuşma sesi diğer hoparlörü iptal ettiğim için gelmiyor.
laptop un stereo özelliğini iptal edip tek hoparlörden tüm sesleri vermesini sağlayabilir miyim? yoksa illaki sol hoparlörü tamir mi ettirmem gerekicek? yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: nitrocay
Notebookun sol hoparlöründen gelen aşırı cızırtı sebebiyle sol hoparlörü devre dışı bıraktım. tek hoparlörden gayet güzel müzik dinliyorum fakat sorun stereo müzik ve video dosyalarında karşıma çıktı. normalde konuşma ve altında müzik çalan bir videoyu şimdi izlerken sadece müzik sesini duyabiliyorum, konuşma sesi diğer hoparlörü iptal ettiğim için gelmiyor.
laptop un stereo özelliğini iptal edip tek hoparlörden tüm sesleri vermesini sağlayabilir miyim? yoksa illaki sol hoparlörü tamir mi ettirmem gerekicek? yardımcı olursanız sevinirim.
İki kolon çıkışını tek kolona veremezsin. Tamir ettirmen veya başka bir kolon bağlaman gerek.
harici anfili hoparlöre kulaklık çıkışından ses verebilirsiz ses stereo çıkar.fakat direk anfisiz güçlü hoparlör takmayın ses kartını yakarsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: nitrocay
Tabiki de yapılabilir. Ses kartınızın windowsun ses özelliklerini ve/veya kullandığınız medya playerı incelerseniz, bir yerlerde monoya ayarlamanız mümkün.
foobar2000'de "downmix stereo to mono" diye bir plug-in var, direkt programla geliyor. winamp, aimp vs içinde mutlaka vardır böyle plug-in'ler
sadece müzik içinse goldwaveden ayarı var ama film fln winamp ın plug in lerinde olması grek ..
Hocam benzer sol hoparlör sıkıntısı bende de var.Nasıl devre dışı bırakabiliyoruz sadece sol hoparlörü ?