Şimdi Ara

Stereo kalitesi yüksek sinema anfisi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
9.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pioneer vsa ax10i s diyorum başka bişey demiyorum .
  • quote:

Pioneer vsa ax10i s diyorum başka bişey demiyorum

evet bu anfi stereo da da gelmiş geçmiş uzak ara en iyi olarak kabul edilmiş .
    nette aradım , 2008 de sahibinden.com da 2. elde 1900euro ya satılmış .

ben Yamaha RX-V 1067 alıyorum .
    1-2 hafta sonra da hoparlor alacağım.

stereo olarak tatmin olmazsam yanına bir de Yamaha A-S500 stereo anfi almayı düşünüyorum.
    kendi fiyat kategorisinde 2010 da en iyi anfi seçilmiş.
    http://uk.yamaha.com/en/products/audio-visual/hifi-components/amps/a-s500___g_color_variation/?mode=model
    http://www.whathifi.com/Review/Yamaha-A-S500/

• A-S500 Güzel Seçim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

A-S500 Güzel Seçim

A-S500 Stereo amfi ile Rx-797 Av stereo amfi arasında çok fark var mıdır?
  • bazı avr ler bazı steryo anfilerden steryoda daha başarılıdır mesela denonnun pma 500 veya pma 700 tarzı steryo anfileri pıoneer lx-73 veya 83 den steryoda daha kötüdürler.steryo anfiden performans beklencekse en azından örnek olarak denon verdim bu rdan yola çıkarsak en azında pma 1500 olabilir.orta şeker bi steryo anfiyi pioneer lx-73 le karşoılaştırlalım kesinlikle avr lx-73 daha iyi bir performans verecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atlasyachting

çok önemli bir şeyi sormayı unuttum ; alacağım 1 çift hoparlörü , hem stereo amfi ile hem de sinema amfisi ile kullanabilirmiyim ?
    bunun için bir hub , veya benzeri birşey varmıdır ?

anladığım kadarıyla , benim durumum için , giriş seviyesi sinema avr + stereo amfi fikrini destekliyorsunuz ?
    yalnız lambalı amfi falan mp3 için çok fazla değilmi üstadlar ?
    bilinen markalardan bir şey önerilemezmi ?
    cehaletimi bağışlayın .

Aşağıdaki gibi bir switch işinizi görecektir. iyi bir kule tipi hoperlörü hem front hemde stereo hoperlör olarak kullanabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-sinemasi-kablo-aksesuar-bandridge-asb-314-hoparlor-switch-box/pasif-ilan/#classifiedTitle
    ( ilan ilk gördüğüm ilandır fiyatı daha uygun bir switch bulabilirsiniz. Şekil olarak göstermek için koydum. )
    Ancak 5.1 AVR ile Streo amfiyi bir cihazda birleştirmeye çalışmayın. Bir koyundan iki post çıkmıyor malesef..
    2. el bir PIONEER STEREO AMPLIFIER SA-740'ı - 150-200 TL civarında bulabilirsiniz ve her türlü 5.1 - 7.1 ev sinema sisteminden daha iyi stereo ses alabilirsiniz.
    Hoperlör seçimi ise bu işin en önemli bileşenlerindendir. Ana parayı hoperlöre harcayıp uzun vadeli bir sistem kurabilirsiniz.
    selamlar...

• giriş seviyesi 5.1 ve 7.1 avr den daha iyi performans verebilir üst seviye bir avr 150-200 liralık steryo anfiden her şartta iyidir
  • depoda duran bir Pineer SA 930 amfi var aslında.
    2 adet de Pioneer CS 767 hoporlorü ile.

yıllardır öylece yatıyor.
    30 sene önce alınmıştı, hala yetrli performans verirmi acaba.
    30 senede çok şey değişmiştir herhalde , bu yukarıdaki emektarlar Yamaha RXV 1067 den dana iyi stereo verirmi acaba ?
    veya Ymaha RXV 1067 + Pioneer CS 767 hoporlorler ?
  • mp3 dinleyecek adam niye kaliteli amfi almaya çalışır ki ?

Önce kaliteli cd almayı becerin. Kel başa şimşir tarak tavsiye etmek çok mantıksız
  • Selam,

Bahsettiğiniz Pioneer amfi ve hoperlörlere durduğu yerde hiç bir şey olmaz.
    Bende de SA-740 ve CS-777 set mevcut 30 yıldır kullanıyorum. Ve hala hiçbir yerde stereo dinlediğim 5.1 - 7.1 sistem yanına yaklaşamıyor.

Bence bırakın herşeyi gidin kendiniz dinleyin ve görün.

Bağlayın aynı kaynağı önce bu sisteme sonra götürüp 5.1 kurulu sistemlere dinleyin stereo olarak , bakalım arada ne farklar hissedeceksiniz.
    Yoksa buradan ne kadar yorumlasakta beklentinizi bilmeden doğru olmayacak.
    Örneğin plak dinlemeye alışmış biri her türlü sıkıştırılmış mediadaki ( CD - DVD ) ses kaydını da yeterli bulmayacaktır ..
    En doğrusu beklentinize uygun sistem almaktır.
    Eğer iyi durumdaysa elinizdeki sistemi değerlendirin derim.
    Stero ve 5.1 ev sistemleri birbirine karşıştırılmamalı...
  • Yilmaz07 , sen kendi işine bak arkadaşım , CD lerini dinle .
    konuya katkın olmayacaksa
    mp3 de olsa Minton marka hoparlor ve Kamasonic anfi ile çıkacak ses ayrıdır, iyi bir sistemde çıkacak ses çok çok ayrıdır.
    doğru mu değil mi ? bunu bile anlamıyorsan hiç yorum yazma.
  • Katılıyorum.
    Bu mantıkla JBL, Bose gibi ses sistemleri konusunda uzman firmalar MP3 docking stationları üretmezlerdi.
    Zira çok kalitesiz ses verecek olan bu sistemler marka imajlarını olumsuz etkilerdi. ( Her ne kadar ticari rant sağlasa da. )
    MP3'lerin ün çıkış noktasına bakarsak amaç kalitesiz korsan müziğe meydan vermek değil, bireysel kullanıcıların kendi müzik arşivlerini dijital ortama alıp yanlarında taşıyabilmeleridir.
    Ayrıca piyasada kolay bulunana veya indirilen MP3 lerin aksine 320 Kbps ve 48.000 Hz de kaliteli MP3 üretmekte mümkündür. Hacim büyür ancak kalitede fark edilir bir iyileşme görülür.
  • Müzikal kalitesi en iyi olan amfileri biliyorum ama mp3 dinleyecek adama tavsiye etmem. Yazıktır, günahtır.

Ucuz sistem ile orjinal cd dinle 2500 tl'lik amfiden uyduruk mp3 dinlemektense. Birincisi daha iyi olacaktır.

2500 tl 'ye amfi alacak vatandaş orjinal cd almaya elini cebine atamıyorsa ve korsan mp3 dinliyorsa fazla söze gerek yok.

• adam belki flac dinlicek
  • quote:

Orijinalden alıntı: atlasyachting

depoda duran bir Pineer SA 930 amfi var aslında.
    2 adet de Pioneer CS 767 hoporlorü ile.

yıllardır öylece yatıyor.
    30 sene önce alınmıştı, hala yetrli performans verirmi acaba.
    30 senede çok şey değişmiştir herhalde , bu yukarıdaki emektarlar Yamaha RXV 1067 den dana iyi stereo verirmi acaba ?
    veya Ymaha RXV 1067 + Pioneer CS 767 hoporlorler ?

Depoda altın yatıyormuş bence...
    Bilirim o serileri şimdi CS olarak var 5070 veya 3070 ler var Pioneer da 767 kullanmıştım güzel bence
    bir ara LX 73 amfimle önlerde klipsch arkalarda 767 kullandım sonra birader çok istedi kıramadım güzeldi önerebilirim şimdi muhtemelen cs-3070 en kötü ihtimalle alırım veya 5070...

Nickelx e de bu arada hak veriyorum

• quote:

Yilmaz07 : 2500 tl 'ye amfi alacak vatandaş orjinal cd almaya elini cebine atamıyorsa ve korsan mp3 dinliyorsa fazla söze gerek yok.

Yılmaz07 ; güzel kardeşim olay CD alıp alamamak değil , elini cebe atamamak hiç değil.
    sadece film izlemek için Yamaha RX-V 1067 aldım bile , o paraya 3 adet sıradan SONY - PIONEER sinema amfisi alırdım konu para olsaydı eğer.
    yanına da 6+1 hoparlor için harcayacak 5000 - 6000tl kadar para da ayırdım merak etme sen.
    bir tane de laptop sadece bu iş için orada bağlı.
    bu masraf sadece "film" izlemek için.
    müzik için de hala arayışlarım ve geliştirmelerim devam ediyor.
    evimde belki 100 adet CD var.
    belki sende yoktur ama bende 32 adet SACD var , SACD playerim da var .
    olay para meselesi değil , onu bir geç de güldürme beni ...

eresgü'nün söylediği gibi elimdeki 256-320kbps lik mp3 lerin bile çoğunun artık FLAC larını bulup indiriyorum.
    evdeki CD lerimi dahi FLAC olarak ripledim, ki Yamaha receiver direk Flacları usb girişinden çalabiliyor.
    birde "pure direct" kanumunda çalınca tadından yenmiyor .
    SACD ler dahi 6kanal özellikleri korunarak Flac yapılabiliyor artık , bende bir sürü var.

CD kalitesinin mp3 den çok üstün olduğunu söylemene gerek yok artık bunu bilmeyen kaldığını sanmıyorum.
    benim için olay bilinçli olarak kaliteden ödün vereceğimi anlayarak ve bilerek CD değil mp3, Flac dinlemek.
    kaynaktan ödün verdiğimi bildiğim için de amfi+hoporlor kısmını aşırıya kaçmadan ama mümkün olduğunca iyi ses alacağım bir sistem yapmaya çalışıyorum.
    sebebine gelince de ; bir albümü baştan sona dinleyip, çok pahalı ve kaliteli sistem kullanarak, müziğin içindeki enstrumanların ayrımını duymak değil benim müzikten anladığım. ben 10 albumden süzüp 10-15 parça seçiyorum .
    farklı müzisyenlerin parçaların birbirine uyumlu şekilde değişmesi bana zevk veren şey. bir sürü playlist im var onları kullanacağım.
    bu doğrultuda katkı yapabilirsen sevinirim.
    yoksa olayı paraya falan bağlayıp küçümseyici ifadeler kullanma .
    ben 41 yaşındayım , parasal da bir problem yok merak etme.
    biz ses kalitesine odaklanalım .
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sana paran yok diyen olmadı bir, iki sadece cd yerine mp3 dinlemen ve bunun için kaliteli amfi araman eleştirildi haklı olarak.

"stereo için müziklerimi Creative kaliteli ses kartından , 192kbps-256kbps -320kbps kalitesinde mp3 lerden dinleyeceğim. " diyen sensin SACD aldığını filan kimse düşünemezdi paran olsa bile. O yüzden kusura bakma.

Kimseyi de küçümsemeye kalkma şaka yoluyla da olsa "kereta" diyerek. Burada tatsızlık çıkmasını istemiyorum. O kadar.

Sana amfi modeli tavsiyesinde yardımcı olamayacağım maalesef.

• pioneer lx-73 veya 83
  • madem para sorunu yok o zaman denon avc-a1hda alabilirsin (ben kullanıyorum stereo da idare eder). Yada denon avc serilerinden birini alabilirsin. Fakat hangi sinema amfisini alırsan al stereo tadını yakalaman mümkün değil. Tabi multi kanal A klas bir power kullanmadığın sürece. Ama benim fikrim sinema amfisine de sistemine de çok para harcama, bir de stereo sistem al.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.