Şimdi Ara

Stereo kalitesi yüksek sinema anfisi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
9.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alfa147

madem para sorunu yok o zaman denon avc-a1hda alabilirsin (ben kullanıyorum stereo da idare eder). Yada denon avc serilerinden birini alabilirsin. Fakat hangi sinema amfisini alırsan al stereo tadını yakalaman mümkün değil. Tabi multi kanal A klas bir power kullanmadığın sürece. Ama benim fikrim sinema amfisine de sistemine de çok para harcama, bir de stereo sistem al.

hanfi cinema anfisi derken örnek veriyorum denon pma 700 steryoda pioneer lx-73 den başarılımıdır.
  • evet görünen o ki sinema anfisi ile orta karar hoporlorleri kullanacağız.
    stereo için de orta düzey bir amfi ve 2 iyi hoporlor alacağız.
    bu seçim de en iyi cihazları dinleyerek olur , biraz alışverişe çıkmak lazım.
    herkese yorumları ve katkıları için tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

quote:

Orijinalden alıntı: alfa147

madem para sorunu yok o zaman denon avc-a1hda alabilirsin (ben kullanıyorum stereo da idare eder). Yada denon avc serilerinden birini alabilirsin. Fakat hangi sinema amfisini alırsan al stereo tadını yakalaman mümkün değil. Tabi multi kanal A klas bir power kullanmadığın sürece. Ama benim fikrim sinema amfisine de sistemine de çok para harcama, bir de stereo sistem al.

hanfi cinema anfisi derken örnek veriyorum denon pma 700 steryoda pioneer lx-73 den başarılımıdır.

Denemedim, fakat pma700 çok alt seri bir amfi.lx73 hangi seviyede ise en azından ona yakın seviyede amfi ile bakmak lazım. Ben lx serisinden çok amfi dinledim ama bu sinema amfilerini stereo performans ile test etmek doğru değil. Sinema amfisini sinema da dinlemek lazım. Diğer türlü stereo kullanımda hepsi müziği berbat ediyor.Kaldı ki ben pioneer'ı audio konusunda pek başarılı bulmuyorum. Ayrıca neden kendi sinema amfini pioneer stereo amfi ile kıyaslamıyorsun? Ben kendi sinema amfimi hep denon stereo amfilerle kıyaslıyorum.Mesela geçen hafta pma 2000 ile denedik, pma 2000 aşırı derecede detaylı sonuç verdi.

• aynı noktaya değiniyoruz dikkat edersek denon pma -2000 tabiki lx-73 den başarılı hatta 83 den benim demek istediğim daha alt seri stereo anfileri..denon pma -2000 in içindeki trafo zaten yeter.ama neye göre iyi amaben genede iyi bir avr alma fikrindeyim 2 si bir arada ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelx -- 15 Mart 2011; 0:39:37 >
  • Eğer kulağı çok hassas ve cebinde parası bol bir audiophile değilseniz, sinema için ayrı, stereo için ayrı anfi görüşüne katılmıyorum. Türk halkında bu aletleri kullanan kaç kişi aradaki farktan dolayı rahatsız olup ta "Ya bu müzikte bu makineyle dinlenmiyo be kadeşim" diyecek bir hassasiyete sahip onu da tahmin edebiliyorum. Üstelik nice pahalı stereo anfiler dinledim ki, iyi bir sinema anfisinin yanında teneke gibi çalıyorlardı. Kulaklarım o işkenceye daha fazla dayanamadı.
    Müzik biraz kişiden kişiye değişebilen bir olgu. Mesela ben eski bir 80ler döneminde yetiştiğim için kulaklarım Pioneer'ın o müthiş tizlerini arar her zaman. Ha bu müziğin doğallığını bozabilen bir şey mi? Evet kesinlikle öyle ama ben dinlediğim müzikte ancak tizleri parlak duyduğumda dinlediğim müzikten keyif alıyorum. Zaten mühim olan da bu değil mi.. Yani müzik bir keyif işi ve sen nasıl keyif alıyorsan senin için doğru olan anfi, speaker ya da kaynak odur. Başkasının doğrusu (keyif aldığı şekil) senin için de doğru olmak zorunda değil. Zaten o yüzden dinlediğim bazı çok pahalı ekipmanların, bana teneke gibi gelmesi, bu yüzden... Benim beğendiğim bayıldığım ses tonuna da bir sürü insanın burun kıvırması bu yüzden... Bknz. Aşağıya gelecek olan yorumlar :))

Bu arada aynı şey kaynak içinde geçerli. Efendim mp3 dinlenirmiymiş... Evet dinlenir, hem de gayet güzel dinlenir, tadından da yenmez... İyi bir sistemde 320 kbps ile senin istediğin kaynağını aynı şarkıda dinleyelim bakalım aradaki farkı kaç yüz milyon kişi farkedecek... Bence bu tür davranışlar biraz snobluk, biraz "ben bu işi bilirim, bu konudaki ahkamım da budur" raconunu kesmekten başka bir şey değil... Adamın evine gidip baksak 5 tane sacd, 5000 tane mp3 çıkar, o ayrııııı :))

Neyse bu kadar çıkıntılık yeter, ben diyeceğimi dedim beğenen alır gider, beğenmeyeneeee sevgilerrrrr.... :))

• ilk paragrafınıza katılıyorum ancak katılmadığım noktalar ikinci paragrafınızda genelde. Evet çoğumuzda mp3 arşivi var, belki ben odyofilim diyen insanın bile mp3 arşivi vardır onu bilemiyorum ama, mp3 dinlenen sistemle cd + kaliteli bir cdp ile müzik dinlenen sistem asla aynı müziği aynı saflıkta ve aynı berraklıkta çalmaz. siz aynısını çalar diyorsanız o ayrı :) şimdi ne ilgisi var snoblukla yada ben bilirim ile. garip bir değerlendirme olmuş.

herkes aynı düşünecek diye bir kural olmadığı gibi her sistem aynı çalar diye de bir kural olmaz ve olamazda.
  • Sn. Cole Trickle,

Kişi için doğru olan ayrı bir şey, evrensel doğru olan ayrı bir şey. Stereo amfi alanlar avr lerin performansını yeterli bulmadığı için alıyor. Sizin bu farkı algılayamıyor olmanız, böyle bir fark olduğu gerçeğini değiştirmediği gibi, bu farkı algılayabilen kişiyide snob yapmıyor. Bu farkı kaç kişinin algıladığıda bu farkın olduğu gerçeğini değiştiren bir olgu değil. Samimi yazınızda sanki biraz sapla saman birbirine karışmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle

Eğer kulağı çok hassas ve cebinde parası bol bir audiophile değilseniz, sinema için ayrı, stereo için ayrı anfi görüşüne katılmıyorum. Türk halkında bu aletleri kullanan kaç kişi aradaki farktan dolayı rahatsız olup ta "Ya bu müzikte bu makineyle dinlenmiyo be kadeşim" diyecek bir hassasiyete sahip onu da tahmin edebiliyorum. Üstelik nice pahalı stereo anfiler dinledim ki, iyi bir sinema anfisinin yanında teneke gibi çalıyorlardı. Kulaklarım o işkenceye daha fazla dayanamadı.
    Müzik biraz kişiden kişiye değişebilen bir olgu. Mesela ben eski bir 80ler döneminde yetiştiğim için kulaklarım Pioneer'ın o müthiş tizlerini arar her zaman. Ha bu müziğin doğallığını bozabilen bir şey mi? Evet kesinlikle öyle ama ben dinlediğim müzikte ancak tizleri parlak duyduğumda dinlediğim müzikten keyif alıyorum. Zaten mühim olan da bu değil mi.. Yani müzik bir keyif işi ve sen nasıl keyif alıyorsan senin için doğru olan anfi, speaker ya da kaynak odur. Başkasının doğrusu (keyif aldığı şekil) senin için de doğru olmak zorunda değil. Zaten o yüzden dinlediğim bazı çok pahalı ekipmanların, bana teneke gibi gelmesi, bu yüzden... Benim beğendiğim bayıldığım ses tonuna da bir sürü insanın burun kıvırması bu yüzden... Bknz. Aşağıya gelecek olan yorumlar :))

Bu arada aynı şey kaynak içinde geçerli. Efendim mp3 dinlenirmiymiş... Evet dinlenir, hem de gayet güzel dinlenir, tadından da yenmez... İyi bir sistemde 320 kbps ile senin istediğin kaynağını aynı şarkıda dinleyelim bakalım aradaki farkı kaç yüz milyon kişi farkedecek... Bence bu tür davranışlar biraz snobluk, biraz "ben bu işi bilirim, bu konudaki ahkamım da budur" raconunu kesmekten başka bir şey değil... Adamın evine gidip baksak 5 tane sacd, 5000 tane mp3 çıkar, o ayrııııı :))

Neyse bu kadar çıkıntılık yeter, ben diyeceğimi dedim beğenen alır gider, beğenmeyeneeee sevgilerrrrr.... :))

sn.Cole Trickle size katılıyorum

• 5.1 ses sistemimi destekleyecek, makul fiyatlı anfi bulabilir miyim? 200-250 TL civarı bütçem var. Genelde tüm gördüğüm anfilerin fiyatları uçuk. Niye anlamıyorum.
  • 300500300500300500300500----FUNKYBEAT----300500300500300500300500
    Hepsinde aynı 300500 sonuçta ha AVR ha Stereo Amfi
  • Pioneer LX seri avrler sanırım ClassD.
    ClassD:Güç olarak Class A ve ClassAB ye göre daha fazla güç üretirler daha az ısınırlar ve daha fazla distosion oranına sahiptirler.Genelde subwooferlarda kullanılırlar.
    Stereo olarak doğru bir tercih olurmu siz karar verin.Anladığım kadarı ile muzik te dinleyeceksini..
    ClassD amfi stereo da dinlemedim birşey diyemem ama definitive subımdaki amfi ClassD ve gerçekten güçlü."Ama gürültülü"Forumda da hemfikir arkadaşlar var bildiğim kadarı ile.
    Arabamda da hem ClassD hem ClassA amfi kullanıyorum.ClassD sublara ClassA stereo da mesela.Hacim olarak aynı ölçülere sahipler Ama 1 tanesi 4x50watt rms diğeri 800watt rms 4ohmda...

Güçlü bir amfim olsun diyosanız ClassD pioneerlar hem görsellik olarak hemde güç olarak sizi tatmin eder.Fiyat olarakta diğer markalara göre daha iyiler sanırım.
    Ama ses kalitesi diyorsanız o konuda biraz daha araştırma yapmanız lazım sanırım.

En güzel bol bol mağaza gezip dinleyip fikir edinmek sizin için.Vaktiniz varsa tabi.

• pioneer lx 83 kullanıyorum class de yamaha rxv 2067 kullandım pioneerr muzikte daha başarılı zaten lx 83 bang and olufsen class d ice power kullanıyor markayı bilenler band o nekadar başarılı olduğunu bilirler arabadaki mono classd sub anfisiyle classd pioyu karıştırmayın bemnce yorum yazmadan iki ürünüde uzunca dinlemelisiniz ayrıca satışta olan iki üründen hangisini sattığıma bakın yamaha daha iyi olsa pioyu satatrdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelx -- 26 Ocak 2012; 0:27:15 >
  • Sayın nickelx.
    Zaten yazımda da belirttiğim gibi ClassD amfi veya avr dinlemediğimi belirttim.Benim deyindiğim konu sadece amfi teknolojileri idi tabiki mono bir araba amfisi ile Pio AVR kıyaslanamaz ama sonuçta aynı teknolojiyi kullanıyorlar.
    Hernekadar ClassD teknolojisi ClassA teknolojisine yakınlaştı yorumları yapılsabile birşeylerden ödün verirmiyiz düşüncesi gelebilir insanın aklına?
    Bu arada herkezin de sizin gibi uzunca iki ürünü dinleyecek ne vakti olabilir nede maddi imkanı.

Yukarıda yazdığım yorumları da şimdiki yorumu da yazmak için illa class a veya d amfileri dinlemiş olmam gerekmiyor bunlar amfi teknolojileri için işin uzmanları tarafından yapılan yorumlardır kabul görülen yorumlardır.
  • Sn.Cole trickle ı desteklememek mümkün değil.
    Sevgili arkadaşlar yaşım 48 stereo işi bana rahmetli babamdan miras kaldı.Doğduğumdan beri klasik müzik ve caz çalan bir evde büyüdüm okudum evlendim vs vs.
    Bundan 1 ay kadar önce AVR işi bana da bulaşmaya çalıştı fakat maalesef savuşturmak zorunda kaldım.Ses algılama mayanızda stereo çimentosu varsa ve audiophile yada yakınında bir fizyoloji ye sahipseniz AVR kesinlikle iyi bir stereo nun yerini tutamıyor.Bu bir marka zaafı da değil tamamen bir dizayn sorunu.
    Stereo bağımlılığı ayrı bir boyut ve dibi ucu olmayan algıya göre değişebilen kimsenin kimseye git öte diyemeyeceği bir sınıf.Ahmet in 20.000usd lik sistemi mehmet in kulak algılamasına uymayabilir uymak zorunda da değildir zaten.
    Dinlediğiniz müzik çeşitliliği bile sizi farklı stereo sistemi sahibi olmak zorunda bırakabilir.(Bu konuda kendim dahil en az 4 farklı insan tanıyorum hepsinin evlerinde çoğul stereo sistemi mevcut)
    Örneğin INXS dinliyorsunuz bu grubun yaptığı müziği son zamanların modası devşirme lambalı ampli ve 5000 euroluk bir hoparlör sistemi ile dinleyin yüzde sekseniz nedir bu gürültü der??Aynı müziği bir SA serisi pioneer ,integra serisi bir onkyo vs vs yi ss serisi bir sony veya hpm serisi bir pioneer hoparlör seti ile dinleyin bu işteeee dersiniz..Ben bu aşamaları 25 sene önce geçtim inanın.Aynı şekilde de Wynton marsalis i dinlediğiniz de de az önce işte buuu dediğiniz sistem yetersiz kalıyor,klasik müziğe girerseniz orası zaten bir felaket durum yazmakla bitecek gibi değil.
    Yaşınız ilerledikçe volume mantığınız bile değişiyor..20 li yaşlarda iken Sony 3650 ampli ile sony ss g7 leri anırtarak annemin kristal kadehlerini hoplatmak zevk verirken şimdi vermiyor.Şimdi solid state bir ampli ile çirkin ördek yavrusu Grundig audio prisma 707 lerden gelen pırıl pırıl düşük volume li ses ile rahatlıyorum.
    6 gün önce E bay den bir tane daha Pioneer SA 9100 solid state satın aldım şimdi Texas ta bir audio çiftliğinde rehabilite ediliyor sanıyorum 15 gün sonra
    türkiye ye doğru yola çıkacak.
    Bu iş tamamen kulak ve dinlediğiniz müzik çeşidine bağlı sound işi. Accouistic Research den Mc intosh a kadar sayısız cihaz dinledim bu yaşıma kadar ama hiçbirisi bana 69 ile 74 arası üretilmiş solid state pioneer lerin sıcaklığını veremedi.Ama aynı marka maalesef hoparlör işinde bana göre başarılı değil.
    İtalya da bir seyahat esnasında dinleme şansına sahip olduğum yaklaşık 120.000 usd lik sistem klasikte süperdi ama hafif dinamik sound lu bir cd seçtiğimde dükkan sahibi bu cd yi bu sistemde çalamam diye nazikçe reddetti beni.(Pat Metheny first circle albümünü seçmiştim)
    Uzatmadan bağlayalım sohbeti Stereo tamamen farklı bir dizayn AVR farklı bir dizayn temelleri farklı temel taşlarından oluşuyor.İkisinin her fazını aynı anda karşılayabilecek bir cihaz kombinasyonu yoktur diye düşünüyorum ...
    Sevgilerimle.

• Biri bana basitçe izah edebilir mi? Bu cihazlar neden bu kadar pahalı?
    Mesela Pioneer SC-LX83 A/V Receiver: 6 bin + lira!
    Ne var bu cihazların içinde? Gümüş madeni mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lektem

Biri bana basitçe izah edebilir mi? Bu cihazlar neden bu kadar pahalı?
    Mesela Pioneer SC-LX83 A/V Receiver: 6 bin + lira!
    Ne var bu cihazların içinde? Gümüş madeni mi?

öncelikle ne gümüş ne maden ,sadece teknoloji var...

Fiyat olarak verdiğiniz ürün 4000 tl civarı suan...

Sizden ricam netten bu tarz cihazların içini incelemeniz...

Ve lx83 dediğiniz cihazın kumandasını incelemenizi tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalkinh

Sn.Cole trickle ı desteklememek mümkün değil.
    Sevgili arkadaşlar yaşım 48 stereo işi bana rahmetli babamdan miras kaldı.Doğduğumdan beri klasik müzik ve caz çalan bir evde büyüdüm okudum evlendim vs vs.
    Bundan 1 ay kadar önce AVR işi bana da bulaşmaya çalıştı fakat maalesef savuşturmak zorunda kaldım.Ses algılama mayanızda stereo çimentosu varsa ve audiophile yada yakınında bir fizyoloji ye sahipseniz AVR kesinlikle iyi bir stereo nun yerini tutamıyor.Bu bir marka zaafı da değil tamamen bir dizayn sorunu.
    Stereo bağımlılığı ayrı bir boyut ve dibi ucu olmayan algıya göre değişebilen kimsenin kimseye git öte diyemeyeceği bir sınıf.Ahmet in 20.000usd lik sistemi mehmet in kulak algılamasına uymayabilir uymak zorunda da değildir zaten.
    Dinlediğiniz müzik çeşitliliği bile sizi farklı stereo sistemi sahibi olmak zorunda bırakabilir.(Bu konuda kendim dahil en az 4 farklı insan tanıyorum hepsinin evlerinde çoğul stereo sistemi mevcut)
    Örneğin INXS dinliyorsunuz bu grubun yaptığı müziği son zamanların modası devşirme lambalı ampli ve 5000 euroluk bir hoparlör sistemi ile dinleyin yüzde sekseniz nedir bu gürültü der??Aynı müziği bir SA serisi pioneer ,integra serisi bir onkyo vs vs yi ss serisi bir sony veya hpm serisi bir pioneer hoparlör seti ile dinleyin bu işteeee dersiniz..Ben bu aşamaları 25 sene önce geçtim inanın.Aynı şekilde de Wynton marsalis i dinlediğiniz de de az önce işte buuu dediğiniz sistem yetersiz kalıyor,klasik müziğe girerseniz orası zaten bir felaket durum yazmakla bitecek gibi değil.
    Yaşınız ilerledikçe volume mantığınız bile değişiyor..20 li yaşlarda iken Sony 3650 ampli ile sony ss g7 leri anırtarak annemin kristal kadehlerini hoplatmak zevk verirken şimdi vermiyor.Şimdi solid state bir ampli ile çirkin ördek yavrusu Grundig audio prisma 707 lerden gelen pırıl pırıl düşük volume li ses ile rahatlıyorum.
    6 gün önce E bay den bir tane daha Pioneer SA 9100 solid state satın aldım şimdi Texas ta bir audio çiftliğinde rehabilite ediliyor sanıyorum 15 gün sonra
    türkiye ye doğru yola çıkacak.
    Bu iş tamamen kulak ve dinlediğiniz müzik çeşidine bağlı sound işi. Accouistic Research den Mc intosh a kadar sayısız cihaz dinledim bu yaşıma kadar ama hiçbirisi bana 69 ile 74 arası üretilmiş solid state pioneer lerin sıcaklığını veremedi.Ama aynı marka maalesef hoparlör işinde bana göre başarılı değil.
    İtalya da bir seyahat esnasında dinleme şansına sahip olduğum yaklaşık 120.000 usd lik sistem klasikte süperdi ama hafif dinamik sound lu bir cd seçtiğimde dükkan sahibi bu cd yi bu sistemde çalamam diye nazikçe reddetti beni.(Pat Metheny first circle albümünü seçmiştim)
    Uzatmadan bağlayalım sohbeti Stereo tamamen farklı bir dizayn AVR farklı bir dizayn temelleri farklı temel taşlarından oluşuyor.İkisinin her fazını aynı anda karşılayabilecek bir cihaz kombinasyonu yoktur diye düşünüyorum ...
    Sevgilerimle.

kesinlikle size katılıyorum...

Bir çokarkadaşım stereo cihazlara gecmeye karar verdi ...soruyorum ne tarz müzik dinleyeceksin techno pop rock vs...

Bu tarz müzik dinleyeceksen avr de zaten aynı tonlamayı yapar...

Kulandığımız kaynak dijital mp3 formatlı müzik arşivi ekstra harcamaya gerek yok bence....

• Mp 3 ten stereo olmaz iddiasına zaten katılmıyorum.Bu tamamen mp 3 ün üretildiği kaynak durumuna göre değişen bir durum.Benim elimde yaklaşık 50 tane civarında AAD formatlı orijinal cd var ve bana göre kayıt kaliteleri berbat ..15 gün önce UB40 grubunun bir torrent sitesinden Mp3 formatında tüm diskografisini indirdim ve elimde orijinal cd olarak bulunan bir albümünü netten aldığım mp3 formatını cda ya çevirerek cd ye yazdım ve her iki cd yi de dinledim inanın mp3 olarak indirdiğim cd çok daha pırıl pırıl çaldı.Ama berbat mp3 kaynaklarıda bol miktarda mevcut net aleminde ..Buna benzer bir durumu 7 8 sene önce yaşamıştım ve acaba benmi yanılıyorum diyerek eşime de dinletip onay almıştım..Elimde orijinal cd si olan ezbere her saniyesini bildiğim bir sanatçının bir şarkısını netten indirip cd çalarla dinlerken arada bir yerde o ana kadar hiç duymadığım 1 sn lik bir zil sesi duyup donup kalmıştım.O zil sesi orijinal cd de yoktu yada ben duyamıyordum ama mp3 ten devşirme cd de net olarak duydum o zilin 1 sn içinde girip çıkışını..Eşim dinledi haklısın orijinalde bu ses yok yada çok derinde biz algılamıyoruz ama bu cd de çok net duyuluyor demişti..Bu müziği yapan sanatçının remix ıvır zıvır formatında hiçbir eseri yok kayıtlar aynı şarkının her saniyesi aynı ama arada bir yerde arka planda bir zil girip çıkıyor ..Çok merak edene şarkıyı mp3 formatında gönderirim orijinal kopyayıda siz edinirsiniz zilin hangi saniyede girip çıktığınıda yazarım farkı duyarsınız.
    Kalın sağlıcakla..

• quote:

Mp 3 ten stereo olmaz iddiasına zaten katılmıyorum.Bu tamamen mp 3 ün üretildiği kaynak durumuna göre değişen bir durum.Benim elimde yaklaşık 50 tane civarında AAD formatlı orijinal cd var ve bana göre kayıt kaliteleri berbat ..15 gün önce UB40 grubunun bir torrent sitesinden Mp3 formatında tüm diskografisini indirdim ve elimde orijinal cd olarak bulunan bir albümünü netten aldığım mp3 formatını cda ya çevirerek cd ye yazdım ve her iki cd yi de dinledim inanın mp3 olarak indirdiğim cd çok daha pırıl pırıl çaldı.Ama berbat mp3 kaynaklarıda bol miktarda mevcut net aleminde ..Buna benzer bir durumu 7 8 sene önce yaşamıştım ve acaba benmi yanılıyorum diyerek eşime de dinletip onay almıştım..Elimde orijinal cd si olan ezbere her saniyesini bildiğim bir sanatçının bir şarkısını netten indirip cd çalarla dinlerken arada bir yerde o ana kadar hiç duymadığım 1 sn lik bir zil sesi duyup donup kalmıştım.O zil sesi orijinal cd de yoktu yada ben duyamıyordum ama mp3 ten devşirme cd de net olarak duydum o zilin 1 sn içinde girip çıkışını..Eşim dinledi haklısın orijinalde bu ses yok yada çok derinde biz algılamıyoruz ama bu cd de çok net duyuluyor demişti..Bu müziği yapan sanatçının remix ıvır zıvır formatında hiçbir eseri yok kayıtlar aynı şarkının her saniyesi aynı ama arada bir yerde arka planda bir zil girip çıkıyor ..Çok merak edene şarkıyı mp3 formatında gönderirim orijinal kopyayıda siz edinirsiniz zilin hangi saniyede girip çıktığınıda yazarım farkı duyarsınız.
    Kalın sağlıcakla..

Ben çok merak ettim. Bir siteye upload edip linkini verebilir misiniz rica etsem?

• quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Mp 3 ten stereo olmaz iddiasına zaten katılmıyorum.Bu tamamen mp 3 ün üretildiği kaynak durumuna göre değişen bir durum.Benim elimde yaklaşık 50 tane civarında AAD formatlı orijinal cd var ve bana göre kayıt kaliteleri berbat ..15 gün önce UB40 grubunun bir torrent sitesinden Mp3 formatında tüm diskografisini indirdim ve elimde orijinal cd olarak bulunan bir albümünü netten aldığım mp3 formatını cda ya çevirerek cd ye yazdım ve her iki cd yi de dinledim inanın mp3 olarak indirdiğim cd çok daha pırıl pırıl çaldı.Ama berbat mp3 kaynaklarıda bol miktarda mevcut net aleminde ..Buna benzer bir durumu 7 8 sene önce yaşamıştım ve acaba benmi yanılıyorum diyerek eşime de dinletip onay almıştım..Elimde orijinal cd si olan ezbere her saniyesini bildiğim bir sanatçının bir şarkısını netten indirip cd çalarla dinlerken arada bir yerde o ana kadar hiç duymadığım 1 sn lik bir zil sesi duyup donup kalmıştım.O zil sesi orijinal cd de yoktu yada ben duyamıyordum ama mp3 ten devşirme cd de net olarak duydum o zilin 1 sn içinde girip çıkışını..Eşim dinledi haklısın orijinalde bu ses yok yada çok derinde biz algılamıyoruz ama bu cd de çok net duyuluyor demişti..Bu müziği yapan sanatçının remix ıvır zıvır formatında hiçbir eseri yok kayıtlar aynı şarkının her saniyesi aynı ama arada bir yerde arka planda bir zil girip çıkıyor ..Çok merak edene şarkıyı mp3 formatında gönderirim orijinal kopyayıda siz edinirsiniz zilin hangi saniyede girip çıktığınıda yazarım farkı duyarsınız.
    Kalın sağlıcakla..

Ben çok merak ettim. Bir siteye upload edip linkini verebilir misiniz rica etsem?

+1

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.