Şimdi Ara

Stereo kalitesi yüksek sinema anfisi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
9.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SertaçS

quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Sertaç la beraber şu stereo amfi işini bir ara halledecez inşallah.

Senden ümide kestim ben center in sağına Onkyo 709 soluna da güzel bir stereo amfi (2. de gümüş renk) planlarım var ama dur bakalım...

hayırlı olsun diyelimmi bilemedim...

Peki Pioneer LX73 ne olacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

quote:

I
    Memnunsan bozma keyfini arkadaşım. Ama stereo amfi ile avr arasında dağlar taşlar var, deneme şansı bulduysan zaten farkı duymuşsundur.

Ben şimdiye kadar boş yere avr peşinde koşmuşum. Hedef sinema bile olsa AVR ı ıhhh

Ali Bey yanılmıyorsam pre-power'a geçtiniz değil mi?
    AVR 'den pre-power'a geçince olan farklar nelerdir? kıyaslayabilir misiniz?

Hangi birini anlatayımki,

Sahne genişliği avr'ye göre pre-powerda daha iyi, detay daha fazla, pre powerın torku yüksek olduğu için kolonlarımı sürmekte hiçmi hiç zorlanmıyor. LX83 kullanırken kısık seste dinlediğim müzikten hiç bir zevk almıyordum, ortaya çıkan sonuç çok yavan ve kuruydu. Yani müzik mi dinliyorum yoksa kafamımı şişiriyorum belli değildi. Ama şimdi kalite hem sinemada hemde müzikte çok çok ama çok üst seviyelerde. Primarede kısık seste bile sonuç mükemmel. Şunuda söylemeden geçemiyeceğim gerek opponun müzik performansı olsun, gerek audiquest gibraltar ve king kobra kablolarım olsun, gereksede sistemden çıkardığım ve sattığım Hts5100 olsun bu kaliteye etkileri çok büyük.

LX83 140 wattı ama primareler 5*120 watt, galiba lx83 ün watt gücü biraz çin işi japon işi misali hiç tatmin edici değil. lx83 de volume dokunduğumda tepkime süresi çok geç oluyordu kulağımı doldurması için en az bir on kademe arttırmak gerekiyordu ama primarenin volümünü bir kademe arttırdığımda direk cevap alıyorum ve ses anında yükseliyor ve sonuç hemen değişiyor. Kısacası şuanda primare set çok başarılı, zaten primare processorün ses ve görüntüyü işleme yeteneği çok yüksek olduğu için bu da haliyle direk sonuca yansıyor.

İmkanı olan arkadaşların ben AVR ile başlamak yerine pre-power ile başlamalarını öneriyorum. Yada en azından dinlesinler.

Şuanda takipteyim eğer düşürebilirsem gönlümdeki canavar primare A32, eğer bu stereo powerıda sisteme dahil edersem o zaman değmeyin keyfime.

Stereo power alınca front'ları stereo power mi sürecek? 5100'u sistemden cikartmanin ne gibi artısı oldu. Bende kullanıyorum fakat şimdi kafam karıştı. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 10 Şubat 2012; 19:19:38 >

• Aynen öyle, 5100 sinema sisteminde iyi ancak stereoda kullanınca müziğe bir yavanlık katıyor.
  • Sıkıntı yaşanmaması için "BANA GÖRE" ibaresi olmak zorunda bu tip konularda yorum belirten arkadaşların cümlelerinin içinde...Benim en çok dikkat ettiğim nokta bu bir yere yorum veya tavsiye yazıyorsam mutlaka cümle içine "bana göre" ibaresini ekliyorum...Kulak, zevk ve sistem bileşenlerinin ne kadar birbiriyle uyumlu olduğu veya uyumlu olmadığı meselesi...Hepimiz aynı sistemleri aynı bileşenlerle aynı ortamda kullanmıyoruz çünkü...Bence sistem tavsiyesi verilirken o sisteme ait diğer ekipmanlar da yazılmalı ki sağlıklı bir çıkarım yapabilsin yardım isteyen arkadaş ve diğer yorum yapacak arkadaşlar...Yoksa misal "xxxx markası bu işte kötü almayın" diyip ortadan kaybolmak sadece kafa karıştırıyor ve zaman kaybına neden olabiliyor..

Kişisel düşünceler ve deneyimler diğer insanlara fikir verebilir ama kesinlikle bağlayıcı olamaz...Hiçbirimiz bu işte son noktayı koymuş otoriteler değiliz çünkü...

• quote:

Memnunsan bozma keyfini arkadaşım. Ama stereo amfi ile avr arasında dağlar taşlar var, deneme şansı bulduysan zaten farkı duymuşsundur.

Ben şimdiye kadar boş yere avr peşinde koşmuşum. Hedef sinema bile olsa AVR ı ıhhh

Doğru söylüyorsunuz ancak bir ekleme yapmak isterim.

stereo kalitesi = x
    sinema kalitesi = y

ise

h (hoparlör) X k (kaynak) X a ( amf-stereo veya avr) X k (kablo) X m (mekan akustiği) X ...............= x veya y

şeklindeki denklemle alınabilen en yüksek sonuç bence makbuldür. Benim hedefim her ikisi de olduğu için x ve y de alabileceğim en yüksek değerleri almaya çalışıyorum.

Diyelim tüm değerlerde 10 maksimum sayı olsun. Hoparlörde doğrudan 10 alan bir hoparlör koyduğunuzda maça 1-0 galip başlıyorsunuz.

Bu nedenle genellemelere katılmam.

Tamam benim sistemimde çok çok iyi bir stereo anfi şimdiki stereo performansımı geçer ama aynı anfinin kullanıldığı diğer bileşenleri vasat bir sistemi de benim sistemim geride bırakır ( ki bıraktığına şahit oldum)

Önemli olan hedef ve zevkleri doğru tanımlayıp kaynakları buna göre kullanmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi väliaikaista -- 20 Şubat 2012; 8:54:31 >

• Sonrasında hedefim ise: direct sinema girişi olan iyi bir entegre anfiyi sisteme dahil edip stereoyu onunla dinlemek.
  • Sn. lufubu umarım bir an önce hedefinize ulaşırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.