Şimdi Ara

Stereo kalitesi yüksek sinema anfisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
2
Favori
9.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ev sineması için de kullanacağım ama film seyrederkenki 5.1 veya 7.1 ses beklentim fazla değil.
    herhangi bir güncel sinema anfisinin sinema performansının bana yeteceğine eminim.
    ama özellikle Stereo performansının olabildiğince iyi olmasını istiyorum.
    receiver için bütçem 2500tl .

stereo için müziklerimi Creative kaliteli ses kartından , 192kbps-256kbps -320kbps kalitesinde mp3 lerden dinleyeceğim.

ne önerirsiniz?

• Dünyanın en iyi entegre sinema amfisini de alsanız stereo amfi gibi performans alamazsınız. Fakat kötünün iyisi olsun istiyorsanız marantz 6000 serisi denon 3800 serisi alabilirsiniz. Eğer 2. el bulursanız denon avc serisi size yetecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa147

Dünyanın en iyi entegre sinema amfisini de alsanız stereo amfi gibi performans alamazsınız. Fakat kötünün iyisi olsun istiyorsanız marantz 6000 serisi denon 3800 serisi alabilirsiniz. Eğer 2. el bulursanız denon avc serisi size yetecektir.
    Ek Olarak ONKYO Gayet Başarılıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Ek Olarak ONKYO Gayet Başarılıdır.

Alıntıları Göster
    bence de ONKYO
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat 131

bence de ONKYO

Alıntıları Göster
    mp3 deyince o dakka yalan oldu stereo olayı mp3 çalarsan rezil bir ses duyarsın deyim ben öle amfilerde 24 bit lik ve 44khz lik ve 1 mb/s den büyük değerlerdeki müzikleri dinelmelisin ki amfinin kalitesini anlaman için filmler için birşey demiyorum çünkü çoğu labaratuar oratmında geliştirilmiş seslerdir

ama ikiside farklı sistemler bir arada biraz zor fakat zaten dinlemen içinde 3-way speaker lazım yamaha üst modeller marantz gibi markaların üst seviyerli işe yarabilir ama madem bütçen 2500 tl sana şu sistemi al derim ben kendinden amfili bir konuşmaya deger satan kişi ile

http://www.nonamehifi.com/ContentDetails.php?CID=16&ID=9724&arc=0

bura ile temasa gec bakalım bir daha sonra da stereo amfi alır burdaki iki kolona bağlarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

mp3 deyince o dakka yalan oldu stereo olayı mp3 çalarsan rezil bir ses duyarsın deyim ben öle amfilerde 24 bit lik ve 44khz lik ve 1 mb/s den büyük değerlerdeki müzikleri dinelmelisin ki amfinin kalitesini anlaman için filmler için birşey demiyorum çünkü çoğu labaratuar oratmında geliştirilmiş seslerdir

ama ikiside farklı sistemler bir arada biraz zor fakat zaten dinlemen içinde 3-way speaker lazım yamaha üst modeller marantz gibi markaların üst seviyerli işe yarabilir ama madem bütçen 2500 tl sana şu sistemi al derim ben kendinden amfili bir konuşmaya deger satan kişi ile

bura ile temasa gec bakalım bir daha sonra da stereo amfi alır burdaki iki kolona bağlarsın

bir yerde de bu sistem için ayrıca amfi gerektirmez yazmışsınız ama bence gerektiriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: live2lift

quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

bir yerde de bu sistem için ayrıca amfi gerektirmez yazmışsınız ama bence gerektiriyor

Alıntıları Göster
    stereo performansı iyi avr deyince aklıma ilk gelen ürün sony 1200 ES hakkikaten iyidir yani. ikinci el bulursanız 800-900 gibi alınabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    stereo amfi seçimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dante81410

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    yorumlar için çok teşekkürler herkese.
    pctechnic01 "mp3 ve stereo olmaz" yorumunu yazmış , katılıyorum ama elden birşey gelmiyor, tüm arşiv mp3 ve sonrası da öyle olacak.
    hepsini 320kbps mp3 veya .flac dosyalarla yavaş yavaş yeniliyorum .
    kaynak kesinlikle mp3 wav veya flac olacak , onun için gereksiz yere fazla bir receiver de almak istemiyorum.
    mesela 5000euroluk bir receiver de alsam 1500euroluk bir anfide alsam mp3 dinlerken dahi biraz fark olacaktır ama aradaki fiyat farkına değecek bir ses farkı ( kaynak mp3 olduğundan ) alınamayacaktır diye düşünüyorum.
    ama mp3 ile de duyabileceğim de en iyisini duymak istiyorum.
    extreme de marantz sr5005 düşünmüştüm , satılmış.
    şimdi bir satıcı size Yamaha rx-v 1067 verelim çok memnun kalırsınız diyor, 2400tl civarı , buna ne dersiniz ?
    hoparlor olarak da Bookshelf e mecburum Focal Chorus 807v ler şu ana kadar dinlediğim en iyilerdi ( Bookshelf kategoride )

• quote:

Orijinalden alıntı: atlasyachting

yorumlar için çok teşekkürler herkese.
    pctechnic01 "mp3 ve stereo olmaz" yorumunu yazmış , katılıyorum ama elden birşey gelmiyor, tüm arşiv mp3 ve sonrası da öyle olacak.
    hepsini 320kbps mp3 veya .flac dosyalarla yavaş yavaş yeniliyorum .
    kaynak kesinlikle mp3 wav veya flac olacak , onun için gereksiz yere fazla bir receiver de almak istemiyorum.
    mesela 5000euroluk bir receiver de alsam 1500euroluk bir anfide alsam mp3 dinlerken dahi biraz fark olacaktır ama aradaki fiyat farkına değecek bir ses farkı ( kaynak mp3 olduğundan ) alınamayacaktır diye düşünüyorum.
    ama mp3 ile de duyabileceğim de en iyisini duymak istiyorum.
    extreme de marantz sr5005 düşünmüştüm , satılmış.
    şimdi bir satıcı size Yamaha rx-v 1067 verelim çok memnun kalırsınız diyor, 2400tl civarı , buna ne dersiniz ?
    hoparlor olarak da Bookshelf e mecburum Focal Chorus 807v ler şu ana kadar dinlediğim en iyilerdi ( Bookshelf kategoride )

Alıntıları Göster
    sinema amfisine çok para vereceğinize stereo bir amfi almanız çok mantıklı olur. Ya da sadece ön hoparlörleri sürecek stereo bir amfiyi sinema sistemine ekleyebilirsiniz. Sinema amfinizin pre-out çıkışlarından da stereo amfiye çıkış alırsınız sinema için.Normalde müzik dinlerken sinema amfisini kapatabilirsiniz.Ayrıca onkyo normal stereo amfilerde çok başarılı değil ki sinema amfilerinde stereo performansı iyi olsun. Ben de zamanında merak edip almıştım grand integra pre-power.

• quote:

sinema amfisine çok para vereceğinize stereo bir amfi almanız çok mantıklı olur. Ya da sadece ön hoparlörleri sürecek stereo bir amfiyi sinema sistemine ekleyebilirsiniz. Sinema amfinizin pre-out çıkışlarından da stereo amfiye çıkış alırsınız sinema için.Normalde müzik dinlerken sinema amfisini kapatabilirsiniz.Ayrıca onkyo normal stereo amfilerde çok başarılı değil ki sinema amfilerinde stereo performansı iyi olsun. Ben de zamanında merak edip almıştım grand integra pre-power.

Alıntıları Göster
    alfa147, pioneer lx73 için fikrin nedir stereo konusunda ? eklenecek pio yada başka bir stereo amfi getirisi ne kadar olur?

• Onkyo nasil hala tavsiye ediliyor anlamiyorum. Sadece Onkyo'dan baska avr kullanmayanlar icin Onkyo iyi avr gibi gelebilir. Tabii xx6 serisi ve sonrasi icin gecerli soyledigim. Denon olur, pioneer olur, marantz olur ama Onkyo bu haliyle alinacak en son avr benim icin. 3-5 guzel ozellik koyup amplifikator kismini kirpip fiyati asagi cekmekle iyi avr yapilmiyor. 3007'den sonra kullandigim lx83 gosterdi ki 3007 avr falan degilmis. Lx83 avr ise 3007 degil,o kadar bariz bir ucurum var. Lx73'un stereo performansini byali'de dinledigimde gayetiyi bulmustum, mantikli bir secenek. Zevke gore Denon yada Marantz'a kayabilirsiniz. Ben olsam Marantz secerdim buyuk ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Onkyo nasil hala tavsiye ediliyor anlamiyorum. Sadece Onkyo'dan baska avr kullanmayanlar icin Onkyo iyi avr gibi gelebilir. Tabii xx6 serisi ve sonrasi icin gecerli soyledigim. Denon olur, pioneer olur, marantz olur ama Onkyo bu haliyle alinacak en son avr benim icin. 3-5 guzel ozellik koyup amplifikator kismini kirpip fiyati asagi cekmekle iyi avr yapilmiyor. 3007'den sonra kullandigim lx83 gosterdi ki 3007 avr falan degilmis. Lx83 avr ise 3007 degil,o kadar bariz bir ucurum var. Lx73'un stereo performansini byali'de dinledigimde gayetiyi bulmustum, mantikli bir secenek. Zevke gore Denon yada Marantz'a kayabilirsiniz. Ben olsam Marantz secerdim buyuk ihtimalle.
    Yazmamak için kendimi zor tuttum ama daha fazla dayanamayacağım.

Onkyo hangi kriterlere göre stereoda iyi bir amfi bende yorumlara bakınca şaşırdım kaldım.

Ben 876 kullandım ve şimdide LX73 kullanıyorum, Onkyo 876 yada 3007 bence LX73 ün gıdım yanına yaklaşamaz. Studio 100 lerle 876 yı kullandığımda kolonların güce ve tork'a açlığı çok bariz bir şekilde hissedilirken şimdi pioneer amfi bu boşluğu biraz olsun doldurdu.

2500 tl bütçe azımsanacak bir para değil, bu miktarı 2. el stereo amfi ile değerlendirin. MP3 dinleyerek kaliteli ses beklenmemeli. Bu durumda kaynak seçimine de dikkat etmeniz gerekir.

Ege tatil bitti sanırım, hoş geldin

• quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

alfa147, pioneer lx73 için fikrin nedir stereo konusunda ? eklenecek pio yada başka bir stereo amfi getirisi ne kadar olur?

stereo amfi eklenecekse bu en son pioneer olur. Lx73 ü ise dinlemedim ama lx90 dinledim 2-3 farklı hoparlör ile.Güzel sinema amfisi olabilir ama stereo olarak kesinlikle vasatın altında.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

stereo amfi eklenecekse bu en son pioneer olur. Lx73 ü ise dinlemedim ama lx90 dinledim 2-3 farklı hoparlör ile.Güzel sinema amfisi olabilir ama stereo olarak kesinlikle vasatın altında.

Alıntıları Göster
    bu yorumlara göre şu yöne doğru gitmek mantıklı olabilir ;

kaliteli sinema anfisi yerine 1200 - 1500tl arası Denon 1911 - Yamaha 767 - Pioneer 920 benzeri giriş seviyesi AVR Sinema anfisi ile sinema kısmını tamamlamak , zira sinema performansı beklentim hiç yüksek değil .
    şu and Samsung 46" 8000 serisi 3D Led TV den MKV filmleri eski sony 5+1 ile seyrediyorum.
    TV nin 5+1 çıkışı olsa sinema anfisi almam bunla devam ederdim aslında ama TV nin 5+1 ve üstü çıkışı sadece optik olarak mümkün , bendeki Sony de ise sinema için sadece analog 5+1 giriş var . şu anda güzelim AC3 filmleri TV den stereo ses çıkışı alıp Sony deki MD girişine takıp Pro Logic ile sanal 5+1 dinleyebiliyorum.

Sinema işini böylece hallettikten sonra Stereo için mp3 lerimi olabildiğince kaliteli dinleyebileceğim bir stereo amfi almak nasıl olur ?
    böyle bir stereo anfi için ne önerilebilir , yaklaşık ne kadar harcarım ? 1500tl ye bulabileceğim birşey yeter mi ?

Stereo ya uygun bir çift raf tipi hoparlör de almam gerekecek , amfiye uyumlu tercihan.
    hoparlör için de 2000tl civarı bütçe düşünüyorum.

• quote:

kaliteli sinema anfisi yerine 1200 - 1500tl arası Denon 1911 - Yamaha 767 - Pioneer 920 benzeri giriş seviyesi AVR Sinema anfisi ile sinema kısmını tamamlamak , zira sinema performansı beklentim hiç yüksek değil .
    şu and Samsung 46" 8000 serisi 3D Led TV den MKV filmleri eski sony 5+1 ile seyrediyorum.
    TV nin 5+1 çıkışı olsa sinema anfisi almam bunla devam ederdim aslında ama TV nin 5+1 ve üstü çıkışı sadece optik olarak mümkün , bendeki Sony de ise sinema için sadece analog 5+1 giriş var . şu anda güzelim AC3 filmleri TV den stereo ses çıkışı alıp Sony deki MD girişine takıp Pro Logic ile sanal 5+1 dinleyebiliyorum.

Sinema işini böylece hallettikten sonra Stereo için mp3 lerimi olabildiğince kaliteli dinleyebileceğim bir stereo amfi almak nasıl olur ?
    böyle bir stereo anfi için ne önerilebilir , yaklaşık ne kadar harcarım ? 1500tl ye bulabileceğim birşey yeter mi ?

Stereo ya uygun bir çift raf tipi hoparlör de almam gerekecek , amfiye uyumlu tercihan.

Alıntıları Göster
    ilana bir bakın.bildiğim kadarıyla kaliteli hoparlörlerdir.düşünülebilir.
    www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-sonus-faber-hoparlor-2-el-43088171/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maykop -- 24 Şubat 2011; 15:26:07 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Ses sistemlerinde en önemli aygıt hoparlördür. Mesela 10000 dolarlık amfi ile 500 dolarlık hoparlör almak yerine 10000 dolarlık hoparlör ve 500 dolarlık amfi alınmalıdır. Yukarıda da söylediğim gibi fiyat performans açısından dinlediğim (hi-end seviye) en iyi bookself dynaudio focus 110. Bu hoparlörü marantz pm 7001 ile dinledim gerçekten yeterli derecede detay verebiliyordu. Fakat bütçe yetiyorsa tannoy dc8 bütün müzik türleri için sizi mutlu edecektir.

• quote:

Lambalı giriş seviyesi bir stereo amfi de düşünülebilir. Mesela Melody sp9 sanırım 2. eli 1400-1900 tl arası bulunuyor.
    Forumda D&T&S isimli arkadaş satıyor. Bir görüşmenizde fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

quote:

Lambalı giriş seviyesi bir stereo amfi de düşünülebilir. Mesela Melody sp9 sanırım 2. eli 1400-1900 tl arası bulunuyor.
    Forumda D&T&S isimli arkadaş satıyor. Bir görüşmenizde fayda var.

Alıntıları Göster
    çok önemli bir şeyi sormayı unuttum ; alacağım 1 çift hoparlörü , hem stereo amfi ile hem de sinema amfisi ile kullanabilirmiyim ?
    bunun için bir hub , veya benzeri birşey varmıdır ?

anladığım kadarıyla , benim durumum için , giriş seviyesi sinema avr + stereo amfi fikrini destekliyorsunuz ?
    yalnız lambalı amfi falan mp3 için çok fazla değilmi üstadlar ?
    bilinen markalardan bir şey önerilemezmi ?
    cehaletimi bağışlayın .

• quote:

çok önemli bir şeyi sormayı unuttum ; alacağım 1 çift hoparlörü , hem stereo amfi ile hem de sinema amfisi ile kullanabilirmiyim ?

anladığım kadarıyla , benim durumum için , giriş seviyesi sinema avr + stereo amfi fikrini destekliyorsunuz ?
    yalnız lambalı amfi falan mp3 için çok fazla değilmi üstadlar ?
    bilinen markalardan bir şey önerilemezmi ?
    cehaletimi bağışlayın .

Alıntıları Göster
    arkadaşım ömür boyu mp3 mü dinliyceksin ki?
    zamanla arayışlar farklı yönlere kayacak, bunu unutma sakın, bu işler hep böyle başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

arkadaşım ömür boyu mp3 mü dinliyceksin ki?
    zamanla arayışlar farklı yönlere kayacak, bunu unutma sakın, bu işler hep böyle başlar.

Alıntıları Göster
    alacağım 1 çift hoparlörü , hem stereo amfi ile hem de sinema amfisi ile kullanabilirmiyim ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.