Şimdi Ara

[b]STEREO OLARAK DA İYİ PERFORMANS VEREN AVR ARIYORUM YARDIM LÜTFEN[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ev sinema sistemi olarak da stereo olarak da kullanabileceğim iyi ibr receiver arıyorum yardımcı olabilir misiniz? 1000 tl civarı bir bütçeyle ne tavsiye edersiniz?

• SONY STR-DA1200ES , bütçene göre iyi bir seçim olacaktır. Bende hemen hemen aynı arayıştaydım . Cevahir SONY mağazasında dinlemiştim , fiyatı oldukça değişkendir dikkat et. cevahirde sony shop ta peşin 690 tl iken
    aynı alışveriş merkezindeki teknosada 1000 tl nin üzerindeydi.
  • Sevgili @özdaywalker merhaba,
    PM ine istinaden PM attım.
  • PM yi destekliyorum bende.
  • marantz muzıkal anlamda ıyıdır.yenı serı sr 6003 yurtdısındakı testlerde cok ıyı puanlar almıs.tavsıye ederım
  • Marantz stereo ses anlamındada, sinema anlamındada ihtiyaca cevap verebilecek bir amfi olabilir.
  • Valla yazmıyim dedim yanlış anlaşılacak diye ama...
    Ne desem...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sony 3400es de karar kıldım arkadaşlar hem 5400'ün yapısını kullanıyor hem de ekonomik
    evet 3400'ün hd sertifikaları yok ama benim de şimdilik ihtiyacım yok sterero olarak da 2400 den daha iyi dediler
    şimdi cd player almak lazım önerisi olan ikinci el satan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GALATARSENAL -- 7 Ağustos 2009; 10:44:07 >
  • eğer istanbuldaysan zeytinburnu olivium teknosada 199tl'ye yamaha cdpler var modelini hatırlamıyorum. 3 adet kalmıştı birini ben alıcam hepsini alma ama :)
  • Hayırlı olsun 3400es

Fakat 3400es in 2400es den nasıl yapılsal bir farkı varmışta 5400es e benziyormuş merka ettim.

• Dur ben gidip hepsini aliim.

Şaka şaka. Alana hayırlı olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: mustyblack

eğer istanbuldaysan zeytinburnu olivium teknosada 199tl'ye yamaha cdpler var modelini hatırlamıyorum. 3 adet kalmıştı birini ben alıcam hepsini alma ama :)

• Bu topic benim mevcut durumum için uygun galiba. Az önce Extreme Audio Akmerkez e uğradım. Almayı düşündüğüm MA RS6 lar için uyumlu olacağını düşündüğüm Denon ve Marantz arasındayım.
    RS6 ları daha önce aynı yerde Marantz ile dinlemiştim. Gerçekten müzikal olarak iyi bir ikili oluşturuyorlar. Denon u ise hiç denemedim, tamamen forum bilgisi üzerine konuşuyorum. Oradaki yetkili Marantz ın RS6 ile daha uyumlu olacağını Denon un ise daha dinamik olduğunu ve dinlerken yorucu olabileceğini söyledi. Ağırlıklı olarak sinema için kullanılacağı ve müzikte de RS6 larla uyumlu olabilecek amfi Marantz (4003-5003) mı yoksa Denon (1910-2310) mudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi 67 -- 14 Ağustos 2009; 17:47:45 >
  • Merhaba Archi67,

Henüz 1910 ve 2310 dinleme fırsatım olmadı, iki üründe henüz gelmedi sanıyorum.
    Ancak ağırlıklı olarak sinema için düşünüyorsan receiverını ben Denon öneririm, Marantzlar sinema için biraz yumuşak geliyo bana. Ancak stereoda da Denonun Marantzdan belirgin şekilde kötü performans sergileyeceğini düşünmüyorum.

Yalnız önceki 09 serisine göre 2310 lar çinde üretilmeye başlamış.

Araştırdığım kadarı ile 2310 çin üretimi (önceki seri japon üretimi idi), görüntü işlemcisi anchor bay abt 2010(önceki seriye göre daha iyi faroudja dcdi idi), DACları çok başarılı değil Analog devicesın bir modeli (bir üst seride Burr-brown var.), bağlantıları yeterli gibi ancak sadece bir adet hdmi out var. Amerika modelinde Preout sadece sub var, avrupa olanında tüm kanallar için mevcut. 2 adet Sharc DSP kullanıyor ve main zone da tüm kanallar için Alpha24 upsamling var (sitesinde yazıyor ancak bundan tam emin değilim çünkü kasanın önünde yazılmamış bu özellik, diğer modellerde yazıyor). Akustik kalibrasyon için multeq XT var, ayrıca dynamic volume özelliği de bulunuyor.

Şahsi fikrimci bu fiyat aralığıda iyi bir alternatif 2310.

Umarım yardımcı olmuştur.

• Siteden inceleyince yukarıda belirttiğiniz farklılıklar var. Ne kadarı işime yarayacak bilmiyorum ama ilave farkettiklerim;
    1910 da 6 ohm da 5 W artış var, Dolby Pro Logic IIz eklenmiş, ekran 1 satıra düşmüş, video conversion sadece HDMI da var
    (1909 da tüm bağlantılarda varmış).
    2310 da 8 ohm da 5 W artiş, Dolby Pro Logic IIz, On-Board GUI via HDMI output, hem analog hem de HDMI üzerinden scaler,
    learnable kumanda, A/D conventer 24-bit / 192-kHz, üst modellerde bulunan Advanced AL24 processing ilaveleri var.
    Bu teknik özelliklere bakılınca 1910 da fazla bir gelişme yok ama 1909 4 yıldız almıştı 1910 5 yıldız alımş bir ürün. 2310 ise
    kağıt üzerinde bayağı değişmiş görünüyor.
    Bir mağazada 1 ad. siyah 1909, Güneşli Medimarkt ta 1 ad. gri 2309 var. Yeni Denon ların liste fiyatlarıda belli olmuş.
    http://www.enucuzdikmen.com/index.asp?CategoryID=10&SubCategoryID=0&SubSubCategoryID=0&UserType=0&Lang=1&strRnd=PMFTMGPZLKC1L08J5I8BULJFSP5K152&urun_ana_kategori=268&urun_alt_kategori=686
    Mevcutların ve yenilerin fiyatlar da bunlar. (Yenilerde liste fiyatından yaklaşık %15 indirim yapılabileceğini düşündüm.)
    Denon 1909 1680 TL peşin
    Denon 1910 1500 TL peşin
    Denon 2309 2400 TL
    Denon 2310 2600 TL peşin
    Sinema için ben de Denon dan yanayım ama hiç dinlemedim. Büçeye göre bir ayarlama yapacağız artık. Bilgilendirme için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi 67 -- 15 Ağustos 2009; 9:40:52 >

• Sevgili ARCHİ 67 o gidip öneri aldığın adamlar marantz ın ithalatcısı sen olsan ne önerirsin herkes tabiki kendi ürünü övecek öne çıkaracaktır ... tabiki siz bu gaza gelmeyeceksiniz ... bir gün bende telefon açtım sanki marantz dünyanın en iyi amfilerini focal de en iyi speakerlarını yaparmış izlenimi kaldı üzerimde bence marantz ürünleri için çok özelmiş havası yaratılıyor neyse ... denon 1910 - 2310 - 3310 serilerinin eli kulağında ... yanısıra yamaha rx-v765 hafta başında sanırım satışa çıkacak birde pioneer vsx-1019 u incelemeni tavsiye ederim bu gruptaki tüm cihazlar iyi cihazlardır... dinlemeden almayın bence ... ayrıca denon fiyatları çok yüksek sakın o rakamlardan alma birde ürünler daha görülemedi bile bu linkini verdiğin site satışa başlamış ne gönderecekmiş müşteriye merak ettim ...

selamlar ...

quote:

Orijinalden alıntı: Archi 67

Bu topic benim mevcut durumum için uygun galiba. Az önce Extreme Audio Akmerkez e uğradım. Almayı düşündüğüm MA RS6 lar için uyumlu olacağını düşündüğüm Denon ve Marantz arasındayım.
    RS6 ları daha önce aynı yerde Marantz ile dinlemiştim. Gerçekten müzikal olarak iyi bir ikili oluşturuyorlar. Denon u ise hiç denemedim, tamamen forum bilgisi üzerine konuşuyorum. Oradaki yetkili Marantz ın RS6 ile daha uyumlu olacağını Denon un ise daha dinamik olduğunu ve dinlerken yorucu olabileceğini söyledi. Ağırlıklı olarak sinema için kullanılacağı ve müzikte de RS6 larla uyumlu olabilecek amfi Marantz (4003-5003) mı yoksa Denon (1910-2310) mudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0sedan -- 15 Ağustos 2009; 10:51:50 >

• Tekrar selamlar Archi67,

Osedanın söylediği gibi nakit alımda yazdığın fiyatlar çok yüksek. Ertekinden oturduğun yere yakın bir bayi telefonu sorup nakit fiyat sorarsan, farklı fiyatlar duyacaksın yazdıklarından.

Yalnız AL24 olayı biraz muamma gibi geliyor bana, çünkü diğer bütün bulunan modellerde kasanın ön tarafında "AL24 Processing" ibaresi var, 2310 yok nedense.
  • Selamlar
    Haftasonu gerçek fiyat araştırması yapmak ve stok bilgisi için Kadıköy e gittim. Dediğiniz gibi yukarıda yazdığım fiyatlardan çok daha aşağıdan alınabiliyor. Demek ki telefonla yapılan yapılan görüşmelerden ziyade yüz yüze görüşmek en sağlıklısı. EISA ödülleri de açıklanmış. ödüllü Denon 1910 işimi rahatlıkla görecek gibi. Ama Denon lar 1 ay içinde gelecekmiş.

Forumdaki ilgili firmalar gelince haber verirse Denon 1910 için stoğuna ilk girecek bir firmadan peşin fiyatlı potansiyel alıcıyım. Şimdilik beklemekten başka çarem yok. (2310 un muammalı durumuna çıkınca bakacağız artık, durumuna göre 2310 a çıkabilirim.)

Ayrıca gittiğim yerde Yamaha 765 vardı. Hazır kurulu sistem yoktu ama ilgili arkadaş yamaha höparlör ile bağlayıp dinletti. Onkyo 607 de 1 hafta için de elinde olacakmış.

• Açıkcası ben bu EISA ödüllerine oldum olası pek güvenmiyorum enteresan bir kriterleri var ve parayı veren düdüğü çalar zihniyeti malesef orda da işliyor.
    Siz kulağınıza ve gavurların kullanıcı yorumlarına bakın ve muhakkak güvenin derim. Malum ülkemizde hi-fi yeni yeni daha çok tüketiciye ve potansiyel tüketiciye ulaşırken U.K. , ABD vb. ülkelerde çoluk çocuğun odasında bie h-fi sistemler var. Onlar bu konuda daha rahat alım gücü ve inceleme olanağı buluyorlar ne yazık ki..
  • Stereoda iyi AVR konusunda Sony STR-DAXXXXES serilerini öneririm. Bilhassa Sony STR-DA5200ES ve Sony STR-DA3200ES bu konuda neredyse eşsiz. Diğer Sony STR-DA1200ES’den farklı olarak bu iki ampli 8 Ohm’da 7X120 watt rms 20-20khz %0.09 THD spesifikasyonunda. Yaklaşık 16kg'lik ve birebir aynı a class (aslında ab) çıkış katı, eş kapasitörler ve transformatörü kullanan bu modeller digital sesi lpcm olarak 7.1 (96khz’ye kadar) HDMI 1.2'den kabul etmektedir. Dolby TrueHD codeclerinin ise bu amplilerde olmaması önemsiz zira PS3 ve diğer Blu-Ray okuyucular böyle kodlanmış dosyaları açıp (unzip) lpcm olarak işlemci ve sonrasında D/A dönüştürücüye yolladığından (pcm lfe düzeltmesinide yapıyor bu ampliler) sesin ampli içinde veya kablonun diğer tarafında çözümlenmiş olmasının bir önemi kalmıyor (kanal ayırımıda bu safhada yapılmıyor çünkü). 5200ES, 3200ES’den sadece grafik kullanıcı arayüzü ve 1080p upscale özellikleriyle ayrılmaktadır. 1200ES ise güç aynı koşullarda 7X100 watt ancak HDMI’dan lpcm çok kanal kabulü yoktur. 2006 Dönemi bu cihazların 2007 versiyonları ise 3300ES, 4300ES, ve 5300ES’dir. Burada 3300ES, 1200ES’nin amplikasyon anlamında eşidir. 2008 Versiyonlarında ise numaralandırma 2400ES, 4400ES ve 5400ES’dir. (5300’den itibaren malzeme ve işçilik kalitesinde düşüş gözlenirken, 3300ES, 2400ES ve 4300ES’de dış görünüş eski ışıltısını pek taşımıyor, en üst 5XXX serisi hariç) Yine 2400ES eski 1200ES’nin eş amplikasyonuna sahiptir. 4400ES ve 5400ES yine 3200ES ile eş ses devrelerine sahiptir. Ancak geçen zaman içerisinde modeller yenilendikçe ses karakteristiği pek değişmeyen bu amplilerde üst modellere video işleme yetenekleri epey gelişmiştir. 2009’da 6400ES’ye ağ yetenekleri eklenirken yakında çıkacak 3500ES ve 5500ES’de DCS ortam akustiği ayarlarının HD versiyonları, Blu Ray için HATS ve DLNA desteği bulunacakmış. 3200ES (5200ES) ile 1200ES (2400ES) arasındaki ses farkı tanımlamasını bizzat her iki cihazı eş koşul ve zamanda deneyen biri olarak söyleyebilirimki tonal anlamda kesinlikle aynı, fakat öncelikle gerçeklik, sonrasında ise sahne genişliği, derinliği ve transparanlık bakımından aralarında dağlar var. Bilhassa HD ses kaynaklarında seslerde dip-tepe seviyelerin genişlemesi ve derinlik artışı bariz. Benim gibi zaten HDMI kaynaklardan görüntü giren upscale ihtiyacı olmayan, grafik menülere ihtiyaçtan ziyade amplikasyon ve sese önem verenlere kesinlikle piyasada uygun fiyata bulunabilecek 3200ES modelini öneririm, neredeyse dörtte biri fiyatına 5200/5400ES’nin ses yapısını almış olursunuz, ki 5400ES’nin diğer markalardaki karşılık modelleri; yaklaşık Yamaha’da RX-V1900, Denon AVR-4310, Marantz SR7002, Pioneer VSX-LX52, Onkyo TX-NR807 sınıfında cihazlarına denk gelmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dave__ -- 18 Ağustos 2009; 14:56:11 >

• cambridge audio
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.