Şimdi Ara

Stereo Pasif Hoparlör Seçimi (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1-1.5 aydır amfi ve stereo hoparlör araştırması yapıyorum. Amazon'daki son Prime Day indirimi ile Fosi Audio BT20A Pro ve KabelDirekt 2x2.5mm kablo satın aldım.

Amfiye karar vermem, Türk bir YouTuber (Theodyofil) arkadaşın önerisi ile oldu. Uygun fiyatla hi-fi'ye başla diye bir videosu vardı. Orada önerdiği hoparlör ise KEF Q150 idi. İlk etapta KEF Q150 alacaktım ama araştırma yaparken daha iyi alternatifler gördüm. Şöyle de düşündüm: hoparlörleri iyi alırsam ileride amfi değişikliği yapabilirim ve aldığım hoparlörleri uzun yıllar kullanabilirim.

Gerek bu forumda, gerekse başka forumlarda "Hoparlör başkasının önerisi ile alınmaz, kişi dinlemeli, karar vermeli, oda ve ekipmanına göre seçmeli" gibi birçok öneri gördüm. Ancak daha önce hiç deneyimim yok hi-fi olarak. Soundbar ve Bluetooth hoparlör dışında hiç hi-fi sistem kullanmadım. Neyse ki çok uzatmayayım.

KEF Q150 (15.000₺) 2. el

Triangle Borea BR03 (12.000₺) 2. el

Dali Oberon 3 (15.000₺) 2. el

Araştırmalarım neticesinde seçeneklerimi epey azaltmıştım. Önceliğim Triangle idi ama daha sonra eski sayılabilecek Sony, Pioneer gibi markaların hem ebat hem de watt cinsinden bu belirttiğim ürünlere yakın ama fiyat olarak çok daha ucuz ürünler gördüm. Sahibinden.com'da gerek yaşadığım yer Bursa'da, gerekse farklı şehirlerde 2-3 yollu çok seçenek var. Ama ses işi çok karışık ve sürekli al-sat yapmak da istemiyorum. Acaba seçim konusunda bana yardımcı olacak birileri çıkar mı? Dinlediğim bir müzik türü yok, her tür müziği zaman zaman dinlerim ve daha önce deneyimim yok. Belki de size göre en kötüsü olan, bana fazla gelecek.

Odam 18 metrekare ve alt-üst sağ-sol komşular var. Sesi son ses açamayacağım, kısık ama kaliteli ses olsun istiyorum. Belki ileride yüksek ses dinleme olanağı da olabilir.

Sanırım yazıyı çok uzattım, özür dilerim ve yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben karar veremedikçe favoriye eklediğim ürünler bir bir satılıyor dün 11k ya alacağım triangle borea Br03 satıldı bugünde kef q150 gitmiş😔😔

• quote:

Orijinalden alıntı: 0unknown0

Ben karar veremedikçe favoriye eklediğim ürünler bir bir satılıyor dün 11k ya alacağım triangle borea Br03 satıldı bugünde kef q150 gitmiş😔😔
    Dali Oberon 3 diğer ikisinden daha iyi bir tercih olur. O olmazsa Zensor 3 veya Monitor audio bronze 100 tavsiye ederim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • General Daimos kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam peki resimdeki gibi eski ürünler sanırım vintage diyorlar bu Dali, kef, ve triangle gibi yeni ürünlerden iyi olabilir mi yani daha uygun fiyata daha kaliteli ürün bulabilir miyim acaba
    Misal yeni olanlar hep iki yollu eski ve daha uygun olup üç yollu olan hoparlör çok var da Stereo Pasif Hoparlör Seçimi (yardım)

• 0unknown0 0 kullanıcısına yanıt

Hoparlörleri çok eski almanı önermem. Bobinde biriken pislikler, körüklerin aşınması, göbekte çukurlar ve magnette kayıp, değiştirilmiş cros. Devreleri. Soru işaretleriyle dolu. Kaç kişinin elinden geçtiği belli değil. Çoğu eski pikaplı kaset çalarlı setlerden çıkma. Bunları belli yerler alıp küçük bir restorasyon aşamasından geçirip satılığa çıkartıyor. Çok iyi muhafaza edilmiş ve temiz kullanılmışını bulmak zor. Vintage görünümlü hoparlör istiyor iseniz wharfedale linton 85, kilipsch heresy, magnat transpuls 1500, jbl 4312Mıı bakılabilir.

hoparlörün 3 -5 yollu olması sizi kandırmasın. Bir kısım kullanıcıya göre müzik en iyi fullrange hoparlörlerden dinlenir. Araya girecek crossover istenmez. Diğer taraftan bir çok kullanıcıda tek hoparlörün aynı anda bir çok frekansı düzgün veremeyeceğini savunur.

Kef in tweeter lı sürücüsü kendini kanıtlamış patentli yapıdadır. Triangle ile İkisini yan yana koyup ve aynı kaynaktan dinlemeden hangisi size uygun bilemezsiniz. Aslında teşhisi koymuşsunuz. Kulak zevki, anfi hoparlör ilişkisi. Hali hazırda bahsettiğiniz incelemeyi görmüşken daha iyisini aramakla zaman ve fırsatları kaybedersiniz. Bahsi geçen 3 markada sınıfında kötü olamaz. Eski hoparlörler kafanızda soru işareti yapmasın. Hepsini geçtim çoğunun kabini sunta, ve zamanla şişme yapmakta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BuStaNT kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam sağolasın oldukça faydalı bilgiler artık kafamdan eski ürünlerinde çıkardığında geriye triangle ve Dali kaliyor kefler maalesef satıldılar 18k dan aşağıda ikinci el yok bu doğrultuda triangle yı alacağım 11.5k ya dalilerde 15k daha önce deneyimim olmadığı için emin beni fazlaca tatmin ederler bu iş çok uzadı bugün neticelensin

• Triangle'ı tavsiye etmiyorum alt frekans cevabı iyi değil, Kef, Dali veya Monitor Audio gibi markaların modellerini tavsiye ederim. Kef q350 kullanıcısı olarak Dali Oberon 3 daha dengeli ve kabin yapısı daha güzel diyebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bluetooth Hoparlör seçimi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • General Daimos kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bu ürün için 15k makul bir fiyat mıdır gerçi ikinci elden farklı bir alternatif yok sıfır olarakta min 23k ya var Stereo Pasif Hoparlör Seçimi (yardım)

Oberon 3, herhangi bir deneyimi olmayan ama aynı zamanda ağır bas düşkünü olmayan bir çok kişiyi mutlu edecektir.

Yalnız konuşulmayan bir detayı hatırlatmak isterim.

Hoparlörler nasıl yerleşecek?

Eğer bilgisayar masası gibi dar bir alanda, yüzünüze çok yakın ve de duvara dayalı şekilde duracaklarsa o zaman önden portlu ve daha küçük sürücülü bir hoparlör almanız daha doğru olur.

Salon gibi daha geniş bir alanda ama yine duvara dayalı duracaklarsa yine önden portlu bir model daha sağlıklı olur. Sanırım Elac markasının Kef Q150-350 dengi bir modeli vardı.

Bunun dışında Raf tipi hoparlörler herhangi bir tv sehpasının üstüne koyulunca tv sehpasını da kabin gibi kullanıyor ve sesin netliği bozuluyor. Bu sebeple hoparlörler tv sehpası üzerinde tv’nin iki yanında duracak şekilde konumlanacaksa mutlaka hoparlör ile tv sehpası arasına silgi vs gibi rezonansı engelleyecek aynı zamanda tv sehpasını çizmeyecek şekilde bir ara materyal kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu detayları neden yazdım çünkü hoparlör satın alınan yerde daha ideal şartlarda dinlenip beğeniliyor, sonrasında da evde daha kötü bir yerleşim ile daha kötü bir ses alınabiliyor.

Son olarak gerçekten geçmişini bilmediğiniz vintage hoparlör almayın. Yeni ama ikinci el daha mantıklı sizin durumunuzda. Diğer arkadaş önemli bir hatırlatma yapmış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler desteğiniz için
    Sistemi TV ile kullanacağım lakin TV ünitesinde boş alan mevcut değil şuan ya stand satın alacağım yada uygun bir şekilde yaptıracağım, duvara sıfır yerleşim yapmam min 10cm açıklık bırakırım hocam ben stand ve hoparlör arasında singerimsi bir malzeme düşünmüştüm subwoofer altlarına konulanlardan ama olmadı sizin dediğiniz gibi yanlış anlamadı isem somun gibi bir malzemede bulabilirim
    Diğer arkadaşında verdiği bilgiler ışığında eski ürünlerden vazgeçtim eski ürün almaktaki maksadım şöyleydi 2024 model düz s24 almaktansa 2024 model s23u almak benim için daha mantıklıdır hoparlörler içinde böyle birşey olabileceğini düşündüm

Aslında hoparlörlerde durum tam olarak o şekilde değil seneler geçse de iyi hoparlör iyi hoparlördür ve kendini kanıtlamışsa değerlidir. İkinci el sitelere kült modeller düşer düşmez herkes peşinde koşar. Fotoğraf makinalarındaki lens gibidir aslında iyi hoparlör, makinanın teknolojisi vs değişir ama iyi lensiniz varsa makinayı değiştirseniz de lensi saklarsınız.

Tekrar belirtilen modellere dönecek olursak fiyat olarak en uygunu aslında Oberon 3. Dali tuhaf bir şekilde abartı fiyatlama yapmıyor Almanya fiyatlarına bakın ne demek istediğimi anlarsınız, aslında en pahalısı Dali iken en uygunu Türkiye'de Dali enteresan ama gerçek.

Kef biraz bu youtuberlar vsler başta olmak üzere o modellere talep arttırıldı. Forumlarda bir kaç kiş, youtuberlar vs bir kaç markayı öne çıkarıp google aratmalarına yansıtınca distribütörde ona göre fiyatlandırma yapıyor. Ben Ocak ayında Kef q350yi amazondan 12.000tlye aldım sanki $/€ o kadar artmışcasına fiyatlarına bakın. Daha önce Kef LS50 kullanmış biri olarak sürmesi çok daha kolay ama LS50deki kabinin kalitesinin yarısı yok ve işçilik net kötü.

Zuhal müzikte bunlardan farklı olarak Monitor Audio satılıyor size Bronze 50 biraz daha iyi bas cevabı istiyorsanız da Bronze 100 tavsiye ederim. Tam bir all rounder ve sürmesi vs gayet kolay ama her yere doğru konumlandıramayabilirsiniz boyutlarından dolayı.

Triangle ise bas konusunda net üzecek bir model dinleme imkanınız olursa deneyin belki hoşunuza gider, benim hiç gitmedi daha önce Triangle Esprit'de kullandım ondan sonra aldığım LS50 net daha iyi geldi bana her anlamda en büyük artıları kolay sürülmeleri.

Yeni başlayan biri iseniz MA Bronze ihtiyacınızı fazla fazla karşılar, bu arada Kef q150nin olmasa da q350nin bas cevabı gayet yeterlidir. Çok zorlamadan temiz ses veriyorlar bir seviyeye kadar.

• Selamlar herkese.Kullanacağın amfi o yazdığın ise ona göre hooarlör seçmeni öneririm.oberon 3 o amfi için zor ve büyük sürücü.çamurlu ses alırsın basslar doldurmaz.oberon 1 zensor 1 kef q150 vs vs.küçük sürücülü hoparlör almanı tavsiye ederim. Youtubeda videolarım var.bak istersen biraz fikir verebilir.mikro amfiler var.kanal ismib adnan kılıç

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.