Mantıklı bir durum mudur? Bir sınıfa ses sistemi bağlanacak. Sınıfta hazırda bilgisayar yok. Dizüstü bilgisayarlar getirilip kullanılacağı için 5.1 ses kartı da yok. Hep stereo. Amaç 5.1 ses almak değil ama varsayalım double stereo ses almak istense yani amaç sesi genişletmek olsa 5.1 sistemlerdeki 3 kablo için çözüm ne olacak? Tek giriş var. O tek girişe nasıl dönüştürülür bu 3 çıkışlı sistem?
Ya da 2.1 mi almak gerekir?
Mesela bu iş için creative sbs a500 modelini beğendim. Uyduların kendi kabloları kısa. Bunu sınıfın köşelerine uzatmak mümkün müdür? Uydu subwoofer arasındaki girişler nasıl?
Benim inspire 5200 hoparlörüm var. Onu uydu kablolarını uzattırmıştım. Bunun da onunkilerle aynı mı?
Madem ses kaynağı 2.0. Niye 2.0 değilde 5.1 almayı düşünüyorsunuz.
Kablo uzatılabilir. Bu bir miktar bozulmaya yol açar, (kablo direnci artar, kapasitif kayıplar artar, fazla kablo rulo yapılırsa da endüktif direnç de artar) Ancak ses kartı ve ses sistemi zaten çok iyi olmadığından bozulmanın pek de önemi olmaz.
Engerek mi besliyorsunuz ? engerek yılanınız mı var ?
Maksat sınıfın her köşesine ses kolayca yayılsın.
Peki 5.1'deki o üç çıkış ucu stereo ses kartındaki tek girişe nasıl indirgenebilir?
Engerek konusunda ise durum öyle sayılır.
siz iyi bir 2.0 alın -solo6 gibi- merak etmeyiniz, sesin yayılma sorunu olmaz. tabi yüzlerce kişilik koca bir anfi değilse sınıf dediğiniz yer.
Yok 30 kişilik sınıf. Peki iyi bir 2.0 veya 2.1 öneriniz var mı?
sbs a500'den ucuz olsun tabi :))
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme