Şimdi Ara

***STEREO SESLERİ 5.1 DOLBY DIGITAL'E ÇEVİRME REHBERİ!!!*** (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
3
Favori
28.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
    STEREO / ac35.1 / WAV 5.1 / LPCM 7.1 hepsini birbirine çevirebilirsiniz ve çok daha kolay biliyorsunuz değilmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

Nero 8HD ile de
    STEREO / ac35.1 / WAV 5.1 / LPCM 7.1 hepsini birbirine çevirebilirsiniz ve çok daha kolay biliyorsunuz değilmi?

aynı şey değil biliyorsun değilmi
  • evet aynı şey değil.
    Ama siz center / Front / rear ları manuel olarak ayırıyorsunuz.
    Nero kendisi dağıtıyor. Ve AVR lerde PrologicII gibi yaptığını düşünüyorum.
  • İndirdiğim trialllar sorun çıakrttı anlaşılan full versiyon indirmeden olmayacak bu iş Adona tarial in günü geçmiş falan diye uyarı verdi sony kayıt mayıt istiyo Full bulayım bi yerden. Önceden vardı elimde keşke silmeseydim. Tekrar deniyeyim dedim şu 5.1 olayını
  • @yazılımcı online acid pro 7 çıktı o vistayla tam uyumlu
  • kardeş trial versiyonunda ( ac-3 encoder ) sorunu cozulmuyor...Bosuna ındırmeyin.Aktive etmek için para saymanız lazım
  • Çok güzel bir rehber olmuş.... Bende şöyle bir bilgi vereyim, eğer bu kadar her bir dosya için uğraşmak istemiyorsanız, ac3Filter'deki ayarlardan SYSTEM kısmındaki USE AC3Filter for kısmındaki seçeneklerin hepsini kullandığınızda (AC3Filter ayarlarından 5+1'i seçiyorsunuz tabii) Ac3'e giren tüm ses girdisini otomatikmen real time( anlık olarak) 5.1 olarak hoparlörlere veriyor.. Ha diyebilirsiniz mp3lerde otomatik açıyor biz uyduları ve center'ı ayrıntılı olarak ayarlıyoruz diyebilirsiniz ama ŞU senaryolarda mükemmel oluyor

1) TV kartından birşeyler izlerken veya stereo film izlerken, sanal olarak 5.1 olarak dağıtıyor ve sizin çevirdiğiniz bu müziklereoldukça yakın kalitede oluyor, şuan 5.1im yanımda olmadığı için sizin yaptığınız ac3lerinizi denemedim, ama sanırsam çokta büyük bir fark yaratmayacaktır...
    2)Baya büyük arşivim var hepsi 192 Kbps yada daha kaliteli ve birde her biri için bu kadar uğraşamam(benim arşivim küçük olmasına rağmen 8-9GB metallica'nın çoğu albümü var en basidinden...[black album ve master of puppets dts var ama neyse;)]) her biri için bu kadar uğraşırsam ne kadar sürer siz tahmin edin... Ama direk mp3'ü açıyorum 5.1 olarak çalıyor...

En basidinden hayko cepkin firtınam 128 Kbps (yani kaliteli de değil) kullandığımda hayko'nun o tiz geri vokali sade arka hoparlörlerden geliyor, ama bu olayın iki handikapı var,

1-- Eğer müzik kalitesiz ise, sonuç hüsran olacaktır, ki bu sorun programdan değil müziğin kalitesinden kaynaklandığı için aynısı ince ayarlama yapılan programda da olacaktır...
    2-- Bu AC3ün anlık sanal 5.1 oluşturmasından kaynaklanıyor, aslında program çok kaliteli ama içimden bir sesin müzik seviyesinin(gain)'in az olmasından kaynaklanan bir olaydan ötürü bazı kaynakları sanal 5.1'e çevirmeden stereo olarak sesi çıkarmaya devam ediyor.. Tabi bu dediğim 0.70 versiyonunu kullanırken oluyordu o zamandan beri 5+1 sistemimden uzak kaldığım için, yeni sürümlerde ne yapmışlardır bilmiyorum... Ama büyük olasılıkla bu sorun çözülmüştür.. Ki şuan 1.51a sürümü var programın...

Bu kadar uğraşmak istemeyen arkadaşlara bunu öneririm... Tabi bence auto gain control'ü kapatmak lazım..

Bu arada güzel paylaşım olmuş...Belki bir gün benimde işime yarar....

İyi günler, Orhan.

• arkadaş dediklerini yaptım olmuyor sizde nasıl oluyor anlamadım
    1 dedeiğiniz gibi adobe auditionda bende müzük eklenen yerde mavi değil yeşil çıkıyor ortaya basıncada tüm ses kanallarını seçin diye birşey çıkmıyor ama dediğiniz gibi devam ettiğimde center. ön ve arka sağ sol dosyalarını program yapıyor yaptığına görede bence burada bir sorun yok
    2 ama acid programına anlattıklarınızı resimlere baka baka yüzlerce defa yaptığdada maalesef sesler ses dalgaları biçimde cıkmayıp kare kare gözüküyor zaten böyle oluncada render hanesi açılmayıp dosyaları işleme sokamıyorum peki problem sizce nerde ilgilenirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler zira bu 5+1 olayına kafayı taktım neden olmuyor yapamıyorum diye şimdiden teşekkürler
  • Orijinalden alıntı: SinanBest

devamı gelicek

mrb ben bunda nerde yanlış yapıyorumda kaydette böyle kalıyor?

***STEREO SESLERİ 5.1 DOLBY DIGITAL'E ÇEVİRME REHBERİ!!!***
  • nacizane bir bilgi daha olsun dts çevirebilmek için en az 4 sesli müzik olması lazım kanallara ayırabilmek için ayrıca mp3 ler gibi formatlar dts formatına çevrilmez sacd olması gerekir .

dediğim gibi 4 sesli müzik tiplerine ve daha çok sesli müziklerde olur bu da müzik parçalarında daha farklı müzik aletlerinin kullanılması ile gerçeklesir ayrıca bir notanın da minor major vyani alt ve üst seslerini olması lazım tamam elinizde bu müzik varsa eyvallah sorun yok ama 2 sesli müzikten beklemeyin hepiniz dilediğinize kavuşma umidiyle kalın
  • bensam55 B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar Dolby Digital ac3 Pro için plugin falan gerek yok uzun ugraşlar sonucu buldum. Normalde sizi kredi kartıyla alınan sayfaya yönlendiriyor ama simdi dediklerimi yapın .)

http://www.mediafire.com/download/6g82lcr0whu35tc/ac3encode.dll bu linkten ac3 encode yi indirin ve indirdiginiz dll dosyasını : C:\Program Files\Sony\ACID Pro 7.0 bunun içine atın sonra regedite girin HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Sony Media Software/AC-3 Encoder/1.0/License bölümünden sag tarafdan Yeni ve Dize Değeri diyin ardından değer ismine CurrentKey ismini verin CurrentKey e çift tıklayın ve değer verisini H3-76N7LZ-QQSC0E-MRFZSE bunu yazın ok deyip çıkın hadi hayırlı olsun :))))))) eger olmazsa baska key verebilirim .)

• Resimlerin bazıları silinmiş sanırım. @*RoyalBlue*
  • @rdicx kullanıcısına yanıt
    12 ve 13. sıradaki açıklamalara ait resimleri yeniden yüklemenizi rica ederim.
  • Konu keşke biraz daha aktif olabilseydi paylaşım harika artık çok daha fazla program var lakin nasıl yapabileceğimizi anlatan düzgün hiçbir kaynak yok.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.