Şimdi Ara

stereo sistem kablolama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kablolama konusunda aklıma takılan bir soru var belki daha önce bahsi geçmiştir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Kule kabinler yamaha as 777,amfi yamaha as701
    Kablo konusunda bi-wire bağlantıyı düşünmüyorum şimdilik.
    sorum şu kablo kalitesi aynı olduğunu varsayarsak kablo kalınlığı sistemde çok önem arz edermi? min 2,5 mm kablo mu ?
    3 yada 3,5 mm kablo kullansam bana faydası olurmu ?
    Saygılarımla

• Kablo olayı tam bir karmaşa. Yıllardır kablo çok önemli diyen ve belli bir kalınlık olsun yeter aslında o kadar da önemli değil diyenler kavga eder devamlı

Ama son zamanlarda kablonun çok da önemli olmadigi sanki biraz daha ağır basıyor. Pahalı kablosu olanlar şimdi kızacaktır bana :)

Bence kablonuz en az 2,5 mm kalınlığında olmalı. Fazla da olabilir, düşüğü biraz kayıp yaşatabilir. Ama pazar Mali olmadigi surece, markası çok önemli değil. Binlerce dolara altın kablo alanlar var ama bence saflığı yüksek orta derece bir bakir kablo işinizi görecektir. Kalınlık onemli :)

Bende en az 20.000$lik streo hoparlörler, onları idare edebilecek iyi bir amfi, güzel bir akustik düzenleme ve aradaki o küçücük farkları duyabilecek bir kulak olsaydi, belki o zaman kabloya para harcardım.

Bunlardan biri bile yoksa kabloya verilecek paraya yazık. Tabi gidip en kötüsünü alın demiyorum ama belli bir seviyeden sonrası gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuMu -- 28 Mart 2018; 14:27:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Audioquest type4 alın (ucu açık) geçin. 777'ler dağılmasın basslarda.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    trone T kullanıcısına yanıt
    İmzanizdakileri gordum de; Anlaşılan dediklerimin hepsinin bulunduğu biri varmış sitede

Peki kaynak olarak hep yabancı mi dinliyorsunuz? Onların tadını hissettirebilecek çok az Türkçe muzik vardır. CD dahil.

• quote:

Orijinalden alıntı: JuMu

İmzanizdakileri gordum de; Anlaşılan dediklerimin hepsinin bulunduğu biri varmış sitede

Peki kaynak olarak hep yabancı mi dinliyorsunuz? Onların tadını hissettirebilecek çok az Türkçe muzik vardır. CD dahil.

Hocam türkçede pop zaten bir tek tarkan'ı arada dinlerim başka beğendiğim yok. Ancak sanat müziğimden sevdiklerim var tabiki kayıtları çok güzel olmasada insan sevdiğinden dinler. Cd arşivim var. Genel hatlarıyla sözsüz ensrurmansal müzikler dinlerim. Ancak bunlara epic'e kaçan bazı müziklerde dahil olabiliyor. Sözlü dinlersemde zamanında gençlik lise yıllarıma denk gelen tabi michael jackson başta olmak üzere 80'ler müzikleri oluyor. Sistemde reimyo olduğundan bazı edinemediğim albümleri rutracker dan 1411kbps cd çekimi indirip 2x\4x hızda verbatim gold cd'ye basıyorum. Reimyodan iyi bir ley almak istesem çok üst düzey aurender almam gerek + 1000 tane cd'yi rip yap gerek yok.

Kablo olarakda bugüne kadar o kadar çok denedikki bazılarının adlarını hatırlamıyorum.(odin 2 vs ks3038 son zamanlarda demo ettim) Şuan vandenhul'un en iyi kablosu olan scs2 var ancak sonoran pletau tek damar olduğundan stradivari'nin bassları mermi gibi yapıyor. Valhalla da denedim sistemimde ama şuan yine sonoran var. İstediğim altları sonoran verebiliyor. Hem altları hem üstleri istediğim gibi vericek bir kablo alsam 5bin doları bulucak. Amfi fiyatının yarısı kadar kabloya vermem çünkü şuan memnunum ki bunu demolarda aida'lar mbl'ler gibi 100 bin 60 bin dolar listesi olan hoparlörler dinlemiş birisi olarak söylüyorum. Sistem iyi uyum yakaladığı zaman dokunmamak en iyisi. Şu an mutluyum aldıpım ses memnun ediyor daha üst sistemler dinlememe rağmen. Çünkü uyum var. Bunu yakalayana kadar çok aşırı fazla demo ettim önceden. Şahsen sistemi oturttukdan sonra pek gezmez oldum diyebilirim. Alt sistem demo edince kötü geliyor pahalı sistem demo edince bu mu yani diyorum bizdeki sistemden 2 kat pahalı ama az daha iyi çalıyor diyebildiğin an iş bitiyor. Buraya gelemeden bırakan çok. Gelene kadar kazık yemeyen gelen yok.

Ancak tabi insan kendi sınırına bütçesinde gelince bir yerde hobi de sönüyor. Bu tip sistemleri zarar etmeden satmak da imkansız , satabilirsende çok çok uzun süre gerekiyor.

Yabancı olmamamızın en büyük eksisi kaliteli kaynak işte :/

Biz de kaliteli dinleyelim dediğimizde mecburen yabancı dinliyoruz. Neden Türkiye de böyle kaliteli kayıt yapacak stüdyolar yok diyeceğim, ama ses kalitesine talep çok yok tabi İngiltere deki gibi. Yine de iyi olurdu :)

Ben para vermeden indirme yapmamak istiyorum, emek vermişler o kadar diyorum. Tidal gibi sitelerde pahalı ve kaynak bakımından pek bize göre değil gibi. Spotify Hifi çıkacak diyorlar. Hatta yurtdışında bazılarına ayda şu kadara hifi üyesi olmak istermisiniz diye teklifler geliyormuş. Umarım en kısa sürede hifi üyeliğe başlarlar. CD falan da bir yere kadar, çünkü değiştire değiştire kendi listemi yapıp, her seferinde farklı şarkı ekleyip çıkarıp, yerlerini değiştirip farklı liste dinlemek istiyorum. Bilmiyorum anlatabildim mi :)

"Ancak tabi insan kendi sınırına bütçesinde gelince bir yerde hobi de sönüyor." Bu dediğinizi tuttum. Ama anlaşılan siz hobiyi baya devam ettirmişsiniz

Bizimki sizinkinin yanına yaklaşamaz, hanımdan bunlar için izin alana kadar bile canımız çıktı

Yurtdışında olmasaydım bir dinlemek isterdim sizinkini. Güle güle kullanın.

Bu arada çok merak ettim, akustik düzenleme yaptınız mı evinizde?

• quote:

Yabancı olmamamızın en büyük eksisi kaliteli kaynak işte :/

Biz de kaliteli dinleyelim dediğimizde mecburen yabancı dinliyoruz. Neden Türkiye de böyle kaliteli kayıt yapacak stüdyolar yok diyeceğim, ama ses kalitesine talep çok yok tabi İngiltere deki gibi. Yine de iyi olurdu :)

Ben para vermeden indirme yapmamak istiyorum, emek vermişler o kadar diyorum. Tidal gibi sitelerde pahalı ve kaynak bakımından pek bize göre değil gibi. Spotify Hifi çıkacak diyorlar. Hatta yurtdışında bazılarına ayda şu kadara hifi üyesi olmak istermisiniz diye teklifler geliyormuş. Umarım en kısa sürede hifi üyeliğe başlarlar. CD falan da bir yere kadar, çünkü değiştire değiştire kendi listemi yapıp, her seferinde farklı şarkı ekleyip çıkarıp, yerlerini değiştirip farklı liste dinlemek istiyorum. Bilmiyorum anlatabildim mi :)

"Ancak tabi insan kendi sınırına bütçesinde gelince bir yerde hobi de sönüyor." Bu dediğinizi tuttum. Ama anlaşılan siz hobiyi baya devam ettirmişsiniz

Bizimki sizinkinin yanına yaklaşamaz, hanımdan bunlar için izin alana kadar bile canımız çıktı

Yurtdışında olmasaydım bir dinlemek isterdim sizinkini. Güle güle kullanın.

Bu arada çok merak ettim, akustik düzenleme yaptınız mı evinizde?

Saolun isteyen herkese nasip olur inşallah. Bende çok hanımdan laflar yiyorum tabiki 20 yıldır doğal olarak. Sistemde 20 yıllık birikim sonucu. Baya baya zengin olmak lazımki 1-2 senede böyle bir sistem kuralım.

Akustik bir sıkıntı yok. 40 metrekare salonda masif oturma takımı var bir sallantı tıngırtı sesi yok açıkcası yankı vs olumsuz durum yok. Zaten sistem büyüklüğü belli bir de salona dökünürsam olaylar değişir evde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 29 Mart 2018; 12:40:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avr + Harici Dac vs Stereo Amfi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu hobinin önündeki en büyük uluslararası engel hanımlar zaten :)

Bu arada en azından bir akustik panel düşünün derim ama siz bu işi benden iyi biliyorsunuz anlaşılan zaten, şartların (hanımların) elverdiği kadar ancak :)

Selamlar.
  • http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm

Bunu okuduktan sonra kalın bir elektrik kablosunun da ayni işi göreceğini anlayacaksınız ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuMu -- 15 Nisan 2018; 10:29:42 >
  • quote:

http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm

Bunu okuduktan sonra kalın bir elektrik kablosunun da ayni işi göreceğini anlayacaksınız ;)
    Kalınlığa lafım yok. Peki aynı kalınlıkda farklı ses veren kablolar ? İnce kablonun kalın kablodan daha iyi ses vermesi ? Kağıt üstü verilere uzun süredir dikkat etmiyorum tecrubenin önüne hiçbirşey geçemez. Bir konuda her kafadan aynı ses çıkıyorsa o doğrudur ama her kafadan başka ses çıkıyorsa o konu hakkında kendin araştırıcaksın.

• getirdiğimiz bir makinanın metrajı tutmayıp yenisini makinaya bağladığımızda çöpe atacağımız 3.3 mm2 lik kablosunun metresine 12 pound verdiğim supra ply 3.4s kablodan çok daha detaylı gövdeli çaldığını bizzat görüp yaşayıp duyduktan sonra bu kablo olayı bende iyice mide bulandırmaya başladı.evet kabloların ses anlamından birbirinden çok farkı olabiliyor bunu duyabiliyorsun farkedebiliyorsun da ama metresi onlarca , yüzlerce hatta binlerce dolarlık kablo fikri hala dünyanın en absürd şeylerinden biri benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 20 Nisan 2018; 23:31:43 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Peki o aradaki farki duydugunuzda blind test mi yaptiniz?

Bir sonraki seferde bir arakadasinizdan farkli kablolari size soylemeden birkac farkli kez (3-4 en az) degistirmesini soyleyin. Sonra hangi sesin daha iyi oldugunu oyle anlamaya bakin. Bakalim daha pahali kabloyu "her seferinde" bulabilecekmisiniz?

Test yaparsaniz beni de bilgilendirirseniz sevinirim. Merak ettim :)
  • blind test yapmama gerek yok aynı amfide aynı kaynakta aynı materyal ile test ediyorum.ve aradaki farkı kulağım ile farkedebiliyorum.farkedemeyenin kendi problemi.benim bahsettiğim bu değil.kabloların onlarca yüzlerce hatta binlerce dolar edemeyeceğini bunun saçma olduğunu söylüyorum.
    O konuda hemfikiriz zaten :)

Ama olur da blind test yaparsaniz (en azindan hangisi daha iyi diye degil de, fark var mi diye), sonucu bilmek isterim :)
  • kör testte hangisi hangisi söyleyemem bunun için kahin olmam lazım ama bu iyi bu kötü ayırt edip söyleyebilirim.bu zor birşey değil.
    Olur da denerseniz dedigim gibi sonucu bilmek isterim.

Selamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.