Şimdi Ara

: : : Stereo sistem tavsiyesi, 3000 TL mertebesinde ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aylardir soundbar mi, stereo mu, yoksa powered bookshelf mi derken kararsizligim ve zaman ayiramamam neticesinde param cebimde kaldi mutluyum.. ya da bu doviz artislariyla hem eridi hem de guzel muzik dinlemekten uzak kaldim:)

3000 TL mertebesinde stereo + bookshelf + bluetoothDongle bakiyorum. Gerekirse daha sonra bass da eklenebilir. Televizyona baglarim filmler ve youtube icin. Temel kullanim telefon yada televizyon uzerinden muzik.. biliyorum kaynak cok kaliteli olmayacak.

Muzik olarak asiri dinamik ve sert seyler dinlemiyorum.. onun haricinde hersey sayilir. Sicak, temiz, orta/genis-sahneli bir ses ariyorum. Salon 30-50 m2 arasi.

Ikinci el dusunmuyorum. Network ozellikli urunlerden de vazgectim. Olabildigince yalin ve uzun omurlu bir stereo sistem bakiyorum.

Bookshelf olarak;
    - Monitor Audio Bronze 2
    - Dali Zensor 3
    - Dali Spektor 2
    - Klipsch RP-150M

Stereo olarak;
    - Onkyo A-9010
    - Denon PMA720AE
    - Marantz PM 6005 (ikinci el?)
    - Cambridge Audio Azur 651A (ikinci el?)

Sistem onerilerinizi / tavsiyelerinizi bekliyorum.. simdiden cok tesekkurler :)
    Selamlar

• Dali z3 Denon 720 ae iyi olur
  • hocam hoparlör olarak heco victa prime 302 tavsiye ederim film ve müzik için kullanıyorum çok memnunum zaten hecolar fiyat performans olarak kendini kanıtlamıştır
  • Onkyo A-9010 + Dali Zensor 3
    fiyat olarak en uygunu gibi ama digerleri ile arasinda ses kalitesi olarak ne kadar buyuk farklar olusabilir bunu merak ediyorum?

Ornegin Onkyo A-9150 cikmis 400 euro mertbesinde, iyi yorumlar almis, yada Marantz PM 6006 yada Cambridge zorlanabilir ama deger mi?

Cromartie tesekkur ederim cevabiniz icin
    Denon da DAC var mi emin olamadim?

odesy hocam tesekkur ederim cevabiniz icin
    Heco Victa ile ilgili bir karsilastirma yapmis miydiniz? Dali ve ya Monitore gore nasil bir sesi var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k_tugsen -- 22 Kasım 2017; 23:5:12 >
  • Uzun ömürlü ve kaliteli sistem istiyorsanız kesinlikle ikinciel e yönelin. Yoksa para çar çur olur. Sistemde uzun ömürlü olmaz.

1500tl marantz pm6005 kaparsınız dac da var dahili.

Kalan para ile de dali ikon kovalayın yada monitor audio rx1-silver1. Sonus faber toy düşerse havada kapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k_tugsen

Onkyo A-9010 + Dali Zensor 3
    fiyat olarak en uygunu gibi ama digerleri ile arasinda ses kalitesi olarak ne kadar buyuk farklar olusabilir bunu merak ediyorum?

Ornegin Onkyo A-9150 cikmis 400 euro mertbesinde, iyi yorumlar almis, yada Marantz PM 6006 yada Cambridge zorlanabilir ama deger mi?

Cromartie tesekkur ederim cevabiniz icin
    Denon da DAC var mi emin olamadim?

odesy hocam tesekkur ederim cevabiniz icin
    Heco Victa ile ilgili bir karsilastirma yapmis miydiniz? Dali ve ya Monitore gore nasil bir sesi var ?

Denonda dac yok. Denon ve Daşi çok uyumlu. Amfiyi sıfır hoparlörü 2. El alın. İlle dac istiyorsanız onkyo a9010 olur
  • ooof of.. yine kararsizlik diz boyu, baska ustatlar ne derler acaba :)

marantz pm6006 amazonda yaklasik 2000 tl, onkyo a-9150 de oyle, tabi onkyo da 32 bit dac var ama bilemedim, ikinci el 6005 1500 mertebesinde galiba

seytan diyor al 200 euroya 9010u gec, yanina da zensor 3

yamaha a-s501 ler falan nasil acaba?

keske tum bunlari dinleyip alabilecegimiz bir imkan olsa, tabi bir de zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k_tugsen -- 23 Kasım 2017; 13:23:57 >
  • Başlığı okuyunca dün sabah uyanıp başlığı açıp tekrar mı uyudum mu diye şüphelendim! Merakla takip ediyorum şu an tam anlamıyla benim ihtiyacım olan sistemi tanımlamışsınız.
  • Tam anlamiyla 9010 ile 6006 arasinda kaldim, yarin birinden birini alayim diyorum.

Biri digerinin yari fiyati ama genel gorusler bariz bir ustunlukten bahsetmiyor. Ikisi icin de giris seviyesi deniliyor.

Goruslerinize ihityacim var arkadaslar.
  • quote:

Tam anlamiyla 9010 ile 6006 arasinda kaldim, yarin birinden birini alayim diyorum.

Biri digerinin yari fiyati ama genel gorusler bariz bir ustunlukten bahsetmiyor. Ikisi icin de giris seviyesi deniliyor.

Marantzın 6006 serisi yerine Onkyo alırdım inanın bir fark yok ve bence A9010 daha başarılı. 6006 donuk sesli ve torku olmayan bir amfi.
  • quote:

Tam anlamiyla 9010 ile 6006 arasinda kaldim, yarin birinden birini alayim diyorum.

Selamunaleykum

9010 ile Pioneer A6 kullandım . Sesleri nerdeyse aynıydı. 9010 iyidir
  • tesekkur ederim arkadaslar tum yanitlar icin.. sanirim vazgececegim bu isten.
    saygilar
  • Aman hocam, vazgeçmeyin bu işten.
    Bol bol dinleme yapın, hoşunuza giden şeyin peşinden gidin. Diyeceğim ama, bulunduğunuz yerde dinleme imkanınız yok ise kötü.
    Bu durumda kullanıcı yorumlarına bakmakta fayda var. Benim tavsiyem, 1500 civarına rega brio r alabilirseniz çok müzikal bir amfiniz olur, hemen hemen tüm hoparlörler ile de gideri vardır. Ancak bazı amfiler her hoparlörlerle gitmez, mesela dinlediklerimden Yamaha'nın eski amfileri (AX serisi), ya da Magnat'ın hibrit modelleri. Böyle bir amfi alırsanız, ona uygun hoparlör arayışına girmek lazım. Dinlemeden almanızı bu tip amfilerle tavsiye etmem. Marantz ve Denonları severim, ancak Rega kadar müzikal bulmam. R
  • quote:

Orijinalden alıntı: abacus

Aman hocam, vazgeçmeyin bu işten.
    Bol bol dinleme yapın, hoşunuza giden şeyin peşinden gidin. Diyeceğim ama, bulunduğunuz yerde dinleme imkanınız yok ise kötü.
    Bu durumda kullanıcı yorumlarına bakmakta fayda var. Benim tavsiyem, 1500 civarına rega brio r alabilirseniz çok müzikal bir amfiniz olur, hemen hemen tüm hoparlörler ile de gideri vardır. Ancak bazı amfiler her hoparlörlerle gitmez, mesela dinlediklerimden Yamaha'nın eski amfileri (AX serisi), ya da Magnat'ın hibrit modelleri. Böyle bir amfi alırsanız, ona uygun hoparlör arayışına girmek lazım. Dinlemeden almanızı bu tip amfilerle tavsiye etmem. Marantz ve Denonları severim, ancak Rega kadar müzikal bulmam. R

tesekkur ederim hocam. aslinda bugun kararimi verdim ve onkyo a-9010 alayim istedim ama amazon gondermiyor, digerleri gonderiyor.. amfi hakkinda epey okuma yaptim. tabi ki dinleme imkanim olmadi ama sanki ihtiyacim olan amfi bu. ancak diger saticilarin gondermesi durumunda da gumruk isi olacak. o da ne kadara patlar kestiremiyorum. marantz i mesela amazon gonderiyor ve her sey dahil (kargo+gumruk) 2000 tl gibi. onkyo ise kargo+gumruk(yaklasik 30 euro kabul edersem, marantz oyle almis) 1500 tl ye gelecek. rega brio r hakkinda guzel elestiriler gordum, ama tekrar bir arastirmam gerek. sanirim ikinci el sitelerinde mevcuttu.

• merhabalar,

amazon.de den 9010 un siparisini verdim. baska bir firma tarafindan DHL ile gonderiliyor.. bakalim gumruk vs umarim cok ugrastirmaz.

hoparlor olarak dali zensor 3 dusunuyorum, ama bunlarin kablosu icinden cikmiyordur sanirim.

kablo konusunda (2'ser metre yeterli sanirim) ve varsa baska onerilerinizi almak isterim.. korumali priz vs gibi?

tesekkurler
  • k_tugsen K kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun gule gule kullanin. Benim ogrenmek istedigim bu yurtdisi sitelerden yapilan alisverislerde belli bir gumruk kotasi vardi. Gumrukte cikacak farki odemeyi pesinen kabul edip mi siparis veriyorsunuz. Yoksa gumrukte takilmama ihtimali de var midir? Ben rn602 siparis etmek istiyorum amazondan lakin cesaret edemedim
  • hocam ben de bilmiyorum gumruk islerini ama gelince paylasirim buradan. rn602 daha fiyatli ama cok degismemesi lazim. saniyorum %18 kadar bir vergi verme durumu olabilir ama emin degilim.
  • pinkminky P kullanıcısına yanıt
    k_tugsen K kullanıcısına yanıt
    Amazon Almanya 50 € ve üzeri ürünleri kargo ücreti almadan yolluyor. Bu birinci avantaj

Diğeri ise; satıcısı Amazon.de olan ürünlerde Amazon %18 olan Avrupa birliği KDV’sini ürünü Avrupa Birliği dışına gönderdiği için düşüyor. Daha sonra da Türkiye’nin 30 € ve üzeri ürünlere getirdiği ihracat vergisini ekliyor. Bu oran da %18 olduğu için ürün Amazon’nun listelediği fiyata size gelmiş oluyor.

Buna ek olarak Amazon bazen %18’lik TR gümrük ithalat vergisini fazla hesaplayabiliyor, %40 gibi çıkan oldu bende :-) Ama sonrasında gümrük işlemleri tamamlandıktan yaklaşık 1,5-2 ay sonra şu kadar para arttı, hesabınıza geri gönderiyoruz diye mail geliyor. Ertesi gün de paranız ödenmiş oluyor. Bu sebeple ürünün fiyatı çok iyiyken vergi yüksek çıkıyor diye siparişten vazgeçmeyin.

Amazon kendi sattığı ürünlerin gümrük işlemlerini de kendi yapıyor. Bu sayede uğraşmadan ürün kapınıza kadar gelmiş oluyor. Sadece 30 € gümrük sınırını geçen ilk siparişiniz, tr gümrüğüne vardığında taşıyıcı firma (ups yada DHL) sizi arayıp ithalat işlemleri için sizden bir form doldurup mail ile göndermenizi istiyor. Tam detayını hatırlamıyorum ama anladığım kadarıyla bu belgenin bir süresi var sanırım çünkü son aldığım 4-5 üründe bu evrak benden istenmedi. Ürünler direkt kapıma ulaştı.

Bunun dışında Amazon üzerinde farklı satıcılar da mevcut. Eğer onlardan ürün alırsanız süreç daha sıkıntılı çünkü o satıcılar %18 EU vergisini düşmüyor ve gümrük işlemlerini de yapmıyor. O yüzden Amazon üzerinden pahalı bir cihaz alacağımız zaman satıcısının Amazon olduğundan emin olun.

Bu arada bireysel ithalatta da bir sınır var. Ürün 25 yada 30 kg’dan ağır olmamalı ve 1500 € üzeri bir fiyatı olmamalı. Bu sebeple olur da 2 tanesi 30 kg üstünde olan bir kule hoparlör almak isterseniz kuleleri tek tek 2 ayrı sipariş şeklinde vermeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 16 Aralık 2017; 13:8:6 >

• Tesekkur ettim. Cok aydinlatici olmus. Amazon.de ye bi goz atayim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.