Şimdi Ara

Stereo Sisteme Stand Önerisi (Wharfedale+Denon)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zaman önce Wharfedale Diamon 9 serisi 5+1 ve Denon PMA 720 edindim. Denon harici ikinci el. Fakat seti alışım plansız olduğundan şuan için bir ünite veya sehpa benzeri bir şeyim yok. Amatör olarak sketchup çizim programı kullanıyorum ve standı kendim tasarlayıp yapmak istiyorum. Stant masif ağaçtan yapılacak (ceviz veya meşe) ve ithal cila ile renklendirilecek (Wharfedale set rosewood olduğundan gene bu tonda renklendirilecek). Malzeme için halihazırda masa yaptırdığım bir atölyeden destek alıcam.

Sketchup ile kabataslak bir şey oluşturdum. Modelleri birebir bulamadığımdan ölçüleri birebir olacak şekilde düzenleyip ekledim. Ekteki resimlerde de görebilirsiniz. Lenco pikap ve Denon DCD daha sonraki planlarım içerisinde, şuan yoklar. Odada çok yerim yok ve mümkün olduğunca kompak bir şey oluşturmam gerekli.

Ekipmanların pozisyonu, standın şekli gibi her konuda verilecek fikirlere açığım.

Denon PMA 720
    Wharfedale Diamond 9.6 (amfiye A+B çıkışının A'sinden bağlı)
    Wharfedale Diamond 9.2 (amfiye A+B çıkışının B'sinden bağlı)
    Wharfedale Diamond SW150
    Wharfedale Diamond 9 center (bunu sete dahil etmeyi düşünmüyorum)

Not: 9.2'leri amfiye B'den bağlama sebebim, bu hoparlörleri 5+1 set olarak almış olmam ve elimde tutmak istememden kaynaklanıyor. Genelde açmıyorum zaten. Ama odanın birinde yatsın da istemedim.

• TV ile standart arasına bir raf veya bölme daha ekleyip ilerde sistemde yer alabilecek uydu alıcı settup baks ve medya player için yer oluşturmakta fayda var selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz, uydu alıcısı aklımdan çıkmış. Hatta mecburen wifi modemi de buraya koymam gerekecek. İkinci raf kesinlikle şart. Teşekkürler.
  • Son durum bu;

• Tv duvara asılı olarak duracaksa bir önerim olabilir. Yurt dışında deneyip sonuçlarını beğenen ve hala kullanmakta olan bir çok insan mevcut.

İkea da satılmakta olan, orta sehpa olarak geçen boyutları iki tip olmak üzere ürün var.

Bunları devasal, somunlar yoluyla destekleyebilirsiniz aralarında geçit yapmak amacı ile. Olmazsa eğer, ayaklarını istediğiniz boyutta kısaltıp veya kısaltmadan spikelar ile destekleyebilirsiniz.

Aşşağıda attığım örnek oluşturması amacı ile atıyorum.

https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/oturma-odalari/sehpalar/40104270/lack-yan-sehpa.aspx

https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/oturma-odalari/sehpalar/10104295/lack-orta-sehpa.aspx (büyük olması sese olacak etkilerden dolayı çok önermiyorum ancak ki. Yine de bir örnektir. Benim işimi görsün yeter diyorsanız. :) )

Büyüğe örnek sanıyorum ki sağdaki de.

• gokhan2 kullanıcısına yanıt
    İkeade satılan o orta sehpalar sıkıştırılmış kağıt ve kaplamadan ibaret. Sanırım sehpanın toplam ağırlığı 1-2kg kadardır, evde vardı ordan biliyorum

Fakat son resimde paylaşılan modelde sanırım masif ağaç (lamine birleştirme) kullanılmış ki olması gerekende bu. Benim yer sıkıntım mevcut. 2 kule arası maks 140cm, TV'nin yerden yüksekliği ise 75cm. Kaldı ki bu biraz fazla geliyor onu 60/65cm'e indirmeyi düşünüyorum. Bu nedenle sadece üst üste değil de yana doğruda hacmi olan bir sistem daha iyi olacak (Y:50, D:40cm, G:140cm) . Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.