Şimdi Ara

Steve Jobs'un resmi biyografi kitabı yarın çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
7.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

5 Ekim'de hayata gözlerini yuman Apple'ın efsanevi tepe yöneticisi Steve Jobs'un resmi biyografi kitabı yarın satışa sunuluyor. Çalışmaları çok uzun süre önce başlayan kitap, Steve Jobs'la iki yıldan uzun süre boyunca yapılan kırktan fazla röportajın yanı sıra akrabaları, iş arkadaşları ve rakipleriyle yapılan görüşmeleri temel alıyor.

Şu anda Aspen Enstitüsü'nun tepe yöneticisi olan aynı zamanda CNN’de başkanlık ve Time dergisinde sorumlu yazı işleri müdürlüğü yapmasının yanı sıra türünün en başarılı örnekleri arasında yer alan Benjamin Franklin ve Albert Einstein biyografilerine imza atan Walter Isaacson tarafından kaleme alınan kitap, büyük bir merakla bekleniyor.

Kitabın yazılma sürecinde önemli katkıları bulunan Steve Jobs'un, buna rağmen kitaba herhangi bir müdahelede bulunmadı hatta yayınlanmadan önce kitabı okuma hakkını dahi istemedi. Kitap için herhangi bir sınır koymak yerine yazara görüş veren insanları dürüst olmaya teşvik eden Jobs; "Gurur duymadığım bir sürü şey yaptım, örneğin 23 yaşındayken kız arkadaşımı hamile bırakmam ve sonrasındaki tavrım bunlardan biri... Ama öğrenilmesine izin veremeyeceğim kadar kötü sırlarım yok." diyerek yaklaşımını gözler önüne serdi.

Domingo Yayınevi tarafından ülkemize getirilen ve dilimize çevirisi Dost Körpe tarafından yapılan 550 sayfalık kitabın Türkçe versiyonu için kısa bir süre daha beklememiz gerekecek. Resmi çıkış tarihi aslında daha ileri bir tarih (21 Kasım) için planlanan ancak Steve Jobs'un hayata gözlerini yummasını ardından çıkışı erkene alınan kitabın son kısımları uluslararası pek çok yayınevine birkaç hafta önce iletildiği için pek çok ülkedeki yerelleştirme çalışmaları sürüyor. Yayınevi'nden yapılan açıklamaya göre kitabın Türkçe versiyonu, Kasım ayının ilk haftasında raflardaki yerini almış olacak.

Bu arada Domingo Yayınevi, Steve Jobs'un meşhur siyah boğazlı kazağı için kitaptaki ilgili bölümden ufak bir kısmı da yayınladı;

"... Ama bu süreçte Miyake’yle arkadaş oldu ve onu düzenli olarak ziyaret etmeye başladı. Kendine bir üniforma yaptırmayı da düşünmeye başlamıştı, hem gündelik hayatta rahat olacağı için (öne sürdüğü sebep buydu), hem de kendine özgü bir tarzı olacağından. "Dolayısıyla Issey’e beğendiğim siyah boğazlı kazaklarından yapmasını istedim ve yüz tane filan yaptı." Jobs bu öyküyü duyunca şaşırdığımı fark edip, dolabında istiflenmiş kazakları gösterdi. “İşte bunları giyiyorum,” dedi. "Ömür boyu yetecek kadar var.""

Kaynak;

http://www.domingo.com.tr/?products=steve-jobs

• İngilizcesini alacağım. Satacak olan varsa PM atsın.
  • mesela somalideki açlığı bitirse deprem ve tsunamiden kırılan ülkelere yardım edip sefaleti durdursa bu adamı böyle tanısak yemin ederim arkasından dökdüğüm göz yaşlarımdan kör olabilirdim gerçekten çok büyütüyolar şimdi diceksiniz yok iphone ipod icad etti vs... eee banane sanane sanki bedavamı veriyo şuanki haline bakılacak olursak bu adamın ölmesine üzülmedim kendi şirketini sürekli zengin edip kendinden başka bi işe yaramayan yardım edemeyen adama nie üzüliğim ?
    bu düşüncelerim tüm büyük şirketler için geçerlidir...bakınız 24 tane şehit verdik bukadar konuşulmadı(ki) bu insanlar bizim için feda ettiler kendilerini sadece o şehit günü kuru bir başsağılığı ile başlık açıldı okadar...
    burda samsung iphone htc google die birbirinizi yiğeceğinize o zamanı nası memlekete faydalı olurum diye geçinin herkeze çok yararı olur yarın birgün Allah korusun bi savaş çıksa birşey olsa sizi ios lar amoled ekranlar androidler kurtarmıcak bi aptal cihaz için kalbini kırdığın aşşağıladın o karşındaki adam kurtarcak seni ;)

KUSURA BAKMAYIN SON GÜNLERDE BU SAÇMA KAVGALARA İTAFEN YAZDIM BUNU SAYGILAR.

• Türkçesi genelde süzgeçten geçtiği için ingilizcesi alınması daha faydalı..

Kesin sansür'e takılır büyük bir kısmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 23 Ekim 2011; 13:00:14 >
  • Merakla bekliyoruz ülkemizde de piyasaya çıkmasını.
  • arkadaş DH de ne çok seviyormuş bu Jobs u. Yarında kitabı çıktı diye haber yaparlar sanırım sonra da dün kitabıktı diye bir haber.İlginç çok ilginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

mesela somalideki açlığı bitirse deprem ve tsunamiden kırılan ülkelere yardım edip sefaleti durdursa bu adamı böyle tanısak yemin ederim arkasından dökdüğüm göz yaşlarımdan kör olabilirdim gerçekten çok büyütüyolar şimdi diceksiniz yok iphone ipod icad etti vs... eee banane sanane sanki bedavamı veriyo şuanki haline bakılacak olursak bu adamın ölmesine üzülmedim kendi şirketini sürekli zengin edip kendinden başka bi işe yaramayan yardım edemeyen adama nie üzüliğim ?
    bu düşüncelerim tüm büyük şirketler için geçerlidir...bakınız 24 tane şehit verdik bukadar konuşulmadı(ki) bu insanlar bizim için feda ettiler kendilerini sadece o şehit günü kuru bir başsağılığı ile başlık açıldı okadar...
    burda samsung iphone htc google die birbirinizi yiğeceğinize o zamanı nası memlekete faydalı olurum diye geçinin herkeze çok yararı olur yarın birgün Allah korusun bi savaş çıksa birşey olsa sizi ios lar amoled ekranlar androidler kurtarmıcak bi aptal cihaz için kalbini kırdığın aşşağıladın o karşındaki adam kurtarcak seni ;)

yürekten katılıyorum..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amma sisirdiler bunu sanki cok iyi biriymis gibi

alti ustu: Tekelci kapitALIST

tum omrunu yaptigi aletleri kullanarak somuru ve bagimlilik politikalariyla insanlari somurup durdu

para icin yasadi paranin esiri oldu sonuc ta ortasa

oldugunune hic uzulmedim.
    iyi biri felanda degil

ne alirim kitabini ne okurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ET 7

amma sisirdiler bunu sanki cok iyi biriymis gibialti ustu: Tekelci kapitALISTtum omrunu yaptigi aletleri kullanarak somuru ve bagimlilik politikalariyla insanlari somurup durdupara icin yasadi paranin esiri oldu sonuc ta ortasa oldugunune hic uzulmedim.iyi biri felanda degilne alirim kitabini ne okurum

aaa. niye öyle diyorsun ? şimdi gelir iFanlar. Sonuçta adam iphone u ipad i icat etti. hepimize bir aydınlık ufuk getirdi.
  • Bu haber malum yazı dizisine dönüşür, yarın çıkacak, bugün çıktı, çıktığının ilk gün şu kadar sattı, ilk yorumlar şöyle, ilk hafta şu kadar sattı vs..
    Yeter artık steve jobs ismi duymak istemiyoruz artık.
  • O değilde acaip hırslı ve acımasız biriymiş kendisi..Dahi olabilir ama rakiplerine karşı göstermiş olduğu düşmanca tavır beni çok şaşırttı doğrusu.

Tam anlamıyla kapitalizmin bir askeriymiş kendisi.

Ama olmasa çok şeylerden mahrum kalırdık..iPhone-iPad gibi çığır açmış teknolojilerden mahrum kalırdık..Ve "bir telefon nasıl kaliteli üretilebilir"i rakiplerine göstermeseydi şimdiki diğer marka telefonlardaki çıta bu kadar yükselemezdi..
  • Kitabı okumakda zarar yok, bence bi şekilde edinmek lazım...
  • Bende iphone kullaniyorum ama Steve Jobs oldu diye uzulecek kadar buyuk bisey yaptigini dusunmuyorum.netice apple kullanicilari icin fedakarlik yapmadi para kazanmak icin iskolik bi sekilde yasadi.uzulen arkadaslar neye uzulduklerini anlatabilirlermi?belki ben bilmiyorumdur bi hayir kurumuna servetini bagislamis olabilir..
    Edit:kitap almak isteyen arkadaslarin bazilarinin uzuntulerinden hissi davranip kitabi almak istediklerini dusunup yazdim.merak edip okumak isteyenler icin degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrtrkgvn -- 23 Ekim 2011; 18:41:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ET 7

amma sisirdiler bunu sanki cok iyi biriymis gibi

alti ustu: Tekelci kapitALIST

tum omrunu yaptigi aletleri kullanarak somuru ve bagimlilik politikalariyla insanlari somurup durdu

para icin yasadi paranin esiri oldu sonuc ta ortasa

oldugunune hic uzulmedim.
    iyi biri felanda degil

ne alirim kitabini ne okurum

Konuya neden giriyorsun o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrtrkgvn

Bende iphone kullaniyorum ama Steve Jobs oldu diye uzulecek kadar buyuk bisey yaptigini dusunmuyorum.netice apple kullanicilari icin fedakarlik yapmadi para kazanmak icin iskolik bi sekilde yasadi.uzulen arkadaslar neye uzulduklerini anlatabilirlermi?belki ben bilmiyorumdur bi hayir kurumuna servetini bagislamis olabilir.. Edit:kitap almak isteyen arkadaslarin bazilarinin uzuntulerinden hissi davranip kitabi almak istediklerini dusunup yazdim.merak edip okumak isteyenler icin degil.

Jobs'u sadece iphone yada ipad'i icad eden adam olarak görmemeli. Modern bilgisayarın temellerini attı. Şuan ki bilgisayar işletim sistemlerindeki "görsel arayüz"ü geliştirerek belli bir noktaya getirmiş ve günümüzde ise ios ile bu konuda tam bir öncü olmuştur. Hala da olduğu gibi yarattığı teknolojiler sayesinde diğer üreticilere de teknoloji üretme ihtiyacı duydurmuştur.
    Ayrıca şunu söylemeliyim ki o düşünce yapısı, ileri görüşlülük ve iş zekası hayran olunacak cinsten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RegExp -- 23 Ekim 2011; 19:17:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilgooz

quote:

Bende iphone kullaniyorum ama Steve Jobs oldu diye uzulecek kadar buyuk bisey yaptigini dusunmuyorum.netice apple kullanicilari icin fedakarlik yapmadi para kazanmak icin iskolik bi sekilde yasadi.uzulen arkadaslar neye uzulduklerini anlatabilirlermi?belki ben bilmiyorumdur bi hayir kurumuna servetini bagislamis olabilir.. Edit:kitap almak isteyen arkadaslarin bazilarinin uzuntulerinden hissi davranip kitabi almak istediklerini dusunup yazdim.merak edip okumak isteyenler icin degil.

Jobs'u sadece iphone yada ipad'i icad eden adam olarak görmemeli. Modern bilgisayarın temellerini attı. Şuan ki bilgisayar işletim sistemlerindeki "görsel arayüz"ü geliştirerek belli bir noktaya getirmiş ve günümüzde ise ios ile bu konuda tam bir öncü olmuştur. Hala da olduğu gibi yarattığı teknolojiler sayesinde diğer üreticilere de teknoloji üretme ihtiyacı duydurmuştur.
    Ayrıca şunu söylemeliyim ki o düşünce yapısı, ileri görüşlülük ve iş zekası hayran olunacak cinsten...

Tamam iş hayatındaki başarısına bişey diyemem ama ölünce üzülecek kadar önemli birimi onu merak ediyorum.belki ben biraz farklı düşünüyor olabilirim ama teknoloji bu kadar gelişmesede bizler yaşayabilirdik.yani hayatımızı kurtarmadı.sadece kolaylaştırdı.Herhangi bir insanın öldüğüne üzüldüğüm kadar üzüldüm hepsi bu.Allah rahmet eylesin.Neyse polemiğe sebep olmak istemiyorum.herkesin kendine göre kıstası var demekki bunu anladım yazdığınızdan..

• quote:

Orijinalden alıntı: D.A.R.B.E.C.i

mesela somalideki açlığı bitirse deprem ve tsunamiden kırılan ülkelere yardım edip sefaleti durdursa bu adamı böyle tanısak yemin ederim arkasından dökdüğüm göz yaşlarımdan kör olabilirdim gerçekten çok büyütüyolar şimdi diceksiniz yok iphone ipod icad etti vs... eee banane sanane sanki bedavamı veriyo şuanki haline bakılacak olursak bu adamın ölmesine üzülmedim kendi şirketini sürekli zengin edip kendinden başka bi işe yaramayan yardım edemeyen adama nie üzüliğim ?

zengin ölünce kıymete biner.
    çin de ki apple fabrikasında çalışan bir çok kişi intihar etti, kimse onları yazmaz.
    microsotf,apple gibi bilgisayar firmalarının asıl amaçları tekel olmaktır.
    adam alt tarafı dokunmatik telefon yaptı, sanki bir hastalığa tedavi buldu veya yeni bir enerji keşfetti.
    steve jobs hiç doğmasaydı, sadece dokunmatik telefon olmazdı, nokia telefon piyasasında lider olmaya devam ederdi, o kadar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilgooz

quote:

Tamam iş hayatındaki başarısına bişey diyemem ama ölünce üzülecek kadar önemli birimi onu merak ediyorum.belki ben biraz farklı düşünüyor olabilirim ama teknoloji bu kadar gelişmesede bizler yaşayabilirdik.yani hayatımızı kurtarmadı.sadece kolaylaştırdı.Herhangi bir insanın öldüğüne üzüldüğüm kadar üzüldüm hepsi bu.Allah rahmet eylesin.Neyse polemiğe sebep olmak istemiyorum.herkesin kendine göre kıstası var demekki bunu anladım yazdığınızdan..

Evet söylediğiniz gibi; insanların ilgi duydıkları konular kendine göre önem arz edebilir. Mesela ben ve burdaki bir çok arkadaş Jobs'un iş hayatındaki başarısına "ne adammış" be fikri ile değil "böyle düşünmekte gerekmiş" fikri ile yaklaştığımız için farklı şeyler öğrendiğimize seviniyoruz. "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" düşüncesi ile şuanki durumu özleştirdiğimizde üzülmek işten bile değil. İnsanı insan yapan en önemli özelliklere; fikirlere, özgürlüklere, köleleşmemiş bir düşünceye sahipti, Jobs.

• Bna yararı olmayan kilisenin papazını
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.