Şimdi Ara

Stokerli katıyakıt kaloriferleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumda daha çok doğalgaz sistemleriyle ilgili konular var. Ama heryerde doğalgaz yok ve stokerli kat kalorifer kullanıcıları da oldukça fazla. Bu konuyu stokerli kat kaloriferi kullanıcılarının bilgi paylaşımı yapabilmesi amacıyla açtım.Kullandığınız kazanın adını modelini , varsa kullanım talimatlarını konuya ekleyebilirsiniz. Bu şekilde bilgilerimizi artırma imkanı yakalarız. Herkese iyi forumlar.

• Termodinamik
    Stokerli katı yakıt kazanı
    EKY/S 60.000 kcal = 70 kwlık kazan (2009 model)

Kazan yakma talimatı:
    yadi.sk
    2014-11-18-2842.jpg — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/i/V0HtMRxpcnYsv

1-) Pompa , kazan su sıcaklığı 37 dereceye ulaştığında devreye girer 32 dereceye ulaştığında devreden çıkar..
    2-)Kazan termostat yaptığında fan ve redüktör(kömür besleme ) durur pompa çalışmaya devam eder..
    3-)Kazan termostat yaptığında derece 4 derece düştükten sonra fan ve redüktör(kömür besleme) çalışmaya başlar... Mesela 48 dereceye ayarlı 48 dereceye ulaştığında termostat yapar 44 dereceye düştüğünde fan ve redüktör çalışmaya başlar..
    4-)Kazan en düşük 40 dereceye ayarlanabilir..
    5-) Kazan bir kere termostat yaptıktan sonra su sıcaklığı 27 dereceye düşerse yakıt bitti uyarısıyla birlikte kazan kömür beslemeyi , pompayı ve fanı durdurur..  Stokerli katıyakıt  kaloriferleri Stokerli katıyakıt  kaloriferleri Stokerli katıyakıt  kaloriferleri Stokerli katıyakıt  kaloriferleri Stokerli katıyakıt  kaloriferleri Stokerli katıyakıt  kaloriferleri Stokerli katıyakıt  kaloriferleri Stokerli katıyakıt  kaloriferleri Stokerli katıyakıt  kaloriferleri Stokerli katıyakıt  kaloriferleri Stokerli katıyakıt  kaloriferleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 21 Kasım 2016; 1:45:0 >

• Şu aralar hava güneşli gittiği için 2 daire 120+ 130 =250m^2 için toplamda günlük yarım torbalık (25/2=12,5 kg) sibirya kömürü sarfiyatımız var. Diğer arkadaşların sarfiyatları ne kadar acaba?

1 kg sibirya kömürü 7500 kcal.12.5 kglık kömür

12.5×7500=93750 kcal /860= 109kwhlık enerji demek.

Bunun %40ı verimli enerji yani 44 kwhlık ısı enerjisi eve girmekte. Yaklaşık 55 kwhlık enerji de güneş enerji destek sistemimizden geliyor.

Yani 2 daire için günlük 100 kwhlık ısı kaybımız var.

Daire başına 50 kwhlık günlük ısınma giderimiz var.

Şuanda yarım torbayla ısınıyoruz . Sibirya kömürünün tonu 750 tl. Yarım torbası 12.5 kg×0,75=9.40 tlye ısınıyoruz. Bunu da 2ye bölünce daire başı günlük. 4.70 tl yapıyor.

Bu değer , kömürlü kazanlar için oldukça düşük olmalı...

Hava sıcaklığı , 7 -22 derece arasında gitmekte..

Not:
    1 metre küp doğalgaz, 10,64 kwhlık enerji verdiğine göre, 250 metre kare için , güneş enerji destek sistemi olmasaydı günlük 10 metreküp doğalgaz sarfiyatımız olacaktı. Güneş enerji sistemi sayesinde 4.5 metre küp doğalgaz kullanıyor olacaktık..daire başı 2.25 metre küp doğalgaz yapar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan Artun -- 14 Kasım 2017; 3:10:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış anlamayın fakat, doğalgaz ve kombinin gözünü seveyim.
    Eski evimi bu yüzden sattım desem yeri var.

16 dairelik merkezi kömürlü bi binaydı.

Yılda 2,5 ton kömür alıyorduk.
    16 dairenin 12'si kesin alıyor diğer 4'ü yada bazen 5'i kömür almayıp milletin üstünden geçiniyordu.

Geçen kış sattım evi, sıfır bir bina aldım ohh be dedim. Kafana göre yak, kafana göre kapat miiss.
    En son safi-mat dedikleri kömürden aldık tonu 800 TL... 2,5 ton aldık 2.000 tl para verdik.

Gidere bak gidere şimdi;

2.000 TL kömür.
    Her ay 50 TL aidat.
    En az 30-40 tl doğalgaz mutfak ve banyo için.

7 ay yansa 50 tl aidattan 350 tl yapar. Her ay da 30 TL doğalgaz gelse 210 TL o yapar. 2.000 TL'de kömür.
    Ettimi 2.560 TL...Böl 7 aya aylık 365 TL yaptı..
    152 M2 3+1 evde her yer yanmasına ve odalar 21-22 derece sıcaklıkta olmasına rağmen maksimum 200 TL doğalgaz verdim.

Bir daha Allah korusun kömürlü merkezi sistemli evde oturmak mı aman aman...

• Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    Oza bey Güneş enerjisinden isitmada nasil faydalaniyorsunuz.2 katli mustakil binaya uygulanma maliyeti nedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Yanlış anlamayın fakat, doğalgaz ve kombinin gözünü seveyim.
    Eski evimi bu yüzden sattım desem yeri var.

16 dairelik merkezi kömürlü bi binaydı.

Yılda 2,5 ton kömür alıyorduk.
    16 dairenin 12'si kesin alıyor diğer 4'ü yada bazen 5'i kömür almayıp milletin üstünden geçiniyordu.

Geçen kış sattım evi, sıfır bir bina aldım ohh be dedim. Kafana göre yak, kafana göre kapat miiss.
    En son safi-mat dedikleri kömürden aldık tonu 800 TL... 2,5 ton aldık 2.000 tl para verdik.

Gidere bak gidere şimdi;

2.000 TL kömür.
    Her ay 50 TL aidat.
    En az 30-40 tl doğalgaz mutfak ve banyo için.

7 ay yansa 50 tl aidattan 350 tl yapar. Her ay da 30 TL doğalgaz gelse 210 TL o yapar. 2.000 TL'de kömür.
    Ettimi 2.560 TL...Böl 7 aya aylık 365 TL yaptı..
    152 M2 3+1 evde her yer yanmasına ve odalar 21-22 derece sıcaklıkta olmasına rağmen maksimum 200 TL doğalgaz verdim.

Bir daha Allah korusun kömürlü merkezi sistemli evde oturmak mı aman aman...

Doğalgazın üstünlüğü tartışmasız. Eğer bulunduğumuz bölgeye doğalgaz gelseydi, kömürlü kazanı doğalgaza çevirtecek, doğalgaz+güneş enerji sistemi olarak sistemi çalıştıracaktık. Ama burada doğalgaz yok ve 5 yıldan önce gelmez. ..

Güneş enerjisi sistemi, çatıda yeri olanlar için ısı pompasına alternatif bir sistem. ısı pompasında elektrik fiyatları her sene artıyor ama güneş enerjisi bedava... Bununla beraber bunun destek sistem olduğu da unutulmamalı...

Ben yaklaşık 2 kat bir maliyetle ısı pompası alacaktım. Son anda kararımı güneş enerjisi sistemi olarak verdim ve memnunum..
    Doğlagazın olduğu yerde kömürlü kazanda kalmak doğru değil. Çevre maliyet v.b. her yönden doğalgaz üstün..

• quote:

Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

Oza bey Güneş enerjisinden isitmada nasil faydalaniyorsunuz.2 katli mustakil binaya uygulanma maliyeti nedir.

3-4 yıl önce bunun maliyeti 11.000 tl civarındaydı. Kimse yapmadığı için yapanlara 4000-5000 tl fazladan para verdim. Çünkü insanlara örnek olmasını da amaçladım. Bugün de aynı maliyete çıkabilir diye düşünüyorum.

https://forum.donanimhaber.com/gunes-enerjisiyle-merkezi-kalorifer-sistemini-isitma--77376349-11#129462886

Sistemin detaylarını bu konuda yazdım. Bizim sistem ısıtmayı direk yaptığı için verimli. Birçok yerde dolaylı ısıtma (serpantinli sistemle) sistemi kurdukları için sistemden verim alamadı kullanıcılar ve sistemi bozmak zorunda kaldılar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar,
    İzmir'de mustakil 3 katlı evimizde yaklaşık 12 senedir Termodinamik EKY/S 60 kullanıyoruz. Her senemiz mücadele ile geçti. Tüteme, ısıtmama, kömürün yanamaması.

Bu seneki afrika rus karışık kullanıyoruz, problemimiz kömürün inanılmaz is yapması. resimde de göreceğiniz gibi üst kısımdaki alev yuvaları tamamen tıkandı ve bu durumda da stoker'den duman çıkıyor.

Geçen senelerde ayda bir yaptığımız büyük bakımı bu sene 1 haftayı geçirirsek stokerden tüteme oluyor..

Stokerli katıyakıt  kaloriferleri

• quote:

Orijinalden alıntı: latinov

Merhabalar,
    İzmir'de mustakil 3 katlı evimizde yaklaşık 12 senedir Termodinamik EKY/S 60 kullanıyoruz. Her senemiz mücadele ile geçti. Tüteme, ısıtmama, kömürün yanamaması.

Bu seneki afrika rus karışık kullanıyoruz, problemimiz kömürün inanılmaz is yapması. resimde de göreceğiniz gibi üst kısımdaki alev yuvaları tamamen tıkandı ve bu durumda da stoker'den duman çıkıyor.

Geçen senelerde ayda bir yaptığımız büyük bakımı bu sene 1 haftayı geçirirsek stokerden tüteme oluyor..

Stokerli katıyakıt  kaloriferleri

Merhaba. Gerçekten de çok tıkanmış ..alev borularının ağzı görünmüyor. Alev boruları temizliği normalde her hafta yapılmalı zaten. Bunun dışında Bacanızın çekişiyle ilgili sıkıntı olabilir. Bacanız dirsekli olarak mı yükseliyor yoksa direk olarak mı? Bizim bacamız ilk başlarda S şeklinde yükseliyordu sonradan direk yükselen şeklinde yaptırdık ve rahat ettik. Eğer sizin baca direk yükselmiyorsa her sene baca temizliği yaptırmanız lazım hatta yılda 2 defa bile faydalı olabilir. Baca iyi çekmeyince bütün is alev borularında ve kurum sandığında birikiyor olmalı..

Kurum sandığı temizliğini de ayda en az 1 defa yaptırıyorsunuz değil mi? Bu arada İzmirde olduğunuz için mutlaka doğalgaza geçmenizi öneririm . 3-4 yılda sisten kendini amorti eder..

• Arkadaşlar ünmak 100000 katı yakıtlı kazan var 8 dairelik 2 si boş besleme 2 sn bekleme 1.40 dk yaptık ideal olan ayarları nedir

• Ozan Artun O kullanıcısına yanıt
    kozlusan full otomatik kalorifer kazanı kullanıyoruz 60.000 lik üç daire için.şeftali çekirdeği yakıyoruz gayet ekonomik ve kalorisi yüksek. kazanda 25 mm büyüklüğünde her türlü yakıtı yakabilirsiniz. fındık fıstık badem kabuğundan kayısı şeftali zeytin çekirdeğine fındık kömürü pelet gibi ürünlerin tamamını yakabilirsiniz.biz 6yıldır kullanıyoruz hiç bir şikayetimiz yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.