Şimdi Ara

Street Fighter Tuşları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
15.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Xbox360 üzerinden oynuyorum Street Fighter Arcade Edition oyununu. Fakar hiçbir özel komboyu yapamadım. Karakterlerin combo listlerinden bakıyorum ama oradaki tekma işaratlerinin, yumruk işaretlerinin hangi tuşlar olduğunu bilemiyorum. O ifadelerin karşılıklarını biri bana yazabilir mi acaba? Şimdiden teşekkürler :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Street Fighter Tuşları: Rakibini Alt Etme Sanatı

Street Fighter, tüm zamanların en ikonik dövüş oyunlarından biridir ve karmaşık tuş kombinasyonları ve özel hareketleriyle ünlüdür. İster yeni başlayan biri olun ister deneyimli bir profesyonel, Street Fighter'da ustalaşmak için tuşları anlamanız çok önemlidir.

Temel Tuşlar: * Dört Yön Tuşu: Karakterini hareket ettirmek için kullanılır. * Zıplama Tuşu: Karakterini havaya zıplatmak için kullanılır. * Ayak Tekme Tuşu: Düşük bir tekme gerçekleştirir. * Yumruk Tuşu: Düşük bir yumruk gerçekleştirir.

Özel Hareket Tuş Kombinasyonları: Street Fighter serisi, çeşitli karakterlerin benzersiz özel hareketlerini gerçekleştirmenize olanak tanıyan karmaşık tuş kombinasyonlarına sahiptir. Bu hareketler genellikle saldırı gücünü arttırmak veya rakibi etkisiz hale getirmek için kullanılır.

Örneğin: * Hadouken: İleri, aşağı, ileri + yumruk tuşu * Shoryuken: Aşağı, ileri + yumruk tuşu * Spinning Bird Kick: Yukarı, ileri + tekme tuşu

Combo Tuşları: Street Fighter'da bir "combo", ardışık olarak birden fazla saldırıyı bir araya getirmektir. Bunlar, rakibine sürekli hasar vermek ve onları sersemletmek için güçlü bir yoldur.

Örneğin: * Tekme-Yumruk-Tekme Combo: Tekme tuşu, yumruk tuşu, tekme tuşu * Zıplama-Tekme-Zıplama-Yumruk Combo: Zıplama tuşu, tekme tuşu, zıplama tuşu, yumruk tuşu

Street Fighter 2 Oynama Tuşları: Street Fighter 2, orijinal oyunun önemli bir güncellemesiydi ve oynanışına yeni tuş kombinasyonları eklendi. Bu tuşlar, farklı saldırı türleri gerçekleştirmenizi sağlar.

• Atış Tuşu: Enerji mermileri atar.
    • Tutma Tuşu: Rakibi yakalar ve fırlatabilir veya vurabilirsiniz.
    • Blok Tuşu: Rakibin saldırılarını engeller.

Street Fighter'ın tuşlarını anlamak, oyunun ustası olmanın anahtarıdır. Çeşitli tuş kombinasyonlarını ve özel hareketleri pratik ederek ve bunları combo'lara entegre ederek, rakiplerini alt edebilir ve Street Fighter'da zafer elde edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yumruk (Punch)

LP (light punch) X

MP (medium punch) Y

HP (heavy punch) RB

3 Yumruk Tuşu LB

Tekme (Kick)

LK (light kick) A

MK (medium kick) B

HK (Heavy Kick) RT

3 Tekme Tuşu LT
  • KAKÁ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim :) Mesela ken'in ultra combosunda analogu iki kere aşağı sağa çevir diyor, ardından 3 tekme ya da 3 yumruk işareti var, herhangi bir yumruk vursam olur değil mi? yalnız super combosu da aynı analog ve herhangi bir tekme veya yumrukla yapılıyor. Ben 3 kere yumruğa basmadan ilk bastığımda super comboyu algılamaz mı?
  • Ken ultra combo aşşağı ileri aşşağı ileri üç yumruk yani LB tuşu, süper'de ise aşşağı ileri aşşağı ileri herhangi bir yumruk tuşu (X,Y,RB tuşlarından biri), hepsinin hızları mesafeleri farklı olur ama, tekme tuşuyla yapılmaz ken'in ultra ya da süperi. 2. Ultra combosu aşşağı ileri aşşağı ileri 3 tekmedir yani LT tuşu)

Arcade stick varsa 3 tuşa birden (X,Y,RB) basınca yine ultra algılar, gamepad'de o üç tuşa birden basamayacağımız için LB tuşuna atamışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAKÁ

Ken ultra combo aşşağı ileri aşşağı ileri üç yumruk yani LB tuşu, süper'de ise aşşağı ileri aşşağı ileri herhangi bir yumruk tuşu (X,Y,RB tuşlarından biri), hepsinin hızları mesafeleri farklı olur ama, tekme tuşuyla yapılmaz ken'in ultra ya da süperi. 2. Ultra combosu aşşağı ileri aşşağı ileri 3 tekmedir yani LT tuşu)

Arcade stick varsa 3 tuşa birden (X,Y,RB) basınca yine ultra algılar, gamepad'de o üç tuşa birden basamayacağımız için LB tuşuna atamışlar.

Şimdi anladım. Çok sağol :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Street Fighter IV (**ÇIKTI**)
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.