Şimdi Ara

Su altında kaynak nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun süredir düşünüyorum, internette de araştırmama rağmen sadece " erikli kaynak suyu" şeklinde şeyler bulabildim
    Gemilerin tadilatında kullanıldığını biliyorum, fakat yöntemi ne şekildedir merak ediyorum
    Mesela klasik kaynak yöntemindeki gibi oksijen mi kullanılır?
    Isıtılan bir madde varsa nasıl su buharlaşmadan kaynak yapacak derecede ısınır?
    Bu noktada su buharlaşıyorsa o köpürme ve suyun ısınması esnasında nasıl çalışılabilir?

Falan falan falan...
    Bilen arkadaşlar açıklarsa sevinirim

• Kaynak çubuğunda bağlanmış durumda oksijen var.
    Havai fişekler nasıl su altında bile yanıp gitmeye devam ederse bu kaynakların su altında çalışma prensibi de aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 28 Mayıs 2011; 1:09:31 >
  • peki elektrik nasıl veriliyor?
  • bu yüksek gerilim hattından bir kablo alıp bir de topraklama indirirsek suyun içerisine. akabinde de yani bu + ve - uçları birbirine değdirdiğimizde ark meydana gelir. tabi izolasyonu yapmak lazım. mesela oksijenle bir hava kabarcığı yaratarak, o hava kabarcığının içinde bu uçları birbirine değidirmeli diye düşünüyorum yoksa.. bu kuru yöntem oluyor kaba tabirle. bir de ıslak olanı da varmış biraz bakındım ama anlamadım.. bunu da bir başkası tercüme ederse anlayabiliriz gibi. bol kaynak var ama ingilizce zayuf.
  • Bildiğim kadar gemilere suyun içinde kaynak yapılmıyor..Kaynak yapılacak gemiler tersanelerde yüzer havuzlara alınıp havuzun sıyı boşaltılıp gemi havaya kaldırılıyor..Sudan çıkarılmış gemiye Normal şekilde kaynak işleri , boya , tamir işleri yapılıp tekrar suya indiriliyor. Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 4 Haziran 2011; 1:34:01 >
  • bunu bize ozetleyecek biri lazim.. hepimizin anlama kapasitesi bir degil..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

http://www.oerlikon.com.tr/files/su_ali%C4%B1nda_arkla_kaynak_ve_kesme.pdf

link güzel hocam teşekkür ettim, boş vaktimde detaylı okuyacağım
  • Bu faydalı bilgiler için teşekkürler.
  • TUVNERA verdiğin linkten okudum öğrendim. Teşekkür ediyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.