Şimdi Ara

Şu an hangi kitabı okuyorsunuz? (742. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.363
Cevap
110
Favori
446.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 740741742743744
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunu Herkes Bilir’ bitiyor sonra Ulusların Düşüşü’nü okuyacağım. Sonra ne okumalı tavsiyelerinizi (benzer konuda) bekliyorum.

• Kulleteyn - Turan Dursun

• İhsan Oktay Anar - Puslu Kıtalar Atlası..
    masalsı bir kalem..

Edit: Kitap bitti.. inanılmaz güzel bir kitap tavsiye ederim
    Sadece kitabı hızlı okumanızı tavsiye ederim. 1 ayda okuyacaksanız zorlanırsınız.
    Hikaye konudan konuya atılıyor daha sonra bağlamaları süper 👍

Şu an hangi kitabı okuyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByMiran -- 16 Haziran 2020; 22:40:6 >
  • Paul Auster - New York Üçlemesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyza Alkoç'un Karantina sına başladım ama sanırım yarıda bırakacağım. 120 sayfa boyunca ne bir tahlil-tasvir, ne bir heyecan, ne bir gerilim, ne dram bir kitap ancak bu kadar boş ve sade yazılabilir.
  • Tanrı var mıdır? (Tanrı üzerine sorgulayıcı düşünceler)

Örsan K. Öymen

• Ejderhalarin Yükselişi- Morgan RICE

Kitabi severek okudum az once bitti surukleyici bir anlatimi var. Serinin diger kitaplarini epub olarak bulamadim yoksa devam ederdim kesinlikle.

• Ruth Ware - Kapkaranlık Ormanda
  • Hüseyin Nihal Atsız- Deli Kurt
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan1840

Hüseyin Nihal Atsız- Deli Kurt
    Bir ara mesajlarını görmüştüm. 17-18 yaşındasın sanırım. O yaşlarda ben de Atsız'ı okumaya başlamıştım. Bir efkar bastı beni .

Server Bedi (Peyami Safa) - Cingöz'ün Esrarı

Ne akıcı roman beee. Sabaha kadar okunur da işim gücüm var . Mecbur yarının gecesini bekleyeceğim.

• Hocam, Peyami Safa'nın Dokuzuncu Hariciye Koğuşu ve Sözde Kızlar romanını okudum. Atsız'ın romanları cidden güzel, dili de sade. Ben E-kitap okuyorum. Alıştım, çok rahat geliyor. epub formatında çok kullanışlı oluyor.

• Biraz önce Yüzük Kardeşliği'ni bitirdim tekrardan, kitapsızlıktan.
  • Şu an hangi kitabı okuyorsunuz?

Öyle Bi inceleme geliyor ki sonrasında tahtalara vurarak iletişim kuracaksınız 😉

• quote:

Orijinalden alıntı: ONY86

Öyle Bi inceleme geliyor ki sonrasında tahtalara vurarak iletişim kuracaksınız 😉
    Zweig'in biyografileri normal bir biyografi değildir.Bende "Üç Büyük Usta" adlı(Balzac,Dickens ve Dostoyevski'yi ele aldigi) eserini yarıda bırakmak zorunda kaldım. Yani çok farklı bir biçimde ele alıyor. Eserlerinden onların analizini yapıyor ve hayatlarından kesitler paylaşıyor. Tabi ki bağlı bulubduğu döneme ve yazarlar hakkında karşılaştırmalarını unutmamak gerekiyor.

Nietzsche bolumu hakkindaki yorumunuzu bekliyorum. :)

• İroni yapıyorum. Aşırı şairane anlatımı var. Yani ben ne okuyorum diyorum. Nietzsche ben de merak ediyorum ama anlatım çok değişik.zorlayacağım kendimi. 1000kitap sitesinde alıntılarım var bakmanı öneririm.

• İlber Ortaylı'nın Atatürk kitabını okuyorum. 130 küsur sayfalardayım ama şu ana kadar bana bir şey katmadı. Yazılanlar zaten okulda öğrenilen şeyler. Detaylarına girilen kısımlarsa ciddi değil. Kitap okurken not almak için elime kalem alırdım ama başından beri not almaya, herhangi bir konuda en ufak bir şerh düşülmesine bir kez bile ihtiyaç duymadım. Hayal kırıklığına uğradım şu anlık. Paramızla rezil olduk . Bir de arka kapağında "sürekli başvurulacak kitap" yazıyor lol. Umarım ileriki sayfalarda laflarımı yedirir.

Edit: Gerçi bir de "Seküler Milliyetçinin El Kitabı"nı okuyorum. Çok güzel şeyler öğreniyorum. Mesela r/K oranı. Bu kitap olmasa ömrüm billah böyle bir şey öğrenemezdim. İşime yarar mı? Sanmam ama öğrenmeyi severim. Size de tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 18 Haziran 2020; 18:6:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

İlber Ortaylı'nın Atatürk kitabını okuyorum. 130 küsur sayfalardayım ama şu ana kadar bana bir şey katmadı. Yazılanlar zaten okulda öğrenilen şeyler. Detaylarına girilen kısımlarsa ciddi değil. Kitap okurken not almak için elime kalem alırdım ama başından beri not almaya, herhangi bir konuda en ufak bir şerh düşülmesine bir kez bile ihtiyaç duymadım. Hayal kırıklığına uğradım şu anlık. Paramızla rezil olduk . Bir de arka kapağında "sürekli başvurulacak kitap" yazıyor lol. Umarım ileriki sayfalarda laflarımı yedirir.

Edit: Gerçi bir de "Seküler Milliyetçinin El Kitabı"nı okuyorum. Çok güzel şeyler öğreniyorum. Mesela r/K oranı. Bu kitap olmasa ömrüm billah böyle bir şey öğrenemezdim. İşime yarar mı? Sanmam ama öğrenmeyi severim. Size de tavsiye ederim.
    İlber Ortaylı'nın tüm kitapları öyle zaten. Detaylarına girilen kısımlarsa ciddi değil saptaması da doğru. Bilgisine saygımız var ama gerçekten çok anlamsız kitaplar yaratıyor İlber Ortaylı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack Rabbit Slims

İlber Ortaylı'nın tüm kitapları öyle zaten. Detaylarına girilen kısımlarsa ciddi değil saptaması da doğru. Bilgisine saygımız var ama gerçekten çok anlamsız kitaplar yaratıyor İlber Ortaylı.

Alıntıları Göster
    Hadi ya :/ Bir de "Türkiye'nin Yakın Tarihi"ni almıştım. Lisedeyken de Türklerin Tarihi kitaplarını okumuştum. Sanırım soru-cevaplıydı ve bu yöntemi hiç beğenmemiştim. Kitapları düşünüyorum ama o kitapların bana ne kattıklarını hatırlamıyorum hakikaten.
    Geçenlerde Emrah Safa Gürkan'ın "Sultanın Casusları"nı okudum. 320 küsur sayfa. Elli sayfası kaynakça ve dizin. Muazzam bir emek vermiş ESG. Helal olsun ona. Zaten içeriği de boş. Fakat Ortaylı namına, okuruna çok ayıp etmiş. İçime öküz oturdu aw. Neyse ki %40 indirimle aldım kitapları. O yüzden içime öküz değil de buzağı oturdu diyebilim :D Ama yine de buzağının da kilosu fena değil.

Edit: Düzelteyeyim şu yanlışımı: ESG'nin kitabının iyi olması, konusu popüler olmamasından kaynaklı elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 18 Haziran 2020; 18:56:22 >

• Bu kitabın dili bana çok ağır gelmişti. Yarıda bıraktım. Sonra kitap durduk yerde kayboldu. Kaybolduğuna da üzüldüm. Türkiye tarihi hakkında mutlaka oku dediğiniz kitap varsa tavsiyelere de açığım.

• 
Sayfa: önceki 740741742743744
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.