Şimdi Ara

Şu an savaş çıksa gidermisinz (Haydi gençler milliyetçi duyguları kabartalım biraz) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Şu an savaş çıksa gidermisinz (Haydi gençler milliyetçi duyguları kabartalım biraz)

(En Son Oy Tarihi: 10.8.2008)
Giriş
  • çevremdeki bir çok insan ülkesi için savaşacağını söylüyor, ancak o insanlara "madem ülkeni bu kadar seviyorsun, otur ülken için dersini çalış, iyi makamlara gel ve bu ülkeyi oradan bir yerlere taşı" diyorum. hepsi bana bir tarafıyla gülüyor. bir çelişki var ancak ben çözemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: To die

quote:

Orjinalden alıntı: progman

quote:

Orjinalden alıntı: To die

quote:

12 tane sapıtmış solcu ve pkk lı var

Sağcıların hepsi vatanını milletini seviyor.Solcular hain...

Bravo

solculara laf atmıyorum ki bende savunurum bir çok düşüncelerini
    sağcıları hiç sevmem

ama bazı solcular afedersin b.kunu cıkarıyor askere bile laf ediyolar var böyleleri hemde cok yakın arklarım

Ne diyorlar mesela askere?

şunlara bak ya falan diyip tip tip bakıyolar (yolda gördükleri askerlere) alayı faşist bunların diyolar ki çoğu ne atatürkten hoşlanır ne çanakkale kurtuluş savaşı diyaloglarından
    ama arkadaşlarımdır severim hepsini

• quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Herkes burada yazmış ve demişki ''seve seve canımı veririm''..Bu söze eyvallah..Takdir ettim..Ama bide başka açıdan bakmayı deneyin..Bu ülkenin askere ihtiyacı yok..Bu ülke için öleceğinize bu ülkenin kalkınması için çalışın..Sonuçta savaşlar cephede kazanılmıyor..Hepimiz burda diyoruz ki cepheye gider gerekirse ölürüz..Bende diyorum ki bu ülkenin yeterince asker sayısı var ve buna ihtiyacı yok..Bu ülkenin kendi yazılımını,teknolojisini,uçağını üretebilecek adamlara ihtiyacı var..Ama her nedense kimse bu konuya hiç duyarlı değil..Savaş çıkıp ölmeye herkes eywallah derken kimse demiyor ki türkiyede elektrik-elektoronik veya bilgisayar müh. adam gibi bir ünide okusam,sonra amerikada master yaptıktan sonra aselsan vb. yerlere girip amerikanın ve rusyanın sahip olduğu savaş teknolojileri bende üretsem demiyor..Bu işi yapan adam gerçektende vatanını seven adamdır..Eğer bir türk mühendis gidipte diğer gelişmiş ülkelerin sahip olamadığı teknolojide bir helikopter,jet üretebiliyorsa o yaptığı alet 10 bin askere bedeldir..Vatanını sevmek demek gidipte cephede ölmek demek değildir..(Cephede ölenlere vatanını sevmiyor demiyorum..)Şuanki dünya düzeninde cephe olayı kalmadı..Artık teknoloji konuşuyor..Bu ülkenin teknolojiyi geliştirebilen adamlara htiyacı var..Ama her nedense bu konular kimsenin umrunda değil..Kimse ddemiyor ki iyi bir mühendis olup ülkem için yeni aletler üretim,onun gelişmesine katkıda bulunayım..Elbette bunu yapanlar var ama sayısı çok az..Eğer siz zaten teknolojik aletleri üretirseniz ve dünyada bu konuda en iyi seviyeye gelirseniz sizle savaşmaya cesaret edecek ülke bulamazsınız..Bu olaya biraz da böyle bakın..

sana M.Kemal Atatürk'ün bi sözünü hatırlatayım dostum

'' Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum.''
    Bu laf sana ne çağrıştırıyo
    Hatırlatayım çanakkale savaşı sırasında tıp fakülteleri mezun vermemişti umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: akumaku

Næccm'cim gazını taktir ettim :D ama çocuksu gibi biraz :D kimse cephede pompalı kullanmaz keza... ki oyunla arada ufak bir fark olacak, görevi kaybedince yeniden deneyemeyeceksin...

Bence konuşmaya gerek yok... Arkadaşın yazdığı yazılardan yaşını gayet güzel belli ediyor.

Ayrıca bir savaş durumunda, seferberlik ilanında ülkemiz için tabiki gerektiği yerde gerektiği şekilde hizmet edeceğiz.
  • quote:

Næccm'cim gazını taktir ettim :D ama çocuksu gibi biraz :D kimse cephede pompalı kullanmaz keza... ki oyunla arada ufak bir fark olacak, görevi kaybedince yeniden deneyemeyeceksin...

saol
    onu babam vermisti dedemin silahi dedi at bakalim atabilcenmi dedi bende bastim tetige acayip ses cikio bide geri ittirmesi cok acitio
    evet dedigin doru hicbir savas oyununda pompali yoktu
    evet dedigin dogru play again? dugmesi olmiycak

• quote:

Orjinalden alıntı: Ata

Konu başlığında savaş çıkarsa ne yaparsın diyor?Başka bir soru yok.

Başka bir soru olması değil dediğim şey..Birazda farklı açıdan bakmanız için yazdım..Şuanda amerikaya neden bir allahın kulu kafa tutamıyor..Amerika başka bir ülkeyi işgal edip başarısız olabilir ama amerikaya hiçbir ülke savaş açamaz..Neden açamaz..Çünkü adamlar ekoomik ve askeri teknoloji alanında çok güçlü..
    @akumakı ben konunun savaş çıkarsa gidermisin gitmezmisin olduğunu biliyorum..Ama herkes aynı bakış açısıyla bakıyor...Türkiyede istediğiniz yere gidelim ve köşe başında duran serserileri toplayalım..Eğer 5 milyonu geçmezse adımı değiştiririm..Ama diyorum ki bu ülkenin askere ihtiyacı yok..Savaş çıksa 70 yaşımdaki dedemde cepheye koşar..Ben olayın bu yönüne değindim..Dünya üzerinde hiçbir millet yokturki bizim kadar vatanı için canını seve seve versin..Ben bu duruma eyvallah diyorum ama teknolojik ve eğitim olarak gelişsek kötü mü olur..En büyük örnek amerika..Amerika başka bir ülkeyi işgal etmiyecekse askere ihtiyacı yok.Çünkü kimse o ülkeyle yarışamaz..Ama bizim bulunduğumuz konum dolayısıyla var..Ama biz şuan teknolojik ve ekonomik olarak dünyanın en gelişmiş ülkesi olsaydık bizimde askere ihtiyacımız olmayacaktı..Çünkü o zaman ne pkk olacaktı,nede bir devlet bize kafa tutabilecekti..Ben sadece bunu belirttim..İsteyen katılır istemeyen katılmaz..Bence gerçek bu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssff_allthing -- 9 Ağustos 2008; 2:47:08 >

• Tabiki gidecegiz.Guneydogu tecrubesı olan bır astegmen olarak zaten seferbırlık durumunda tegmen olarak katılacam bırlıgım bıle belli
    Haklısınız teknolojı cok gelıstı bomba ucak fuzede nereye kadar.
    Piyadenin ayak baskmadıgı toprak kazanılmıs sayılmaz. soz vardır gencler
    en guzel ornek ırak amerıka 1ay boyunca bombalasa neyazar nezamankı kara bırlıklerı adım adım ılerledı ozaman ıs bıttı.tabıı elıne gozune bulastırdı o baska.
    bızım f-16 doguyu bombalıyor sızce bıtme ıhtımalı varmı o bolgeyı gormeden karar vermeyın zafer sungunun ucunda yuzyuze savasmaktan gecer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KnightOfKingdom

sana M.Kemal Atatürk'ün bi sözünü hatırlatayım dostum

'' Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum.''
    Bu laf sana ne çağrıştırıyo
    Hatırlatayım çanakkale savaşı sırasında tıp fakülteleri mezun vermemişti umarım anlatabilmişimdir.

Dostum o zamnla bu zaman bir değil..Ben ne diyorum sen ne diyorsun..Sen şimdi öyle bir uydu teknolojisi yapsan ve her uyduya füzeler yerleştirsen ondan sonra sana karşı gelen hedefleri uzaydan vursan bak bakalım diğer ülkeler sana yaklaşabiliyor mu..Sen ise tıp mezunu vermemişler derken onlarda eğitimli fakat cephede ölmüşler demek istemişsin..Ben ise sana diyorum ki öyle bir teknolojiye sahip olki tüm dünya birleşse bile senin toprağına ayak ucuyla basmaya bile korksun..Ben bundan bahsettim..Neyse isteyen istediğini anlar bişey diyemem..

• ssff_allthing son mesajında duruma göre gideceğini söylemen beni mutlu etti... ki askere çağırılan yaşıt arkadaşlarım var 16 yaş grubunda değilim...

ayrıca abd ile ilgili Nihat Genç in bir konuşmasından alıntı yapacağım;
    Köylerde falan atları eşekleri işerken cinsel organını görünce heybetinden korkarsınız, ama köyün bütün delileri onu ....

anlayan anladı... evet bize yemiyor, ama Güney Amerika ülkeleri, Küba, İran vb başka örnekler var... tutan tutuyor arkadaşım... Bu ülkleri kale almazsın sen belki ama hiç bir şey yapamıyor ABD?...
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

Herkes burada yazmış ve demişki ''seve seve canımı veririm''..Bu söze eyvallah..Takdir ettim..Ama bide başka açıdan bakmayı deneyin..Bu ülkenin askere ihtiyacı yok..Bu ülke için öleceğinize bu ülkenin kalkınması için çalışın..Sonuçta savaşlar cephede kazanılmıyor..Hepimiz burda diyoruz ki cepheye gider gerekirse ölürüz..Bende diyorum ki bu ülkenin yeterince asker sayısı var ve buna ihtiyacı yok..Bu ülkenin kendi yazılımını,teknolojisini,uçağını üretebilecek adamlara ihtiyacı var..Ama her nedense kimse bu konuya hiç duyarlı değil..Savaş çıkıp ölmeye herkes eywallah derken kimse demiyor ki türkiyede elektrik-elektoronik veya bilgisayar müh. adam gibi bir ünide okusam,sonra amerikada master yaptıktan sonra aselsan vb. yerlere girip amerikanın ve rusyanın sahip olduğu savaş teknolojileri bende üretsem demiyor..Bu işi yapan adam gerçektende vatanını seven adamdır..Eğer bir türk mühendis gidipte diğer gelişmiş ülkelerin sahip olamadığı teknolojide bir helikopter,jet üretebiliyorsa o yaptığı alet 10 bin askere bedeldir..Vatanını sevmek demek gidipte cephede ölmek demek değildir..(Cephede ölenlere vatanını sevmiyor demiyorum..)Şuanki dünya düzeninde cephe olayı kalmadı..Artık teknoloji konuşuyor..Bu ülkenin teknolojiyi geliştirebilen adamlara htiyacı var..Ama her nedense bu konular kimsenin umrunda değil..Kimse ddemiyor ki iyi bir mühendis olup ülkem için yeni aletler üretim,onun gelişmesine katkıda bulunayım..Elbette bunu yapanlar var ama sayısı çok az..Eğer siz zaten teknolojik aletleri üretirseniz ve dünyada bu konuda en iyi seviyeye gelirseniz sizle savaşmaya cesaret edecek ülke bulamazsınız..Bu olaya biraz da böyle bakın..

İşte aydın bir insan.

Bilgisayar programcılığını bitireli 3 yıl oldu... Şu anda sağlık alanında hizmet veriyorum. Yani ülkeme faydalıyım, üretiyorum, çalışıyorum. Eminim ki cephelerin askeri eğitim almamış insanlara ihtiyacı yoktur. Ki zaten forumun yaş ortalaması belli. -16... Acaba kaçınız elinize silah aldı?

Defalarca ava çıktım.Hem tüfek hem silah kullanmasını bilirim.Amerikan askerleri savaşa gitmeden önce savaş oyunları oynuyor smilasyon türünde.O da var.Son 6 aydır da body yapıyorum koşu,aynı zamanda da yüzüyorm.Zannedersem çağırsalar gidebilirim.

• ulan olmadı bulaşık çamaşır yıkarız orda

bunu damı yapmaz tabi o 21 kişi ?
  • aklıma geldi de, kuzey ırak'a giden abd askerini bizim Mehmetçiğimiz eğitmedi mi?...

savaşlar bombalarla füzelerle kazanılmaz, o yıkımdır... fetihler insanla yapılır, ki nitekim füze yağdırınca toprak da kalmaz savaş bitince kazanacak bir şey olmaz...
  • quote:

ssff_allthing son mesajında duruma göre gideceğini söylemen beni mutlu etti... ki askere çağırılan yaşıt arkadaşlarım var 16 yaş grubunda değilim...

ayrıca abd ile ilgili Nihat Genç in bir konuşmasından alıntı yapacağım;
    Köylerde falan atları eşekleri işerken cinsel organını görünce heybetinden korkarsınız, ama köyün bütün delileri onu ....

anlayan anladı... evet bize yemiyor, ama Güney Amerika ülkeleri, Küba, İran vb başka örnekler var... tutan tutuyor arkadaşım... Bu ülkleri kale almazsın sen belki ama hiç bir şey yapamıyor ABD?...

Amerika kübaya karşı ambargo uygulamış durumda ve siyasi olarakta tanımıyor..Buna karşı başarılı olmuşmu ;hayır..Ben zaten dedimki amerika başka bbir ülkeye karşı başarısız olabilir..Ama ben diyorum ki mesela küba,vietnam bir ordu kurup amerikan toprağına giremez..Amerikanın başka ülkelerle yaptığı savaşlar,siyasi ilşkiler beni ilgilendirmiyor..Ben amrikaya karşı bür ülke bişey yapamaz dedim..Ayrıca savaşlar bombayla,füzeyle kazanılmıyor ama şuanda burnumuzun dbindeki savaş en büyük örnek..Rusya gürcistanın askeri üsleri,havalimanı ve limanlarını yok etmiş durumda..Ruslar tiflesi askerleriyle belki giremez ama burada kaybeden şuanda gürcistan..Neden kaybediyor sorusuna karşılık rusyanın 23 bin tankı varken gürcistanın 130,rusyanın 1800 savaş uçağı varken gürcistanın 8,rusyanın 13 bin helkopteri varken gürcistanın 140 vb. ... diye gidiyor..Siz bana gerilla savaşını söylüyorsunuz..Evet bir ülkeyi ele geçirmek istiyorsanız gerilla savaşına girmek zorundasınız..Ama savaşlarda genellikle birbirine karşı olan iki devletin amacı birbirlerini işgal etmek değil en iyi şekilde karşılııklı zarar vermek ve yıldırmaktır..Buda demk oluyorki askeri teknoloji kimin daha iyiyse o kazanır..Gerilla savaşında teknoloji bi yere kadar etkilidir..Ama siz savaşlardan bahsediyorsunuz.Sen karşı devleti uçak kaldıramaz hale getirdikten sonra o ülkeyi yerle bir edersin..Gerilla savaşına girmesen bile o ülkeyi çok büyük zarar verirsin..

• tek soru: Biz Kurtuluş Savaşını hangi üstün teknolojimiz ile kazandık?
  • quote:

tek soru: Biz Kurtuluş Savaşını hangi üstün teknolojimiz ile kazandık?

Bunun açıklamasını önceden yapmıştım..O zmanla bu zamanı nasıl bir tutuyorsun..Ayrıca yunanistanla girdiğimiz savaşı kazanmamızda sahip olduğumuz tek uçağın katkısı çok büyüktür..Eğer o dandik uçak olmasaydı belkide yunanistana kaybetmiştik..Yani belki ufak sayılabilcek teknolojik alet savaşı kazanmamızda büyük rol oynadı..Evet bizim kurtuluş savaşında teknolojimiz yoktu ama başka ülkelerinde yoktu..Eğer ingilizlere o zamanlar bugünün teknolojisine sahip onlarca jet verselerdi acaba yinedede kazanabilir miydik bu savaşı..Şuanda kabul etsenizde etmesenizde savaşlar cephede kazanılmıyor...Sadece o ülkeyi işgal edip kontrolü ele alıcaksanız gerilla savaşına ihtiyacınız var..Onun dışında yok..

• GITMEM

Insan oldurmeye amma merakli milletmisiz.sonrada sagda solda insanlik dersi veririz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lightmyfire

GITMEM

Insan oldurmeye amma merakli milletmisiz.sonrada sagda solda insanlik dersi veririz.

o zaman ... lmek hoşuna gidiyor?
  • Gitmem. Onların gelmesini beklerim. Artık savaş stratejileri değişti. İşgal altında ordu çok açık verir. Bi kez girdilermi kimse çıkamaz bu topraklardan.

Bir diğer yandan ülkeler hergün savaşıyor zaten. Belki topla tüfekle değil ama ekonomik stratejilerle. Ve biz de savaşmaya çalışıyoruz ama silah ve mermimiz çok az. Yani vasıflı elemanımız mermi, şirketlerimiz tüfek, lisans ve lisans üstü eğitim almış elemanlar ise uçak... ama bizde bunlardan çok az var. Üstelik sıcak savaştaki gibi ekonomide yetenekli değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turksauron -- 9 Ağustos 2008; 3:42:04 >
  • tamam abi gitmeyin... valla bak... oturun evde... ama sonra kapıya düşman gelince onlar size birşeyler öğretirse mızmızlanmak yok tamam mı canım?...

o zamanla bu zamanı bir tutmak hata tabi, o zaman onlarda o devrin en ileri teknolojisi varken bizde kağnı varsa şükrediyorduk... tek uçağın katkısı büyüktü, kaç uçağa karşı tek uçak?... o uçak savaş başlamadan önce biz de miydi?... şu an o zamankine göre oranlarsak şartları, kat kat yenmemiz lazım... o zaman 10a karşı 0dık... şimdi en kötü ihtimal 100e karşı 10uz?...

amaç savaşmak adam öldürmek değil savunmak... ama gelmeyin... valla... teknoloji geliştirin lazım olur... bakın güzel bir teknoloji örneği esir düşünce eğitim için;

gör bak teknoloji....

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Lightmyfire

GITMEM

o zaman ... lmek hoşuna gidiyor?

imzandada ne derece siddet yanlisi bir vatandas oldugun ortada.
    Ulke olarak dis iliskilerini saglam ve bagimsizlik anlaminda hic bir ulkeye bagli kalmadigin surece kimsenin sana dokunamiyacagini bilmelisin.

Ayrica forumda daha once defalarca tartisilan bir konuyu tekrar tekrar gundeme getirip milliyetcilik egosunu tatmin eden arkadaslarida: milli duygularimizi baska konularla tetiklemelerini yeglerim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.