Şimdi Ara

Su Arıtma, Atık Sorunu Çözümü (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
14
Favori
8.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam baya pahalimis
    https://www.hepsiburada.com/miato-akilli-cam-su-tanki-8-litre-p-HBCV000001DVWP?magaza=g%c3%bcldenpazar
    Motor kendinden sanirim. Ama tazyik yokmuş yapilan yorumda. Cam olmasj guzelmis. Ama eski tankiniz sipoptan su kacirmiyorsa bir basic pompasi ve yujsek basinc sivici ile daha ucuza ve tazyikli olarak yapilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 11 Nisan 2021; 20:50:37 >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bu islerin buralara kadar gelmesine beni masrafa sokanda sensin -:). Ben ne guzel ucuz filitrelerle isimi hallediyordum. Sen bana yok biocera dedin yok ph yok mineral dedin yok tds kac dedin, Bu isin mercedesi bu dedin. O yetmedi tatlandiricida omnipure dedin. Uyuyan yilani uyandirdin. Yok sa ben aritilmis su mu su deyip iciyirdum -:))Saka bir yana biocera gercekten guzel kullandikca iyilesti. Ama omnipure tatlandiriciya gerek yok biocera tek basina yetiyor. benim mizacim gereyi isin icine girdim mi sonuna kadar gidiyorum. Sonuda dipsiz kuyumuş ancak cikabildik derken simdide cam tank cikti. :-)
    Ayni migo isine döndü bu is onada merak edip girdik badozlama cikincaya kadar akla karayi sectik. Pes ettik ciktik ondan. Herzaman dedigim gibi cuneyt arkin in alageyik filmindeki gibi,alageyik sesj duyunca dayanamiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 11 Nisan 2021; 20:52:28 >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Bu iş migodan sağlam hocam migo adam olmazdı olmadıda ölümüde yakındır
    Yanlız bu iş önemli insanlar ne içtiğini bilmek zorunda ve kaliteli suya bilinçli şekilde herkes ulaşabilmeli diyorum, bu işe komşumla kalkıştık ve benim sistemide o kurdu her yudumda dua ederim kendisine, Galip beyde bıkmadan
    usanmadan her sorumuza cevap verdi, meeb hocamda çok handikapı yok tak geç bi sistem dediğinde huylanmıştım :)) evet bu iş dipsiz bir kuyu, alageyik kaçtıkça biz kovalar hocam, zaten çeşmeden su içme işi yıllar önce bitti herkes damacana alıyor plastik bidonlarda güneşin altında demlenmiş şekilde, en azından kendi yaptığımız sistemler ile ne içtiğimizi az çok bilebileceğiz, en kötüde aynı maliyete gelir, derinlemesine bildiğim için bir çırpıda yaptığın iş bireysel kullanıcı olarak az buz iş değil bence, sen sonuna geldin sayılır , hep dediğim gibi son halka membran ömrü olacak ve muhtemelen sende buda çok kısa olmayacak makul bir süre tahmin ediyorum hayırlısı ve eline sağlık diyelim

• kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Ilk aritma cihazini kurdugumda dedim bu damacana sularinin hepsi aritilmis su. Gunesin altinda da gorunce petleri alinmaz disardan. Tds metreyi alinca icimini en cok beyendiğim suyun tds nin 10 oldugunu gorunce sasirdim. Hic mi mineral olmaz bir suda. Meger saf su iciyormusuz. Yazin sebile su yetistiremiyordum. Galip beyden 12 v selonoid valf aldim onuda aritmaya bağladim.Biocera ilk taktigimda hic beyenmemistim sonrasinda duzuene girdi ve mineral kattigindan suphem yok. Suan 2 aydir atik azaldigi icin disardan su almiyorum.
  • İyi akşamlar Eskişehir den selamlar.
    Galip bey ve Çetin beye iyi esnaflıklarından dolayı teşekkür ederim. Arkadaş gibi olduk. Her aradığım da ulaşabilmek ulaşamadığında geri dönmeleri memnuniyetim açısından 10 numara Forumda çok yazmasamda sürekli bir iletişim halindeyim. Arıtma sisteminde Her konuda bıkmadan usanmadan cevaplıyor ve parça temininde eksiksiz yerine getirmeye çalışıyorlar. Ben ve çevremdekilere de kaliteli ürün alma konusunda teşvik edip yedek parça ve arıtma sistemi aldığım ve aldırdığımdan dolayı benide hiç üzmediler.
    Teknoline arkadaşımıza anlaşılan bu konuda çok emek sarf etmiş ve başarmış. Tabiyki artı ve eksilerini zaman içinde görmek gerekecek.
    Atık su sarfiyatı kayıboyu arkadaşımla birlikte uzun zamandan beri canımızı sıkıyordu. Atık suyun maliyetinden çok suyun boşa akması hiç hoşuma gitmemeye başladı. Atık suyu Parasal olarak hiç kıyaslamak istemedim. Çünkü su daha değerli idi. (GERÇİ ESKİŞEHİRİMİZİN SUYU NE KADAR ÇAMURLU VE KİRLİ OLSADA) şaka bi yana inanın parasal olarak değer biçilse idi permeate pump ve pompaya 650 TL gibi para ödemiş olmazdım. Parasal olarak geri dönüşü rahat 5 veya 6yılı bulabilir. 5 mikron Ön sediment filtre çamur ile dolu olduğunda inanın çok cabuk çamur topluyor basınçı inanılmaz etkiliyor ve 6 ayda 2 bara düşürüyor iş burada patlıyor atık gün geçtikçe hergün zirve yapıyor çevremdeki bir çok kişi atık çıkışını gidere gittiğini bilip ama ne kadar çok atık attığını bilmemektedir. 1litreye 17 litre atık 5 litreye 60 litre atık alınca permeate pump takmaya karar verdim ve bir anda bu oran 1 litreye 3-4 litre atık vermeye başladı hemde tıkalı sediment ile bu bile beni çok sevindirdi. Ama daha bitmemişti şebeke suyumuzun çok değişken olduğunu 3.5 - 4 çok nadirde olsa geceleri 5 bar olduğunu ortalama 4 bar olarak manometrede ile buldum hele bide sediment filtrenin tıkanma sürecinde basınç ne hala geliyor. Permeate pump üstüne pompa kaçınılmazdı artık pompayı taktık dan sonraki basınç 8 bara çıktı su oranları 1 litreye 1.5 litre atık almaya başladım. Burada da basınçın ne kadar önemli olduğunu pompayı taktıktan sonra daha iyi anladım ve bu işi bu kadar geçiktirdiğim için çok üzüldüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Msonel -- 11 Nisan 2021; 21:47:8 >

• Msonel kullanıcısına yanıt
    Galip beyin videolarindan ogrendigim cok seyler oldu ayni zamanda kafama takilanlarda oldu. Paylastigi soru cevaplardan bilgilendim. Hatta bazi videolari millet aritma takmamasi icin elinden geleni yapmaya calisiyor dedim. Ama durust oldugu icin kac litre atik atacagini soyluyordu. Urunleride maldan anlayan birisi iseniz aradaki farki anlarsiniz. Cacebook ta aritma reklamlarj cikiyor. Millet soruyor kac litre atik var diye. Suyunuzun basincina gore yarim litre ile 2 litre arasinda degisir diyor.ben yorum yapiyorjm engelliyorlar beni :-)

Ama basincin bukadar onemli oldugunu bilmiyordum. Galip beyin videolarindan sonra bende pompa aldim. Hatta bir tane beyendim junctel diye taivan markasi. Adamlar bana birebir taklidini yollladilar juntech diye.Geri iade ettim. Ama sizin kullandiginiz pompa guzel bende ondan aldim. Piyasadaki cogu fjrma etiketini sokup kendj markasinj basiyor o pompaya. 10 bar a ulasabiliyorum o pampayla doluma yakin ama 9.2 ideal benim sisteme yoksa quickler kaciriyor.

Pompa bana gire her aritmada olmaz ise olmaz aslinda.toplamda En fazla 300 tl farkeder ama deger.
    Preepump da gercekten mantikli bir calisma sekli var. Atik kisminda olusan basinc diyer tarafta aritilmis su ile dolan bolumu basinclj bir sekilde iterek tank basincini yeniyor ve sanki tankta basinc yokmus gibi dolduruyor. Fakat tahminimce tankin dolmasina yakin is yapiyor hanj son dolmasina 1 litre veya yarim litre kala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 11 Nisan 2021; 22:8:12 >

evet belediye arıtma tesisi için epey iyi iş çıkardı.

Yıkanabilir ilk sediment evet mantıklı aklıma yattı.👍🙏

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 11 Nisan 2021; 22:32:42 >
    Evet işlerine gelmiyecek söylemde bulunduysan engellerler.
    Galip hocamın farklı forumda dile getirdiği çok önemli birşey vardı arıtma cihazlarının daha alınabilir olması için parça çıkarıldı demişti. Çok doğru dedi bunlardan biride pompa. Hani 5 bar su basınçı varsa pompaya gerek yok gibi. Ama inan yine ihtiyaç var. Kesintisiz güç gibi birşey. 5 bar zamanla düşüyor atık artıyor. Dediğiniz gibi pompa olmazsa olmazı geç anladım.
    Permeate pump ise çok harika bir ürün normal pomba ile harika uyum içinde çalışıyor. Resmen hidrolik bir güç ile doldurma basınçı veriyor. Tank boştan dordurma süresi içinde aynı stabil şekilde dolumu gerçekleştiriyor. Doldurmaya yakın daha çok devrede değil yani. Tank boş dolu aynı çalışma. Ben tek selenoid valf kullandım. Yüksek basınç switch 6.5 litre ayarlı. Bir çok kez denemelerim oldu. Tank dolduğu anda atık su aynı anda tamamen kesiliyor gerisi hiç gelmiyor. Permeate pump ve pompa aynı anda susuyur atık sarfiyatı bitiyor. En iyi olayda bu derim. Eskiden tank dolsun dolmasın atığın umru olmuyor dakikalarca atık su geliyordu. Bekle ki kesilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Msonel -- 11 Nisan 2021; 22:48:46 >

• Su Arıtma, Atık Sorunu Çözümü
    Gizli damacana olan sebillere aritma baglantisi. Bu sekilde. En alttaki L dirsek cekvalf dir. Amac vanayi kapattigimizda aritmadan su almaz damacanadan su almak icin yani damacana sj aldiniz aritmayi vanayla iptal eder damacanadan ceker suyu. 12 v selonoid valf sebilin pompasiyla elektrik baglantisi paralel bagli pompa calisirsa valf acilir aritmadan su ceker. 12v quick baglanti sadece galip beyde var :-) 24 v selonoid valf daha ucuz ama motor 12 volt oldugundan valfte 12 v olmasi lazim. Fakat 24 v aldigim selonoidler 12 v da da calisti

Yıkanabilir filtre şebeke suyunda bir faydası olmaz mikron çapı çok büyük. 50 microndan fazla onlar. Yıkanabilir filtreyi gözle görünür kum ve benzeri durumlar için idealdir. Arıtma cihazlarında pek faydası olmayacağını düşünüyorum. Yoğun tortu çamur olan bölgelerde 5micron sediment filtreyi 2-3 ayda bir değistirmek daha mantıklı duruma göre. Birde tesisat eski ve derelerden pas kopması oluyorsa kullanılabilir Yıkanabilir olanlar.
    24 volt 12 volta çalışır ama sebilin devresine zarar verebilir hocam anlık çalışmalarda birşey olmaz ama uzun vadeli çalışmalarda sıkıntı çıkarabilir selenoid yanmaz ama diğer sebilde bir kart varsa o kartı yakabilir. 12 volt quick heryerde var aslında ama pek bilinmiyor sanırım
    Cok haksiniz. Bende 7.2 bar varken bile aldim. Cunku pazar gunleri 6.4 e dusuyor herbangi bir musluk acikken 4 lere dusuyordu. Pompayi Basinc dusurucu ile birlikte kullanmakta fayda var yoksa yine dalgalaniyor. Praepump da atik pompa durunca kapanir cunku tank basinci itiyor icindeki pimi. Az ucuz olsa alinir kesinlikle
    Cam tank Biocera filtre kullanımında sıkıntı çıkartır. Nedeni bioceranin ürettiği hidrojen gazı yüzünden Biocera yada tank patlayabilir. Böyle bir kullanımda basınç emniyet valfi takılması gerekiyor Bioceraya. Ozmoz basınçlı tanklarda patlama olmuyor nedeni genleşmesi o gazı absorbe ediyor. Biocera Filtre faydalı olduğu kadar bilinçsiz kullanımda zarar açma ihtimali yüksek.
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    24 voltun sarim direnci fazla oldugundan zarar vermez karta ama 24 volt olupta 12 volt valf takilsa akim fazla cekerek zarar verebilir. Lakin 24 voltluk valf 12 volta takinca basjnc altinda acamayabilir valfi.
    Hocam piyasada var 12 v selenoid valf. Lakin hepsi de pasolu baglantili ekstradan aparat lazim. Sizin urunden hicbir yerde yok. Aparaglarla ve kargoyla birlikte sizinkine yaklasiyor fiyati ve kalitesiz urunler mavi renkli genelde. Sizinki direk quick ve saglam urun. Ek yapip maceraya gerek yok. Sutgen dilimiz yandi o yuzden eklemli isleri sevmiyorum. Manometre bile kasanin icinde duruyor olurda patlar matlarda su kacar diye. Pompa mecbur kasanin arkasina monteli disarda yani. Ama altinda kap var ve boruyla kasanjn icine bagli. Oldu da diyafram patlar su kacarsa kasanin icine akitsin ve kesici devreye girsin diye
    Bak ya daha neler öğreneceğiz.
    Patlarsa heryerden patlıyor hocam basınç düşürücünün patladığına, kaçak su kesicinin patladığına denk geldim ben bir iki defa. Ama tabii bunlar patlıyor diye de önlem almamak olmaz basınç düşürücüyü saate takmak gerekli esasında en sağlam çözüm olarak.
    Hocam dogru soyluyorsunuz. Suyu damla kalmayasiya kadar bosaltiyorum. Sabah muslugu acinca su geliyor yarim cay bardagi. Acaba su her sicaklikta buharlastigi icin basinc yaptirip tekrar mi akiyor diyordum. Bioceraya bak sen. Sizden almistim o filitreyi. Hatta kayiboyuna sitem etmistim. O onermisti bana,Bildigin acilasti su dahada almam bu filitreyi diyordum. Icesim gelmiyor dedim. Hatta gittim ondan sonra omnipure tadlandirici aldim yine duzelmedi. Bosuna masraf ettik acidim paraya diyordum. Hatta oljmsuz yorum yazacaktim n11 e. Dedim hakkina girmeyelim herkes beyenmis bende sorun vardir dedim. Istemeyerekte olsa 5 yildiz vermis ve yorum yazmistim. Ama sonrasinda inanilmaz sekilde duzeldi. Hatta bundan sonra tadlandirici almam sadece biocera yeter
    Evet hocam tanksız sebillere taktık biz Biocera filtre yarıldı. Kaç defa en sonunda basınç emici yani basınç yükselince deşarj eden valf takıldı. Bu valf belli bir basınca gelince kendini açıyor ve suyu bir miktar atığa atıyor sonra kendini geri kapatıyor.
    O yuzden riski en aza indirmeknicin sebeke sugu direk kacak kesiciye giriyor ondan sonra basinc dusurucuye cunku basinc dusurucude lastik conta var ve patlama ihtimali var. Artik kacak kesicide patlamasin artik allah korusun
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Sizide yakından takip ettim hocam. Hani bizede çamur var ama sizdeki çamurun yanında esamesi okunmaz.
    Biz (kayıboyu11) ile birlikte kaliteli pahalı omnipure filtre kullandık hele sediment filtreyi çamurdan dolayı 5 ayda atınca ne oluyor dedim. Bu yüzden attığı atığı düşünemiyorum bile. Ürün kalitenin yanında pahalı ürün tanesi 150 lira. Galip hocamı aradım tavsiyede bulundu hemen filtremide yeniledi. Omnipure filtreyi korusun ömrünü bir nebze uzatsın diye önüne ucuz 20 veya 30 liralık bir tane daha 5 mikron sediment filtre koyduk sadece çamuru tutsun diye 4. ayı bulmadan gözünün yaşına bakmadan hemen atıyorum. Bu şekilde de tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.