Atık su konusunu araştırırken buraya geldim. Atık su borusunu bahçeye pis su giderinden çıkartıp sulama yapmam mümkün mü? Duvarları delmek istemiyorum. Bahçe katında kot farkından dolayı bir foseptik var, pis su orada toplanıyor, lavabonun oradan borunun içinden su arıtma borusunu ilerletmem mümkün olur mu? Ve bu daha sonra başıma bela açar mı? Boruda tıkanma, atık su borusunda tıkanma vs gibi? |
Su Arıtma, Atık Sorunu Çözümü (9. sayfa)
-
-
Pratik olarak boru içinden geçirilebilir, tıkanma olur mu sorusu ile tıkanma olacaksa daha çok atık kısıcıda olur. Ancak pis su giderinden hortumu gönderirken uç kısmını silikon vb gibi bir şey ile iyice kapatıp öyle göndermek lazım, yoksa o arada pis su giderinin içindeki her türlü bakteri virüs parazit ne varsa hortuma bulaşır ve mikrobiyolojik güvenlik sorunu olur.
-
Hocam yaparsın. Bazı dez avantajları sayayım
1. Soğuk iklim ise bulunduğunuz yerde donma ihtimali var
2.yatayda ve güneş altında kalan bölüm varsa su birikir ve yosun tutma ihtimali var ve çapı daralır.
3. Ek veya dirsek kullanılacaksa veya keskin döndürecekse kırılıyor güneşte
Gider borusundan gönderin su biriktirilecek depoya daldırmadan yukarıdan akacak şekilde Konumlandırın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konu açıldığı günden beri hiç bir filtre değişmedi. 3yıl olmuş. TDS değerlerinde ve tadında hiçbir kötüleşme yok. Membran biri 8 yıllık filmtec olan. Vontron 3 yılı devirdi.
valla hocam bende de hemen hemen ilk günkü gibi, yani çift membranda atık kısıcıyı büyütmek lazım tezi pratikte işlemiyor, hatta ben acaba atık kısıcıyı 150 lik mi taksam denemek için diyorum, zaten benim mebranlar da sanırım 4 yıla yaklaştı tam zamanını bilmiyorum, ölürse ölsün diyebilecek durumdayım yani.
-
Hocam bende. Atık kesici yi bypas yapan vana var yani membran yıkama görevi görsün diye yaptım. Onu açsamda kapatsam da atık miktarında değişme olmuyor. Hatta hepten atık kesiliyor çıkarsam mı diyorum. En azından denemek istiyorum. Atığı kısmak istemiyorum daha fazla. Su basma riskine karşı. Hertürlü önlem var ama ne olur olmaz. Wifi li kaçak tespit cihazı dahi koydum.
Arkadaşlar selamlar
Bu atık su mevzusunu araştırırken, atık su üretmeyen arıtma cihazlarını gördüm. İncelediğimde membran filtreyi iptal edip yerine reçine filtre koymuşlar. Ben reçine filtreleri yeni duydum. Ancak aklıma şöyle bir fikir geldi. Membran filtrenin çıkarılıp reçine filtre yerine 1 micronluk sediment filtre ve sonrasına CTO karbon filtre. ondan sonrası zaten tatlandırıcı filtre ve isteğe göre PH yükseltici veya mineral filtreler. Membran filtrenin iptal edilip yerine sediment ve CTO karbon eklenmesi su kalitesine olumsuz etki eder mi?
-
Arkadaşlar bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz. 1 bardak suya, yarım bardak atık su atıyor. RO 600 gpd mebranlı sistemde çalışıyor direkt akışlı depolama tankı yok, yurtdışı abd ve almanyada benzer ürünler gördüm. 1 litre suya - 0.5 litre atık oranları çok iyi. uygulamadan şebeke TDS değeri, arıtıcı TDS değeri, Filtre ömrü takip edilebiliyor. Geleneksel sistemden arıtıcı alacaktım, Permeate Pompa + selenoid valf vb ekli şekilde ondada gördüğüm örneklerde 1:1 veya 1:1,5 atık şeklinde en fazla düşürüyor. bu ürünün atık oranı dikkatimi çekti bilgi arkadaşlar fikrini almak isterim. teşekkürler.
trendyol.comNEUTRON Ntl-su60wb Akıllı Su Arıtma Cihazı Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/neutron/ntl-su60wb-akilli-su-aritma-cihazi-p-830668312
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 26 Eylül 2024; 0:48:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X