Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Binamızda bulunan "eski" ve "sürekli pas üreten" boru hattı nedeniyle ben de bu evsel "su artıma" olayını inceledim. Konu ile ilgili iki akademisyenin yazdığı bir makale buldum. Gayet anlaşılır bir dille yazılmış Okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Link'ini aşağıda veriyorum:

www.scopemed.org
    Index of /
    http://www.scopemed.org/?mno=593

Dikkatinizi çekmek istediğim cümleleri aşağıda veriyorum:

"...Yapılan laboratuar çalışmalarında evsel arıtım cihazlarının tamamının ilk birkaç ay Kaliteli arıtım sağladığı, daha sonra mikrobiyolojik kirlenmenin başladığı, altıncı aydan sonra bütün cihazlarda üreme olduğu tespit edilmektedir. .."

"...Sonuç olarak hangi yöntemle arıtırsa arıtsın, su arıtma cihazlarının kullanımı halk sağlığı açısından önemli tehditler oluşturabilmektedir. Suların kalitesinde oluşan bozulmaları veya yayın organlarındaki yayınları fırsat bilen ticari kuruluşların evsel su arıtım sistemlerini pazarlamalarına fırsat verilmemelidir...."

Referans: Doç.Dr. Ö. Faruk Tekbaş, Doç.Dr. Recai Oğur, "Evsel Su Arıtma Cihazlarına Dikkat", TAF Preventive Medicine Bulletin, 2009: 8(2)

Tembeller için kıssadan hisse: Su arıtma sistemi kullanamazsınız ! Eğer kullanırsanız, HER AY BÜTÜN FİLTRELERİ değiştirmeyeceğiniz için, mikrobiyolojik kirlenmeye maruz kalacaksınız ve musluk suyundan yaklaşık 10 kat (?) daha riskli bir su kullanmış olacaksınız. Kullandığınız filtrelerin de bir sürü başka yan etkileri de mevcuttur.

Oyuna gelmeyin! Bir bilene (halk sağlığı uzmanlarına) danışın !!!! Pazarlamacılara güvenerek iş yapmayın !!!

En iyi su, doğal maden suyudur. İyi su mineral bakımından zengin sudur. Bu tipte sular da serttir ve bu suları da lıkır lıkır içemezsiniz.

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minicikdev -- 19 Eylül 2015; 21:41:09 >

• Herkese iyi forumlar

Yeni edindigim evdeki kirec durumu cok yuksek oldugu icin evin ana girisine takip gunluk kullanma suyunu filtre eden bir aritma cihazi almak istiyorum.
    Bmb ve conax diye iki marka buldum bunlardsn birini yada baska bir marka tavsiye edebilirmisiniz.

Gecici degil kalici cozum istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya denk gelmişken yazmak istedim. Ben laboratuvarda çalışıyorum. Bazı çalışanlar evlerinde kullandıkları arıtma suyunun kalitesini merak edip getiriyorlar. Kimyasal analizine baktığımda pH değerinin asidik olduğunu, içindeki minerallerin çok az olup, suyun saf suya yakın olduğunu görüyorum. Cihazları pazarlayan kişiler bir takım yalanlarla insanları kandırıyorlar. İçilen su kalitesi önemli olduğundan güvenilir markalar kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Bmb-1000 daire girişi cihazı tavsiye ederim, diğerlerinden farkı 4 filtreli sisteme sahip olması. Kendim hem kullanıyorum hem satışını yapıyorum.
  • Coway markasını tavsiye ederim. Analizini yaptığımda değerlerin çok iyi olduğunu gördüm. Pahalı bir marka fakat adam gibi su içmek için değer.
  • uzun zamandır arıtma bolumune yazmamıştım şu bilgiyi iletmek için yazıyorum
    malumunuz Yüksek PH herkesin listesinde ust sıralarda ama nerdeyse firmaların cogu Ph mevzusunu mumkun mertebe müşteriye çaktırmamaya çalışıyor Türksu firması pazarlamadan ziyade internet üzerinden araştırıp alan müşterilerin tavsiyesi üzerine satış yapan bir firma olduğu için mecburen müşteri memnuniyetini ön planda tutmaya calısmakta bu da müşterilerin isine geliyor
    Ph konusunda duyduğuma gore adamlar parayı basıp 6 ay boyunca Ph filtre uretimi üzerine uretim ve testler yapmışlar bazen 9 u bulmuşlar ama birkaç bardak sonra yine 7 lere dusmus felan ama son 2 aydır imal ettikleri filtre ve çevirme yöntemi dedikleri yöntem sayesinde 8.5-9 sabitini yakalamışlar yani su devamlı aksa bile suyun ph ı düşmüyor
    yüksek ph seri üretimine geçmişler.
    yüksek ph için diğer firmaların bulduğu yöntem cok aşırı pahalıya mal olduğu için hayata geçirememişler ama bu yöntem hem doğal hemde maliyeti cok yüksek olmadığı için kendileride bu yönteme geçmek istiyorlarmış.
    kendi adıma sabit yüksek ph filtresi siparişi verdim turksudan takıp laboratuvarda ölçtürecem evdeki ph kağıtları felan fasa fiso kesinlikle kesin bir sonuç vermiyorlar . laboratuvar sonucunu burdan paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teacher47 -- 26 Eylül 2015; 2:23:09 >

• Ben de forumdaki tavsiyeler üzerine dün evime tezgah altı 5 aşamalı sistemi kurdum.
    Kurulum çok zor değil sadece dikkat etmek gerekiyor bazı şeylere.
    TDS ölçer henüz gelmediği için sayısal bir sonuç söyleyemeyeceğim.
    Cihazı sistem organizasyondan aldım, Filmtec membran var.

Su arıtma cihazı Su arıtma cihazı Su arıtma cihazı Su arıtma cihazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 27 Eylül 2015; 21:46:29 >

• Arkadaşlar BMB RO-10 modeli 7 filtreli arıtma cihazı almayı düşünüyorum
    www.bmbsuaritma.com.tr
    RO-10 +Alkalin +Detox Su Arıtma Cihazı
    http://www.bmbsuaritma.com.tr/ro-10-alkalin-detox-su-aritma-cihazi.html

300 tl'ye mevcut bulabiliyorum. Tavsiye eder misiniz?
  • bize de ihlastan tanıtıma geldiler. bi aletle damacana suyunu kendi arıttığı suyu ve çeşme suyunu ölçtü. kendi suyu 7 damacana 10 çeşme suyu 180 çıktı. sonra elektrolit tarzı bişeyi suyun içine koydu , su bi süre sonra su çamur gibi oldu vs.

fiyat olarak 1400 tl dediler. lapin gibi atlamamak için araştırayim dedim. aslında kafama yattı ama şu mineral olayı kafamı kurcalıyor. ihlasın arıtma cihazı alınır mı ? yardımcı olursanız sevinirim.
  • Arkadaşlar uzun süre su arıtma sistemlerini araştırdım. Okumadığım forum, yorum, makale kalmadı diyebilirim.
    Forumdan arkadaşlara sordum. Kapalı sistem istiyordum ve birkaç marka arasında kalmıştım. Sağolsun forumdan arkadaşlar tavsiyelerde bulundular.
    Uzun araştırmalardan sonra yukarıda albati arkadaşımızın aldığı sitemin pompasızını aldım. Kararımda etkili olan nedenleri sıralarsak:
    1) Kapalı sistemler genelde inline ön filtreli geliyor. Bu filtrelerin hem yedek maliyetleri yüksek hem de kaliteli filtre bulma imkanı sınırlı.
    Ayrıca bu işi çıkaran amerikalılar hep açık sistem satıyorlar. Bunun için amazon veya ebay gibi sitelere bakabilirsiniz.
    2) Popüler markalı sistemlerden almadım çünkü iş filtrede bitiyor. Firmadan filmtech membran ve omnipure post carbon filtreli olarak aldım.
    Kaliteli olduğu söylenen firmalar Filmtechin yarı fiyatındaki Vontron kullanıyorlar. Kasalar hep aynı hausinglerin plastik dereceleri muadil.
    Çelik tank hepsinde aynı. Markaya bu farklar verilirmi o sizin takdiriniz.
    3) Ben bi gazla 8 aşamalı sistem aldım. Satıcıya bu ilave filtrelerin kalitesini sorduğumda kısa sürede özelliklerini yitiriyor dedi. Zaten Ebay da Amerikada satış yapan satıcıların ürünlerine bakın 6 aşamalı bile çok nadir. Yok infrared yok bioseramik falan aliexpress deki çinli satıcıların ilanlarında var.
    Ancak kesinlikle alkali filtre tavsiye ederim. Yoksa mineral falan biraz sallamasyon. Bugün elime ulaşan alkaliyi takıp 8-9 aşamadan 6 ya düşüreceğim.
    4)Peki hiç 350 Tl ye satılan malla 1.000 Tl ye satılan aynı olurmu diyeceksiniz. Bal gibide olur. En kaliteli Amerikan filtreler 6'lı sitem olarak 250 TL civarı + kasa, tank,musluk maliyetini eklerseniz en iyisinin 450- 500 TL yi geçmemesi lazım. Peki bu markalar en iyi filtreklerimi kullanıyor. Tabii ki hayır.
    Netice itibariyle uzun araştırmalardan sonra en mantıklı olanın filmtech membranlı bir arıtma alıp, kısa süre sonra mevcut filtreleri kaliteli filtrelerle değiştirmek olduğu kararına vardım. Takdir siz değerli arkadaşların.
    Not: Tds metremle yaptığım ölçümler iyi sonuçlar veriyor. 17-25 ppm civarını yalkalıyorum. Bu aralar sabahtan akşama kadar kullanan olmadığı için akşam aldığım 1-2 bardak 34- 40 civarı çıkıyor. Daha sonra düşüyor. Bu da zannedersem ekstra filtrelerden kaynaklanıyor. Bakalım randıman aldıkça ve yeni filtreden sonra durum nasıl olacak.
    Kısa süre içinde ölçümlerimi siz değerli arkadaşlarımla paylaşacağım.

• kullanma suyu için ev girişine arıtma takmayı düşünüyorum.
    bmb -1000 nano almaya niyetlendim. kullanan var mı? bu fiyata alınabilecek alternatifler nelerdir?
    su çay ve yemekte de kullanılmayacak. sadece kullanma amaçlı. meyve sebze yıkanacak..
    yaşadığımız yerde şebeke problemi olduğu için sondajla su çıkıyor. gerçi su temiz görünüyor ama yine de güvenemedik..
    yardımcı olursanız sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahir0734

işinizi görür. güzel bir cihazdır..

Atlas 3lü housing+ atlas 70 mikron yıkanabilir çelik filtre+atlas 1 mikron gümüş iyon filtre+ matrikx cr1 aldım.. Araştırdığım kadarı ile atlas kaliteli bi markaymış. Matrikx de iyi bi filtreymiş.
    Umarım işimi görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arıtma cihazı almayi düşünüyorum hangisini alayım?

• kutülamare kullanıcısına yanıt
    Hocam aldığınız ürünün internetten linkini atar misin ?

• AhmetburakhaN A kullanıcısına yanıt
    www.sistemorganizasyon.net
    SU ARITMA CİHAZI, AŞAMALI SU ARITMA CİHAZI, REVERSE OSMOSİS SU ARITMA CİHAZI, TEZGAH ALTI SU ARITMA, OSMOSİS, OSMOS, SU ARITMA SİSTEMİ, KALİTELİ SU ARITMA, SU ARITMA CİHAZI FİLTRE,TERS OSMOS FİLTRE,FİLTRELER,5Lİ FİLTRE,
    http://www.sistemorganizasyon.net/USA-Filmtec-7-ASAMA-POMPASIZ-LOTUS-WATER,PR-29.html

Ben bu ürünün 8 lisini aldım ancak daha sonra ekstraları söktüm.

http://forum.donanimhaber.com/m_72753680/mpage_11/tm.htm

Şu sayfayı dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.

• Eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: kutülamare

Arkadaşlar uzun süre su arıtma sistemlerini araştırdım. Okumadığım forum, yorum, makale kalmadı diyebilirim.
    Forumdan arkadaşlara sordum. Kapalı sistem istiyordum ve birkaç marka arasında kalmıştım. Sağolsun forumdan arkadaşlar tavsiyelerde bulundular.
    Uzun araştırmalardan sonra yukarıda albati arkadaşımızın aldığı sitemin pompasızını aldım. Kararımda etkili olan nedenleri sıralarsak:
    1) Kapalı sistemler genelde inline ön filtreli geliyor. Bu filtrelerin hem yedek maliyetleri yüksek hem de kaliteli filtre bulma imkanı sınırlı.
    Ayrıca bu işi çıkaran amerikalılar hep açık sistem satıyorlar. Bunun için amazon veya ebay gibi sitelere bakabilirsiniz.
    2) Popüler markalı sistemlerden almadım çünkü iş filtrede bitiyor. Firmadan filmtech membran ve omnipure post carbon filtreli olarak aldım.
    Kaliteli olduğu söylenen firmalar Filmtechin yarı fiyatındaki Vontron kullanıyorlar. Kasalar hep aynı hausinglerin plastik dereceleri muadil.
    Çelik tank hepsinde aynı. Markaya bu farklar verilirmi o sizin takdiriniz.
    3) Ben bi gazla 8 aşamalı sistem aldım. Satıcıya bu ilave filtrelerin kalitesini sorduğumda kısa sürede özelliklerini yitiriyor dedi. Zaten Ebay da Amerikada satış yapan satıcıların ürünlerine bakın 6 aşamalı bile çok nadir. Yok infrared yok bioseramik falan aliexpress deki çinli satıcıların ilanlarında var.
    Ancak kesinlikle alkali filtre tavsiye ederim. Yoksa mineral falan biraz sallamasyon. Bugün elime ulaşan alkaliyi takıp 8-9 aşamadan 6 ya düşüreceğim.
    4)Peki hiç 350 Tl ye satılan malla 1.000 Tl ye satılan aynı olurmu diyeceksiniz. Bal gibide olur. En kaliteli Amerikan filtreler 6'lı sitem olarak 250 TL civarı + kasa, tank,musluk maliyetini eklerseniz en iyisinin 450- 500 TL yi geçmemesi lazım. Peki bu markalar en iyi filtreklerimi kullanıyor. Tabii ki hayır.
    Netice itibariyle uzun araştırmalardan sonra en mantıklı olanın filmtech membranlı bir arıtma alıp, kısa süre sonra mevcut filtreleri kaliteli filtrelerle değiştirmek olduğu kararına vardım. Takdir siz değerli arkadaşların.
    Not: Tds metremle yaptığım ölçümler iyi sonuçlar veriyor. 17-25 ppm civarını yalkalıyorum. Bu aralar sabahtan akşama kadar kullanan olmadığı için akşam aldığım 1-2 bardak 34- 40 civarı çıkıyor. Daha sonra düşüyor. Bu da zannedersem ekstra filtrelerden kaynaklanıyor. Bakalım randıman aldıkça ve yeni filtreden sonra durum nasıl olacak.
    Kısa süre içinde ölçümlerimi siz değerli arkadaşlarımla paylaşacağım.

Linki varmı acaba aldığınız ürünün ve eklediğiniz ekstra filtrenin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim şu an kullandığım sistem şuna denk geliyor.

Ana iskelet filmtech membranlı.
    www.sistemorganizasyon.net
    SU ARITMA CİHAZI, AŞAMALI SU ARITMA CİHAZI, REVERSE OSMOSİS SU ARITMA CİHAZI, TEZGAH ALTI SU ARITMA, OSMOSİS, OSMOS, SU ARITMA SİSTEMİ, KALİTELİ SU ARITMA, SU ARITMA CİHAZI FİLTRE,TERS OSMOS FİLTRE,FİLTRELER,5Lİ FİLTRE,
    http://www.sistemorganizasyon.net/USA-Filmtec-Mebran-6-ASAMA-POMPASIZ-LOTUS-WATER,PR-27.html

İlave olarak firmadan 30 TL karşılığında omnipure amerikan tatlandırıcı aldım. Üzerindeki post karbonu söküp bunu taktım.

Alkali filtre olarakta hd 50 ve pentek filtre aldım. Şimdilik HD 50 yi kullanıyorum. Daha sonra penteki de deneyeceğim.

HD 50
    http://www.sanalpazar.com/Alkali-Filtre-Hydrogen-rich-Orp-245__isp48858118

Pentek
    http://www.sanalpazar.com/Alkali-Filtre-Pentek-Usa-Ucretsiz-Kargo__isp23848517

Satıcı HD50 yi membrandan sonra post karbondan önce takmamı önerdi. Öyle taktım.

Kullanmaya başlayalı 3-4 hafta oldu. Açıkçası çok memnunum.
    TDS metreyle yaptığım ölçümlerde 25 civarı sonuç çıkıyor. PH 7,5 -8,5 civarı değişiyor. Ph ı kağıtla ölçüyorum.

Sistemin maliyeti 330TL+ 100 TL(HD50) toplam 430 TL ye geldi.

1.000 TL nin üzerinde bir fiyata arıtma taktıracakken bu fiyatlara hem de içeriği filtreleri kendim tercih ederek montajı yaptım.
    Başta fktanik bey olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Eli tornavida tutan tüm arkadaşlara tavsiyemdir...

Teşekkür ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ne demek dostum, ben teşekkür ederim. Önceki mesajında da çok güzel noktaları yakalamışsın. Birazdan sana da satıcımısın kardeş derler ;)
    Hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 8 Aralık 2015; 13:19:10 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.