Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • filtreleri söküp yenilemek istiyorum ama bağlantı hortumlarını sökemiyorum nasıl söküldüğünü bilen varmı(BMB RO 10)
  • caucass kullanıcısına yanıt
    Youtube'ta bir sürü video var dostum.

• fktanik kullanıcısına yanıt
    Sağol fktanik; bu amcanın anlattığı kısımlar basit ve temel prosedür, onları zaten biliyorum, asıl sorun tüplerdeki hortumları çözemememdi...
    videoda (ve genelde) vidalı bağlantılar kullanmışlar,ama bendeki garip bir teknik, emniyet pimi var, pimi çıkardıktan sonra yüzük gibi bir şeyi
    ileri itip sonra hortumu çıkarabiliyorsun, basit ama çok teknik bir sistem, üretim merkezini aradım, anlattılar, gerisi zaten oldukça kolaydı, hallettim...,
    sana da ilgilendiğin için çok teşekkür ederim, BMB kullanıcıları merak ederse şemasını ekleyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysuleymany

Satılık, TDS ölçüm cihazı (kalibrasyon sıvısı ile beraber) sıfır ürün: 20 TL
    Ürün resmi aşağıdadır. Almak isteyenler PM atabilir. İstediğiniz kargo ile gönderilir.

Su arıtma cihazı

kargo ücreti kaç para

• 6-8 arası tutar herhalde. Ucuz olsun diye PTT kargo ile gönderebilirim.
    Son fiyat 20 TL olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysuleymany -- 17 Aralık 2015; 14:04:20 >
  • Bulunduğum yerde sular çok kireçli bina ana giriş için alsam hem içme suyu hemde saçlar için çilt için iyi olur düşündüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım önceki paylaştığınız linkteki membranın markası belli değil, ayrıca benim ki ekstra tatlandırıcı ve HD50 Fluxtek markayla o fiyata geliyor.

HD 50 nin fiyatı bana da yüksek geldi, ancak perakende satan başka firma yoktu.

Önerdiğiniz linkte bildiğim kadarıyla satın aldığım firmaya ait.

Eli tornavida tutmak genel bir terimdir. Bu yalnızca tornavidayla montaj yaparsınız anlamına gelmez. Yazımdan bunu çıkarmak maharet ister. Bimlerde bile matkap satılan ülkemizde çoğu kimsenin

evinde veya bir komşusunda gerekli ekipmanlar bulunur. Hukuk fakültesi mezunu olmama rağmen ailemin işlerinden dolayı 5 yaşından beri sanayinin içindeyim. Yapı malzemeleri (ALM, PVC, ve

ekipmanları) satan bir firmaya sahibim. Teknik eleman değilim ancak elimden ufak tefek işler geliyor, ELİM TORNAVİDA TUTUYOR. Benim tezgahım granit olduğu için cam, granit delici marifetiyle

(Edremit sanayisinden 10 TL ye aldım) patlatmadan kolaylıkla deldim. Geri kalan işlerin tamamını ufak bir ayarlı anahtarla hallettim. Toplamda yarım saatimi almadı.

Toplam ekipmanım: 1 adet matkap, 1 adet 12 mm cam-granit delici, 1 adet ayarlı anahtar, pense, teflon bant, maket bıçağı....

Bu arada mümkünse granit veya mermer yüzeylerde darbesiz matkap tavsiye ederim, yoksa darbeli matkapla ağır ağır acele etmeden çalışın.

Geçen hafta sonu üniversitede öğretim üyesi olan eniştem de bu sistemi aldı. Eli bu tarz işlere yatkın olmamasına rağmen benim tarifim ve gelen kurulum kitapçığıyla metal evyeyi delerek başarıyla

montajı tamamladı.

Amaç kimsenin ekmeğine mani olmak değil ben de esnafım ancak vontron membranlı sistemi 1,000 TL üzerinde bir fiyata kurmayı teklif eden bu fiyatı da hatıra binaen yaptığını söyleyen zihniyet

bırakın bu işi yapmasın, lafım kabul edilir kar marjıyla çalışan esnaf arkadaşlara değil....

• Arıtma cihazı kullanmayın. Lütfen aşağıda verdiğim makaleyi okuyun:

www.scopemed.org
    Index of /
    http://www.scopemed.org/?mno=593

Çoluğunuzu çocuğunuzu artıma sistemi taktırarak zehirlemeyin.

Lütfen satıcıların değil, halk sağlığı uzmanlarının szölerini dikkate alın!!!
  • Rainbow su arıtma cihazı hakkında bilgisi olan var mı? Bugün tanıtmaya teldiler içtiğimiz suyu görünce mid m bulandı, eşim ise bunun kandırmaca olruğunu söylüyor fiuaytı da çok yüksek 4250 tl ne dersiniz?

• Arıtma sistemimi yakınımızdaki bir firmadan montaj dahil 600 tl ye aldım. Aldıktan sonra bilgi sahibi oldum ve sistemi inceledim.

Giriş >5 mikron sediment filtre
    Granür karbon filtre
    Blok karbon filtre
    ***sonradan kendim 1 mikron sediment filtre ilave ettim
    Orjinal filmtek 75 membran
    Mineral katkı filtresi
    Tatlandırıcı filtre
    Alkali filtre
    Detoks filtre>musluk aç kapa tip

Giriş suyu (artezyen)
    tds :884 (taiwan üretimi 3 modlu bir cihaz ile ölçümledim. )
    Ph: 8,5 ( Alman merc marka kağıt ölçüm)
    Sıcaklık : 31.7 derece
    Tad: berbat
    Koku: var

Çıkış suyu
    Tds : 60
    Ph : 6,5
    Sıcaklık: 31,4
    Tad: güzel
    Koku: yok

Kullanmış olduğum Mırma marka damacana suyun değerleri Karşılaştırma amaçlı yazıyorum.
    Tds : 82
    Ph : 7
    Sıcaklık: 31,4
    Tad: güzel
    Koku: yok

PH kağıtları ile yaptığım ölçüm neticesinde sisteme ilave pH filtresi almam gerektiğine karar verdim. Flutex firmasının ürettiği hd50 model filtreyi yada omnipure alkali filtreyi takacağım. Ayrıca tatlandırıcı için pentek marka tatlandırıcı/pH artırıcı (gs-10cal/ro) kullanacağım. İlk filtre değişiminde alttaki 2 adet sediment ve 2 adet karbon filtreleri ise matrikx marka filtreler ile değiştireceğim.

Not: filtre aldığım firmada omnipure filtreler gördüm satıcıya sorduğumda BMS diye bi arıtma cihazı markası varmış o kullanıyormuş bu kaliteli filtreleri. Bu işlere fazla kafa yormadan kaliteli ürün isteyenlere BMS firmasını tavsiye ederim, gerçekten birinci sınıf bir markanın filtrelerini kullanıyor ama fiyatı nedir filtre değişimi çok pahalıya mı yapıyorlar servisi yaygın mı inanın bilmiyorum.benimki sadece bir öneri sadece.

Bana göre toplanacak İdeal su arıtma sistemi şu şekilde olmalı.
    Giriş>
    5 mikron markasız sediment filtre
    Matriks marka 5 mikron karbon filtre
    Matrikx marka 5 mikron blok karbon filtre
    1 mikron markasız sediment filtre
    Filmtek marka membran
    Omnipure marka yada pentek marka tatlandırıcı filtre
    Omnipure marka alkali pH arttırıcı filtre yada flutex hd50 pH filtre
    >Çıkış

Arzuya göre piyasadaki mineral ve detox filtreden de eklenebilinir ama kaliteli filtre üreticileri bu tarz boş beleş ürünler üretmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doenitz -- 9 Temmuz 2016; 10:24:47 >

• doenitz kullanıcısına yanıt
    hocam siz bu degerlere sukur dediginize gore benim cihazı aldıgım firmaya minnet duymam sart oldu :))
  • teacher47 kullanıcısına yanıt
    Artezyen suyu benimkisi değerler o yüzden yüksek. Bu ingilizce forumlarda membranlar girişin %5 ila %10 u civarında bir değere düşünebildiğini belirtiyor. Zaten Marka önemli olmasa gerek önemli olan kullanılan filtrelerin markası piyasadaki ürünlerin tamamı toplama herkes kendi markasını yazıyor. Kullanılan membran ve tüm filtrelerin markasını açık açık belirten firma varmı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doenitz -- 9 Temmuz 2016; 6:06:39 >
  • doenitz kullanıcısına yanıt
    iş membranla bitmez ki hocam mesela bendeki 4 lu mineral filtrenin icindeki taslara bakıyorum ph sonucuna bakıyorum cihazın verdigi seker gibi tada bakıyorum birde sagda solda gordugum daha ilk bakısta orjinal olmadıgı cok bariz olan filtrelere suyun tadına bakıyorum ve fiyatın neden 1-2 tık yukarda olduguna hak veriyorum ama 1000 ve ustu fiyatlar bence gereksiz
  • Sadece Membran filtreden bahsetmedim hocam tüm sistemde kullanılan filtrelerin markasından bahsettim. Uzakdoğu üretimi markasız ne olduğu belirsiz tonlarca filtre var ve tüm satıcılar kendi filtrelerinin mükemmeliyetinden bahsediyor.
    Fiyat/performans olarak markasız filitreler de iş görüyor fena değiller ancak benim tercihim dünyada kabul görmüş markalardır.

Örnek olarak piyasada çeşitli markalar altında satılan su arıtma sistemlerde mevcut bulunan, alkali filtre adı verilen ve suyun pH seviyesini yükseltmekle görevli filtreyi ele alalım.

*sıradan filtre 20 tl
    *pentek marka 55tl
    *purepro marka 75tl
    *flutex marka 85tl
    *omnipure marka 90tl

Keşke yerli su arıtma cihazı satan firmalar sistemlerinde kullandıkları 7-8 adet filtrenin markasını tek tek yazıp belirtseler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doenitz -- 10 Temmuz 2016; 14:26:36 >
  • Hocam alt tarafta 3+1 housing kısmının filtrelerini matrikx marka olarak sipariş verdim. Üst kısımın sıralamasına bakıp daha iyi olabilmesi için öneri verirseniz sevinirim. Halihazırda
    •filmtek membran
    •piyasa malı tatlandırıcı (yerine pentek almayı planlıyorum)
    •piyasa malı mineral filtre (fena değil gibi )
    •pentek kısmi (%70) tatlandırıcı , kısmi (%30) pH düzenleyici filtre.
    •piyasa malı detox filtre(bi işe yaradığına inanmıyorum muhtemelen söküp atacağım)

Sistemdeki sıradan alkali filtreyi çıkarıp yerine Pentek tatlandırıcı+pH düzenleyici filtreyi taktıktan sonra PH 7 civarına yükseldi. İlave Omnipure alkali filtre takarak 8,5 seviyesine çıkardığımız zaman suyun tadı buruklaşır mı yoksa yüksek pH da daha mı tatlı olur?

Edit: matrikx filtreler geldi.
     Su arıtma cihazı

Su arıtma cihazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doenitz -- 14 Temmuz 2016; 21:05:51 >

• paranız varsa Alman markası Brita'ya bir göz atın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos@gmail.com

böyle bir cihazı tesisat girişi olarak alıp kullanabilirsin ama filtreleri 1 ayda bilemedin en fazla 2 ay dayınır 10" filtre boyutu çünkü + böyle bir sisteme en fazla 400 tl fiyat ödeyin bina girişleriiçin 20" bigblue filtre sistemi olması gerekli uzun ömürlü filtre için 10" fitreye göre 20" big blue 10 kat daha büyüktür.

Su arıtma cihazı

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
    Kolay montaj tüm bağlantı parçaları ve giriş çıkış vanaları üzerinde

1. aşama 20"bb sediment filtresi ile kiri pası tortuyu tutarak suyu berraklaştırır.

2. aşama 20"bb Blok karbon ile klor zehirli ilaç asbest ve zirai ilaçları üzerinde tutarak etkin kötü tat ve kokuyu ortadan kaldırır.

3. aşama 20"bb granül aktif karbon ile in organik maddeleri tutarak suya berraklık sağlar.

Bu sistemi kullanırsanız size nemi kazandıracak

1.Tüm musluklarınızdan her zaman tertemiz su akacak şebekeden gelen çamurlu su görüntüleriyle karşılaşmazsınız.
    2.Evinizde kullandığınız suyla çalışan tüm sistemlerinizi koruyarak daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
    3.Kuyu suyu kullanıyorsanız mutlak kullanmak zorundasınız.
    4.Depo kullanıyorsanız zamanla deponun tabanına çöken tortuları ve pislikleri filtre etmiş olursunuz
    5.suyunuz daha yumuşak olacağı için ısıtmada %20 tasarruf sağlarsınız.

Daire girişi için marka öneriniz nedir? Su çok kireçli

• zerowater sürahi tipi kullanıyorum zahmetsiz :)

• merhaba, bende evye altına arıtma almak istiyorum lakin piyasada iyi kötü çok marka var. Hangi markayı almalıyım ? Ro green yada hyundai iyimidir ?
  • Royal green tavsiye ederim usa membran filmtec kullaniyor. Ve fiyatlari gayet uygun

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.