Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam RO sistemler mineralleri öldürüyor diyorlar. Doktorlar tavsiye etmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arasira kullanıcısına yanıt
    1 ansgtrom çapta fiktrasyon da elbetteki suda sadece suyun saf hali kalır özelliği bu zaten suyu saflastirmak çoğu uzman tavsiye etmez bir çoğuda tavsiye eder ro kadar güvenli sistem yok şuan için. Ayrıca FDA uyumlu mineral filtreleri üretildi artık eskisi kadar değil yani örnek biocera filtresi sayesinde suyun saflığını yok ediliyor yapılmış testleri var bioceranin.
    https://www.rosuaritma.com/urun/biocera-antioksidan-alkali-filtresi/

Bu linkten bakabilirsin hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @tersosmos merhaba sırf sizden bilgi ve yardım almak için üye oldum foruma.Herkese yardımcı olmuşsunuz banada dönüş yaparsınız inşaallah.Simdi öncelikle sorunum su arıtma tabiki ama aradığım boyle nfs 401 vs içerikli gibi olmalı yada şöyle söyleyeyim malum öyle yada böyle ciddi bir biyolojik savaş var ve yarın birgün sularda bir tehlike yaşandığında aldığım cihazın her turlu virüs bakteri ilaç vs arındırma özelliği ve suya tekrar mineral kazandirirsa süper olur elbette.Sayfalarca yorum ve öneri okudum kafam iyice karışmış durumda anladigim tank vs musluk nfs özelliği taşımalı birde uv lambalı olması da iyi bir özellik gibi.aklimda olan cihazlar e spring (aşırı pahalı olması sebebiyle eledim)ihlas markası (henüz fiyat bilgisine sahip degilim) aosimith waterbox royal green (forum indirimi ile mantıklı geldi).Açıkçası ekstra onu al bunu tak gibi konularda hiç bir bilgim ve ilgim yok kadın olmam sebebiyle dolayısıyla hepsini icin de barındıran bir sistem olmalı.
    2.sorunum iski dağıtımına çok çok yakın olduğum için istanbul da suyumuz inanılmaz klorlu yada kireçli bilemiyorum çünkü bulaşık makinasından aldığım herseyde su yada klor kalıntısı var resmen ki ekstra sade durulama yaptığım halde dus sonrası da ciddi klor yada kireç kalmış hissi oluyor saçlarım da sertlik vs oluyor ciltte kuruluk.Bunun için bina girişi kireç klor önleyici düşündüm ama fiyatlar yüksek gibi bu sorunu (duş başlığı mutfak başlığı yada çamaşır ve bulaşık makinası için takılacak düşük maliyetli bir aparatla cozebilirmiyim?
    Sizden ricam ve forumda ki arkadaşlardan
    1 içme suyu arıtma
    2.eve giren ve makina , duş ve mutfak ta kullanabileceğim suyu klor kireçten temizleme ile ilgili direk marka belirtirseniz çok sevinirim.ya onu şununla bunu bu başlıkla vs çözebilirsiniz yada direk bina girişine şunu takarak vs gibi
    Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplayan herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chefcnkr -- 22 Nisan 2020; 5:40:21 >

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    Bana da cevap verirseniz cok sevinirim

• chefcnkr C kullanıcısına yanıt
    NSF 401 TERSOZMOZ olmayan mikro filtrasyonlarda aranması gereken bir belge sudaki tarım ilaçları yada böcek ilaçları gibi kalıntıları yüksek oranda yok ediyor genelde karbon ve sedimet türü filteelere veriliyor.

Sürahi tipi aritmalarda 3 lu set üstü aritma cihazlarında uf nano ve ro olmayan tüm filtrasyonlar için nsf401 aranabilir Turkiyede en çok amway var misal ters ozmoz olmayan bunda arayabilirsiniz bu gelmeyi yada bina girişine takılan 3 lu sistemler var bundada arayabilirsiniz

Ama kalıpta ro sisteminde 401 aramanız mantıksız ro sistemi zaten 401 kapsadığı kirleticileri fazlasıyla membran filtrede yok ediliyor ro sistemleri genelde Nsf58 üzerinden sertifika edilir filtreleri ise nsf42 nsf53. Baglanti bilesenleri ise nsf61 dir misal.

2 duş için dus filtresi ile çözüm bulabilirsiniz duş başlıklarına göre daha uzun ömürlü ve faydalı ortalama bir duş filtresi 150-300 lira arasında değişir 6 ay gibi bir kullanım ömrü vardır.
    Daire girişine 3 lu sistemler ile kireci yok edemezsiniz daire bina girisi sistemler genelde yumusatma dediğimiz sistemler ile yapılmaktadır bunun da maliyeti 2000 lira civarlarında başlar ama daire girişlerine biraz montaji sıkıntılı yer konusundan dolayı ama müstakil bir ev ise sorun olmuyor yada binanın komple geneline yapılabiliyor. Ama 3 lu basit mikro filtrasyonlari sudaki tortu ve kloru tutmak için kullanabilirsiniz

Waterbox da herhangi bir nsf belgesi mevcut değildir ilerde basvuru yapar ihlas gibi inşallah alir sonuçta yerli üretim yapıyor almasını tavsiye ederim.

Ihlas nsf 58 belgesine sahip tek ürün Türkiye'de Türk malı olarak nsf 58 cihazin komplesine verilen bir olaydır a-z ye bir cihazda ne kulkandiysa hepsi girer. Ama suya mineral ekleyen biocera ve uv filtresi mevcut değil bu iki filtreyi sorsan onlara gereksiz der kesin çünkü bu iki filtre onlara göre cihazin maliyeti kadar var.

Aosmith de fiyat olarak yüksek nsf li üründür ihlas gibi ondada bu özellikler mevcut değil

Bu iki firmayı tercih edeceksen bu iki filtreyide eklettirmeni tavsiye ederim nsf401 i arayan uv filtreside kullanmalı mikrobiyolojik koruma sağlayan sonuçta uv filtredir.

Dus filtresi olarak swun marka olan Taiwan mali buna bak.

https://www.rosuaritma.com/urun/dus-filtresi/

Daire girisi için klor tortu için bu tip cihazlar örnek olarak attim bunda pek marka olmaz ama Atlas marka olan filtre yuvaları daha kalitelidir.

https://www.rosuaritma.com/urun/daire-girisi-yumusatma-filtreleme-sistemi/

Aritma cihazi için uv li sistem bunu öneririm fiyati da çok uygun özelliklerine göre.
    https://www.rosuaritma.com/urun/elit-plus-ultra-alkali-su-aritma-cihazi/

Dus fiiltresi 200
    Bina daire girisi 600
    Cihaz 3200

Komple set Toplamda 4000 lira dh indirimi ile 12 ay taksitli 3600 liraya gelir nakitte 3240 liraya gelir.

Bina girisini çıkarırsak hesaptan elitplus aritma + dus filtresi 3400 lira toplam indirimle size 3060 lira 12 ay taksitli tum kartlar geçerli nakitte 2754 liraya gelir benim tavsiyem bu şekilde alman.

Sadece cihaz alacaksan 12 ay taksitli tum kartlara 2880 lira nakitte ise 2592 lira.

Royal green için indirim kodu benden talep edebilirsiniz.

Bunların haricinde sormak istediğin varsa hocam söz sende benden bu kadar.

Üste senin de düşündüğün markalar kötü markalar değil hangisini tercih edersen et memnun kalırsın.

3 markanın DMO da bile satışları var ihlas, waterbox ve Royal Green firmasının.
    arıtma

Bu 3 firmadan tercih ediniz

Brita geldi hocam. Ama öyle abartıldığı gibi gelmedi bana. İstanbul suyu için iyi olabilir ama bizim sulara yetersiz kaldı. Suyun tadı değişti. Zor durumlarda içilebilir.

Yine en iyi hazır sular. Sonuçta kaynak suyu. Bizim buralar kuyu suyu. Erikliye devam :)

Surahiler zaten günlük yaşam tarzıni karşılayacak bir aritma değil zaten hocam bazi durumlarda kullanılabilecek bir filtre geçici kullanımlar için ideal kuyu sularında iletkenlik kireç yüksek olduğu için çok fayda etmez tds degeri düşük yerler için geçici kullanımlar olarak düşünülmelidir. Aritma gözüyle bakilmamasi gerekiyor sürahiye.

Görevi kloru tutmak başkada bir işe yaramaz sudan klor uzaklaşınca su kokmaz bize hepsi bu

Hocam f/p bir arıtıcı önerebilir misiniz?

980 liraya f/b ürünü vardi global water ama satışını kapatmışlar.

Buna bakın hocam ürün f/b ürünü tam

Teşekkür ederim hocam güzele benziyor.

• bugünhttps://www.rosuaritma.com/urun/lux-su-aritma/ ürününü siparişini verdim. muhtemelen yasaktan sonra kuruluma gelinir.
    gözlemlerimi paylaşırım gelince.
    Çok.ama çok teşekkür ederim uzun uzun güzel ve açıklayıcı bir şekilde anlatmışsınız.Az önce ihlas ile görüştüm cebilion uniq markalı cihazlarında suya mineral kazandırdığını söylediler telefonda ama bilemedim çünkü siz yok demissiniz.Peki ro da olmayan ama ihlas ta olan nedir? ihlas tüm parçalar nsf onaylı demissiniz ro da fark ne orayı tam anlayamadım. Açıkçası sanırım ihlas da eğer uniq modelde mineral kazandırması doğru ise ro ile ikisi arasında kaldim.Ro da tüm parçalar nsf onaylı değil mi yani?

Evet nsf onayli hocam ihlasta mineral filtresi kullanmaz (yeni kullanıma basladiysada bilmiyorum açıkçası ürün özelliğinde belirtmesi gerekir öyle birsey varsa ) yeni bir modelde mevcutsa doğrudur hocam ekleme yapar yalan konuşmazlar diye düşünüyorum.

Ayrıca Nsf-Fda onayli bioceradan başka mineral alkali olan sertifikali filtrede yok zaten piyasada.

Royal de biocera marka mineral var ayrıca uv filtresi mevcut. Evet royal de de tüm parcalar nsf onaylidir.

O zaman bu durumda ihlas ile aynı onaya sahipse hem biocera filtresi hemde uv lamba özelliği ile ro daha çok öne çıkmış oluyor dimi verdiğiniz fiyatlamada tüm bahsettiğimiz filtreler de dahil

Evet hocam ro diğerine göre artıları mevcut
    Biocera
    Uv filtre
    Dijital panel tds metre gibi artıları mevcut

• Tersosmos burada olmadığı için etiketleyemiyorum maalesef ama Ao Smith de uv yok demiş. Ona cevaben yazıyorum. Engeli kalktığı zaman görmesi için;

https://aosmith.com.tr/lily/

Bu cihazı incelemesini rica ederim.

Hocam duş için bir arıtma önerebilir misiniz?

Duş icin özel duş filtrelleri var hocam klor kirec ve ağır metal uzaklastirici.
    Swun marka olan güzel tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: chefcnkr

@tersosmos merhaba sırf sizden bilgi ve yardım almak için üye oldum foruma.Herkese yardımcı olmuşsunuz banada dönüş yaparsınız inşaallah.Simdi öncelikle sorunum su arıtma tabiki ama aradığım boyle nfs 401 vs içerikli gibi olmalı yada şöyle söyleyeyim malum öyle yada böyle ciddi bir biyolojik savaş var ve yarın birgün sularda bir tehlike yaşandığında aldığım cihazın her turlu virüs bakteri ilaç vs arındırma özelliği ve suya tekrar mineral kazandirirsa süper olur elbette.Sayfalarca yorum ve öneri okudum kafam iyice karışmış durumda anladigim tank vs musluk nfs özelliği taşımalı birde uv lambalı olması da iyi bir özellik gibi.aklimda olan cihazlar e spring (aşırı pahalı olması sebebiyle eledim)ihlas markası (henüz fiyat bilgisine sahip degilim) aosimith waterbox royal green (forum indirimi ile mantıklı geldi).Açıkçası ekstra onu al bunu tak gibi konularda hiç bir bilgim ve ilgim yok kadın olmam sebebiyle dolayısıyla hepsini icin de barındıran bir sistem olmalı.
    2.sorunum iski dağıtımına çok çok yakın olduğum için istanbul da suyumuz inanılmaz klorlu yada kireçli bilemiyorum çünkü bulaşık makinasından aldığım herseyde su yada klor kalıntısı var resmen ki ekstra sade durulama yaptığım halde dus sonrası da ciddi klor yada kireç kalmış hissi oluyor saçlarım da sertlik vs oluyor ciltte kuruluk.Bunun için bina girişi kireç klor önleyici düşündüm ama fiyatlar yüksek gibi bu sorunu (duş başlığı mutfak başlığı yada çamaşır ve bulaşık makinası için takılacak düşük maliyetli bir aparatla cozebilirmiyim?
    Sizden ricam ve forumda ki arkadaşlardan
    1 içme suyu arıtma
    2.eve giren ve makina , duş ve mutfak ta kullanabileceğim suyu klor kireçten temizleme ile ilgili direk marka belirtirseniz çok sevinirim.ya onu şununla bunu bu başlıkla vs çözebilirsiniz yada direk bina girişine şunu takarak vs gibi
    Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplayan herkese
    Daire girişine 1 tane 20 inçlik bigblue 5 micron tortu filtre ,karbon filtre ve daha sonra yumuşatma sistemi taktırırsanız sorununuz çözülür. Ek olarak uv filtre takılırsa direk kullanım suyunuz hazır olmuş olur virüs ve bakterilerde temizlenmiş olur sudan. Başka uyduruk sistemlerle çözemezsiniz sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos

NSF 401 TERSOZMOZ olmayan mikro filtrasyonlarda aranması gereken bir belge sudaki tarım ilaçları yada böcek ilaçları gibi kalıntıları yüksek oranda yok ediyor genelde karbon ve sedimet türü filteelere veriliyor.

Sürahi tipi aritmalarda 3 lu set üstü aritma cihazlarında uf nano ve ro olmayan tüm filtrasyonlar için nsf401 aranabilir Turkiyede en çok amway var misal ters ozmoz olmayan bunda arayabilirsiniz bu gelmeyi yada bina girişine takılan 3 lu sistemler var bundada arayabilirsiniz

Ama kalıpta ro sisteminde 401 aramanız mantıksız ro sistemi zaten 401 kapsadığı kirleticileri fazlasıyla membran filtrede yok ediliyor ro sistemleri genelde Nsf58 üzerinden sertifika edilir filtreleri ise nsf42 nsf53. Baglanti bilesenleri ise nsf61 dir misal.

2 duş için dus filtresi ile çözüm bulabilirsiniz duş başlıklarına göre daha uzun ömürlü ve faydalı ortalama bir duş filtresi 150-300 lira arasında değişir 6 ay gibi bir kullanım ömrü vardır.
    Daire girişine 3 lu sistemler ile kireci yok edemezsiniz daire bina girisi sistemler genelde yumusatma dediğimiz sistemler ile yapılmaktadır bunun da maliyeti 2000 lira civarlarında başlar ama daire girişlerine biraz montaji sıkıntılı yer konusundan dolayı ama müstakil bir ev ise sorun olmuyor yada binanın komple geneline yapılabiliyor. Ama 3 lu basit mikro filtrasyonlari sudaki tortu ve kloru tutmak için kullanabilirsiniz

Waterbox da herhangi bir nsf belgesi mevcut değildir ilerde basvuru yapar ihlas gibi inşallah alir sonuçta yerli üretim yapıyor almasını tavsiye ederim.

Ihlas nsf 58 belgesine sahip tek ürün Türkiye'de Türk malı olarak nsf 58 cihazin komplesine verilen bir olaydır a-z ye bir cihazda ne kulkandiysa hepsi girer. Ama suya mineral ekleyen biocera ve uv filtresi mevcut değil bu iki filtreyi sorsan onlara gereksiz der kesin çünkü bu iki filtre onlara göre cihazin maliyeti kadar var.

Aosmith de fiyat olarak yüksek nsf li üründür ihlas gibi ondada bu özellikler mevcut değil

Bu iki firmayı tercih edeceksen bu iki filtreyide eklettirmeni tavsiye ederim nsf401 i arayan uv filtreside kullanmalı mikrobiyolojik koruma sağlayan sonuçta uv filtredir.

Dus filtresi olarak swun marka olan Taiwan mali buna bak.

https://www.rosuaritma.com/urun/dus-filtresi/

Daire girisi için klor tortu için bu tip cihazlar örnek olarak attim bunda pek marka olmaz ama Atlas marka olan filtre yuvaları daha kalitelidir.

https://www.rosuaritma.com/urun/daire-girisi-yumusatma-filtreleme-sistemi/

Aritma cihazi için uv li sistem bunu öneririm fiyati da çok uygun özelliklerine göre.
    https://www.rosuaritma.com/urun/elit-plus-ultra-alkali-su-aritma-cihazi/

Dus fiiltresi 200
    Bina daire girisi 600
    Cihaz 3200

Komple set Toplamda 4000 lira dh indirimi ile 12 ay taksitli 3600 liraya gelir nakitte 3240 liraya gelir.

Bina girisini çıkarırsak hesaptan elitplus aritma + dus filtresi 3400 lira toplam indirimle size 3060 lira 12 ay taksitli tum kartlar geçerli nakitte 2754 liraya gelir benim tavsiyem bu şekilde alman.

Sadece cihaz alacaksan 12 ay taksitli tum kartlara 2880 lira nakitte ise 2592 lira.

Royal green için indirim kodu benden talep edebilirsiniz.

Bunların haricinde sormak istediğin varsa hocam söz sende benden bu kadar.

Üste senin de düşündüğün markalar kötü markalar değil hangisini tercih edersen et memnun kalırsın.

3 markanın DMO da bile satışları var ihlas, waterbox ve Royal Green firmasının.
    https://www.dmo.gov.tr/Arama?s=su arıtma

Bu 3 firmadan tercih ediniz
    Ao smith lily ürününde Uv filtreleme sistemi vardır hocam. Kendi cihazım yanlış bilgi veriyosun. Biocera zaten takılamaz kendi özel filtreleri büyük . İhlasın cihaza takılır hatta aosmith daisyede takılabilir biocera

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.