Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bence her evde arıtma cihazı olmalı gerekir.Atık suyu olayı genel su israfı konusunda araştırmalara göre %5 bile değil diye okumuştum.Yani evsel anlamda aylık atık su miktarı fazladan bir duş bile etmiyor neticede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 16 Nisan 2020; 15:31:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanatomystic kullanıcısına yanıt
    tartışma sebebi olduğuna inanmıyorum yazdıklarım .Burası forum ortamı sizde ne güzel temsilcisiniz ki yazın bilgilenelim.

benim cevabını merak ettiğim 2 konu var.gg den n11 den ürün aldım garanti montaj var mı yok mu?Varsa niye müşteri hizmetleri yok demiş yada diyor?Nedenleri veya bu zamana kadar oldu olmadı o firmanın sorunu yani.Ama ben im müşteri olarak bu davranış hoşuma gitmedi oda beni bağlar sadece.

ikincisi evet değişim maliyetleri?Daisy en çok satan model mesala?

• meeb kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız!! Bu foruma kayıt olalı çok olmadı ama geldiğim günden beri aynı şeyi söylüyorum. Sağlıklı, güvenilir ve zahmetsiz su herkesin hakkı. Rüştünü ispatlamış, güvenilir ve servis sıkıntısı olmayan, müşteri memnuniyeti yüksek ve internette fazla şikayet almayan bir arıtma almalı herkes. Bunun konforunu yaşadığı zaman; keşke daha önce alsaymışım sözünün en çok telaffuz edildiği ihtiyaç su arıtma.
    "gg den n11 den ürün aldım garanti montaj var mı yok mu?Varsa niye müşteri hizmetleri yok demiş yada diyor?Nedenleri veya bu zamana kadar oldu olmadı o firmanın sorunu yani.Ama ben im müşteri olarak bu davranış hoşuma gitmedi oda beni bağlar sadece." Bu konuyla ilgili bana resmi bir yazı gelmeden yorum yapmam doğru olmaz. Merkezden resmi bilgilendirme aldığımda konuyla ilgili mutlaka sizide bilgilendireceğim.

"ikincisi evet değişim maliyetleri?Daisy en çok satan model mesala?"

Su arıtma cihazı

• Sanatomystic kullanıcısına yanıt
    şimdi anlaştık yani yoksa ben firmanın olumsuz davranışı yada organizasyonu için sizi sorumlu tutmuyorum tutamamda yani.teşekkürler...

Rica ederim
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Celal bey aynı sorun Ankara'da da var. Askinin resmi sitesinden alıntıdır;

Su arıtma cihazı

Merak edenler ;
    www.aski.gov.tr
    Ankara Baraj Doluluk Oranları
    https://www.aski.gov.tr/tr/Baraj.aspx

adresinden kontrol edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanatomystic -- 16 Nisan 2020; 15:53:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanatomystic

Merhabalar. Öncelikle kıyasladığınız iki markanın iki ürünü eş değer değil. Aura Cebilon Unique modelinin AO Smith de eş değeri Lotus 75 TC modelidir. Daisy bunların bir üst modelidir. Daisy modelde kullanılan membran teknolojisi farklıdır. Lotus 75TC nin filtre ücretleride kesinlikle Unique modelden pahalı değil hatta özellikle membran filtre ciddi anlamda daha ucuzdur.
    ihlasın filtreleri sizin ao smith firmasımı tedarik ediyor?
  • iyi günler
    Spring Water
    Spring Water 11 Aşamalı Su Arıtma Cihazı - Su Kaçağı Sensörlü
    https://springaritma.com.tr/index.php?route=product/product&path=64&product_id=171

bu cihaz ilehttps://www.rosuaritma.com/urun/ro-lux-plus-su-aritma-cihazi/

bunun arasında kaldım. arada baya fiyat farkı var. biri 1350 diğeri 2150 istiyor.

ilk arıtmada firma hangi filtreyi kullanıyor bilmiyorum.

ikincisi biocera felan kaliteli baya.

ilkini alsam filtreler sonradan bioceraya omnipure a felan dönebilir miyim? uyum sorunu olur mu?

bir de iki arıtma arasında su kalitesi ne kadar fark eder?

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    Brita sipariş verdim hocam önce onu deneyeceğim.

Bir de doultonun yerçekimi arıtıcı modeli var. O da güzel gibi geldi 4 filtre var içinde. Filtrelerin ömrünün de uzun olduğu söyleniyor. Tersozmos gibi yararlı mineralleri öldürmüyormuş.

https://doulton.com.tr/product/celik-filtre-muhafazasi/

Su arıtma cihazı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arasira kullanıcısına yanıt
    Brita surahisinin ayni mantığı hocam buda hayırlı olsun ters ozmoz değil genel özelliği klor tutmaktır bu sistemin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konu hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim.
  • emredioksit kullanıcısına yanıt
    Hocam bu iki ürün arasında kuzey ile güney kadar fark var buna emin olun

spring water ile kıyaslanacak ürünler gittigidiyordaki ürünlerdir şu ucuz fiyatlara satılanlar

bu tarz ürünleri en güzel süsleyen okadar pahalıya satıyor başka bir değişen birşey yok

ikinci söylediğiniz üründeki filtreleri araştırın bence arada dağlar var

• Herkese merhaba

Yaklaşık 20 gün önce Ao Smith daisy modelini yetkili satıcıdan 2800 TL 12 taksit olarak aldım ürn e ticaret sitelerinde daha ucuza mevcut benim internetten almama sebebim güven , Kargo sorunları , arızalı ürün vs .

Merak edenler için yazmak istedim öncelikle bu ürün ile forumda da satıcısı bulunan fiyatları hemen hemen aynı olan farklı marka arasında kalmıştım. Bu markayı tercih etmemin nedenleri

1 - kurumsal firma
    2- cihazın malzeme kalitesi ( diğer markada kaliteli)
    3- cihazın elektronik filitre takip sistemi
    3- mebran atık su değeri ve cihaz içi kaçak önleme sistemi
    4- filitrelerinin kendine özel üretimi ( kimilerine göre bu dez avantaj ama bence avantaj sebebi toplama cihazlardaki filitrelerin piyasada bolca sahtesinin bulunması ve bunların çok zor anlaşılması tamamen satıcının insafına kalmış)
    5- kompakt tasarım
    6- filitre değişimini servis yapması

Forumda okuduğum birkaç nokta hakkında da yazmak isterim,

Öncelikle cihazın su kalitesi ile ilgili tds ve pH değerinin düşük olduğu yazılmış bu doğrudur. Ama içilir içilmez yorumu yanlıştır. Şöyleki tüm ters osmos membranlar sudaki yararlı yada zararlı maddelerin büyük bir kısmını zaten süzer bu cihazda aynısını yapıyor. Diğer cihazlarda olduğu gibi bu cihazın son çıkışına kaliteli bir alkali filitre (biocera yada pentek vs.)takarsanız bu soruna bir nebze çözüm olur. ( bu arada var olan mineral filitre ile de su değeri içilebilir seviyede olup tamamen ağız tadını etkileyen bir durumdur. Takmak zorundasınız gibi bir anlam çıkarmayınız takarsanız daha kaliteli bir su içersiniz.) Ben taktım tds 20-25 ve ph 6,86-7,10 arasına geldi.

Ha şuna katılırım bu maliyetteki bir cihazda Ekstra bunun zaten olması gerekir bencede. Ama cihazı kötülemek yanlış olur.

Cihazın filitre maliyetleri içinde şuan itibarı ile 3 kişilik bir aile için ortalama

Mebran filitre 1,5-2 Yıl fiyat 250TL
    Diğer 2 ön filitre 6 ay fiyat toplam 160 TL
    Diğer 2 filitre 1 yıl fiyat toplam 180TL

Bunlar servis bilgisidir.

Ayrıca birde Çin malı olayı var evet Buda Çin malı ama genele baktığımızda endüstriyel ve elektronik çoğu ürün yaklaşık %95 zaten Çin malı burada önemli olan kalitesi Çin malı kalitesiz demek değildir.
    Volvoda Çin malı.

Özetlemek gerekirse ben şu ana kadar memnunum zamanla böyle devam eder umarım.

Not: Hangi su arıtmayı alırsanız alın bu damacana su içinde geçerli maden suyu içmek faydalıdır. Mide sorununuz yoksa günde bir tane için.

Herkese sağlıklı günler.

• orkisan O kullanıcısına yanıt
    Arıtmanız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın..
  • orkisan O kullanıcısına yanıt
    Güzel yorumlamışsınız, teşekkürler.

İyi günlerde sağlıkla kullanın inş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Long57

Hocam bu iki ürün arasında kuzey ile güney kadar fark var buna emin olun

spring water ile kıyaslanacak ürünler gittigidiyordaki ürünlerdir şu ucuz fiyatlara satılanlar

bu tarz ürünleri en güzel süsleyen okadar pahalıya satıyor başka bir değişen birşey yok

ikinci söylediğiniz üründeki filtreleri araştırın bence arada dağlar var
    İyi günler hocam. bilmem nette yorumları iyi yazmış insanlar ondan demiştim. maddi limit dolayısıyla ben onu yazdım. limitim 1700 lira. bu paraya alınabilecek bir arıtma önerir misiniz?
  • emredioksit kullanıcısına yanıt
    https://www.rosuaritma.com/urun/lux-su-aritma/

bu ürün nakitte 1755₺ ye geliyor

şöyle düşünün diğer ürün 1350₺ demiştiniz bunamla arasında 405₺ fark kalıyor içindeki biocera filtrenin 250₺ olduğunu düşündüğünüzde aradaki fark 155₺ oluyor

bu arada bu ürünü aldınız sonradan filtre değişiminde filtrelerini isterseniz omnipure olarakta değiştirebilirsiniz

selamlar

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    Peki hocam ilk üç sıraya hangi arıtıcıları koyarsınız?

• arasira kullanıcısına yanıt
    Aritma teknolojisi olarak mi marka olarak mi
    Teknoloji olarak zaten bir hiyerarşisi var filtreleme sisteminin

FİLTRASYON GÖZENEK YAPISI BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE SIRALAMA

MF mikro filtrasyon 1-200 MICRON Aralığı
    UF ultra filtrasyon 0.1- 0.02 MICRON
    NF nano filtrasyon 0.001 MICRON
    RO ters ozmoz 0.0001 (1 angstrom)

Sürahi ve tezgah ustu 2 li 3 lü sistemler MF sinifina giriyor.

UF ve NF çok az miktarda satiliyor ülkemizde en yaygın olanı RO sistemidir.

Basit ve hızlı çözümler için surahi tipi yeterli
    Profesyonel ve kalıcı çözümler için Ro sistemi en iyisi

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.